Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 May 2008 - 09:27 PM

spuni Какво имаш предвид с "Та стана ли ти ясно къде е разликата между мен и теб (както и хората които пазаруват от зоомагазини и тези които ги отричат напълно) "
Ти никога ли не пазаруваш от зоомагазин? От къде купуваш, играчки, храна, поводи и въобще всичко необходимо за кучето си? Мисля, че нещата започнаха да стават малко крайни...говорехме, че търговията с животни е лошо нещо, а не зоомагазините като цяло. Ако не трябва да купувам нищо от магазин, в който предлагат животни, то кучето ми няма да има 1 нормална играчка...просто тъжната истина е че магазините, в които продават кучета и котета обикновенно са по-големи и по-добре заредени от малките, в които не продават животни. Или поне това са моите наблюдения (с малки изключения)...но човек не винаги има възможмност да отиде до другия край на града за купи лакомство за кучето си... :)
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   grizla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:58 PM

Не мисля,че той е имал предвид зоомагазините като цяло.Той ще си каже де....Така или иначе повечето хара с любимци,които познавам си купуват храни и играчки от ветеринарния кабинет който посещават,но все пак няма да се юрна чак до там(далечко ни е нашия)за един кокал:)Пък и има разни други неща по зоомагазините които няма къде другаде да се продават като клетки,аквариуми и пр.,там има и по голямо разнообразие.Отвлякох се малко от темата.....Не мисля че изобщо някой има нещо против зоомагазините като цяло,моето куче също е от такъв и аз го обожавам,но имаше доста недоразумения около него.Макар и все още не достатъчно будна се опитах да попитам за родителите,исках да ми разкажат за тях,бях порязана от раз,пък и вече бях решила,че ще го взема едва ли нещо щеше да ме откаже.Излъгаха ме за възрастта беше доста по-малък,доста проблеми имахме в началото.Аз майка ми и сестра ми го гледахме на смени.После се оказа че има крипторхизъм...такива ми ти работи.А за условията, в които живеят милите същества в магазините наистина не ми се започва...

#203 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 23 May 2008 - 10:05 PM

Разбира се, че пазарувам от зоомагазини!
Става въпрос за кучета в случая  ;)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#204 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:30 PM

Spuni поста на бушката си беше агресивен. Ти ако отидеш в нов форум и някой веднага ти каже че си еди къв си, ще ти стане ли приятно. Аз просто отговорих на отношението което получих със същата доза от това което получих.  А ти продължаваш с агресията и за мен си изключително некултурен човек! Определено споделих моето мнение по даден въпрос. Всички следващи постове бяха нападателни, укоризителни и лишени от всякакъв смисъл с оглед на ситуацията. Още повече, че имаше лични атаки към персоната ми, без никакво покритие и най-вече без да съм ги предизвикала по никакъв начин. Форума е за споделяне на мнения не за лични атаки, към хора, които мислят различно от болшинството.

Честно казано ако някой ми се появи във форума и почне да се държи като някои от вас ще го банна веднагически.

Кви са тия истории дето ги разправяш и ми правиш анализ на характера без изобщо да ме познаваш?

А ти определено щеше да получиш бан, защото такъв тип изказвания са за лични съобщения. За съжаление, аз не съм модератор в този форум и не мога да променя отношението на някои индивиди тук към мен.

Просто тука и аз вече почнах да се отплесвам и ми писна да се боря за изгубена кауза- тоест да накарам хората да се замислят над собственото си поведение преди да тръгват да коментират чуждото!

Но зоомагазините не може да са толкова зли. Не говорим за търговията с животни в тях само. Не всичко е черно бяло и съм съгласна с редика по повод аргументите и.

#205 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2008 - 11:10 PM

Джинки, отзад-напред и оттук-оттам, понеже, да си го кажем честно - май твърде много пъти сме писали на хора, стоящи на твоята позиция... Разгледай форума и ще разбереш откъде идва досадата и негативизмът, с който се отхвърлят твоите размишления.

Например "Писна ми от теорията породисто- непородисто." Странно. Тъкмо ти си си взела "хъски". Ако ти е писнало - моля те, вземи куче от улицата. Има много и прекрасни кучета. Но именно печалбарите злодеи, които развъждат старателно и по правилата са тези, които са създали и пазят хъскито като такова. Странно, че хем пиеш мляко, хем псуваш кравата.

Относно голямото печелене от кучета... О, да. Има хора, които се крият зад името "регистриран развъдник" и всъщност съвсем си се издържат и печелят от това. Впрочем, те не са и толкова много. Срам ме е да напиша колко струва това мое хоби. Вервай ми, и 150 кутрета да продам, няма да се върне и половината.

Впрочем, не съм от идиотите, които смятат, че човек трябва да е милионер, за да гледа щастливо куче. Кучето има нужда от внимание и обич. Дали ще му даваш Хилс или хляб, почти все тая.

Друга причина за раздразнение е, че след време ти си потенциален развъждач на твоето куче с недоказан произход. Поредния човек, който ще дръпне породата назад - няма да се впускам в подробности - писали сме, чети...

ПП И съвсем добронамерено - ние не сме тук за да посрещаме когото и да е било. Който има желание - се учи. Който няма - се фръцва и ни обявява за идиоти. В крайна сметка - да, форумите са за това да се изказва мнение. Но като че ли са и за това да се запознава човек с нови мнения и да се учи от тях. Някак имам чувството, че хора гледали и развъждали кучета с десетилетия все имаме повече опит от тези, които преди 3 месеца са си взели кученце. Не ни раздавай банове, смешно е...
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 May 2008 - 11:54 PM

Цитат

Spuni поста на бушката си беше агресивен.

Цитат

Честно казано ако някой ми се появи във форума и почне да се държи като някои от вас ще го банна веднагически.

Кратка хронология на появилия се, в случая ти:

Появявайки се във форума, в първия си пост влизаш в най-крайната тема, защитавайки зоомагазините.

Цитат

Здравейте,

Прочетох всички негативни мнения за зоомагазините и не мога да се съглася, че всички търговски представители са лоши......но да се забранява на клиента да пазарува от зоомагазин ми се струва нередно.

Ок, влизаме в диспут -ти заявяваш твоето мнение.

Цитат

Според мен ще е полезно за хората да се състави списък с магазини от които сте доволни

Май не си прочела темата, защото щеше да разбереш идеята й - няма магазини, в които да се продават живи животни и да сме доволни, че изобщи ги има.

Сега аз пък заявявам моето мнение (че не харесвам това нещо) като ви питам как ше оправдаете това:

Цитат

Ами да ви питам и вас, както питам и другите, които казват, че няма лошо в зоомагазините.
Вие, с покупката си сте помогнали това да го има и да продължава. Това хубаво ли е?

Това е моя "агресивен" пост. Просто питам, къде във вашия списък с "хубави" магазини за кучета влиза това?

И за се потвърдят думите ми за непоченността на хората в подобни магазини (имам пост касаещ именно този магазин и този лекар) се оказва, че са ви ваксинирали кучето, без да го обезпаразитят. Може би все пак ще разберете по трудния начин, че всичко това не е редно.

Цитат

Е как тъй сте го ваксинирали без предварително да е обезпаразитен? Нали в по-горния пост споменавате, че сте минали първа ваксина. Получава се да сложим каруцата пред коня :huh:
Как пък този пост не ви се стори агресивен, дори учтиво благодарите на д-р Коко?

И за пореден път, че явно не се разбира - аз не харесвам продажбата на животни, а не по принцип съшествуването на зоомагазини. Но щом някой не може и това да разбере от виските 1000 поста, не знам как ще разбере останалото.

Няма да коментирам всикчи последвали постове - преливане от пусто в празно, повтаряне на едно и също. Само понякога се изпускам и започвам да водя "разговор", който май никога не стига до никъде. Всичко в тази тема е казно - и за едната и за другата страна. Ако някой иска - да чете от началото.

А отношението лично към вас няма как да се подобри, след като още нямайки и  20 поста влизате в За сайта и искате да се раздава правосъдие. Е, какво отношение очаквате, като влизате на нож?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#207 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2008 - 12:20 AM

Освен казаното от insult и bushkata

Цитат

Просто тука и аз вече почнах да се отплесвам и ми писна да се боря за изгубена кауза- тоест да накарам хората да се замислят над собственото си поведение преди да тръгват да коментират чуждото!

Мисля, че това важи в пълна сила точно за теб. И ако си човек с други разбирания и собствено мнение, че зоомагазините е хубаво да продават кученца, то не влизай точно тук да дразниш с това. Без да те познавам, най смело заявявам, че изглежда нямаш никакво понятие от гледане и развъждане на кучета. Това не е обида към теб, и ние сме започнали някога така. По-горе беше писано за това, че щом развъдчиците са толкова благородни, тогава да подаряват кученцата си, за да не печелят ... е то на практика често сумата, за която се продава едно бебе си е чист подарък, в сравнение с предварително инвестираните средства, които се коментират ей така без дори бегла представа за какво точно иде реч.
Да разбира се никой не ги кара да дават луди пари за заплождания, да пътуват стотици километри, да не спят, да жертват време и нерви, да хранят с качествена храна, да поставят ваксини, чипове, да дадат добър старт на малките и всичко това с много безсънни нощи над майката и малките. Да, никой не ги кара, като има и други неангажиращи и лесни начини за продажба в магазините. Да избутат малките на майчина кърма и малко хлебец до 25-30 дена и да ги пратят в магазин, че тая тяхната смрад не се трае и трябва да се чисти денонощно, че идва и обезпаразитяване, ваксини, чипове и още куп разходи, грижи, нерви, притеснения ... ама за какво да се влагат средства, като може просто да се спечели?

Влизаш тук от два дена и срещайки мнение различно от твоето, започваш да критикуваш модераторите  :-
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 12:21 AM

Аз досега се въздържах да пиша,обаче ми прави впечатление упоритостта с която продължавате да пишете Jynkie.Вие преди да се регистрирате не проучихте ли първо форума,в смисъл да прочете колкото се може повече теми,да се запознаете с потребителите,да изградите някакво впечатление за потребителите на базата на написаното от тях,да видите каузата за която се боро форума,а именно развитието и популязирането на различните породи.Аз преди да се регистрирам четох теми в продължанение на около седмица,добих някаква представа за форума и чак след това се регистрирах.
Аз в момента също отглеждам куче от зоомагазин и това ще бъде първото и последното ми куче което купувам от подобно място.Нося си кръстта за тази за постъпка,а именно боледуването на кучето ми и плашливия му характер,макар че за момента кучето ми е добре,остава по някакъв начин и с характера да се справим.Преди това ми куче в семейството ми винаги е имало кучета от развъдници и като сравнявам характера на сегашното ми куче с предишните ми кучета,ами че то разликата е космическа.
Кучето ми когато е трябвало да бъде при майка си,то е стояло в аквариум в зоомагазин без обезпаразитяващи процедури и без ваксини,аз следователно взимах болно куче, но това го писах в друга тема.
Вие в първия или във втория си пост писахте че искате да направим тема или да напишем кои зоомагазини са хубави и кои не.Все още ли смятате че е необходимо да се направи такава тема,при положение че са Ви ваксинирали кучето преди да го обезпаразитят(риторичен въпрос),поне да Ви бяха обяснили първоначалните процедури преди да се предприемат някакви действия.В форума има няколко теми относно закупуването на кученце от зоомагазин,там е обяснено много добре защо не трябва да се купува куче от подобно място,ако бяхте прочели темите преди да започнете да хвалите даден зоомагазин,отношението на останалите съфорумци може би щеше да бъде различно относно Вашата персона.
Тук всеки има някакво образование,но никои не парадира с това си постижение.В България е ясно че всеки които може да си напише името правилно завършва едно или две висше,така че не смятам че е от съществено значение кои какво е завършил.Не е необходимо да се самоизтъкваме,тук сме се събрали хора,които си говорим за домашните си любимци.Не знам в какви форуми сте модератор,но е хубаво че не сте тук модератор,то човек само да напише нещо което не Ви харесва и сигурно ще бъде баннат.
П.П.Бушка писали сме по едно и също време. :blink:

#209 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 08:47 AM

Така, никой не отговори на прост човешки език защо не трябва да се купува от зоомагазин а от развъдник.А аз мисля че ,,По-по-най,, беше в събота сутрин ама както и да е.Сега общо взето съм съгласен за зоомагазините но по интересно ми е и искам да задам няколко въпроса за развъдниците.1.-колко от вас са ходили в развъдник и какви са впечатленията им.2.-има ли някакъв закон или незнам какво който да определя кой може или НЕ може да ,,развъжда,,.3.-Знаели някой бройката на развъдниците в нашата страна.Далеч съм от мисълта да поставям всички хора занимаващи се с това под един знаменател но има развъдници в които условията са трагични.По едно стечение на обстоятелствата преди доста години си взех куче от развъдник в Германия,та на тази база си позволявам да правя сравнение.Сега да уточня,имаше мнение в което човекът каза че е взел кучето преди собственикът му да го даде в зоомагазин.Информацията за това кучило е получил от клуба.Веднага възниква въпросът защо ще го дава собственикът точно в зоомагазин след като е член на клуб и е наясно с зоомагазините.И защо клубът не проявява интерес и одобрява ли това.И не мислите ли че трябва да има някакъв регламентиран начин за продажба на кученца които са ,,породисти,, но не са родени в развъдник а в семейства,защото съгласете се че не всеки може да си позволи да отглежда 2-13 кучета.Виждал съм нещо такова което предлага много добри условия до продажбата на кученцата.И последно само да питам,четох в един от постовете за родословието и веднага възникна един проблем,не голям.В България има дипломи от ВУЗ които се продават та родословие ли,в този ред на нещата как да се провери дали това родословие има нещо общо с истината.А иначе аз имам свое мнение за родословията и не ангажирам никой с него.

#210 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2008 - 10:59 AM

Цитат

Сега да уточня,имаше мнение в което човекът каза че е взел кучето преди собственикът му да го даде в зоомагазин.Информацията за това кучило е получил от клуба.Веднага възниква въпросът защо ще го дава собственикът точно в зоомагазин след като е член на клуб и е наясно с зоомагазините.И защо клубът не проявява интерес и одобрява ли това

Всеки клуб си има УСТАВ и РЕГЛАМЕНТ ЗА РАЗВЪЖДАНЕ
А членовете му са длъжни да спазват правилата посочени в тях !
Въпросния човек, явно не беше коректен в това отношение.
Клубът беше информиран ! При констатиране на нарушения естествено,последват и наказания.

Цитат

И защо клубът не проявява интерес и одобрява ли това.И не мислите ли че трябва да има някакъв регламентиран начин за продажба на кученца които са ,,породисти,, но не са родени в развъдник а в семейства,защото съгласете се че не всеки може да си позволи да отглежда 2-13 кучета.

Това съшо го има регламентирано  във всеки клуб !
Явно не членуваш в подобна организация и затова нещата не са ти ясни ( това е нормално питай и ще ти се отговаря  ;) )

Относно развъдниците с неподходящи условия :
Има такива разбира се но рано или късно от ухо на ухо това се научава в нашите среди и се взимат мерки хората да бъдат предупредени ( доколкото това е възможно)
Много неща ще ти се изяснят бъди търпелив/а и чети повече във форума .

поздрави .
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#211 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 12:33 PM

Цитат

И защо клубът не проявява интерес и одобрява ли това.И не мислите ли че трябва да има някакъв регламентиран начин за продажба на кученца които са ,,породисти,, но не са родени в развъдник а в семейства,защото съгласете се че не всеки може да си позволи да отглежда 2-13 кучета.

Може човек да има едно женско чистопородно куче, с родословие и да членува в клуб. Не е задължително мъжкото да е на същия собственик  ;) Тъй, че може и едно куче да имаш и пак да имаш развъдник B)
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 12:36 PM

Ами тъй като още не ми е ясно да питам ако не е нахално.Устав и регламент ,съгласен обаче кучето е щяло да отиде в зоомагазин и коректноста в случая не му помага.Наказание от клуба,е това вече направо плаши.Разбирам че всеки член на клуб ще защитава клубът си но мисля че времето доказа че със наказания нищо не се решава и ми е малко смешно.По важна според  мен е превенцията и не аз а клубовете трябва да измислят нещо по въпроса иначе само разговори за ,,кое родословие е,,.И ако собственика не е член на някой клуб кучето не го броим защото няма родословие ли.Отделно че има хора които имат родословие за кучето си но не се интересуват от изложби и  клубове.А и незнам какво е регламентирано но щом кучето ще се продава ако клубът осигури продажбата или поеме отглеждането му автоматично отпада и посещението му в зоомагазин.Това съм го виждал въпреки че ,,не съм членувал в подобна организация,,А това от ухо на ухо също ми хареса,значи някой ми казва не ходи ,,там,, щото са зле.А пък аз си мисля ,,щом ме предупреждава така на ухо значи това е конкуренцията що пък да му вярвам,, Та основно питането ми беше това.

#213 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2008 - 12:56 PM

dios1  постовете ти изглеждат много разпиляно и не мога да схвана какво
точно те вълнува ! Един съвет влез в някой "клубен сайт" прочети УСТАВА и РЕГЛАМЕНТА ЗА РАЗВЪЖДАНЕ. Седни след това подреди си мислите и след като ти се поизяснят малко нещата задай конретен въпрос , на който да ти бъде отговорено.

Във всеки клуб се води "племенна книга" и в нея се вписват кучетата с "родословия" и "родословни справки"
Когато се появи ново "клубно кучило" клубът има пълната информация която е нужна на бъдещите собственици . Обажадаш се питаш и ти се дава нагово нужната информация ! Тоест клуба е връзката между собствениците на женските които е планирано да родят и евентуалните клиенти !
Всичко това е направено за хората на които им "пука" за съответната порода и искат да бъдат коректни !
Но не могат да бъдат спряни насила всички останали на които не им пука и търсят облага от цялата работа !
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#214 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 01:40 PM

Веднага ти отговарям какво ме вълнува.Ти сам*а стигна до извода.Значи идеята беше някой да каже как кучетата стигат до зоомагазините.Но не могат да бъдат спряни насила всички останали на които не им пука и търсят облага от цялата работа.Ако не ти е направило впечатление идеята беше че всички скачат по зоомагазините,а истината е че главно носят вина хората ,,развъдчиците,,които носят кучетата там.И сигурен *на ли си в твърдението че клубът винаги е връзката между собствениците и евентуалните ,,клиенти,,

#215 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 01:59 PM

Цитат

Значи идеята беше някой да каже как кучетата стигат до зоомагазините.
От тук идват кучетата в зоомагазините, другото са изключения, мислех че си чел темата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#216 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 02:28 PM

Чeл съм доста по въпроса просто исках да разбера какво се прави.Но освен всички да ме образоват и да ми казват къде точно бъркам нямаше идея за някакво решение.Може би само един човек каза точни неща но на лични.Идеята беше за моя сметка да предизвикам някакъв спор и да чуя нещо различно от това ,,не купувайте,,Ами като не купуваме да ги оставим да умрат в зоомагазините ли,Ако на някой не му харесва съжалявам но с обяснения по между си всичко ще си остане същото.

#217 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 02:29 PM

А ти какво предлагаш да се направи срещу развъжданието и продаването на тези животни?
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 02:34 PM

Лично аз нямам решение затова питам.но виждам че ви дразни,затова спирам

#219 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 02:42 PM

Не дразни, и аз бих искала да чуя предложение - ако има начин НИЕ да направим така, че това да спре.
User's Signature

#220 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2008 - 02:50 PM

Масови кастрации на животните, които не подлежат на разплод.
Едва ли някой си дава сметка, колко животни се плодят така всяка година, и колко от тях отиват на улиците и свършват зле - болни, малтретирани, осакатявани, газени, убивани по най-жестоки начини или в крайна сметка приспивани по "хуманен" начин, ако имат "късмет" ...
Част от тях отиват в зоомагазините, част от тях изобщо не стигат до тях и новия си собственик. (отново болни, тормозени и травмирани, страдащи, затваряни в клетки, аквариуми стоящи на тъмно в собствените си изпражнения, полудрогирани, за да спят и не лаят и не буйстват, и т.н и т.н.) Част от тези, които достигат до собственици ... умират скоро след това, друга част боледуват и страдат цял живот и една много малка част са късметлиите в живота - някои от тях случват на добри стопани, други и това не случват.
Иначе има развъдници и "развъдници", родословия и "родословия", всеки може да бъде излъган.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема