Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 23 May 2008 - 09:27 PM
Ти никога ли не пазаруваш от зоомагазин? От къде купуваш, играчки, храна, поводи и въобще всичко необходимо за кучето си? Мисля, че нещата започнаха да стават малко крайни...говорехме, че търговията с животни е лошо нещо, а не зоомагазините като цяло. Ако не трябва да купувам нищо от магазин, в който предлагат животни, то кучето ми няма да има 1 нормална играчка...просто тъжната истина е че магазините, в които продават кучета и котета обикновенно са по-големи и по-добре заредени от малките, в които не продават животни. Или поне това са моите наблюдения (с малки изключения)...но човек не винаги има възможмност да отиде до другия край на града за купи лакомство за кучето си... :)
Публикувано: 23 May 2008 - 09:58 PM
Публикувано: 23 May 2008 - 10:30 PM
Честно казано ако някой ми се появи във форума и почне да се държи като някои от вас ще го банна веднагически.
Кви са тия истории дето ги разправяш и ми правиш анализ на характера без изобщо да ме познаваш?
А ти определено щеше да получиш бан, защото такъв тип изказвания са за лични съобщения. За съжаление, аз не съм модератор в този форум и не мога да променя отношението на някои индивиди тук към мен.
Просто тука и аз вече почнах да се отплесвам и ми писна да се боря за изгубена кауза- тоест да накарам хората да се замислят над собственото си поведение преди да тръгват да коментират чуждото!
Но зоомагазините не може да са толкова зли. Не говорим за търговията с животни в тях само. Не всичко е черно бяло и съм съгласна с редика по повод аргументите и.
Публикувано: 23 May 2008 - 11:10 PM
Например "Писна ми от теорията породисто- непородисто." Странно. Тъкмо ти си си взела "хъски". Ако ти е писнало - моля те, вземи куче от улицата. Има много и прекрасни кучета. Но именно печалбарите злодеи, които развъждат старателно и по правилата са тези, които са създали и пазят хъскито като такова. Странно, че хем пиеш мляко, хем псуваш кравата.
Относно голямото печелене от кучета... О, да. Има хора, които се крият зад името "регистриран развъдник" и всъщност съвсем си се издържат и печелят от това. Впрочем, те не са и толкова много. Срам ме е да напиша колко струва това мое хоби. Вервай ми, и 150 кутрета да продам, няма да се върне и половината.
Впрочем, не съм от идиотите, които смятат, че човек трябва да е милионер, за да гледа щастливо куче. Кучето има нужда от внимание и обич. Дали ще му даваш Хилс или хляб, почти все тая.
Друга причина за раздразнение е, че след време ти си потенциален развъждач на твоето куче с недоказан произход. Поредния човек, който ще дръпне породата назад - няма да се впускам в подробности - писали сме, чети...
ПП И съвсем добронамерено - ние не сме тук за да посрещаме когото и да е било. Който има желание - се учи. Който няма - се фръцва и ни обявява за идиоти. В крайна сметка - да, форумите са за това да се изказва мнение. Но като че ли са и за това да се запознава човек с нови мнения и да се учи от тях. Някак имам чувството, че хора гледали и развъждали кучета с десетилетия все имаме повече опит от тези, които преди 3 месеца са си взели кученце. Не ни раздавай банове, смешно е...
Публикувано: 23 May 2008 - 11:54 PM
Цитат
Цитат
Кратка хронология на появилия се, в случая ти:
Появявайки се във форума, в първия си пост влизаш в най-крайната тема, защитавайки зоомагазините.
Цитат
Прочетох всички негативни мнения за зоомагазините и не мога да се съглася, че всички търговски представители са лоши......но да се забранява на клиента да пазарува от зоомагазин ми се струва нередно.
Ок, влизаме в диспут -ти заявяваш твоето мнение.
Цитат
Май не си прочела темата, защото щеше да разбереш идеята й - няма магазини, в които да се продават живи животни и да сме доволни, че изобщи ги има.
Сега аз пък заявявам моето мнение (че не харесвам това нещо) като ви питам как ше оправдаете това:
Цитат
Вие, с покупката си сте помогнали това да го има и да продължава. Това хубаво ли е?
Това е моя "агресивен" пост. Просто питам, къде във вашия списък с "хубави" магазини за кучета влиза това?
И за се потвърдят думите ми за непоченността на хората в подобни магазини (имам пост касаещ именно този магазин и този лекар) се оказва, че са ви ваксинирали кучето, без да го обезпаразитят. Може би все пак ще разберете по трудния начин, че всичко това не е редно.
Цитат
И за пореден път, че явно не се разбира - аз не харесвам продажбата на животни, а не по принцип съшествуването на зоомагазини. Но щом някой не може и това да разбере от виските 1000 поста, не знам как ще разбере останалото.
Няма да коментирам всикчи последвали постове - преливане от пусто в празно, повтаряне на едно и също. Само понякога се изпускам и започвам да водя "разговор", който май никога не стига до никъде. Всичко в тази тема е казно - и за едната и за другата страна. Ако някой иска - да чете от началото.
А отношението лично към вас няма как да се подобри, след като още нямайки и 20 поста влизате в За сайта и искате да се раздава правосъдие. Е, какво отношение очаквате, като влизате на нож?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 May 2008 - 12:20 AM
Цитат
Мисля, че това важи в пълна сила точно за теб. И ако си човек с други разбирания и собствено мнение, че зоомагазините е хубаво да продават кученца, то не влизай точно тук да дразниш с това. Без да те познавам, най смело заявявам, че изглежда нямаш никакво понятие от гледане и развъждане на кучета. Това не е обида към теб, и ние сме започнали някога така. По-горе беше писано за това, че щом развъдчиците са толкова благородни, тогава да подаряват кученцата си, за да не печелят ... е то на практика често сумата, за която се продава едно бебе си е чист подарък, в сравнение с предварително инвестираните средства, които се коментират ей така без дори бегла представа за какво точно иде реч.
Да разбира се никой не ги кара да дават луди пари за заплождания, да пътуват стотици километри, да не спят, да жертват време и нерви, да хранят с качествена храна, да поставят ваксини, чипове, да дадат добър старт на малките и всичко това с много безсънни нощи над майката и малките. Да, никой не ги кара, като има и други неангажиращи и лесни начини за продажба в магазините. Да избутат малките на майчина кърма и малко хлебец до 25-30 дена и да ги пратят в магазин, че тая тяхната смрад не се трае и трябва да се чисти денонощно, че идва и обезпаразитяване, ваксини, чипове и още куп разходи, грижи, нерви, притеснения ... ама за какво да се влагат средства, като може просто да се спечели?
Влизаш тук от два дена и срещайки мнение различно от твоето, започваш да критикуваш модераторите :-

JulyVell Siberians
Публикувано: 24 May 2008 - 12:21 AM
Аз в момента също отглеждам куче от зоомагазин и това ще бъде първото и последното ми куче което купувам от подобно място.Нося си кръстта за тази за постъпка,а именно боледуването на кучето ми и плашливия му характер,макар че за момента кучето ми е добре,остава по някакъв начин и с характера да се справим.Преди това ми куче в семейството ми винаги е имало кучета от развъдници и като сравнявам характера на сегашното ми куче с предишните ми кучета,ами че то разликата е космическа.
Кучето ми когато е трябвало да бъде при майка си,то е стояло в аквариум в зоомагазин без обезпаразитяващи процедури и без ваксини,аз следователно взимах болно куче, но това го писах в друга тема.
Вие в първия или във втория си пост писахте че искате да направим тема или да напишем кои зоомагазини са хубави и кои не.Все още ли смятате че е необходимо да се направи такава тема,при положение че са Ви ваксинирали кучето преди да го обезпаразитят(риторичен въпрос),поне да Ви бяха обяснили първоначалните процедури преди да се предприемат някакви действия.В форума има няколко теми относно закупуването на кученце от зоомагазин,там е обяснено много добре защо не трябва да се купува куче от подобно място,ако бяхте прочели темите преди да започнете да хвалите даден зоомагазин,отношението на останалите съфорумци може би щеше да бъде различно относно Вашата персона.
Тук всеки има някакво образование,но никои не парадира с това си постижение.В България е ясно че всеки които може да си напише името правилно завършва едно или две висше,така че не смятам че е от съществено значение кои какво е завършил.Не е необходимо да се самоизтъкваме,тук сме се събрали хора,които си говорим за домашните си любимци.Не знам в какви форуми сте модератор,но е хубаво че не сте тук модератор,то човек само да напише нещо което не Ви харесва и сигурно ще бъде баннат.
П.П.Бушка писали сме по едно и също време. :blink:
Публикувано: 26 May 2008 - 08:47 AM
Публикувано: 26 May 2008 - 10:59 AM
Цитат
Всеки клуб си има УСТАВ и РЕГЛАМЕНТ ЗА РАЗВЪЖДАНЕ
А членовете му са длъжни да спазват правилата посочени в тях !
Въпросния човек, явно не беше коректен в това отношение.
Клубът беше информиран ! При констатиране на нарушения естествено,последват и наказания.
Цитат
Това съшо го има регламентирано във всеки клуб !
Явно не членуваш в подобна организация и затова нещата не са ти ясни ( това е нормално питай и ще ти се отговаря ;) )
Относно развъдниците с неподходящи условия :
Има такива разбира се но рано или късно от ухо на ухо това се научава в нашите среди и се взимат мерки хората да бъдат предупредени ( доколкото това е възможно)
Много неща ще ти се изяснят бъди търпелив/а и чети повече във форума .
поздрави .

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 26 May 2008 - 12:33 PM
Цитат
Може човек да има едно женско чистопородно куче, с родословие и да членува в клуб. Не е задължително мъжкото да е на същия собственик ;) Тъй, че може и едно куче да имаш и пак да имаш развъдник B)

Публикувано: 26 May 2008 - 12:36 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 12:56 PM
точно те вълнува ! Един съвет влез в някой "клубен сайт" прочети УСТАВА и РЕГЛАМЕНТА ЗА РАЗВЪЖДАНЕ. Седни след това подреди си мислите и след като ти се поизяснят малко нещата задай конретен въпрос , на който да ти бъде отговорено.
Във всеки клуб се води "племенна книга" и в нея се вписват кучетата с "родословия" и "родословни справки"
Когато се появи ново "клубно кучило" клубът има пълната информация която е нужна на бъдещите собственици . Обажадаш се питаш и ти се дава нагово нужната информация ! Тоест клуба е връзката между собствениците на женските които е планирано да родят и евентуалните клиенти !
Всичко това е направено за хората на които им "пука" за съответната порода и искат да бъдат коректни !
Но не могат да бъдат спряни насила всички останали на които не им пука и търсят облага от цялата работа !

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 26 May 2008 - 01:40 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 01:59 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 May 2008 - 02:28 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 02:29 PM

Публикувано: 26 May 2008 - 02:42 PM

Публикувано: 26 May 2008 - 02:50 PM
Едва ли някой си дава сметка, колко животни се плодят така всяка година, и колко от тях отиват на улиците и свършват зле - болни, малтретирани, осакатявани, газени, убивани по най-жестоки начини или в крайна сметка приспивани по "хуманен" начин, ако имат "късмет" ...
Част от тях отиват в зоомагазините, част от тях изобщо не стигат до тях и новия си собственик. (отново болни, тормозени и травмирани, страдащи, затваряни в клетки, аквариуми стоящи на тъмно в собствените си изпражнения, полудрогирани, за да спят и не лаят и не буйстват, и т.н и т.н.) Част от тези, които достигат до собственици ... умират скоро след това, друга част боледуват и страдат цял живот и една много малка част са късметлиите в живота - някои от тях случват на добри стопани, други и това не случват.
Иначе има развъдници и "развъдници", родословия и "родословия", всеки може да бъде излъган.

JulyVell Siberians