Контакт Човек-Куче
Публикувано: 14 June 2007 - 11:20 PM
За мига седнете и помислете колко Вие важни за вашето куче?
Той ви обиче искренне, но какво мисли за Вас?
Има 2 варианта:
- Този човек е нещо най-важно на света! Преди да направя нещо трябва да погледна него и да получа разрешение да направя това. Той е моят Водач!
или
- Този тъпак нищо не струва... винаги трябва да го влача на расходка, да го дърпам. Дори не разбира за какво е расходките! Винаги трябва да му се карам да ми дава храна от масата! По някога той разбира мен когато сядам той ми дава вкуснотийка 1super
Кучата и хора живеят в строга иерархия и шефът е само един или Вие или кучето ви!.
За да станете Водач вие трябва да спечелети доверие на кучето си, той трябва да повярва в това че ви е Водач.
Никога не опитвайте да докажете с сила на своето куче своето превосходство. Това не е начина! Ще загубите!Утре ще продолжа да пиша.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 June 2007 - 10:32 PM
и тук
http://dog.bg/f/inde...=ST&f=35&t=1914
Само че ...дори да в глутница всико е наред, куче може да не ви гледа и не ви слуша... А това става за ради това че Вие не сте интересни за вашето куче! Толково е просто и трудно. Трябва да намерите начин да станете интересни за своето куче.
Има и още един "трюк" трябва да научете своето куче да ви гледа в очи преди да получи нещо. Ако играете с куче с топка или искате да му дадете лакомство, сприте за момент, скрите желаемото от куче зад себеси и исчакайте. Чакайте терпеливо и нищо не правите! Колкото по активно куче толково по спокойни сте! В този момент кога куче погледне ви в очи веднага (най бързо колкото е возможно!) давате му лакомство или играчка!
След това преминавате да использвате "очичке" и в повседневие. Преди да дадете храна на куче исчакайте с купата до този момент пока куче не ви погледне в очи. Кога излизате на расходка- не отваряйте врата до тоагава кога куче не ви погледне в очи. Вашето куче иска да играе с други кученца исчакайте той да ви погледна и само след това му давайте свободата.
Това е за начало wink

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 June 2007 - 11:11 PM
Видео
http://www.youtube.c...ode=user&search
моето любимо!
http://www.youtube.c...related&search=
2006 AKC National Obedience Invitational - Dream
http://www.youtube.c...related&search=

училище
Публикувано: 16 June 2007 - 01:28 PM
Цитат
Тези и други клипчета можеш да намериш в темата за "фристайл или танц с куче"wink
а също и информация как се развива този спорт в БГ.
А тук моля да спазваме темата "Контакт Човек-Куче"
Благодаря
Сложих видео клипчета за фристайл и обиденс, за да вижда по добре за какво става дума

училище
Публикувано: 16 June 2007 - 07:35 PM
Иначе, чета темата с интерес и започнах да държа на гледане в очи с кучето, както и по горе се описва от Вас.
Хваля го винаги когато му кажа името и то ме погледне в очи, независимо дали идва при мен или е далече.
До 16 та седмица, преди да му дам яденето виках силно командата ТУК, сякаш съм на полето и кутрето е далеч от мен, за да мога да я използвам в случай че кучето избяга на далече някой ден.
Сега, след като я усъвършенства тази команда, от вчера, го карам да седне пред паницата и да не започва да яде преди да ме погледне в очи и да му разреша да яде. Много хубав съвет е това с визуалния контакт.
В същото време бях очарована от клипчетата по горе, не знаех че има такава дисциплина танц с куче, за първи път чувам.
Публикувано: 16 June 2007 - 09:57 PM
Rosica-D аз също до преди 2 години не знаех за фристайл b)

училище
Публикувано: 23 June 2007 - 03:07 PM
Не трябва да пречите на игри на своето куче с други, но трябва вие да също играете със своето куче .

училище
Публикувано: 23 June 2007 - 03:18 PM
И така , вземете 5 -7 вкусни хапки в ръка и поканете своето куче да седни пред вас. Веднага като куче погледне вас в очи давате му хапка. След това, ръка в коята има хапка да ий отведе настрани така да куче има избор да гледа на вас или на хапка. Кога куче гледа на хапка нищо не правите. Кога погледне на в ваши очи давате хапка. На 7 хапка свършите занимание.
Кога куче престане да гледа хапка, а гледа вас, започнете да движете ръка с хапка(така да провокирате внимание на хапка), и винаги кога куче остава да гледа в ваши очи му давате хапка.
Това е за тази седмица
и няколко идеи за това как се играе
http://youtube.com/w...related&search=

училище
Публикувано: 25 June 2007 - 09:01 PM
Публикувано: 06 October 2009 - 08:48 PM
До сега аз съм била ''тъпака''

Публикувано: 07 October 2009 - 07:30 PM
Публикувано: 08 October 2009 - 08:00 PM