Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#3081 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2007 - 04:39 PM

Това Кане Корсо бело ли е?

#3082 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 05:28 PM

Не... Дунавски рисак!

#3083 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 05:49 PM

Цитат

Я какъв разбирач на породи. :yahoo:
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3084 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 06:03 PM

;D
Качена снимка

#3085 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 06:43 PM

На горната снимка е любимецът на всички Бен Хур,на седем месеца:)
А тук искам да отбележите перфектност на профил на породно псе,което не е кане корсо :)
;D
Качена снимка

#3086 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 06:36 AM

Цитат

Tова е татко ти ;D ;D ;D :sarkastichen: :sarkastichen: :kuchence:

#3087 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 06:43 AM

Цитат

На горната снимка е любимецът на всички Бен Хур,на седем месеца:)
А тук искам да отбележите перфектност на профил на породно псе,което не е кане корсо :)
;D
Качена снимка

А тая мивка нали знаеш,че за нищо не става.Много бързо забравяш :'( :kuchence:

#3088 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 07:13 AM

Припомни ми.

#3089 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 07:34 AM

Уважаеми, колеги кучетата може да са хубави независимо от това в чии ръце са и затова не бива да бъдат обиждани. Друг е въпроса същите тези ръце какво правят по-нататък с тези хубави кучета . ДАЛИ ГИ ИЗБИВАТ С ЛОПАТА или ги ИЗХВЪРЛЯТ БЕЗПРИЗОРНИ НА УЛИЦАТА или влошават всяка следваща генерация - знаете кого визирам тъй като не желая да влизам в спор с него заради неумението му да се държи прилично с опонентите си. Знаете че това за лопатата и улицата са конкретни факти и че от чудесните кучета, които въпросния господин внесе се родиха и някои не лоши приплоди, но всички без документи, тъй като той по собствено желание напусна БРФК и БРКСАО, които са единствените правоимащи организации за изддаване на документи валидни за FCI и сега кучетата му са без документи и участие в киноложкия живот на България.  Като казах по-горе не лоши приплоди искам да уточня че няма дори равностойни, камо ли по-добри кучата от директния внос, тъй че спускането надолу в развитието на тези кучета като родители, е неуспорима и устойчива тенденция. А кучетата, които аз съм развивал и които отдавна вече са чужда собственост и достояние на други "сейбии" като Малката Поли и сестра и на Валери Илиев, като уникалната Слава на Христо Костадинов, като Хатар на Тони Филипов, като Аркан на Коцето от Пазарджик и ред още кучета произведени от Вълко Стефанов и хората, с които той и аз работим, стават все по-добри и по-добри. И най-важното е че те са породни и с легитимна документация за БРКСАО, БРФК и от там за целия киноложки свят документи за произход. А какво направи въпросния господин- осакати собствения си труд и труда на много хора произвеждайки кучета без родословия, произвеждайки откровенни грешки на селекцията, като криви, сакати и беззъби кучета, за които изобщо ме е жал да говоря, тъй като самите животни не са виновни. Но попитайте Стоянчо Бързев и неговия син, или пък Тони Филипов какво изживяха, когато трябваше да отгледат плащат по най-скъпи тарифи, а после да се "чистят" от тези деформирани от "грамотната" селекция на въпросния НАЙ-НАЙ- селекционер кучета. И такива хора имат смелостта да участват във форума. Та те дори само след случая с лопатата, който ми е страшно да коментирам би трябвало да си посипят главата с пепел и или да се скрият завинаги, или да искат прошка от  всички нас истински обичащи кучетата въобще и  средноазиатеца в частност. Но как ще искат прошка от собствените си кучета, които малтретират не зная!  
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3090 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 08:15 AM

Цитат

..е неуспорима тенденция.

пише се неусборима,образ неземен ;D
идва от думата "УсБорвам" ;D

#3091 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 09:25 AM

Я да чуем продължението на двете ти лекции Попов:
1."За купирането на уши и опашки,или как да заобиколим закона" от Ст.Попов
2."Българското САО като бойно куче" от Ст.Попов
другото не е интересно сега.То е пушилка за да изместиш темата на лекциите си. ;D

#3092 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:13 AM

Цитат

Цитат

Г-н Попов, здравейте.
Намесвам се в темата за САО във връзка с въпроса за рязането на ушите и опашките, типично за породата. Бих искала да ви препратя към тази тема:
http://dog.bg/forum/...pic,9914.0.html
където се дискутира въпросът защо в България, при действащ закон, забраняващ купирането на части от кучешкото тяло с естетически цели и Правилник за развъдната дейност на БРФК, задължаващ развъдчиците да спазват този закон, продължават да се режат уши и опашки в легитимни и уважавани развъдници. Моля ви, вземете отношение по въпроса като международен ол-раунд съдия, тъй като темата е много наболяла, а и както знаете киноложката общност е доста консерватина и трудно приема решения на външни хора.
Благодаря предварително,
Стела Райчева
Двама ол-раунд съдии в тази тема - не е ли по-важен горният въпрос от това кой какъв правопис има???
 Уважаеми, колеги бих искал да отговоря на Стела Райчева и тази или този колега, който се подписва с "инсулт", но с условието, че не отговарям от името на другия ОЛ РАУНД съдя бате Иван Димитров, а само от свое име, тъй като той е достатъчно знаещ и информиран човек, а и в много отношения мой учител и наставник. Въпроса за купирането на ушите и ампутацията на опашката е много сложен, многопланов и спорен и аз ще направя своя коментар, но акцентирам през своята призма на човек, който хем трябва да спазва правилата, хем е екстериорен  специалист, който работи от години. Ако ме питате за моето съвсем лично мнение то е съвсем завършено: Твърдо ЗА купировката, но аз ще продържавам да се съобразявам с това, което ми налагат FCI и БРФК, както и закона. Ще се опитам да обясня накратко своята позиция по тази пак повтарям сложна и двуяка тема. Всички факти и доводи на колеги във форума поддържащи двете противостоящи мнения са изложени обективно но, малко емоционално, а не рационално. Мисля че трябва да се вникне по-дълбоко в проблема и да се сложат на везните "ЗА" и "ПРОТИВ" рязането на уши и опашки.  По принцип позицията на някои политически организации в Европа и по света по отношение на издевателства и жестокости към животни е дълбоко човешка и правилна. Аз също съм против грозните прояви на жестоко човешко отношение по отношение на животните и за това казвам че разбирам и тази страна . Но никога и никой от тези законодатели не подложи на задълбочен диспут проблема с екстериорните и функционални хирургически намеси на хората по отношение на кучетата, поканвайки екстериорни специалисти от другата гледна точка, което е крайно несправедливо. Въпреки приетите от Евросъюза и нашето законодателство мерки както на Европейското , така и на Световното първенства всяка година участват кучета от едни и същи породи и с рязани и с не рязани уши и опашки и то от страни членки и не членуващи в Европейския Съюз .  Тенденцията в породи като доберман, босерон, малък пинчер, средноазиатска овчарка и ред други и то устойчива, е да печелят кучета с рязани уши и опашки. Действително има страни главно скандинавски, в които много строго се следи спазването на ограниченията за рязане. Например във Финландия са единствените в света азиатци с уши и опашки, но моя въпрос е трябва ли заради Финландия всички, които развъждат по "ДРУГ" а не по досегашния хилядолетен начин своите кучета  да не купират. Още повече че правата върху породата САО принадлежат на Русия, която има доста голяма част от земите си на територията на Средна Азия а и в самите републики на Средна Азия и в Украйна където е съсредоточена по-голямата част от популацията на тази уникална порода обсолютно задължително и без изключения ушите и опашката се режат късо и в съвсем ранна възраст, тъй че да е максимално безболезнено,почти безкръвно и абсолютно безопасно. Да не говорим че ден след като се отрежат но правилно и грамотно ушите и опошката, вече няма не само рана но и белег на мястото на рязането. Всички деятели на породата намират азиатеца за неприемлив и направо некрасив с уши и опашка и като такъв го възприеха дори във Финландия след кратко лутане в новаторски опити. Но както се казва топлата вода  е отдавна открита. В предишни постове забелязах че има подмятания по мой адрес по повод на това че бях коментирал как се отразява рязането на уши и опашки на понататъшното формиране на анатомията на породите. Ми че това са азбучни истини даже за начинаещите кинолози по целия свят. Винаги когато се режат уши се приповдига главата и холката, това го знаят и малките деца в кучкарлъка. Затова договете и доберманите с купирани уши ходят като аполони по изложбите и правят впечатление не само на изложителите и специалистите, но и на обикновения зрител. Азбучна истина е също и факта че се променя целия гръбначен стълб и формАта, а е общоизвестно че гръбната линия е основен екстериорен и анатомичен показател и критерий за всеки един кинолог, любител на кучета, съдия, или просто естет разбиращ от анатомия, физиология и красота. ОТ НЕЯ В НАЙ-ГОЛАМА СТЕПЕН ЗАВИСИ КИНЕМАТИКАТА-ДВИЖЕНИЯТА НА КУЧЕТО. Представете си сега за миг доберман с опашка и уши, каквито опити имаше и които бързо отшумяха и един с отлична купировка ходещ като млад гръцки бог! Сега се опитайте да си представите две групи добермани едната с цели уши и опошки, а другата с купировка. Не питам за отговора ви а само натъртвам че същата е и работата с две групи азиатци-едната с купирани уши а другата с не купирани. Азиатеца  и добермана, както и ред други породи са много по красиви и естетически издържани когато са с правилен подход към ушите и опашката и това е въпрос, който досега убягва на защитниците на животни и разни некиноложки организации, които смятам е справедливо да се обръщат по такива въпроси към по-компетентни каквито сме ние кинолозите. По този повод искам да повторя примера-паралел,който направи наскоро наш колега с естетическата хирургия при хората и особенно при жените. Защо не само не се забрани предаването пълна промяна, но стана едно от най-гледаните по света? Защото води до красота и естетика каквито са иманно и случаите с азиатеца и другите породи подлагани на естетически подобрения. Казано е : Красотата ще спаси света и естествения човешки стремеж към нея не бива да се игнорира. Иначе до тогава, докъто ни налагат вишестоящи организации макар и некомпетентни ние сме длъжни и ще се съобразяваме с техните решения. Но ще се борим и за по доброто развитие на кинологията със свои средства защото екстериорните изложби са най-вече по красота и функционалност, на които естетичните операции не само не пречат на са и огромен плюс. Мога да изложа още ред доводи, но времето ми напредва и може би ще продължи някой колега, а може би и аз самия. Поздрав на всички защитници и на двете тези.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3093 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:20 AM

Немога да разбера,защо зачеквате едни и същи теми по-сто пъти?
-Знаете ли господа,най-лошото е,че всеки  от вас,се мисли за велик и по-по-най,но никой не си признава грашките които е допуснал!Защото ако се опитате да ме убедите,че не сте допускали грешки в кочкарлъка в една,или друга насока,нали немислите,че ще ви повярвам/е!?БЕЗГРЕШНИ ХОРА НЯМА!Не е срамно човек да си признае грешките,не е срамно човек да се извини ако бърка,не е срамно да приемеш извинение от човек който те е нагрубил  когато е искрен и т.н.Всички сме хора,всички без изключение правим и говорим простотий от време на време,но важното е да го осъзнаеш,че си сбъркал,или си нагрубил някой,да имаш доблестта да  застанеш пред човека и да се извиниш!Това не е срамно!
Но доколкото разбирам от вашите писания вие сте над тези неща.Нали не си въобразявате,че помагате с нещо за породата като се дърляте!?Замислете се над това.Убеден съм,че няма да го направите,най много да отнеса някоя друга псувня(както обикновенно)но все пак опитайте.Мисля,че сте достатъчно зрели и ви е останало малко ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

#3094 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:44 AM

Цитат

и  В предишни постове забелязах че има подмятания по мой адрес по повод на това че бях коментирал как се отразява рязането на уши и опашки на понататъшното формиране на анатомията на породите. Ми че това са азбучни истини даже за начинаещите кинолози по целия свят. Винаги когато се режат уши се приповдига главата и холката, това го знаят и малките деца в кучкарлъка.

Няма нищо общо рязането на ухо с промяна в анатомията на гръбнака!!!!!
Престани да пишеш неверни и измислени неща.Или докажи твърденията си ;D
Това за кучета с дръжки като на тигани вместо опашки беше само увертюрата изглежда към основната недомислица тук.
Лайка,я кажи си думата тук по това твърдение за "промяна в анатомията на гръбнак следствие на резачки"? B)

#3095 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 07:48 PM

Това за промяната в следсвие на купирането, която на всичко отгоре се и предава трайно в поколенията, както и това че като се прекъсне, бързо води до анатомични изменения в нежелана посока га знаят всички средно, та дори и под средно грамотни киноложки деятели по света. А за тези, които не са нито средни, нито под средни, нито въобще са деятели на кинологията у нас и по света, което за добрите кинолози в България се свързва с БРФК, а за тези по света с  FCI и нейните структури във всички страни, просто нямам време и ги моля да не ме предизвикват да провеждам ненужни ограмотителни беседи. Смятам  да посветя времето си на нещо по-градивно и на хора от БРКСАО и гореупоменатите организации, с които съм свързан от самото начало и към останалите нямам отношение. Съжалявам за откровението но всички знаят какво е FCI,  БРФК, и БРКСАО и извън тази рамка нямам амбиции и интереси.
User's Signature

#3096 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:41 PM

Цитат

Това за промяната в следсвие на купирането, която на всичко отгоре се и предава трайно в поколенията, както и това че като се прекъсне, бързо води до анатомични изменения в нежелана посока га знаят всички средно, та дори и под средно грамотни киноложки деятели по света. А за тези, които не са нито средни, нито под средни, нито въобще са деятели на кинологията у нас и по света, което за добрите кинолози в България се свързва с БРФК, а за тези по света с  FCI и нейните структури във всички страни, просто нямам време и ги моля да не ме предизвикват да провеждам ненужни ограмотителни беседи. Смятам   да посветя времето си на нещо по-градивно и на хора от БРКСАО и гореупоменатите организации, с които съм свързан от самото начало и към останалите нямам отношение. Съжалявам за откровението но всички знаят какво е FCI,  БРФК, и БРКСАО и извън тази рамка нямам амбиции и интереси.

Е с това твое твърдение направо ми скри шапката, по-голяма глупост от това просто няма как да се напише, виж това за гръбнака би могъл евентуално да убедиш някой наивник, но че  промяна в екстериора, а именно рязането на ушида води  до генетични промени :huh: :huh: :huh:, по-вече не ми се коментира в тази тема.

#3097 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 11:39 PM

Както казва Бени B),малко да ви зарадвам очите :->)

Прикачени файлове

#3098 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 12:04 AM

:P

Прикачени файлове

#3099 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip