Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   grizla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2008 - 09:46 AM

И естествено че има как да се ограничи !Толкова е просто...няма търсене,няма и предлагане

#182 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:07 AM

Сега като човек който няма големи претенции че е запознат с проблема,искам да питам.След като търговците се явяват посредници защо всички скачат на зоомагазините. защото поколения наред хора са прегърнали благородната идея да развъждат тези кучета,Това донякъде е вярно .,,Развъждането,, на кучета ми звучи интересно,според вас за какво се развъждат ,само за запазване на породата ли?Айде да попитам защо не се развъждат просто като кучета и някой да ми дефинира какво означава ,,порода,,Ако вие днес знаете как изглежда хъски, то не е защото тази порода се е продавала в зоомагазиниНали не мислите че северните народи знаят че ,,хъски,,е кучето дето тича отвън на снега.Тези хора ,,развъдили,,породата за да я ,,запазят,,според мен главно са се ръководели от комерсиални цели.Просто това е мода която толерира кучета повечето създадени искуствено,или си мислите че околу иглутата тичат хъскита.Разликата им със там живеещите кучета е много голяма/лични наблюдения/Аз мисля че за съжаление това просто е мода която от може би стотина години е наложена и нищо няма да се промени,а колкото до болестите,ами нека всеки да погледне какво пише за неговата порода куче/не обобщавам разбира се/към какви заболявания е склонно.Това че при селекцията има и проблеми не е ли минус за създателите на породата и трябва ли да им се кланяме толкова.Ей нямам нищо против хъскитата харесвам ги но просто бяха цитирани като пример.

#183 Потребителят е офлайн   karlis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 01:17 PM

Искам да ви кажа,че вече страшно много ми омръзна! Аз попринцип само чета и рядко пиша,но вече не издържам да слушам глупости! Омръзна ми от хора,които си купуват кучета от зоомагазини и си мислят,че това е много хубаво! Аз имам зоомагазин и ми писна всики ден да влизат хора и да ми задават един и същ въпрос "Имате ли кученца и котенца!" или "Ама защо нямате кученца? Ние искахме да им се порадваме" След което започват дълги лекции от моя страна на тема защо не се купуват кучета от такива места,а хората ме гледат с недоумение и си мислят,че съм луда.
                                                    Просто искам да кажа
                              НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ЗООМАГАЗИНИ ИЛИ БОРСИ!
User's Signature

http://www.facebook....143081692411801
facebook : Полина Тахова
tel: 0878 828 809

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 01:55 PM

А пък мен страшно много ми омръзна да ме сочат с пръст и да ми казват колко съм зла, че съм си купила куче от зоомагазин! Все едно мога да върна времето назад и да не го купя. Пък и да имах възможност да върна времето назад пак щях да купя, защото това е най-сладкото животинче за мен. Престанете да се заяждате, да говорите остро, грубо и да се държите пренебрежително с хора, които не споделят вашето мнение!

Давате примери с развъдниците- айде не ми казвайте, че те не гледат кучета с цел печалба,а само с цел запазване на породата. Вие или сте наивни или предпочитате да си затваряте очите. Това пак си е чист бизнес ама с по-излъскана опаковка. Що не ви ги подарят като са токлова благородни, а?

Нека и аз развия една теория. Да предположим, че спираме да купуваме кучета от зоомагазин? Значи тези душици които вече са купени и поръчани и които така гръмко ни обвинявате, че освобождаваме от клетката за следващата поръчка ще стоят със седмици ако не и месеци в тази същата клетка. И пълним гушите на развъдниците, които отглеждат кучета в прилични условия, но ги продават на баснословни цени! Значи тези същите малки животинки,които са в клетката- какво става с тях? Не ги ли обричаме на смърт и травми по този начин? За животно от развъдник винаги ще се намери купувач защото са породисти и такива претенциозни клиенти като вас няма да се поколебаят да ги купят заради "произхода" им. За животното от зоомагазин има само 1 избор- или да се продаде или да умре. Или да се озове за евтаназия, или да бъде изхвърлено на улицата. Това забележете няма да накара продавачите да спрат да купуват животни защото не клиента е виновен, че им купува стоката, а онези жестоки хора които ги развъждат в puppy mills и ги продават за смешни цени. Няма да спрат да купуват животни защото цената е НИСКА! Те винаги могат да смъкнат от предполагаемата печалба и клиент с по-малко възможности да си купи животно от тях защото от развъдника ще му искат много пари! Плюс това ако не се продаде- епа кво му дреме на продавача, че е дал 50 лева за животинката, а е изкарал 400 от друга продадена? Ще го изхвърли, даде на приют и пак ще купи куче от 50 лева!

Така че мили мои обвинители явно механизмите на пазара не са ви ясни, а ви трябват хора които да сочите с пръст и обвинявате! И си помислете кой е по-жесток- ние дето вадим кучета от клетки и ги обгрижваме с любов или вие дето си вземате породисти животни, за да избегнете здравословни проблеми!

#185 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 02:52 PM

Jynkie , :palec:и  на мен ми омръзна да не съм разбран,напълно се съгласявам с теб!те каточили и с нас се държат така все едно и ние сме излезнали от зоомагазин,което е много,много кофти за повечето тук.спокоен ден

#186 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 02:57 PM

Цитат

Айде да попитам защо не се развъждат просто като кучета и някой да ми дефинира какво означава ,,порода,,Ако вие днес знаете как изглежда хъски, то не е защото тази порода се е продавала в зоомагазини

;D ;D ;D
Точно така. В Сириб са се организирали, направили са един огромен зоомагазин и са набутали вътре 100 бебета хъскита. :huh:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#187 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 03:01 PM

Цитат

Jynkie , :palec:и  на мен ми омръзна да не съм разбран,напълно се съгласявам с теб!те каточили и с нас се държат така все едно и ние сме излезнали от зоомагазин,което е много,много кофти за повечето тук.спокоен ден

Е не, не е така.
Не си разбран, защото има достатъчно хора на различно мнение и още толкова, които са патили с животно, закупено от зоомагазин. :-
Реално с закупването на животно от зоомагазин сте били измамени, няма нужда да се нахвърляте върху тези, които го казват. Стореното, сторено, можете само да се радвате, че кучето е живо и здраво.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#188 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 23 May 2008 - 03:38 PM

Цитат

А пък мен страшно много ми омръзна да ме сочат с пръст и да ми казват колко съм зла, че съм си купила куче от зоомагазин! Все едно мога да върна времето назад и да не го купя. Пък и да имах възможност да върна времето назад пак щях да купя, защото това е най-сладкото животинче за мен. Престанете да се заяждате, да говорите остро, грубо и да се държите пренебрежително с хора, които не споделят вашето мнение!

Давате примери с развъдниците- айде не ми казвайте, че те не гледат кучета с цел печалба,а само с цел запазване на породата. Вие или сте наивни или предпочитате да си затваряте очите. Това пак си е чист бизнес ама с по-излъскана опаковка. Що не ви ги подарят като са токлова благородни, а?

Така че мили мои обвинители явно механизмите на пазара не са ви ясни, а ви трябват хора които да сочите с пръст и обвинявате! И си помислете кой е по-жесток- ние дето вадим кучета от клетки и ги обгрижваме с любов или вие дето си вземате породисти животни, за да избегнете здравословни проблеми!

"хората купуващи кучета от зоомагазини " аз ги деля на два типа :
1. такива които след това си вземат поука
2. такива които не го правят и си нямат и грам понятие от" кинология "

Та да попитам ти от кои си ?
И защо си избра да си вземеш куче ?
Не слагай всички развъдници под общ знаменател , разбира се че има и сред собствениците "печалбари" които са "същата стока" като търговците и собствениците на Зоомагазините !
И защо се изказваш за нещо което хич не ти е ясно ?
Явно е че "кинологията" е сложна материя за теб а този форум е създаден за такива които я разбират  ;)

Нямам какво повече да добавя .
Ако си един зрял  и достатъчно интелигентен човек сама ще си направиш изводите !

Поздрави !
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#189 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 03:41 PM

Цитат

...аз лично ако имах възможност и пространство бих закупил всички кучета от близкия  зоомагазин,за мен това е хуманно,ще съм спокоен,че ще са на по добро място,а не да го оставя на произвола на съдбата и по този начин да си мисля и същевременно да си успокоявам съвеста,че като не купуваме куче от зоомагазин,тази търговия някога ще спре,което е абсурдно,винаги ще има такива места....

А не мислиш ли за още по-хуманно да вземеш някое от тези толкова много кученца, които дори нямат подслон над главата си и са застрашени от толкова много неща. Защо не се замислиш за безбройните бездомници които си търсят дом и всеки ден се БОРЯТ ЗА ЖИВОТА СИ? :huh:
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 04:12 PM

Цитат

Цитат

...аз лично ако имах възможност и пространство бих закупил всички кучета от близкия  зоомагазин,за мен това е хуманно,ще съм спокоен,че ще са на по добро място,а не да го оставя на произвола на съдбата и по този начин да си мисля и същевременно да си успокоявам съвеста,че като не купуваме куче от зоомагазин,тази търговия някога ще спре,което е абсурдно,винаги ще има такива места....

А не мислиш ли за още по-хуманно да вземеш някое от тези толкова много кученца, които дори нямат подслон над главата си и са застрашени от толкова много неща. Защо не се замислиш за безбройните бездомници които си търсят дом и всеки ден се БОРЯТ ЗА ЖИВОТА СИ? :huh:

вече имам  две от тези бездомници като ги наричаш,имам и куче от зоомагазин,за съжаление не мога да прибера всички бездомни или от зоомагазин кучета.а,ти дали си се замислял за без.животни или просто е по удобно да задаваш въпроси,на човек за който си нямаш предства с какво се занимава,на нас българите ние много удобно да правим анализ на другите хора,вместо да си дадем равносметка за свойте си действия.ти като си толкова загрижен за бездомни кутрета,на колко от тях си  им дал подслон,сега аз да те попитам-или просто си чешим езиците?

#191 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 04:31 PM

Цитат

Цитат

Цитат

вече имам  две от тези бездомници като ги наричаш,имам и куче от зоомагазин,за съжаление не мога да прибера всички бездомни или от зоомагазин кучета.а,ти дали си се замислял за без.животни или просто е по удобно да задаваш въпроси,на човек за който си нямаш предства с какво се занимава,на нас българите ние много удобно да правим анализ на другите хора,вместо да си дадем равносметка за свойте си действия.ти като си толкова загрижен за бездомни кутрета,на колко от тях си  им дал подслон,сега аз да те попитам-или просто си чешим езиците?

Котето ми е взето от улицата и ако имах възможност нямаше да е единствено.
Просто ми е интересно защо първо казваш, че не е толкова лошо да си взимат хората животни от зоомагазин, а после казваш, че искаш (ако можеше) да вземеш всички кучета от зоомагазин, заради лошите условия в които се гледат и т.н.... :rolleyes:
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 04:32 PM

Цитат

Цитат

"хората купуващи кучета от зоомагазини " аз ги деля на два типа :
1. такива които след това си вземат поука
2. такива които не го правят и си нямат и грам понятие от" кинология "

Та да попитам ти от кои си ?
И защо си избра да си вземеш куче ?
Не слагай всички развъдници под общ знаменател , разбира се че има и сред собствениците "печалбари" които са "същата стока" като търговците и собствениците на Зоомагазините !
И защо се изказваш за нещо което хич не ти е ясно ?
Явно е че "кинологията" е сложна материя за теб а този форум е създаден за такива които я разбират  ;)

Нямам какво повече да добавя .
Ако си един зрял  и достатъчно интелигентен човек сама ще си направиш изводите !

Поздрави !

Та аз да питам, ти прочете ли ми мнението или само си пееш старата песен на нов глас? Щото не виждам нищо различно от тва което само балалайкате всички. ЧЕТЕТЕ какво се пише! Защо съм си взела куче според теб? Извинявай ама тоя въпрос е уникално тъп и е риторичен на всичкото отгоре. И кво общо има кинологията като наука тука? Писна ми от теорията породисто- непородисто. Ако наистина толкова безрезервно обичахте тежи животни, хич нямаше да ви пука какво куче си вземате и да ни сочите с пръст що не сме пазели породите! И откъде съдиш, че нямам абсолютно никаква идея за какво говоря без да оборваш нито един мой аргумент? Говорим за развъдници и зоомагазини и вашата теория която няма пазарна приложимост! Защото грубо казано 10000 животни са по зоомагазините в страната в момента- я си представете, че не се купят? Собствениците няма да фалират от 1 партида, а ще изхвърлят нещастните мъничета след месеци мъчения на улицата или животеца ще им угасне ако не се намерят собственици. Я сега вие ми кажете тва хубаво ли е?

Стига с обидите и безкрайните мнения без никакво покритие което излагате. Умствения ми багаж е достатъчен смея да заявя, а ти който се съмняваш в него без да ме познаваш и най-важното без да си си направил труда да прочетеш моите доводи си меко казано повърхостен.

Не се чувствам измамена защото получавам това което искам- отивам, искам хъски, дават ми хъски и тва е!

Насочете си енергията срещу това което трябва, а не срещу такива като мен. Противници на пъпи миллс се борят срещу тях с всички средства. Вие кво правите? Стоите, дрънкате срещу нови собственици, само обсъждате колко било лошо тва, колко онова и в крайна сметка правите едно голямо нищо. Четох една тема за животни затворени в клетка на улицата в която виехте като побеснели уж щяхте петиция да пишете и накрая кво- никакъв резултат. Ей тва сте вие обвинители без покритие и дрънкала!

Засрамете се от себе си поне малко.

#193 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2008 - 05:05 PM

Цитат

Не се чувствам измамена защото получавам това което искам- отивам, искам хъски, дават ми хъски и тва е!

"Моите съболезнования" в такъв случай

Цитат

Стига с обидите и безкрайните мнения без никакво покритие което излагате. Умствения ми багаж е достатъчен смея да заявя, а ти който се съмняваш в него без да ме познаваш и най-важното без да си си направил труда да прочетеш моите доводи си меко казано повърхостен.

Хората с достатъчно умствен багаж не се изтъкват сами а оставят това да преценят останалите около тях  ;)

Борим се за две различни каузи не усещаш ли  ;)

И защо изобщо си правиш труда да пишеш след като " Никой не те разбира " по твоите думи ?
Намери си някое по приятно занимание ( за което няма да ти се налага да хабиш толкова нерви ) щом кинологията няма никакво значение за теб .
Обичай си кучето ( което е най важното ) и това е .

Жалкото в случая е че доста голям процент от сънародниците  ни разсъждават като теб ( няма как съдба ) ;)

Поздрави !!!
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#194 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 05:18 PM

Jynkie , ние няма какво да се засрамим , а се опитваме колкото се може повече хора когато влезнат и започнат да четат тук да излезнат достатьчно информирани .
Мнението на dog.bg , по назад в темата , го прочетете още ведньж!
И как от т олкова много теми в този форум , вие се регистрирате и започвате да пишете в тази ?Ами аз ако бях нов собственик на "Хьски " пьрво щях да изчета всичко в подфорума им и там щях да пиша ! Каква беше целта ? Реклама на зоомагазин?

Ти в каква ситуация си в момента с твоето кученце ?
1.Взето на вьзраст , когато още трябва да е при майката !
2.Купувате го и му слагат безплатна ваксинка !(ами ако се бяхте появили след един месец , тогава ли щяха да му сложат ваксина ?)
3. Незнаете дали , кога и с какво е обезпаразитено и тепьрва ще се прави това!(груба грешка , която понякога се заплаща с живота на кучето)
4. В момента му е лошо на стомаха !( дано да е  само заради храната , която са ви дали и с която то дотогава не е било хранено)
...и ти си доволна от този зоомагазин който ти е продал "една мечта"...
Дано да ти е живо и здраво !
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:00 PM

Наистина е безмислено да пиша, защото в тая тема специално само се повтарят глупости и няма развитие. Ще ме откажете от тоя форум :) благодаря за което, нервите ще са ми спестени.

Освен това от цялата работа никой не ми обори аргументите, а напада моя личност безпричинно, което само ме навежда на мислълта, че съм права. Аз не подкрепям зоомагазините просто изтъквам, че това е омагьосан кръг! Хората, които са прочели какво пиша и най-важно обективно са преценили мнението ми, разбират какво се опитвам да кажа.  И ако все пак нямаше купувачи се замислете какво все пак ще случи с тези животни, които така безотговорно ни подтиквате да не купуваме!

За 3 дена тук ме изкарахте глупава, неразумна, жестока, безотговорна и каква ли не.

Благодаря за посрещането!

#196 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:09 PM

Jynkie, искам да ти кажа, че когато се регистрирах във форума и аз бях на твоето мнение. Защо да давам маса пари за родословно куче, като мога да си взема същото, без родословие за 200 - 300 лв, примерно. За мое щастие имаше хора, които ми обясниха подробно нещата. Първо: не се интересувам как са цените, но повечето хора, които имат наблюдения, казват, че цените вече са много близки, а в някои магазини дори са по - високи от тези в развъдниците. За парите, които се дават в развъдника получаваш кученце от желаната порода, знаеш как изглеждаш родителите му, имаш представа как трябва да изглежда и то, знаеш какъв ще му е "характера", "застрахована" си срещу наследствени болести (в повечето случаи, но не винаги), развъдчика поема първите разноски по кученцето - ваксините, там... разни допълнителни прегледи по зъбките имало... (аз не съм много веща по тези неща), освен това винаги можеш при някакъв проблем да потърсиш помощ от развъдчика... А в магазина хвърляш цифра пари, понякога по - висока от тази в развъдника, получаваш кученце с неясен произход, което дори не знаеш как ще изглежда като поотрасне, дали няма да е някой "бяс", постоянно да те хапе и да ти създава проблеми и най - лошото - не знаеш какво ще е здравето му. Днес е здраво, утре умира от нещо си, защото "добре" са го гледали в магазина. А когато спрат да се продават най - вероятно ще ги "пласират" на минимални цени и повече няма да се "набутват" или пък ще ги изхвърлят, а обикновеният човек, не интересуващ се от кучета трудно би различил хъски от някакъв си мелез, в който има нещо, по което прилича на хъски и ще го прибере за да може утре да се изфука, че е дал еди-колко-си пари за това хубаво куче. Зоо магазините продават животинки точно, защото хората мислят, че от там излиза по - евтино, а всъщност... като се разболее и пръснеш цифра пари по лекари ти идва на акъла "ама защо не дадох някой лев повече да взема ЗДРАВО куче от развъдника" или пък "защо не се поинтересувах да взема куче от развъдника, можеше и по - евтино да излезе, пък и на породата щеше да прилича за разлика от моето". Това са нещата, които научих аз от форума за зоо магазините. Надявам се да не се чувстваш засегнат/а от поста ми и да разбереш какво се опитват да обяснят останалите.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:53 PM

Lonesome, не намирам нищо обидно в това което сподели. Разбирам твоите мотиви, но не ми хареса отношението, което демонстрираха много от пишещите тук. Подобен тип изказвания, като твоето  са обосновани и конструктивни и има какво да помисли човек върху тях. Но тъй като сме пред свършен факт, е неприемливо да ми се трие сол на главата.

#198 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2008 - 08:22 PM

Jynkie Както ти казах преди няколко поста и аз си взех куче от мястото от което не биваше...не от магазин, а от така наречените "доставчици". Благодаря на Бога, че кучо ми е жив и здрав сега, но минахме през доста боледувания...като за начало имаше краста, а след това през седмица беше с настинка (това добре), а сега най-големия ми страх е да не се окаже, че има тазобедрена дисплазия, защото от мъничък има проблеми със задните крачета, но чакаме да порастне достатъчно за да направим снимката...това просто като увод към това което искам да ти кажа :) За съжаление късно попаднах на този форум и разбрах за рисковете, на които се излага всеки закупил куче от подобно място и всеки ден благодаря на Господ, че кученцето ми е живо и съм имала късмет. Но тъй като и работих в зоомагазин и четох доста истории споделени тук във форума вече съм най-големия противник на закупуване на куче от места като зоомагазини, борси и т.н. Нагледах се на безхаберие и третиране на животните като стока....
А по повод това, което каза, че продавачите нямало да спрат да купуват евтини животни, а непродадените щели да убият или изхвърлят...с това вече не съм съгласна. Да наистина за непродадените кученца за съжаление краят няма да е щастлив, но след 3-4-5 "партиди" от кученца, които никой няма да купи продавачите ще се откажат да вземат следваща, защото виждат, че няма кой да ги купува и се вътрят с пари. Да ще има много невинни душици, които ще загинат в тази кауза, но пък това ще спре един много по-дълъг период, който е вече години и ще продължава тепърва....и броят на загиналите в тези няколко партиди ще е много по-малък от този, който би могъл да достигне, ако това продължава. Както се казва "Свободата изисква жертви"
Далеч съм от мисълта, че това ще стане от един форум, но пак е някакво начало...пак е нещо...и ми се иска да бъда оптимист и да вярвам, че един ден търговията с животни ще бъде спряна!
Въпреки че някои от хората тук имат по пиперлив език те го казват не за друго, а от любов към животните...все пак това ни събира в този форум :)
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2008 - 09:08 PM

Jynkie,  в този сайт не си единствената купила си куче от зоомагазин. За съжаление, докато се продават кученца от витрините, ще има и покупки. А за зоомагазините това си е бизнес. Купуват ги на х 25-30 дни, необезпаризитени, натирят ги в някоя клетка, където психически и здравословно палетата се скапват, не бързат и с ваксините, щото току виж някой си купи и тя евентуално ще е "бонус", а после потриват доволно ръчички от далаверата. А всеки купил си куче от там, подпомага търговията на кучета по този начин.
И ти си станала част от този кръговрат .... но е човешко да се греши, никой не се е родил всезнаещ.
Настроението, което си усетила от другите съфорумци започна оттам, че ти разделяш тази търговия с кучета на добри и не толкова добри зоомагазини. Тази ти меко казано агитация развихри страстите. Щом става въпрос за такава търговия - тук няма значение колко е добър магазина, защото на кучетата, не им е мястото да са затворени в аквариуми и изложени на витрината.
В зоомагазините трябва да се продава храна, аксесоари, шампоани и още 1001 джунджурии, но не и КУЧЕТА.

НО стореното - сторено! Сама пишеш - свършен факт.

Живо и здраво да ти е палето!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#200 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2008 - 09:14 PM

Цитат

Lonesome, не намирам нищо обидно в това което сподели. Разбирам твоите мотиви, но не ми хареса отношението, което демонстрираха много от пишещите тук. Подобен тип изказвания, като твоето  са обосновани и конструктивни и има какво да помисли човек върху тях. Но тъй като сме пред свършен факт, е неприемливо да ми се трие сол на главата.

Jynkie има една стара поговорка.
каквото почукало , такова се обадило
Прочетох всичките ти постове , и така и не разбрах защо реагира още в самото начало толкова остро на поста на bushkata
Просто ти бяха зададени няколко най-обикновени въпроса.
А ти веднага започна с нахвърляния, агресия, и.т.н
Къде ги видя тези неща ? Твоята работа стана малко " крадеца вика дръжте крадеца" с лек примес на " Ти го пускаш на гости то ти скача по дивана"
Е, извинявай, ама след такава реакция няма как да те посрещнат хората другояче!
Когато се появиш някъде на ново място и не познаваш хората там, първото нещо което трябва да направиш е да проявиш малко уважение и да ги поопознаеш ! А не да роптаеш за щяло и нещяло !
Това са елементарни неща, които би трябвало всеки да е научил в живота си !
И сама виждаш, че след тези ти реакции по-сериозните " кучкари " дори спряха да ти обръщат внимание и се отказаха да комуникират с теб !
Така че си направи изводите .

Само за протокола ще отбележа ( понеже много хора ще се запитат каква пък работа имам аз тук в тази тема)
Когато вземах моето куче, звъннах на собственика и попитах дали са останали малки ( информацията за кучилото я взех от клуба). Той ми отговори, че е останало само едно женско , казах му че ще размисля и ще му се обадя допълнително , но когато ми съобщи че не можел да чака и ще я даде в зоомагазин ми трябваха точно няколко секунди, за да реша и да му кажа" задръж я на всяка цена",  веднага намерих пари, превоз и след ден, два вече бях в София и си я прибрах ( пътя ми беше 500 км отиване и връщане ( това пак е само за протокола) ) Тогава изобщо и не съм предполагал колко голяма е вредата от тези
зоомагазини, а реагирах съвсем инстиктивно. 

Та стана ли ти ясно къде е разликата между мен и теб (както и хората които пазаруват от зоомагазини и тези които ги отричат напълно)

Нищо лично !

Поздрави !!!
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »