Тайска Котка
Публикувано: 07 November 2008 - 01:25 AM
Здравейте и от мен!
До 18 октомври и аз бях щаслив стопанин на тайски котарак. Страшно много го обичах! :'(
Много отзивчиво, умно и кротко животно беше. Много ми вярваше! Ветеринарите се учудваха как мога само с думи и помилване да го накарам да стои на манипулационната маса при положение, че в този момент го боли. Последния път неразбрах, че е толкова лошо. Предоверих се на ветеринари :gnqv: Обикновенно за тази порода се носят приказки за агресивни, отмъстителни и своенравни котки. Той буквално разбиваше тези вярвания с поведението си.
Съветват ме да си взема друго коте от тази порода. Незнам дали е добра идея. Ето и малко снимки:

До 18 октомври и аз бях щаслив стопанин на тайски котарак. Страшно много го обичах! :'(
Много отзивчиво, умно и кротко животно беше. Много ми вярваше! Ветеринарите се учудваха как мога само с думи и помилване да го накарам да стои на манипулационната маса при положение, че в този момент го боли. Последния път неразбрах, че е толкова лошо. Предоверих се на ветеринари :gnqv: Обикновенно за тази порода се носят приказки за агресивни, отмъстителни и своенравни котки. Той буквално разбиваше тези вярвания с поведението си.
Съветват ме да си взема друго коте от тази порода. Незнам дали е добра идея. Ето и малко снимки:

Публикувано: 07 November 2008 - 01:44 PM
Kimy,няма да сгрешиш,ако си вземеш друго коте от тази порода.Маца е второто ми коте.Предното беше мъжкар-Криси,който също ме напусна заради некадърни ветеринари :angry: Маца запълни празнотата в сърцето ми.
Успех и дано да се решиш на тази стъпка ;)
Успех и дано да се решиш на тази стъпка ;)
Публикувано: 07 November 2008 - 02:54 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 November 2008 - 10:15 AM
Много хубави котета. :blink: Аз също имах тайски котарак, който не беше отмъстителен и злобен.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 31 January 2009 - 12:10 AM
Не знам дали е правилен моя пост, но ми се иска да опитам навсякъде.
Та, това е Сами. Била е изхвърлена от роднините на починалия си стопанин. Млада е, на около 1-2 години. Кастрирана е, има навици, живее в приемен дом. Беше осиновена веднъж, но и върната. Като характер няма никакви специфики - игрива, гальовна. Търся й нов дом, този път по-сериозни стопани. За контакти и повече инфо: denitza_avramova@abv.bg

Та, това е Сами. Била е изхвърлена от роднините на починалия си стопанин. Млада е, на около 1-2 години. Кастрирана е, има навици, живее в приемен дом. Беше осиновена веднъж, но и върната. Като характер няма никакви специфики - игрива, гальовна. Търся й нов дом, този път по-сериозни стопани. За контакти и повече инфо: denitza_avramova@abv.bg

Публикувано: 10 April 2009 - 10:49 AM
До кокото знам, в момента у нас няма тайска котка с родословие.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 03 May 2009 - 08:55 PM
Здравейте и от мен!
И аз имам щастието да имам такава писанка. Сдобих се с нея съвсем случайно... ужким я взех докато и намеря собствениците или нови стопани, но собствениците не се появиха, а на мен сърце не ми даваше да се разделя с нея. Казва се Пуси и е на около 2 год. Ето я и нея:

(тук сладко се е гушнала в другия ми любимец)
И аз имам щастието да имам такава писанка. Сдобих се с нея съвсем случайно... ужким я взех докато и намеря собствениците или нови стопани, но собствениците не се появиха, а на мен сърце не ми даваше да се разделя с нея. Казва се Пуси и е на около 2 год. Ето я и нея: