Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#3501 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2008 - 06:05 PM

Цитат

Mad Max виж гъбата на бялото куче!

^_^

ps.

Цитат

Носна гъба- мощна и черна.При кучетата със светъл цвят на козината се допуска осветляване/кафява носна гъба.

User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3502 Потребителят е офлайн   dadli2005 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски Булдоци !

Публикувано: 25 January 2008 - 06:41 PM

Приятелко любимаааа!
Къдееее сииии!
Тохметчо харесва ли ти? На дядо му!

#3503 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 11:00 PM

А СЪС СПЕЦИАЛКАТА КАКВО СТАНА :ribok:

#3504 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 01:27 AM

Кара Келле Захинли Ит / б. Бергуд инбр. 1-2 на Акгуш соб. Горохов и м. Акча, сестра на Калтаман / соб. на питомник "Алтын Асыр". / http://www.altyn-asyr.ru/dogs.htm /

Цитат

АКЧА.Однопомётница Калтамана. Победительница многих выставок, Чемпион России 2001 года. Безусловно, это одна из самых породных среди выставляемых собак. Активно идёт в бой, обладает великолепной психикой.

Източник: http://www.kele.ru/manch/m.html
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3505 Потребителят е офлайн   dadli2005 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски Булдоци !

Публикувано: 26 January 2008 - 12:08 PM

Спецялката е утре на Якуруда.

#3506 Потребителят е офлайн   iork Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 04:55 PM

и едно мнение за моето п.......але на 4 месеца е а тежи 30кг.

#3507 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:12 PM

Радвай се на кучето си и на живота! Като порасне то само ще говори за себе си. /лично мнение/

Ето тук примери от градското ми ежедневие с Багира:

Багира, мъжки кокер и женско, младо НОК + непознати минувачи..
Спокойни движения..
Спокойни движения Втора част..
Багира и непознати деца в Парка..
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3508 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:22 PM

ЙОРК палето ти е превьзходно ,радваме се всички че и в Б-я вече има истински животни!Радвай му се и ти и не забравай калция,не е редно да го изпуснеш да се изкриви,защото вярвам че 20 лв. не са ти проблем.Не се подавай на инсинуации,че тежките и големите не работят!Помни винаги-кучето приема характера на стопанина.Да ти е жив и здрав ,много да те радва.

#3509 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:28 PM

дрън-дрън :sarkastichen:

Цитат

Радвай му се и ти и не забравай калция,не е редно да го изпуснеш да се изкриви,защото вярвам че 20 лв. не са ти проблем.

Йорк, Не забравяй, че ако кучето ти се нуждае от някаква добавка, нещо не му достига в храната или имаш пропуск в отглеждането е по-добре да го установи ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР /специалист/, чрез проведени изследвания; а не съветник от махлата..

Цитат

Не се подавай на инсинуации,че тежките и големите не работят!

Зависи за каква работа става въпрос..

Цитат

Помни винаги-кучето приема характера на стопанина.

Кучето е винаги такова, каквото му е заложено да бъде и каквото е обучено да бъде. /комбинация от двете.. в какъв процент никой не може да каже, все още../

пс. Йорк, внимавай с теглото.. Препоръчителното тегло за мъжки екземпляри в зряла възраст е между 60-70 кг.
за работна кондиция.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3510 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:34 PM

Ти напьлно си се побьркал!Не знам защо ме оприличаваш с някакьв си Пикасо,изживей детските си страхове!Ставаш смешен с този Бай,не разбра ли ,че освен теб никой друг не го харесва!!!Чистопородност и мастии са две различни неща,които явно още не си разбрал,така че преди да пишеш пьрво ако можеш помисли.Между другото не сьм плюл по нито едно от твоите кучета така че чети внимателно.Ако имаш малко свободно време вземи да понаучиш малко бьлгарски и литература,защото по - НЕГРАМОТЕН човек от теб не сьм срещал вьв форума .Остани си сьс здраве.

#3511 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:53 PM

МАД МАХ явно от доста време не си влизал вьв вет. аптека !!!!!!!Не знаеш ли че калций на КАНИНА,а той е няколко вида,не мисля да ти ги изброявам тук, може да се дава ежедневно .Не приемам вьпросите ти като заяждане и мога да ти отговарям по всяко едно време.Кучето може да има големи заложби,но когато самият собст.е помиар и то става такова-досега поне в моята 10 год. практика.Ако имаш азиат би трябвало да знаеш неговото предназначение,естествено не очаквай от него да ти носи чантата до магазина.Защо си мислиш че сьм човек от махалата?Искаш да ти публикувам дипломата си ли ?Колкото до това за килограмите -ами това е пьлна глупост защото не можеш да му наредиш колко кг. да бьде.В момента в Б-я се продава енциклопедия на кучетата в света и там на темата САО пише че мьжките са между 45-50кг. ,а женските 40-45кг.Направи си труда и прочети.

#3512 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 06:09 PM

Цитат

Ако имаш азиат би трябвало да знаеш неговото предназначение,естествено не очаквай от него да ти носи чантата до магазина.

И какво е предназначението на азиатеца според теб?

Цитат

Защо си мислиш че сьм човек от махалата?

Защото обикновено именно те си позволяват да дават повърхностни съвети в интернет без да са видяли кучето наживо.

Цитат

Колкото до това за килограмите -ами това е пьлна глупост защото не можеш да му наредиш колко кг. да бьде. В момента в Б-я се продава енциклопедия на кучетата в света и там на темата САО пише че мьжките са между 45-50кг. ,а женските 40-45кг. Направи си труда и прочети.

Направила съм си труда и съм изчела доста статистики на измервания на кучета с произход централна Азия. Именно поради това го споменавам. Питай автора на енциклопедията на база на колко измервания на животни е написал това, или от къде го е преписал..
Говорим за азиатци.
Статистиката сочи че в зряла възраст, в работна кондиция по-голямата част от популацията при мъжки индивиди е между 60 и 70 кг /характерна и типична височина при холката 68 - 75 см./; при женски между 50 и 60 кг. /характерна и типична височина при холката 62 - 70 см./ Има изключения, но те се водят за нетипични и нехарактерни, относно теглото.

Източник: Ю. К. Горелов /"Аборигенные собаки Средней Азии"/, "Институт екологии и еволюции им - Российской Академии Наук"..
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3513 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 06:38 PM

МАД колко кучета си виждал на живо м/у 60-70 кг. в Б-я?Изброй ми ги че аз нещо не се сещам,виждал сьм много кучета и сьм се наслушал на легенди.Виждам че черпиш познания от Ю.К.Горелов,значи не си изобщо бос както се опита да се представиш!Знаеш ли кьде е пораснал този човек и от кьде е захранката и любовта му кьм кучетата???Гледал сьм на видео филми и днес и в по -кьсен период от тяхното развитие но такива 70 кг. повярвай ми не видях,а и как си го представяш в гората при чобаните ,та ако дойде какьвто и да е хищник той едва ли ще трьгне да го гони!Предназначението на САО е многострано:охранител на стадата на чобаните-да не забравяме ,че преди всичко е овчарско куче,охранител на твоя дом-както и негов,охранител на самият теб,и най-вече твой любимец.Не типични са кучетата,които се различават по вид ,тип,порода,А НЕ ПО КИЛОГРАМИ!!!Не характерни са тези които се различават  само и единствено по характер,не може да дойде вьлк в кошарата и той да остане безучастен,някой на пьтя да те нападне и той да му се усмихва и ред др.това няма нищо общо с кг.Надявам се да си ме разбрал.

#3514 Потребителят е офлайн   muki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 06:44 PM

шест месеца и половина 48.400кг.

#3515 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 06:55 PM

Цитат

МАД колко кучета си виждал на живо м/у 60-70 кг. в Б-я?

Достатъчно. За пример две водещи селекции - питомник МартенБГ и питомник АкАрслан..

Цитат

Виждам че черпиш познания от Ю.К.Горелов,значи не си изобщо бос както се опита да се представиш!Знаеш ли кьде е пораснал този човек и от кьде е захранката и любовта му кьм кучетата???

Израстнал е в България. Темата е за средноазиатската овчарка.

Цитат

Гледал сьм на видео филми и днес и в по -кьсен период от тяхното развитие но такива 70 кг. повярвай ми не видях,а и как си го представяш в гората при чобаните ,та ако дойде какьвто и да е хищник той едва ли ще трьгне да го гони!

? Не можах да схвана връзката? Какво имаш предвид?
/Килограмите са пряко свързани с анатомията, движенията  и здравословното състояние на азиатеца;
Едни от най-характерните породни качества са:
Физически и психически здравият организъм. /организъм който не боледува/
Лесната и бърза адаптация към разни климатически условия.

Цитат

ДВИЖЕНИЯ/АЛЛЮР: тежък,съкратен тръс и галоп са най характерните видове алюр. При движение в тръс лапите трябва да се придвижват по права линия с характерно схождение на предните лапи към средната ос.
Недостатъци: неголеми отклонения от тези алюри.
Сериозни недостатъци: сковани движения,куцукане.

Цитат

Предназначението на САО е многострано:
охранител на стадата на чобаните
преди всичко е овчарско куче
охранител на твоя дом
охранител на самият теб

Според теб в такъв случай коректно ли е да се тества по един единствен начин? Къде остават всички останали уникални качества на тази порода?

Цитат

Не типични са кучетата,които се различават по вид ,тип,порода,А НЕ ПО КИЛОГРАМИ!!!

Нетипични и нехарактерни представители на дадена порода са кучета, които в цялостен преглед изразяват нетипични и нехарактерни качества по повече от половината компоненти/характеристики за дадената порода.
Всичко останало се счита за изключение.
Всички които разбират и работят по стандарта на азиатеца се стремят да сведат тези "изключения" до минимум.

Цитат

Не характерни са тези които се различават  само и единствено по характер,не може да дойде вьлк в кошарата и той да остане безучастен,някой на пьтя да те нападне и той да му се усмихва и ред др.това няма нищо общо с кг.Надявам се да си ме разбрал.

Тези кучета се наричат неработоспособни. Единствената проверка за тях е кошарата и бай Вълчо.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3516 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 07:35 PM

Газар,престани да се обръщаш към Мад Макс в мъжки род;
Двамата май само се надприказвате.САО нормално мъжко е средно високо от 65 до 73 см.Женските трябва да са между 60 и 65см.От там следвате логиката за килограмите,като се има в предвид че САО са плътни кучета като маса(тъкан).От тук следва,че мъжко куче с височина 70-73см трябва да е между 60 и 70кг.,женско в горна граница височина между 50 и 60кг.Плюс това килограмите не са изискване в стандарта.Кучето трябва да е хармонично за височината си.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3517 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:08 PM

Лайка не знаех ,че МАД е жена,но явно на нея и харесва така да се обрьщам-в мьжки род.Това което казваш за височината сьм сьгласен,но за кг. си на много грешен пьт.Все пак ти си сьдията и ако искаш другият пьт като има специалка може да ги премериш -може да няма и 1- 70 кг.Не искам да се надприказвам с никого но все пак форума е хората да си общуват,той не е ООД или ЕТ така че не мисля че трябва да правиш забележки!!!Живей си живота и му се наслаждавай!

#3518 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:15 PM

Цитат

не знаех ,че МАД е жена,но явно на нея и харесва така да се обрьщам-в мьжки род.

Виж какво, не ме интересува кой как се обръща към мен, за това не съм ти правила забележка, ако си забелязъл умишлено изрязвам и частта от постовете ти, които са адресирани до мен и ме засягат пряко като Личност. Не влизам тук, за да представям себе си - участвам за да науча повече за кучетата и да споделям това което съм научила и прочела до момента. Простичко е.

Ако някой иска да ми каже нещо лично, да го направи чрез ЛС.

пс. Лайка, радвам се, че се включи - следващия път се постарай и да е навреме. Ол раунд съдия си все пак.. Интересно ми е това за височината как го прецени, или къде го прочете, или от къде си го научил, ще споделиш ли?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#3519 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:28 PM

Има много да учиш и да четеш много литература и то не от един човек, развъдник или сайт.Не те упреквам в нещо ,но прескачаш често добрия тон и се правиш на голям специалист ,както някой други ги обвиняваш.От къде знам или чел,от много места и от литература от години ,които ти не си била в проект,примерно от 1964г.Имам книги които може би никой няма у нас.
А за ръста ,не ми задавай такъв елементарен въпрос,най простия отговор :ИМА СТАНДАРТ,всичко друго е мижи да те лажем ,да се намират хората на приказки.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3520 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:43 PM

МАД-защо не ми каза ,че си жена?Това няма да промени отношението ми,напротив радвам се че и жени имат увлечение вече кьм тази порода.Казваш ми имена на развьдници,които не мисля че в никакьв случай са водещи,особено 1-я,с исключение на НУР-БЕК всичко останало там е под всякаква критика.Този пьт нещо аз не можах да схвана кьде са кг. кьде е психиката?Щом кучето е под 60-70кг. значи е болно ли?Разбрах добре че можеш да четеш,имаш литература но не е нужно да учиш другите като им цитираш стандарти!Според мен,ако те разбирам правилно тестьт за който говориш е просто задьлжителен-именно там се проявява и проверява характера на кучето ,а знаеш ли колко такива теста са издьржали предците на твоето куче?Порови се малко и ще разбереш че САО се използва като граничен охранител,караулна служба,пожарен спасител и др.и но ти няма как да ги разбереш тези неща,така че не мисля че са неработо способни.Ако ти имаш желание твоят пес да ходи на задни крака,да танцува,да прескача разни препятствия-вземи си пудел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни