Dog.bg Форуми : Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

Към съдържанието

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

#101 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 January 2010 - 01:12 AM

Аман от търгаши, какъв човек трябва да си, да изкарваш пари на гърба на живо същество!?
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 12:55 AM

Много ми е тъжно, че се налага да пиша тук, още повече, че един от двамата осиновители все оща се издирва.

Става дума за млад мъж, представя се като Петър, от Дружба (София), работи в СОТ. Телефонът, който е оставил е 0878/394748
Юлия, жената с многото котки от темата, която Сауа е пуснала (тази тема) му е дала кастриран котарак. От повече от седмица този човек не отговаря на телефона, а Юлия няма никакъв друг контакт с него. Аз също звънях от 4 различни номера, само 1 път ми отговориха, питаха кой го търси, казах "позната" и ми затвориха. Дано съм параноична и няма нищо лошо, но за всеки случай пиша тук.

Вторият "осиновител" е момиче, може би дете, представя се като Svetlozara Haralampieva <fortes@abv.bg>.
Докато прoверявах в търсачките, намерих нейни обяви, че си подарява кучето, 'защото много пишка' (ето линк). Пише също и че заминава да живее в чужбина. Но пък това не я спира да си търси коте.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#103 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2010 - 06:07 PM

Цитат
След като престанах да се опитвам да задомявам котета в България и респективно престанах да пускам обяви, не съм си и помисляла, че някога отново ще имам повод да пиша в тази тема. Е, да ама не . Прибирам се преди малко, отварям пощата ни и какво да видя:

Цитат
Zdraveite iskam da popitam dali imate nqkoe malko sladko puhkavo s mn kozina kotence malko za men?Az sam ot sofiq

Помислих си, че някой си прави гаргара с нас или пък, че е някое невръстно дете и тъкмо се канех да драсна 2 реда в шеговит дух, но нещо ме накара да проверя мейла - koteto_9611@abv.bg.

Ето да видите и сами за какво иде реч

За мен поне най-логичният извод е, че някой си е намерил удобен начин да си изкарва парички! Взима s mn kozina kotence malko ииии .... после котенцето се продава за 40-50 или повече левчета като смеска между сиамка и персийка, ангорче, полуангорче и т.н.

Знам, че колкото и да пиша все ще има хора, които да "подхранват" този бизнес с наивното си отношение към задомяването на животни, но се надявам все на някой да е от полза това, което споделям.

ПС: Е, не! Не мога да не допиша и това! Имам много набито око за котки и сега се сетих къде точно видях едно от котетата, което koteto_9611 продава в обява за цели 100 лева.

Ето нейната обява!

А ето и обявата, където днес мернах същото котенце!

Възмутена и потресена съм! За съдбата на горкото коте, което се предава от ръка на ръка като стар вестник! Кой знае откъде е тръгнало, виждаме 2 места, където пребивава за кратко, а после? И това са далаверки измислени от тийнейджърка, която не може още да пише грамотно. Едно от котетата, които подарява е много liubovinno според обявите и! А какво ли правят по-големите мошеници в този "бизнес"?!

Съжалявам, че толкова бързо се налага да се включа в тази тема...
Съществото от въпросния цитат вече търси и кученца, получих следното съобщение от телефон: 0876462770
" Zdrawejte mn. mi xaresa ki4enceto i go iskam mnogo e xubavko no sam ot Sofiq dali 6te moje6 da go vzema nqkak si?ili da mi go dokarate"

При проверка на номера, се оказа, че това е koteto_9611

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 02:38 PM

От този телефон ми се звъни за кучета, приличащи на породисти:
0889666596

#105 Потребителят е офлайн   natali_hera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests: Животни, разстения и наука.

Икона за мнението  Публикувано: 15 February 2010 - 04:20 PM

Здравейте! Искам предварително и аз да се извиня за моите провали и лъжи. Пиша относно друго нещо, преди известно време една позната намери АСТ и пусна обява във бездом.инфо. Същия ден и звъняла една жена и питала дали кучето е бойно, ако не можела да се грижи за него ... (защото е боен) . След 4 - 5 дни се пуска обява че е изгубила АСТ. Аз се подлъгах и и се обадих при което тя ми заяви: " Аааа, аз след няколко дни ще дойда да си го взема, сега заминавам" ... И обявата е за куче изгубено на следващия ден (след като е намерено) Когато проверих телефона в интернет се оказа следното "Изгубен амастаф" ; Търся кокер до 200 лева ... Продавам пит бул ... за съжаление телефона не го пазя вече, но ако попадна на някоя от тези обяви ... веднага ще пиша!!! И отново СЪЖАЛЯВАМ за глупостите си!
User's Signature

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!

Не са ме хапали животни ... само ХОРА!

#106 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2010 - 01:58 PM

[13:23:54] Захо ОБИЧА Анни каза: tyka li si ?
[13:24:40] OneNonBlond каза: а ти кой си?
[13:24:50] Захо ОБИЧА Анни каза: vidqh obqvata
[13:24:52] Захо ОБИЧА Анни каза: za ku4eto
[13:24:56] Захо ОБИЧА Анни каза: kakva poroda e ?
[13:25:15] OneNonBlond каза: в обявата пише - няма порода от изолатора в бургас е
[13:25:39] Захо ОБИЧА Анни каза: ebi si maika ta
[13:25:39] Захо ОБИЧА Анни каза: ;)
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   natali_hera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests: Животни, разстения и наука.

Публикувано: 19 February 2010 - 03:30 PM

Телефона на който се обадих за амастафа е този 0896829010 Е-mail: vinto82@abv.bg ако съм помогнала с нещо ще е добре.
User's Signature

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!

Не са ме хапали животни ... само ХОРА!

#108 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 01:50 PM

Алиса, 14-15 годишно момиче, телефон 0889355153. Още два телефона на Алиса : 0890101616, 0888434420.
Живее в центъра на София.
Развъжда ротвайлера си и продава малките кученца, също така персийски котки и кой знае още колко животни.
Сайтът й е : http://rottweiler.di...=701716&dflid=3
На сайта е написано "развъдник", но това въобще не е развъдник. В гугъл излизат стотици нейни обяви, в които търси ротвайлерки за кучето си и пише, че или иска пари за оплождането на женската, или кученце, което после да продаде.

Освен това... Намира хора, които уж да осиновят безпородни малки кученца и после ги продава, представяйки ги за породисти.
Ето темата: http://forum.dog.bg/...t...st&p=773272 , има и снимка на момичето.

Намерих три нейни имейла. Най-често използвания е : rotvailer14@abv.bg
Другите : kiss4eto14@abv.bg
tigur4etooo@abv.bg

Всичко това става с "благословията" на майка й.

Телефонът на съучастничката е : 0897697160, казва се Диди, при справка в гугъл пише, че продава женско пинчерче.

Внимавайте на кого давате кученца!!
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#109 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2010 - 05:04 PM

Ето тази е другата участничка от схемата с продаденото кученце. Представи се като Диди. В интернет има нейна обява, че продава кученце, където се е представила като Лора. Телефона, от който се обажда е 0897 697160.
На снимката е кутрето, продадено като лабрадор.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#110 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2010 - 02:38 PM

здравейте скоро съм тук,четох за всичките лоши хора и се спрях на Стефка Баирова..през 2008г си търсих кокерче и попаднах на нея..даже разполагам с коренсподенция от която сме си писали тогава...добре че не съм си взела кученцето от нея...ето и част от нея....

-------- Оригинално писмо --------
От: Stefka Bairova
Относно: Re: Obqva v bgpazar.com
До: sex_tedi@abv.bg
Изпратено на: Сряда, 2008, Август 6 19:16:39 EEST

>-------- Оригинално писмо --------
>От: sex_tedi@abv.bg
>Относно: Obqva v bgpazar.com
>До: sbairova@abv.bg
>Изпратено на: Сряда, 2008, Август 6 19:02:29 EEST

>zdraveite iskam da popitam dali tova ku4ence ne e prodadeno za6toto ako ne e iskam da go kupq..blagodarq predvariteln
> Става въпрос за американското пясъчно кокерче ли?
Виж, тук си права. Обявата е за английски кокер шпаньоли и тяхната цена найстина беше 150 лв. , такива пак ще имаме, т.е. ще се родят след 45 дни. И цената им ще е 150 лв. Американските кокери са по-дребни, по...по... най и за това вървят на 200 лв. при нас. Опитайте на телефона, които Ви пратихме и търсете Лидия. Дано се споразумеете! Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 03:55 PM

От телефон 0898 484850 мъж се обажда от три месеца насам на всичките ми обяви за порадявам коте, независимо от възрастта, окраската и пола на котето. Представя се, че живее в Перник, напоследък казва, че живее във Владая. Иска веднага да дойде и да вземе котето.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#112 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 04:15 PM

Tова е тема за въпросната Стефка Баирова.
http://forum.dog.bg/-t18724.html
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#113 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2010 - 04:31 PM

Цитат(Кристина @ Feb 25 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Развъжда ротвайлера си и продава малките кученца, също така персийски котки и кой знае още колко животни.
Сайтът й е : http://rottweiler.di...=701716&dflid=3

нямам думи колко пъти за 1 година са го пускали на женска в темата "Новини относно заплождания" ud_009.gif как може да има такива хора...

Тази тема е информативна, не за коментари, за да се сведе излишната информация до минимум и да се чете лесно.
мод

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#114 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 March 2010 - 05:46 PM

има и Алиса си развява байряка от доста време,вече не е на 14 години :) порастна момичето,по мои сметки трябва да е на 16...
но освен нея има доста такива...преди няколко дни ми се обади момиче/жена с номера дадоха ми вашия телефон,имали сте кучета за подаряване :) което ме изуми тотално имайки предвид че нямам кучета за подаряване,продаване или друга далавера..
опитах се да я разпитам,но не получих конкретен отговор за товак оя е къде е ,само каза че е от софия и си търси ПОРОДИСТО кученце за без пари...за съжаление не пазя телефонния номер,но на края на месеца ще излезе в разпечатката ми ..странното е че момичето се представи като Лора..сега като прочетох тук това онова май ми просветна нещо...какво ли

#115 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 06:07 PM

Има една Лора,от Казанлък/Пловдив/София,и аз не знам вече откъде е точно,на която попаднах в случая с Аделина Стоянова от Казанлък(някои може би се сещат,Бушката със сигурност).Та женицата щяла да прави зоомагазин,така чух последно от другарката й Аделина.Може да го е осъществила...
Ще изровя телефоните и ще ги постна тук.Да видим.....
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#116 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 08:32 PM

Алиса продължава да пуска обяви за разплод, последната е от 4 март :

http://www.topobiavi...adno312833.html
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#117 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 11 March 2010 - 10:32 AM

Задомителите да внимават много !
Сайтът на Евгени Аспидов е отново активен : http://www.freewebs.com/snakes666/
За хората, които не знаят за него, припомням:
Инфо от 2008-2009
п.п. Не е изключено Евгени да "работи" в любимата си област и чрез посредници
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#118 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 March 2010 - 02:35 AM

Доколкото знам, той трябва да е в Австралия или някъде в чужбина. Има и профил във фейс бук. Да не би да се е върнал???
Това обаче не променя факта че виждаме зайчета, а май има и 2 котенца на сайта.

Темата. Ако има дискусия - то нека да е там, моля.
мод

#119 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 March 2010 - 11:36 PM

Цитат(kitana @ Mar 5 2010, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има една Лора,от Казанлък/Пловдив/София,и аз не знам вече откъде е точно,на която попаднах в случая с Аделина Стоянова от Казанлък(някои може би се сещат,Бушката със сигурност).Та женицата щяла да прави зоомагазин,така чух последно от другарката й Аделина.Може да го е осъществила...
Ще изровя телефоните и ще ги постна тук.Да видим.....

Изрови ги, защото жената явно си "работи" на пълни обороти. dry.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#120 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2010 - 02:39 PM

Ивайла Флорова (ivaila florova)
e-mail: ivaila_tf.1983@abv.bg
моб. 0888714720

Търси домашен любимец - наред, паралелно, без особени критерии.
В допълнение една бърза засечка показа, че доста лъже : вижте тук
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »