Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2008 - 03:15 PM

Един зоомагазин според мен процедира така :
Следи изгодните обяви за продажби на кучета и гледа да зарежда от такива породи които по се търсят тези кученца не са от развъдници те саааа нека ги наречем лично производство на някои си (при продажба на такова пале зоомагазина е с поне 50% печалба)те са тези сладури които ни гледат от ветрините от стъклените им затвори и които пораждат сълзи :'( в очите ни защото знаем че не бива да им ставаме стопани (не че са болнави,и оклюмали с това някак си ще се справим лекари добри дал господ )не бива защото този личен производител и хал-хабер си няма от развъждане а една евентуална покупка би го насърчила и току виж се е замислил и за друга порода лично производство( не казвам че всички развъдчици са на ти с нещата но поне при тях се наблюдава някак си по старание по заинтересуваност )
До нас има един голям зоомагазин много добре зареден с голями надценки и на гранулите и на играчките и на всичко (нека не ме интересува все ми е тая дали ще дам 2.00 за кокал от 1.20 и дали ще платя 8-10 лева повече за чувал храна важното е че е добре зареден и ми е близо )ее да но и на него сложиха стъклени затвори и ги напълниха с мъници спрях да ходя пращах приятели да купят храна за кучо и туи то....(дори ме бъзикаха в момента ветрините са му празни ходи го разгледаи )
А и че се продава и малък процент кучета от развъдници по зоомагазините е така но до тях се стига когато търговеца не може да достави от онези с 50% надценка и се примири с 20-30лв колкото да не изпусне клиента
Ехх ще си помислите този сигурно притежава куче с поне 2 родословия е да ама не притежавам НОК без родословие (които не бих го заменил и за наи родословното куче на света ) взет за 50лв. от приятел (куче без пари се не взема ) и е най- умното куче на света
А тази тема е безмислена и според мен е за ключ по правилната тема би била :
КАК ДА СПРЕМ ПРОДАЖБАТА НА КУЧЕТА ПО ЗООМАГАЗИНИТЕ

#222 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 06:56 PM

:yahoo:
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#223 Потребителят е офлайн   karlis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 09:27 PM

:angry: Здравейте! Аз пак се ядосвам и пак ще пиша. Както казаха преди малко кученцата в зоомагазините идвали от домашни развъдчици,ама за жалост не е така. Както казах и по-рано имам зоомагазин, в който няма кучета,но имам познати,които ги зареждат. Скоро ме навиваха,че е много голяма далавера да продавам кучета, много съм щала да печеля!!! Точно този мой познат докарва кучета. Сега ще ви кажа как става: Качва се един търговец и пътува до Чехия-най-често;отива в тъй-наречените развъдници,където по-запознатите знаят какви са условията; взима двеста кучета за да има повече,защото половината ще умрат;качват ги в кашони по 20 кучета в багажника на някой автобус,без храна и вода разбирасе и ги докарва в България,където след това ги разпределя по зоомагазините за жалост! МОГА САМО ДА КАЖА,ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНОТО НЕЩО НА СВЕТА!!! :huh:
User's Signature

http://www.facebook....143081692411801
facebook : Полина Тахова
tel: 0878 828 809

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2008 - 10:19 PM

Знам, че изкупуват и кучила на едро, много изгодно. Преди Унгария беше на мода, сега май Чехия. За жалост е точно така. Често можете да си купите от магазин "породисто" кученце от "развъдник" с родословие, което после се оказва фалшиво. Знам не една, и не две такива истории. Както и за транспортирането на кученца от търговци до зоомагазините не само у нас, но и по света изобщо. Едно и също е.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 10:54 PM

Цитат

Масови кастрации на животните, които не подлежат на разплод.

Правилно!В Банско, Германска фондация реализира програма за кастрация и защита на бездомните кучета.Резултатите са налице,бездомните кучета драстично намаляха,изглеждат добре защото се грижат за тях :blink:,а част от тях заминаха за Германия,където намериха нови собственици.В следващо издание на списание "Лов и Куче" с главен редактор г-н Георги Боков, ще публикуваме статия за дейноста на фондацията и задължително ще кача информация и за форума на дог.бг :blink:.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#226 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2008 - 10:55 PM

Аз обаче не говоря за бездомните. Или поне не само за тях, те идват от нашите домашни кучета.  :-
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 09:15 AM

Вчера получих безплатно рекламно списание за храни и аксесоари на различни фирми за домашни любимци , което явно се разпространява по ветеринарни кабинети и зоомагазини ! Имаше маркетингова статия в раздела бизнес , в която  подробно се описваше как продажбите на зоомагазините ще се увеличат драстично , когато се продават кученца и котенца в тях и че инвестицията не била чак толкова голяма с предложения за "красиви клетки и аквариуми " в които да се дьржат  :(Подателя беше , софииска пощенска кутия .Отвратих се ,ядосах се , изхвърлих го , но и се обезверих , че това нещо някой ден ще спре !
Радвам се , че има и собственици на зоомагазини , които са против тези продажби!
Радвам се че има и такива теми по форумите и хора които са готови да обяснят на евентуалния купувач , че не бива да се прави това .
Не се радвам обаче , че бизнеса с храни и аксесоари  подържа официално тази политика !
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 09:26 AM

Ами не съм запознат с Чехското законодателство но мисля че имаше някаква забрана за износ на животни,а и вносът им  в българия/от много време пиша българия без главни букви/също имаше някакви изисквания.След като на почти всички тук им е ясно по какъв начин доставят кучетата,и всички са съгласни че е отвратителен бих искал да попитам.Много хора са запознати с регламенти и правилници в клубовете,но когато се почувстват засегнати тогава реагиратЛично аз нямам нищо против клубовете а обратното появата на тези клубове по породи ме радва,а и съм бил в такъв клуб.Интересното е че в медиите има доста предавания за животни,и в тези предавания се канят хора от клубовете.Може и да греша но освен за ,,екстериора,, и,, дребните недостатъци ,,произход и тн.Поне аз не съм чул да се обясни точно това,начина по който кучетата идват в българия или по точно казано ,,куфарната търговия,,А сега понеже получих на лични едно разяснение за разликата между кучета от развъдник и от цитирам,,съседската кучка на пешо,, та излиза че кучетата които не са от развъдник си ,,пояждат стопаните,, Ами аз мисля че тук има доста хора на които кучетата не са от развъдници и не са ги изяли и по нищо не отстъпват по характер на тези от развъдниците.А и много ме учудва как се познава куче на 3 месеца какъв характер ще има когато стане на година и нещо,само без,, генетично наследените черти на характера,, защото все пак това е природа.Та казвам това защото по този начин според мен PR не се прави,тоест с оплюване на варианта куче взето не от развъдник/или клуб/.Основното е да се обясни на хората истинския начин за доставка на кучета и защо е по добре да се вземе посредством клуба по порода,а не да изтъкват ,,недостатъците,, на кучета взети от приятели,познати а и непознати защото аз мисля че няма такива.И те така...

#229 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 10:48 AM

Цитат

Не дразни, и аз бих искала да чуя предложение - ако има начин НИЕ да направим така, че това да спре.

Аз лично не пазарувам нищо от магазини в които продават животни. Семейството ми също.
Има достатъчно от другите зоомагазини в които продават само храни и аксесоари.
Мисля че една закачена темичка в началото на форума, нещо от рода на "Защо не пазарувам в зоомагазин продаващ животни", би била полезна.

Кастрацията няма да реши проблема.
Докато има търсене ще има и някой сульо от долно нанагорнище дето ще отглежда в обор по 4-5 кучки от актуалните породи, които да раждат 2 пъти годишно, за да може той да подпомага семейния бюджет зареждайки близките зоомагазини.

#230 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 May 2008 - 02:11 PM

От тема във форума:

Цитат

много хора идват в магазина и искат нещо за бълхи и кърлъжи....иначе нашите кучета в магазина ги пръскаме с фронтлайн спрей ...как ги напръскаме и ги гледаш бълхите специално как лазят по кучето и падат надолу

Цитат

разбира се идват с бълхите.не си ги въдим както казваш ти.така ги купува шефа и като дойдат тук и ги къпем и пръскаме против бълхи.

Така е в хубавите зоомагазини - от хубави места идват бебоците :huh:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#231 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 06:50 PM

Цитат

как ги напръскаме и ги гледаш бълхите специално как лазят по кучето и падат надолу

:samoubiec: :Бляк!:
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:53 PM

Цитат

Не се радвам обаче , че бизнеса с храни и аксесоари  подържа официално тази политика !

Това не е така. Въпросното списание е специализирано за търговци в бранша и не представлява никоя фирма производител. Тук може би е мястото да споделя, че и като собственик на магазин виждам, че търсенето на кучета е голямо. Аз не продавам, но много хора биха се изкушили. Това е то: Търсене и предлагане.
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 May 2008 - 01:48 AM

Все отварям тази тема и тя все стои най отгоре на един хубав раздел - Да пазим и развиваме породите.
Да пазим и развиваме. Как не се намери някой да прочете - има толкова интересни статии и интервюта, да попита нещо. Или пък да преведе нещо и до го прочетем. Тези теми стоят далеч назад и никой не се интересува от тях. Напротив - темата за борсите за кучета стои най отгоре, винаги се намира някой, който да обеснява как и колко е хубаво да си вземеш куче от борсата.

Моля - ако водите този спор, мястото му не е в този раздел. Ако вие не се интересувате от чистопородно развъждане - моля, не пишете в тази тема.

Кучетата без документ за родословие не могат да запазят една порода. Освен чисто моралния аспект на продажбата в зоомагазити и кучета на килограм от борсите, няма помощ за породата, тези кучетата не представяват племенена ценност и не са вписани в племенната книга. Това не прави нито едно куче повече или по малко от друго куче, нито е мерна еденица за любовта на стопанина.

Ако се интересувате как и защо се развъждат чистопородни кучета - четете и питайте.

Ако ви интересува търсенето и предлагането - моля, не тук.

Да пазим и развиваме породите !  

#234 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 12:43 AM

Безплатна проба - урок за всички желаещи да си дадат парите на търгаши, мъчещи животните!

Онзи ден гледам обява, че продават кученца...порода. Писах, отговориха, че сега няма, но ще ми внесат. Пита от къде - от където има - Унгария, Словакия и не знам къде си. Разбира се, лицензирани развъдници!(но иначе от където има...) За тези, които не знаят - развъдниците имат строго контролирана и преценена развъдна дейност! Те правят сметка кои кучета да бъдат чифтосани и кога т.е. знаят се предварително месеците на кучилата!!! Не може един развъдник да няма идея кога ще има кученца, поне ориентиравачноТова значи, че най-вероятно е някоя борса от която се внася, като няма кучета - следващата, там ще има, нали раждат на конвеир!

Питах 2 пъти за ваксини, възраст, на която ще е кучето - отговор не получих. Най-вероятно с 1 ваксина, били малки.  :rolleyes: Тук самата аз имам въпрос - четох в изискванията за внос на куче, че трябва да е на поне 4 месеца и да има 3 ваксини, включително бяс! Как тогава се внасят 1 месечни кученца?!?  :o

Най-вече задълбахме на тема гаранции за здравето - питах за т.нар. "здравна гаранция", която би трябвало магазините да дават в писмен вид. Те ми се изсмяха не буквално, но в писмото.Нямало такова нещо! Не можело 72 часа и да разнасям кучето където искам и после да го върна!
Попитах за някакъв вариант - да докарам лекар, който да вземе само кръв на животното и след доказване, че всичко е ОК, да го платя и да си го взема. Отговора беше, че то седи 3 дена след докарването при тях и това ми е гаранцията!  :o Щом нищо му нямало в тия 3 дена, значи всичко е наред! Остави това, ами за парите - ти ги даваш пък има или няма нещо на кутрето - оправяй се.
Въртях, суках всякакви варианти, които все пак те да могат да приемат, ако наистина са сигурни в "стоката" си, след един яростен мейл, който получих от тях отговор повече нямаше на моите въпроси. Когато ги позачешеш и видят, че не си съвсем бос и питаш и разпитваш, по едно време бягат.

Съветът ми е - ПЪРВО ЧЕТЕТЕ!!!! ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ, БРЕ ХОРА!!!после, питайте колкото можете повече, искайте ГАРАНЦИИ В ПИСМЕН ВИД - такива дават развъдниците!!! 

#235 Потребителят е офлайн   spider_dd Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 10:31 PM

и аз бях излъгана от Агенция Нети само че аз не искам да ми върнат парите а да ми дадат ново кученце само че те си правят оглушки. не знам как ще реагират като им пратя данъчните на проверка или други колеги да ги проверят. и за гавра след проверките ще им се обадя поне да знаят откаде им е дошло  и да се плашат от сянката си тия мошенници

#236 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2008 - 10:42 PM

Изобщо не ти и трябва ново кученце от там.... :huh:
Има къде-къде по-подходящи места, от които човек да си вземе кученце. И без пари да ми дават от там няма да си взема, нито от подобно място!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 12:46 AM

И аз не бих си взела "отново" от това място... Най-вероятно изходът от ситуацията ще е същият. По-добре си вземете от развъдник, ако имате възможност. Успех!  :palec:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:42 AM

Здравейте,
позволявам си да пиша, като основната ми цел е да подкрепя всички хора, които се борят срещу този порочен бизнес и вманиеченото желание за печалбарство от доста хора. Мъчно ми е за тези невероятни животинки, които стават жертва на хора - изроди. Всъщност най- вероятно си е чист късмет в зоомагазин да има здраво куче. Все повече се появяват случаи на кучета взети от зоомагазин с парвовироза. Но за мен истината е една. Докато има хора, които си вземат домашен любимец от тези места, те ще продължават да съществуват.
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:51 AM

Цитат

И аз не бих си взела "отново" от това място... Най-вероятно изходът от ситуацията ще е същият. По-добре си вземете от развъдник, ако имате възможност. Успех!  :palec:
И аз имам куче от тази агенция! :rolleyes: Не веднъж съм казвала,че съм сбъркала жестоко в избора си от къде да купя първото си куче,но тъй като и аз като повечето хора първо купувам после чета (а и преди 7г нямаше мн от къде да прочета) се излъгах.
Да чукна на дърво най-важно кучето ми излезе здраво и право което за мен е най-важното,особено и,че е немска овчарка винаги съм се чудила от де тоя късмет да няма тазобедрена дисплазия  :-
Хора,моля ви не правете моята грешка!!!  :( Не си заслужава просто да рискувате,риска е прекалено голям.
Не съм виждала по нагли хора от тези в тази агенция.Веднъж си позволих да им пиша и да им кажа прекалено много истини в очите,при което бях заплашена за клевета  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   titinat Икона

Публикувано: 30 August 2008 - 08:43 AM

Държа да споделя ,че аз бях отвратена от начина,по койт о работи прочутата борса,ли зоомагазин ли няма значение НЕТИ........и въпреки,че бях предупредена за това колко са "коректни"от моя близка,която им оставила в магазина кученце,което след като синът и направи алергия тя го оставила  на НЕТИ в магазина да го продаде,е кученцето било продадено,а ъпросната дама б лизо месец се криела и обяснила,че кучето е продадено,но нямала възможност да им го плати.и след много игри на криеница .тя си изпълнила ангажимента......и макар и предупреден аз реших да купя тяхно  куче за детето си....първо цената се смени за час три пъти,след като все пак решихме да си го вземем въпреки куриозното покачване на цената .ни обясниха,че точно това кученце току що е било продадено...беше ужасно за нас......  НО разбирате ли току току що са им докарали други такива кученца...много.амма  току що...но нашето било продадено....е така го бяха продали,че беше  дори "изложено" в магазина......в интерес на истината,въпреки всичко ние решихме да си го вземем...попитах все пак някакви гаранции за произход....дали е въобще е от породата...някакъв ангажимент за това ,че кученцето е здраво б иха ли могли да поемат........е отговора беше категоричен това е жива стока,ако искате здраво и с порода купете си го другаде..........Е МЕРСИ....колкото мило и сладко.колкото и ходене по мъките за да го вземем бяхме преминали.тези техни реплики категорично ни отказаха..................

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни