Dog.bg Форуми : Гана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гана

#21 Потребителят е офлайн   DAXI Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2008 - 03:55 PM

свивания

#22 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 11 September 2008 - 09:10 AM

Кажете какъв е теста,антигенен или антитялов?Има ли кучето ваксинация против гана през изтеклите 2 години?Ако сте пропуснали вината е изцяло ваша!!!!!!!!!!
Нищо не няма да помогне,ако действително се касае за гана.При нервната форма,както по-горе съм написал прилагането на хиперимунни серуми е безмислено!!!!!!!

#23 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 September 2008 - 01:01 PM

Надали е антитялов...няма логика да се използва в случая....
Все пак не се отказвайте от лечение. Има случаи на преболедуване, дори без лечение. Друг въпрос е как приемате ако останат парези.
Пък все пак, ако е антитялов тестът-търсете друга диагноза...!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#24 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 03:48 PM

може ли куче което има първите две бебешки ваксини за парвовироза,хепатит и гана,да се разболее от гана?признак ли е невъзможността на кучето да ходи въпреки че си движи иначе задните крака и опашлето да е причинено от гана и ако да какво трябва да се прави.при кокерчето ми е така и ветеринарката вече подозира ганата като причина понеже е имало за съжаление 2 кучета които явно са пристигнали при нас без ваксини и болни от гана а кокерчето е имало контакт с тях по въздушен път.

#25 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 03:50 PM

Цитат

може ли куче което има първите две бебешки ваксини за парвовироза,хепатит и гана,да се разболее от гана?

в кой квартал се намира вет. кабинет?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#26 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 01 October 2008 - 03:51 PM

Възможно е ако има и гноен конюнктивит и кожни лезии...
Малко вероятно е обаче....две ваксинации все пак....!
Направете АгТест!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#27 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 01 October 2008 - 04:40 PM

Възможно е!
Моето куче с ТРИ ваксини хвана ГАНА. Направете тест и действайте. Ако почне с припадъци и гърчове, изхода ще бъде само един, рано или късно.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#28 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 December 2008 - 10:07 AM

Здравейте. Какви тестове се правят при съмнение за гана? Кучето (ок. 5 месечно) няма други симптоми, само мига странно.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#29 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 December 2008 - 10:25 AM

При нервни признаци кръвните тестове са безполезни. Евентуално изследване и тестване на цереброспинална течност ще ви помогне, стига да има кой да я вземе без да парализира кучето.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#30 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2008 - 10:29 AM

Някой може ли да препоръча такъв специалист във Варна? Някой, който да го е правил... :(
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#31 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 01:05 PM

Здравейте,имам сериозен проблем с едното ми куче-кавказка овчарка.
До 7-8м вървеше идеално,доста едро за женско куче,но след това изведнъж почнаха проблемите/има паспорт,личен лекар,всичко..../-рани по цялото тяло,не можеше да ходи,гурели по очите,опада му козината,гной,абе направо не е за говорене...какви ли не диагнози чухме,за пари и лекарства да не говорим....последното съмнение беше за кожна форма на гана.
Сега кучето е на 1,8м-няма гнойни рани,храни се ,зъбите са идеални,козинка почна да му расте,отчаях се,вече-мисля,че така ще си отиде,но пък се храни добре....
Какво бихте казали по този случай?
Предварително благодаря!

#32 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 04:41 PM

Здравейте, отново молба за помощ.
Отнася се пак за кучето, преболедувало нервна форма на гана преди 2-3 месеца, останало с жестока пареза и тикове.
Т.к. има някаква вероятност да се осигури временен подслон на животинката, би било изключително полезно да ми дадете акъл по следния въпрос:
-Има ли някакъв начин да се разбере чрез изследване дали кучето все още е вирусоносител? Т.е. дали има тест или изследване, който не се базира на антитела, а на наличието на самия вирус в тялото на животното???
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 January 2010 - 05:35 PM

Антигенен тест?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#34 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 12:06 AM

zz_219.gif ъ-ъ-ъ, понеже съм абсолютно боса в тая област - то не е ли същото като тестовете по антитела??? Нашето ще е бъкано с антитела, защото сега е преболедувало?
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 02:02 AM

Само този цитат ще пусна тук (взет от инфо за хепатит), че ако тръгна да го тълкувам така, както го разбирам - ще има много да ми се смеят. Все пак е ветфорум, има лекари :)
Които се надявам да обяснят подробно.

Цитат
Какво е антиген?
Основната цел на вируса е да се възпроизведе или да направи повече копия от самия себе си. Това е начина, по който вирусите оцеляват. Антигените са определени протеини, които HBV произвежда, когато се размножава.

Какво е антитяло?
Когато някой се зарази с вирус, тялото реагира чрез производството на определени протеини, наречени антитела, които се прикрепват към антигените на вируса, опитвайки се да контролират или да се борят с инфекцията.
В някои случаи антителата могат да предпазят човек от повторно заразяване със същия вирус - това се нарича имунитет.

Но мисля, че един антигенен тест, при куче, което вече не е вирусоносител, би трябвало да е отрицателен. За това пък - антитялов тест - да е положителен. Хм?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#36 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 03:26 PM

Голямо благодаря, буш.
Утре сутрин ще направим /за всеки случай 2 различни вида/ тест на малячка. Дано да е късметлийка и да си има име след утрешния ден... Иначе, остава на улицата и продължавам лечението с хомеопатия и витамини от В-групата. Стискай палци!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 03:52 PM

Дано ba_025.gif
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 12:24 PM

Буш, теста каза, че кучето е чисто! af_089.gif af_089.gif af_089.gif
Днес ще обезпаразитя втори път и утре ще видим дали ще потръгне работата с новия му живот.

Начи - антиген май наричат самия причинител, а антителата си ги прави тялото, за да го бори /те могат да присъстват и след като е изтребен вируса/.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 01:46 PM

Еха, супер. Късметлийка.

(антителата се "образуват" и след ваксина, същото и след като кучето е преболедувало, мисля че това при преболедувало гана означава, че има доживотен имунитет - доколкото помня)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2011 - 01:51 PM

Здравейте,
моля дайте съвет как да постъпя!!!
Живеем в къща и съседите имат кученце без определена порода, оградата ни с тях е ниска и кученцето си ходи наволя и в двата двора. Да уточня, че няма никакви ваксини. В момента е със съмнение за гана и ние го гледаме защото стопаните му са на море. Но същественният проблем е, че си взехме ротвайлерче преди месец и половина, гледаме си го в къщи все още, защото има само две ваксини и след няколко дни ще правим третата. Колко голям е шанса да сме пренесли с дрехи и обувки вируса в къщи и по точно върху нашето кученце. Как да постъпим с какво да дезинфекцирам и какъв е шанса да се разболее и то. Вета каза само да нямат контакт двете кучета, но... много ме е страх. Вече не смея да отида при болното кученце, а и за него много ми е жал.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни