Средноазиатска овчарка
Публикувано: 06 April 2008 - 09:16 PM
Кучето се връзва на дълъг повод (троен платнен повод). Стопанина стои до кучето си и фигуранта отначало обикаля наоколо викайки и размахвайки нещо от типа на къс камшик. След това фигурантът имитира нападение като кучето трябва да захапе ръкава.
Предварително бе обяснено че САО и КО са териториални кучета и от тях не може да се очаква яростна атака на непознато място.
Не съм наясно с тези породи и не мога да давам оценка за поведението им.
При черните териери имаше още два теста - реакция на изстрели (бяха направени няколко серии от изстрели със сигнален пистолет при които отпаднаха две кучета) и задържане на разстояние.
Лично за мен бе неразбираема демонстрацията на задържане с малиноа и твърдението че "така трябва да се прави". Но така са решили домакините, така са направили. Моето мнение в случая е без значение.
При черните териери най-добре се представиха две кучета на едни и същ собственик, който сериозно се занимава с обучението им за защитна служба. Като цяло представянето на породата беше добро.
Публикувано: 09 April 2008 - 04:23 PM
Цитат
Има училище,има и много добри инструктори!
За каква порода куче става въпрос?
Публикувано: 09 April 2008 - 04:33 PM
Цитат
Мисля, че не е правилно да търсите училище за кучета, а за вас самия - училище за стопани-новобранци на кучета.
Ако ви интересува Общо Послушание и съответно как да приучите кучето си към определени команди от най-общ тип, най-професионално според мен обслужване ще получите от клуб Сириус, които вече имат опит в обучение на стопани на азиатци в България.
Събират се всяка събота на зелената площадка зад Музея за Земята и Хората, след 09:00ч. /надявам се че няма промени в програмата им/. За всеки случай разгледайте тук и ако желаете се поинтересувайте лично : http://www.sirius-bg.net/index.php?p=8
Ако ви интересува спортна дресура - доста екстравагантно решение сте взел с избора на САО... :blink:
/лично мнение, не ангажирам никой.. надявам се да не ви обиди/
Поздрави.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 09 April 2008 - 07:14 PM
Цитат
Клуб Сириус се занимават със спортна дресура. Няма да ти помогнат с общото послушание, те търсят хора, които да имат интерес към спорта с кучета.
Публикувано: 09 April 2008 - 08:30 PM
Цитат
Специално, за да не се чувствате игнорирани ще Ви се докара "самоплува" Радецки натоварен с Алабай /капитан ще е РЕМЕТАЛК понеже е близо до Дунава/, който ще акостира на Панчаревският бряг под охраната на Каракачански кучета :huh:
Публикувано: 09 April 2008 - 09:22 PM
Цитат
Публикувано: 09 April 2008 - 09:28 PM
Цитат
Цитат
Клуб Сириус се занимават със спортна дресура. Няма да ти помогнат с общото послушание, те търсят хора, които да имат интерес към спорта с кучета.
Напротив.
Според мен биха помогнали - доста от тях се занимават с обучение на начинаещи стопани, според желанията и целите им извън клубните сбирки и спортната дресура /събота и неделя/.
Мен никога не ми е отказвана консултация и помощ.
За което съм им страшно благодарна.
Поздрави.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 09 April 2008 - 09:30 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Напротив.
Според мен биха помогнали - доста от тях се занимават с обучение на начинаещи стопани, според желанията и целите им извън клубните сбирки и спортната дресура /събота и неделя/.
Поздрави.
МОД:ИВАНЕЕЕ!
Публикувано: 09 April 2008 - 09:51 PM
Цитат
Цитат
Публикувано: 09 April 2008 - 09:57 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Напротив.
Поздрави.
"Ако не смяташ да се занимаваш сериозно със спортна дресура, няма смисъл да търсиш "този клуб Сириус". Най малко пък,за да те научат там как да се разхождаш спокойно с кучето си:))Мнозина го бъркат с училище,но това няма нищо общо с училище"- Това е цитат на човек, който е в клуба от доста време и ясно изразява каква е работата на клуба. ;)
Публикувано: 09 April 2008 - 10:08 PM
Цитат
Такъв, който да има опит с аборигенните породи в БГ няма. ;) Иначе, мога да ти препоръчам човек, но ако ставаше въпрос за НОК..