Гана
Публикувано: 11 September 2008 - 09:10 AM
Нищо не няма да помогне,ако действително се касае за гана.При нервната форма,както по-горе съм написал прилагането на хиперимунни серуми е безмислено!!!!!!!
Публикувано: 11 September 2008 - 01:01 PM
Все пак не се отказвайте от лечение. Има случаи на преболедуване, дори без лечение. Друг въпрос е как приемате ако останат парези.
Пък все пак, ако е антитялов тестът-търсете друга диагноза...!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 01 October 2008 - 03:48 PM
Публикувано: 01 October 2008 - 03:51 PM
Малко вероятно е обаче....две ваксинации все пак....!
Направете АгТест!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 01 October 2008 - 04:40 PM
Моето куче с ТРИ ваксини хвана ГАНА. Направете тест и действайте. Ако почне с припадъци и гърчове, изхода ще бъде само един, рано или късно.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 03 December 2008 - 10:07 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 03 December 2008 - 10:25 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 03 December 2008 - 10:29 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 12 January 2009 - 01:05 PM
До 7-8м вървеше идеално,доста едро за женско куче,но след това изведнъж почнаха проблемите/има паспорт,личен лекар,всичко..../-рани по цялото тяло,не можеше да ходи,гурели по очите,опада му козината,гной,абе направо не е за говорене...какви ли не диагнози чухме,за пари и лекарства да не говорим....последното съмнение беше за кожна форма на гана.
Сега кучето е на 1,8м-няма гнойни рани,храни се ,зъбите са идеални,козинка почна да му расте,отчаях се,вече-мисля,че така ще си отиде,но пък се храни добре....
Какво бихте казали по този случай?
Предварително благодаря!
Публикувано: 24 January 2010 - 04:41 PM
Отнася се пак за кучето, преболедувало нервна форма на гана преди 2-3 месеца, останало с жестока пареза и тикове.
Т.к. има някаква вероятност да се осигури временен подслон на животинката, би било изключително полезно да ми дадете акъл по следния въпрос:
-Има ли някакъв начин да се разбере чрез изследване дали кучето все още е вирусоносител? Т.е. дали има тест или изследване, който не се базира на антитела, а на наличието на самия вирус в тялото на животното???
Публикувано: 24 January 2010 - 05:35 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 January 2010 - 02:02 AM
Които се надявам да обяснят подробно.
Основната цел на вируса е да се възпроизведе или да направи повече копия от самия себе си. Това е начина, по който вирусите оцеляват. Антигените са определени протеини, които HBV произвежда, когато се размножава.
Какво е антитяло?
Когато някой се зарази с вирус, тялото реагира чрез производството на определени протеини, наречени антитела, които се прикрепват към антигените на вируса, опитвайки се да контролират или да се борят с инфекцията.
В някои случаи антителата могат да предпазят човек от повторно заразяване със същия вирус - това се нарича имунитет.
Но мисля, че един антигенен тест, при куче, което вече не е вирусоносител, би трябвало да е отрицателен. За това пък - антитялов тест - да е положителен. Хм?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 January 2010 - 03:26 PM
Утре сутрин ще направим /за всеки случай 2 различни вида/ тест на малячка. Дано да е късметлийка и да си има име след утрешния ден... Иначе, остава на улицата и продължавам лечението с хомеопатия и витамини от В-групата. Стискай палци!
Публикувано: 26 January 2010 - 03:52 PM

Публикувано: 27 January 2010 - 12:24 PM

Днес ще обезпаразитя втори път и утре ще видим дали ще потръгне работата с новия му живот.
Начи - антиген май наричат самия причинител, а антителата си ги прави тялото, за да го бори /те могат да присъстват и след като е изтребен вируса/.
Публикувано: 27 January 2010 - 01:46 PM
(антителата се "образуват" и след ваксина, същото и след като кучето е преболедувало, мисля че това при преболедувало гана означава, че има доживотен имунитет - доколкото помня)

Публикувано: 20 August 2011 - 01:51 PM
моля дайте съвет как да постъпя!!!
Живеем в къща и съседите имат кученце без определена порода, оградата ни с тях е ниска и кученцето си ходи наволя и в двата двора. Да уточня, че няма никакви ваксини. В момента е със съмнение за гана и ние го гледаме защото стопаните му са на море. Но същественният проблем е, че си взехме ротвайлерче преди месец и половина, гледаме си го в къщи все още, защото има само две ваксини и след няколко дни ще правим третата. Колко голям е шанса да сме пренесли с дрехи и обувки вируса в къщи и по точно върху нашето кученце. Как да постъпим с какво да дезинфекцирам и какъв е шанса да се разболее и то. Вета каза само да нямат контакт двете кучета, но... много ме е страх. Вече не смея да отида при болното кученце, а и за него много ми е жал.