Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2009 - 01:09 PM

Здравейте отново, искам да ви кажа какво стана с глухото кученце. Предложихме на хората от "Нети" да го задържим , но да ни върнат част от парите. Те отказаха под претекст , че в Западна Европа имало пазар дори за "дефектните" кученца. Ще ни дадат друго и ще поемат разходите по първоначалните манипулации при ветеринара. Поне излязоха коректни.

#262 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 01:55 PM

Ето колко са "коректни" от фирма "Нети":

http://forum.dog.bg/...showtopic=25973

Хора, защо купувате от агенции за бога!!!
User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 05:49 PM

Здравейте!
Понякога прибързваме в преценките си и това води до неприятни ситуации. От "Нети" излязоха доста коректни, след консултация с вет. доктор за един ден уредиха смяната на глухото куче с ново, което поне за сега изглежда здрава малка кучка. Нещо повече, дори ще поемат разходите за чип и евро паспорт!

Ето я и нея, Беки!

Качена снимка

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   JackMM Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 03:03 PM

Нашият футболен отбор стана на 7 дни. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#265 Потребителят е офлайн   JackMM Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 03:13 PM

Ето и сватбата и по-отблизо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#266 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 June 2009 - 11:45 AM

Показване на мнениетоsav, в Jun 16 2009, 06:49 PM, написа:

Здравейте!
Понякога прибързваме в преценките си и това води до неприятни ситуации. От "Нети" излязоха доста коректни, след консултация с вет. доктор за един ден уредиха смяната на глухото куче с ново, което поне за сега изглежда здрава малка кучка. Нещо повече, дори ще поемат разходите за чип и евро паспорт!

Ето я и нея, Беки!

Качена снимка

Качена снимка

Що за хора сте !!!
От тая Нети излезнали "коректни" !!!
Как може да ви интересуват само парите, как !
То .. думи няма човек ...

#267 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 06:24 PM

Ха ха, из нета е пълно с моралисти, пък на улицата...със свещ да търсиш...
Ма нейсе, не е туй приказката. Иде реч за съвсем нормални взаимоотношения м/у клиент и фирма. Разбира се, че съм доволен от реакцията им, дори се интересуват как се развива малката! От друга страна това е бизнес, и повече от всичко ми се иска бизнесът у бг-то да заприлича на там...далече, далече.
А колкото до парите, отбележете, Вие ги правите на въпрос не ние! За мен от първостепенно значение при покупката беше с кучето да запълня една празнина в живота на синът си! А именно да накарам едно 5 годишно хлапе да почувства отговорност но и удовлетворението от една пълноценна връзка с домашен любимец. За съжаление "пълноценна" минава и през здраво куче. Джака е ловна порода, не съм експерт в обучението на кучета, но е ясно че с вродена глухота трудно ще се постигне добра дресировка или обучение.
А думи няма този на който просто не му стигат.....(шегичка) :wg_053:

#268 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 June 2009 - 07:08 PM

Е, така си е. Коректни "бизнес-отношения" имате - първото глухо са го сменили, второто ако е кьораво също ще ви го сменят ... и третото ще Ви го сменят - няма страшно.... те са коректни .....а не се ли замисляте, че ако са коректни, няма да допуснат подобно нещо да се случи, защото такива "дефекти" там "далече, далече" (където бизнесът много ни харесва) се изследват преди малките да са навършили два месеца ?! Ама какви ги говоря и аз, ей .... това откъде да го знаете .....
Пък за пълноценната връзка на сина Ви .... много хубаво, приветствам го от цялото си сърце...., но не знам дали знаете, че на 5 години детето няма как да разбере какво е отговорност, просто не е достигнало необходимата психологическа зрялост за това чувство и още по-малко за някакво действие в тази посока .... Но пък може чудесно да развие чувството си за привързаност и състрадание, а те не са задължително обвързани със здраво куче (но, разбира се, по-добре е да е здраво, за това няма спор). Позицията да приемаш различните без да се притесняваш от евентуален техен недостатък е нещо, което най-добре се научава точно в тази възраст, преди 7-мата година. Разбира се, това не го обяснявам за да Ви упреквам затова, че сте върнали глухото куче. Обръщам внимание на този детайл с една-единствена цел - да не очаквате твърде много неща от връзката между сина Ви и кучето, независимо дали е здраво или болно/глухо/сляпо и т.н. Достатъчно е да го научите да обича животното и да възпирате детските му агресивни пориви, защото такива ще има и това е момента да разбере, че и другите същества изпитват болка.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#269 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 June 2009 - 08:17 PM

Един нещастник, който леко напомня тази порода. Търси дом и спасение от ада. Знае ли човек- може пък в тази тема да й излезне късмета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#270 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 03:18 PM

1-во едвам прочетох,мнохо неграмотно е написано не е лошо да си поправиш грешките :smile: 2-ро Какво значи , ако умре ще ти дадат друго това да не е играчка :dh_188: и 3-то никога не можеш да знаеш дали всичко е наред .Моето куче не съм го взимала от регламентиран развъдник, но с ГОЛЯМ риск го взех от семейство закупило мъжко куче от породата , а след това и женско от Словения .Нямали са никакво намерение да развъждат, но от тях взех едно малко, прекрасно женско куче порода Акита Ину - каквито в България почти не се намират. Препоръчвам ти да си потърсиш правата, а ако не успееш просто постъпи като мен или купи куче с родословие , така ще си сигурна :ba_025: Успех !
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 03:43 AM

Показване на мнениетоsav, в Jun 16 2009, 03:49 PM, написа:

Здравейте!

Ето я и нея, Беки!

Аз незнам как може хората да мислят така.... :dry: Взимаш си куче, болно, сменяш го.. Аз лично не бих могла да направя такова нещо!! Та това е живо същество.... не телевизор или мляко с изтекъл срок на годност!!! Да си мислил предварително!!! А като се е разболяло кученцето.. ми то има нужда от даже повече любов и грижи... настръхвам като си помисля.... Като си купиш развалено мляко ... рекламация, връщат ти парите и млякото на боклука... ами горкото същество и то ли на боклука!? За мен кучето ми не е предмет, хубава козина, някаква физика или тн ами душа, характер.. индивид... съжалявам, ама рекламацията в този случай ми се струва неморална.... неможеш да го гледаш по една или друга причина, ок, намери му по добри стопани.... ама да го подмениш се едно е някоя дефектна стока!!!! Извинете....

И още нещо..
Как да научим детето си на отговорност като му вземем домашен любимец?
а)1. Взимаме му куче
2. Кучето е болно
3. Връщаме го в магазина да ни го сменят за ново...

б)1. Взимаме му куче
2. Кучето е болно
3. Обясняваме на детето че кучето не е играчка, на която да се порадваш и да захвърлиш като ти омръзне. То е живо същество, изисква постоянни грижи и НЕ МОЖЕ да се откажеш от него ако се изпишка на килима, сдъфче някоя скъпа обувка или се разболее... Кучето е твоя отговорност - да го научиш на хигиенни навици, да му покажеш кое е правилно и кое не и да се грижиш за него когато има нужда.
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#272 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 07:26 AM

Мила ми liberty,
За неукрепналата ти психика тоя менторски тон хич не върви, вземи го зарежи някъде. Всъщност не, имаш талант - развивай го (задължително в комплект с празнословие)!
После, време е да се научиш каква е разликата между болест и дефект.
И най-накрая, няма нищо по-нелепо ако наистина върнеш кучето, при положение, че то отговаря на това което си искал!
Забележи, основната разлика при агенция и това да купиш от стопанин е, че там (агенцията) предварително се договаряш за това какво и как да изглежда животното (порода, родословие, пол, цвят, монокъл, опашка и т.н. и б.р.), т.е. правиш предварителна заявка.
Действително оптималния вариант е кучетата да се тестват навременно за да се избегнат подобни ситуации, но поняко явно и това се случва, уви!

П.С. Истината е, че след като установихме глухотата, с агенцията обсъдихме възможноста кучето да остане при нас (моята идея беше средствата по закупуването, или част от тях да бъдат изразходвани за специализирано обучение), но ми обясниха, че те имат договорка да връщат животните с дефект на развъдника (в случая в Хърватско). И те така!

#273 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 08:17 AM

Добре де.. май малко се поувлякох в писането на безразборни мисли... това заради късния час ... но все пак това ми се струва странно да го вземеш... да го гледаш няколко дена.... не се ли привързваш през тези няколко дена? И горкото кученце....
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#274 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 June 2009 - 09:52 AM

Показване на мнениетоsav, в Jun 27 2009, 08:26 AM, написа:

но ми обясниха, че те имат договорка да връщат животните с дефект на развъдника (в случая в Хърватско). И те така!
Удобно е за собствената съвест да вярваш, че е така. Сега, ако мислим логично - този "развъдник" (т.е. ферма) какво ще го прави? Ще го гледа доживот? Ще го продаде на друг? Възможно - ще опитат да му го пробутат, пък дано има сърце и не го върне. Ако става да ражда (не четох дали е моме или момиче) - ще ражда докато може, като има шанс доста от бебетата да са глухи. А най-лесно е просто да унищожат дефектната стока, която има ниска себестойност за тях.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#275 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 07:03 PM

liberty, bushkata, dessyd, ако не е тайна какви породи са вашите кучета? Бас хващам , че не са помияри от улицата. Знаете ли колко кученца са били избити за да се избегнат нежеланите ефекти (дефекти) от кръстосването на различни породи за да се селектира нова или да се запази "чиста" една порода? От друга страна колко от вас имат за приятели хора с недъзи и правят ежедневно и ежечасно компромиси със себе си, за да ги задържат като такива? Хайде не ми се правете на по- светци от папата.
ПС: Ако все пак някой е толкова загрижен за съдбата на кученцето или смята, че може да полага адекватни грижи за него, да се обади в "Нети", с удоволствие ще ви предоставя телефона им.

#276 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 June 2009 - 09:15 PM

Показване на мнениетоsav, в Jun 27 2009, 08:03 PM, написа:

liberty, bushkata, dessyd, ако не е тайна какви породи са вашите кучета? Бас хващам , че не са помияри от улицата. Знаете ли колко кученца са били избити за да се избегнат нежеланите ефекти (дефекти) от кръстосването на различни породи за да се селектира нова или да се запази "чиста" една порода? От друга страна колко от вас имат за приятели хора с недъзи и правят ежедневно и ежечасно компромиси със себе си, за да ги задържат като такива? Хайде не ми се правете на по- светци от папата.
ПС: Ако все пак някой е толкова загрижен за съдбата на кученцето или смята, че може да полага адекватни грижи за него, да се обади в "Нети", с удоволствие ще ви предоставя телефона им.

Ако кученцето се дава без пари, се наемам да му намеря дом, където ще бъде ОБИЧАНО и ще се полагат необходимите за него грижи. За разлика от вас има хора, които не считат че животните са вещи.

Тук, в този форум, учим на неща, които вие никога няма да разберете - че кучето не е вещ, че е приятел, член на семейството. Човек, който изоставя приятеля си като парцал - не може да бъде член на този форум. Не правим нищо, за да се изтъкваме и да се правим на светци - ние сме такива, каквито сме, но каквито и да сме - ние обичаме нашите животни каквито и да са и сме до тях в радост и болка и знаем, че каквото и да се случи утре, ние пак ще бъдем заедно, до край.
Тук можете да разгледате. Поклон пред такива хора, а за вас - без думи ...

Темата ще бъде почистена след този пост. Историята на глухото кученце ще бъде добавена в Защо не трябва да си купуваме куче от зоомагазин или зооборса.

#277 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2009 - 09:21 PM

Показване на мнениетоsav, в Jun 27 2009, 08:03 PM, написа:

Уважаеми sav, по написаното от Вас разбирам колко НЕнаясно сте с някои правила, които сме задължени да спазваме, ако искаме да се наричаме "развъдчици", а не "търговци". Няма нужда да "хващате бас", поне не и за мен. Кучетата ми са с родословие. Най-старото ми куче, е с родословие, но е с качествата на домашен любимец (не му достигат см-ри, кг-ми и прочее) но е най-любимото ми същество, защото благодарение на него съм заобичала породата, с която се опитвам да се занимавам. И да, знам колко кучета са убити за да се запази породата. Нещо повече, в една "чиста порода" винаги има брак и ако не го приемеш, че съществува като възможност, значи няма смисъл да се занимаваш с развъждане. Още нещо, в чистопородните кучила приплодите се класифицират в няколко категории "шоу-клас" (стандартни кучета, които могат да се показват и на изложби и да се развъждат, без да се гарантират екстериорните качества), "развъден клас" (кучета, които отговарят на стандарта, но имат дребни екстериорни недостатъци) и "племенен брак" (кучета, които не отговарят на стандарта, но все пак имат ясно потекло и не могат да бъдат развъждани). Всеки има право да взема сам решения как да се справи с племенния брак, но ви уверявам, че познавам достатъчно развъдчици, които просто търсят собственици на тези кучета, без да лъжат или да подвеждат (смея да се поставя и аз в тази категория). По отношение на останалите Ви "риторични въпроси", ще си позволя да Ви отговоря така: В продължение на 15 години работя и съм приятел с човек, който е инвалид І група - липсват му ръцете и краката му не са съвсем наред. В началото ми беше много трудно, но сега вече не го отделям от другите и дори не се замислям когато се налага да му помогна за нещо. Много добре знам колко е трудно да прескочиш тази бариера. Не мога да си обясня само едно, защо винаги (не сте първият реагирал така) се започват лични нападки без да се познават хората, без да са ясни техните възгледи, дейности и т.н. .... и това само на базата на изказано мнение по конкретен въпрос. Интересно къде точно видяхте "светото ми просветление и въздигане"?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#278 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 10:11 PM

Цитат

Ако кученцето се дава без пари, се наемам да му намеря дом,

dog.bg,засрамете се... и това ако не е меркантилност , седнали сте да поучавате хората! Ние предложихме да задържим кучето срещу връщане на ЧАСТ от парите, а вие искате съвсем без пари - тцъ, тцъ, тцъ. :rc_036: Трийте, лошо няма, не бива никой да се поучи от историята! :ba_025:

Цитат

Не мога да си обясня само едно, защо винаги (не сте първият реагирал така) се започват лични нападки без да се познават хората, без да са ясни техните възгледи, дейности и т.н. .... и това само на базата на изказано мнение по конкретен въпрос. Интересно къде точно видяхте "светото ми просветление и въздигане"?!

DessyD, извинявайте, но не ми е работа да съм наясно с вашите правила! Моите уважения за отношенията с човека за който говорите, но не можах да разбера в какво ни обвинявате, след като знаете какво се случва с така наречения "брак". Апропо, каква е цената на вашето "родословие"? Не ми отговаряйте, вече знам, че ако в България се продаваха кученца на нормални цени , такива ферми и развъдници нямаха да имат бъдеще. Не е реално да се продава "Джак Ръсел" за 1000 лв. или още повече "Чи хуа хуа" за 2500 лв....

#279 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 11:52 PM

Sav,аз те разбирам...и според мен е правилно едно дете от малко да свикне и да заоби4а животните.Но,пи4 трябваше да опиташ с хамстер.Не си готов за ку4е вьпреки,4е се опитваш да спориш с хора които се занимават от години сьс селектиране,развьждане,отглеждане и тн. на ку4ета!Относно глухото ку4енце,всеки които взима или по-то4но КУПУВА(обращам внимание на купува,защото животните се приема като продукт от някои хора)за парви пьт ку4е и то с тази цел би постьпил като теб сигорен сьм!

#280 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 12:09 AM

Показване на мнениетоsav, в Jun 27 2009, 11:11 PM, написа:

Цитат

Ако кученцето се дава без пари, се наемам да му намеря дом,

dog.bg,засрамете се... и това ако не е меркантилност , седнали сте да поучавате хората! Ние предложихме да задържим кучето срещу връщане на ЧАСТ от парите, а вие искате съвсем без пари - тцъ, тцъ, тцъ. :rc_036: Трийте, лошо няма, не бива никой да се поучи от историята! :ba_025:

Цитат

Не мога да си обясня само едно, защо винаги (не сте първият реагирал така) се започват лични нападки без да се познават хората, без да са ясни техните възгледи, дейности и т.н. .... и това само на базата на изказано мнение по конкретен въпрос. Интересно къде точно видяхте "светото ми просветление и въздигане"?!

DessyD, извинявайте, но не ми е работа да съм наясно с вашите правила! Моите уважения за отношенията с човека за който говорите, но не можах да разбера в какво ни обвинявате, след като знаете какво се случва с така наречения "брак". Апропо, каква е цената на вашето "родословие"? Не ми отговаряйте, вече знам, че ако в България се продаваха кученца на нормални цени , такива ферми и развъдници нямаха да имат бъдеще. Не е реално да се продава "Джак Ръсел" за 1000 лв. или още повече "Чи хуа хуа" за 2500 лв....

Ами точно затова си позволявам да изказвам мнение, защото не сте наясно. Незнанието, обаче, не е оправдание, както в правосъдието, така и в реалния живот. И поне като четете постовете ми, не вадете от контекста определени фрази ! Не мога да Ви обвинявам в нещо по простата причина, че не съм прокурор, нито съм в някакви отношения с Вас. Изразих мнение относно Ваше действие и изразено от Вас мнение за "коректност" на фирма-доставчик (ако мога така да я нарека), което Вие сте направили публично тук, във форумен формат. Единственото, което мога да направя относно проблема с племенния брак е чрез работата ми като развъдчик и спазвайки изискванията за селекция на породата да се опитам да го намаля като процентно отношение. А в другото направление, да помагам за одомашняването на тези кученца без да заблуждавам бъдещите собственици. И доколкото мога да чета - точно това съм Ви написала. Не мога да отговарям за действията на всеки развъдчик, както и Вие не можете да отговаряте за всеки купувач, нали? Нека не превръщаме темата в махленски мохабет. Дали е реална или не цената на породисто куче, зависи от родителите му и от това доколко то е качествен екземпляр от съответната порода. Нереално е такава да е цената на кучета, за чийто произход има съмнения или при осъществяване на връзката не са спазвани никакви изисквания - медицински изследвания и екстериорни оценки. В този смисъл, наистина е нереално да дадете 1000 лева за куче само по обява, че е "чистопородно", без да се поинтересувате откъде накъде го таксуват като такова.

п.п. - Цената на "моето родословие" е способността на човека, който иска куче от мен да ме убеди в своята отговорност към кучето.
User's Signature

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни