Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 05 February 2008 - 03:44 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 06:53 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 08:47 PM
Странно обаче кученцата от видеото ми се сториха добре,да не говорим,че наистина явно тоя който ги внася им е осигорил нужните условиия.Пише,че кутретата имат и родословие,ако това се окаже вярно направо не знам .... :rolleyes:
Ето сайта вижте за какво става въпрос
Моля, не публикувайте линкове към сайтове за търговия с животни. Прочетете правилата на форума. Благодаря!
Мод

Публикувано: 05 February 2008 - 10:31 PM
Цитат
Дам, поразгледах и аз сайта и ето какво мисля!
Тази фирма ни е показала удостоверение за регистрация за търговец на животни, ползваща животновъден обект №хххх и т.н,
но в чл. 1 на Правилник за развъждане на БРФК пише, че " В БРФК не се допуска развъждане от страна на търговци-комисионери" -
с това изясняваме "животновъдния обект №хххх", т.е. по правилата на БРФК тук кучета не могат да се развъждат,
въпреки прекрасните условия, които ни показват.
В началото на блог-а пише, че е единствената лицензирана фирма за внос и износ на кучета в България.
В това не виждам нищо лошо - когато има клиент и поръчка, то тя се изпълнява от лицензиран доставчик.
Явно фирмата има толкова "много поръчки", че ни показва, чрез клипчета кученцата, които "100% имат" вече стопани!
Ами, ако не е така........, къде отиват тези кученца......,
а за родословията - какво да ви кажа, вече ми омръзна да гледам фалшиви родословия!
Определено съм скептично настроена към всеки подобен сайт в който няма лого на БРФК.
А пък, ако случайно има и не съм го видяла - моля за извинение!
Публикувано: 05 February 2008 - 10:38 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 February 2008 - 10:54 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 06 February 2008 - 12:10 AM
Пуснах го тук определено не с цел реклама,ами просто защото мога да кажа,че дори аз дето съм много скептично настроена към подобен тип зоомагазини признавам ми "грабна окото" ...а пък какво остава за хилядите българи които въобще не са наясно как и от къде се купува куче,много лесно ще се подлъжат :huh:
Лично на мен обаче си признавам,много ми хареса как са им направени клетките,това,че има парно и е широко има прозорци и се проветрява ...Личи си,че помещението е правено специално за новодошлите от чужбина кученца.Пише,че малките са хранени с Роял Канин стартер(колко е така не знам),а пък и ми направи впечатление,че е чисто по клетките и изобщо.Кутретата ми изглеждаха здравички.Много се надявам да е така .... поне е сто пъти по добре от софийските претъпкани зоомагазини :-

Публикувано: 06 February 2008 - 01:17 AM
Публикувано: 06 February 2008 - 01:46 AM
Цитат
Аз определено ще я разуча тая работа,ще видя даже дали няма да мога да ида лично до мястото и да погледна за какво става въпрос.
Само си представям ако тези кучета наистина имат всички необходими документи и за здрави,това ще е цяло чудо :rolleyes: и наистина ще покаже,че дори на хората решили да изкарват пари от развъждането на кучета им пука за животните и внасят качествени кученца ... :o :huh:охх не знам
Признавам си аз полудях като видях на клипчето двете чау-чау и дог от бордото :wub: :wub: изглеждаха ми много "спретнати" кутрета ...

Публикувано: 06 February 2008 - 09:15 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 09:55 PM
Цитат
1 легълце, 4 кученца...
Голям възторг.
А от къде идват? Дали от място където гледат и майките, които раждат един път на 2 години в чисти и просторни помещения? Дали тези кученца растат социализирани и свикнали с човешка среда?
Просто няма начин да произведеш толкова живи същества и да се гледат добре. Те само крайния продукт, все от някъде идват.
Не случайно не можеш да сравниш една ферма за 200 000 кокошки, колкото и добре да се гледат с кокошките на баба.
А това са и кучета, при тях е още по-сложно.
И да, ако трябва да се избира между това и зоомагазин - избирам това ... което обаче вероятно зарежда зоомагазини...

Публикувано: 07 February 2008 - 01:11 AM
Така като няма линк и не разбирам за какво иде реч. Може ли някой да ми изпрати линка на ЛС, че ми стана интересно?
ВИДЯХ ЛИНКА
Не знам какво да кажа. Ако трябва да бъда откровена ми е противен всякакъв вид търговия с кучета. Дори и чист и добре устроен като този. Иначе що се отнася до зареждането на зоомагазини, достатъчно ми е:
Цитат
Пак казвам - за мен кучетата не са стока и не ми харесва цялата тази работа, но пък от друга страна това си е голям напредък в сравнение с разните Нети-та и Светльо-вци, които откровено лъжат разсеяните купувачи...
Публикувано: 07 February 2008 - 03:50 PM
Но просто в сравнение наистина с зоомагазина,това е къде къде по-добро решение.
И мисълта ми беше тъй като едва ли скоро ще се спре с тази безумна търговия и кученца ще се продават от тия Нети,Максимус и т.н и от различни зоомагазини поне да осигурят нужните условия на кучетата,докато ги вземат бъдещите им стопани ... както са направили въпросните хора ..
Наистина помещението е доста голямо и поне има достатъчно място за всички животинки,а пък е добре обзаведено ... със сигурност по добре от гадния вмирисан аквариум в някой зоомагазин с несменян талаш от месеци сигурно :-

Публикувано: 08 February 2008 - 12:29 PM

Публикувано: 08 February 2008 - 02:15 PM
Браво дано повече хора започнат да мислят по този начин ... :yahoo:
А иначе аз отначало помислих,че това е зоомагазина на Славейков тоест Соунска .. :o и си викам тия защо така лъжат,че не продават животни.От снимките със стълбите нагоре го обърках,но после видях контактите :blink:
Искам да попитам и споделя нещо с вас.Някой да знае дали на Витошка в самото начало има някакъв зоомагазин,онзи ден минавах от там и щях да припадна когато видях в един аквариум по средата на улицата до линията на трамвайте едно бебе чау-чау :'( :'( :'( леле щях да умра.Огедах се ама не видях никъде зоомагазин,а то горкото беше зарязано в аквариума и всички които минат му почукваха на стъклото и го зяпаха ... боже горкото :(
Знаете ли нещо по този въпрос ... как е възможно такова нещо :rolleyes: