Dog.bg Форуми : Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

Към съдържанието

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

#261 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 July 2011 - 05:26 PM

Да, зная. Когато ми казаха за нея се сетих за тази тема. :eg_033:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#262 Потребителят е офлайн   Visokaliiska Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2011 - 11:57 AM

[quote name='Кристина' date='18 March 2011 - 01:33 PM' timestamp='1300448008' post='926338']
Не давайте животно на тези хора!
Антония Константинова Високалийска-Джонева, София, жк Люлин, бл. 634, вх.В , ет.9
тел: 0893724548
email: toonii@start.bg
antonia_djoneva@mail.bg

Мъжът й се казва Емил Джонев, имат момче на 10 години - Константин Джонев.

Осинови моя Шишко от тази тема
Изглеждаха много свестни и го осиновиха въпреки възрастта му. Подписаха си договор, всичко....
Не знам колко време е бил при тях, но получавах редовно информация. Преди месец ми прати снимка, по която се усъмних, че котето не прилича на Шишко, но беше блеснала някаква светлина и реших да не съм параноична. През целия този месец тя твърдеше, че всичко е наред, че животинчето се е приспособило и други подробности. Помолих я преди няколко дни за снимки и тя ми прати снимки, на които очевидно се вижда, че не е моят Шишко. Казах й това, при което тя се обиди и каза, че е той и как можело да се съмнявам, ако искам да отида до София да го видя.
Не издържах и я помолих най-любезно да ми каже какво е станало. При което тя ми казва, че преди 1 седмица детето играело навън с приятели и решили да извадят навън котарака. И той бил избягал.... Засякох я, че лъже, защото снимката преди 1 месец също беше фалшива и тя си призна, че не е станало преди седмица, а преди месец.
След всичките си лъжи започна да се прави на обидена и да ми държи сметка как съм й дала коте, което мирише, което било страхливо и стресирано.... А знаеше много добре, че е хванат от улицата!
Не е залепила нито една обява да го търси.

Тези хора възнамеряват да си вземат и куче. Моля, бъдете много внимателни!

Ето снимка на особата.
И профилът й във фейсбук
[
Kakvo stana s velikoto razduhvane na Shishko,gledam prekrasno si jivee dosta vreme veche,nali mnogo go turseshe i mnogo go obichashe...ne kude bil,a v lulin,haha zashto kakva e razlikata ot Lulin i drugite kvartali neznam!Neznam za teb,no az imam pravo da te sudia,koi ti dava prava da mi kachvash lichni snimki,nito me poznavash,nito muja mi zada govorish nebivalici.Napravo si smeshna,trubi 2meseca kude li i kakvo kude e toi,da ne bi sluchaino da si go vze,i da popitam rusenskite ulici ne sa li studeni prez zimata,che kato cheta izliza che u vas si go gledala.Ako resha shte poburkam zatova che mi izpolzvash lichni danni i snimki i nai veche na dete koeto e nepulnoletno!!!E da te uspokoia osinovih kuche,ne mi poprechi ti s glupostite ti i jivee prekrasno!!!

Тук пишем на кирилица!
мод

#263 Потребителят е офлайн   elena_filipova Икона

Публикувано: 13 July 2011 - 05:12 PM

Изчетох цялата тема и ми настръхнаха косите! Налага ми се да намеря стопани на 5 котета.
Вчера ми се обади жена от Враца, представи се като Деница Ребъркова. Вивателски номер. Предложи даже да дойде до София или да се срещнем по пътя някъде, "за да не се разкарвам". Не знам вече.... Толкова ли нямат улични котета във Враца, че ще бие път до София? Чувал ли е някой за въпросната госпожа? Ето номера - 0877330024.
Моля, помогнете, до утре вечер трябва да й отговоря!

#264 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 July 2011 - 10:38 PM

Ако имате възможност занесете котето до дома на въпросната госпожа. Може да ви предлага да се срещнете или да дойде и от съвсем добри намерения, но все пак е добре лично да видите къде отива котенцето ви. Освен това ... бездомни котенца наистина има във всеки български град и село и аз лично никога няма да разбера защо трябва да ги пренасяме от град в град.

#265 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2011 - 07:35 AM

здравейте! Аз имам потенциален осиновител,но като напиша мейла нищо не ми излиза. Някой знае ли нещо за tofilka@abv.bg ,казва се Красимира,или поне това е името,с което се е регистрирала
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#266 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 12:19 PM

И аз да попитам имам запитване от и-мейл: marchulincho@gmail.com .Казва се Марика, има ли я в черния списък?В гугъла нищо не излиза.
User's Signature

Качена снимка

#267 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 01:06 PM

Показване на мнениетоmagitt, в 15 July 2011 - 12:19 PM, написа:

има ли я в черния списък?

Този въпрос не го разбирам. Списъка е пред вас и е 14 страници - всеки може да провери.

Иначе дадения мейл навежда на мисълта за дете, както и някои данни в нета.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#268 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 01:44 PM

как е възможно да има такива безчувсвени хора подаряват кученце,пращат ти снимки и в момента в който платиш транспорт и им изпращаш клетка по куриер защото нямали те се отказват :zz_020: :zz_020:

#269 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 07:41 PM

Показване на мнениетоайша_86, в 20 July 2011 - 01:44 PM, написа:

как е възможно да има такива безчувсвени хора подаряват кученце,пращат ти снимки и в момента в който платиш транспорт и им изпращаш клетка по куриер защото нямали те се отказват :zz_020: :zz_020:
Може да конкретизирате. Нищо не става ясно, а темата не е просто за говорене.
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2011 - 11:59 AM

Този мизерник трябва да влезе в черния списък, като същество, което създава проблема с бездоните животни.

Цитат

Търси се човек с желание и воля да гледа Английско Кокерче с повреда в краченцата. ПОДАРЯВАМ!Болеста е рахит и се лекува лесно, осбено когато е в ненапреднал етап! З връзки:
Скайп - dilqncho0o
ГСМ: 0883508245 :)

Темата за безобразията му
User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   briliantbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://mybabycat.org
Публикувано: 31 July 2011 - 12:55 PM

здравейте, току що получих имейл от едно момче за осиновяване на малко коте. Притеснява ме, че е имал желание да си гледа змии по-рано тази година (разбрах това от профила му в дир бг). Писа, че в момента няма животни, но честно казано не съм сигурна. Дано не съм твърде параноична, моля ако някой е контактувал с него да ми пише.

Тук

имейлът на момчето е:
lolassx@dir.bg

#272 Потребителят е офлайн   bdenkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 06:21 PM

Показване на мнениетоNickey, в 12 December 2010 - 01:03 AM, написа:

Случайно попаднах на някакъв "гений" с интересни виждания и самочувствие.

Божидар Денков, гр. София
Обичайно потребителско име: bdenkov или Bozhidar (профил в подарявам.ком, в базар.бг, в сладур.ком и др.)
Мейл: bdenkov@abv.bg, proengineer76@abv.bg (вторият използва в обяви а запознанство)
моб. тел.: 0889 951834
Стационарен тел.: 02/ 8282718
Снимка:
Прикачен файл bdenkov.jpg

Под моя обява за подаряване на шар-пей Бони е пускал интересни "компетентни" коментари от сорта на:
"изкъпи и среши кучето, че да не изглежда старо и болно. Шар- пей с клепнали уши няма- това е някакъв микс",
"Без да съм ветеринар според мене това куче е на около 10-12 години и много се съмнявам, че му оставя и 2 год. живот.",
"Защо не кажеш, че кучето е Ваше и понеже е болно и скоро ще умре искаш да го дадеш с договор за усиновяване, та друг да ви гледа и лекува" :ab_041:
Излишно е да обяснявам, че всичко това са глупости...

Човекът, обаче все проявява интерес към обяви за породно изглеждащи кучета и пуска десетки обяви от типа на "Подарете ми породисто куче", само примерчета от текстовете:
"Моля подарете ми малка немска овчарка за да ме прави щастлив.Не мога да си купя поради парична недостатачност, ще сам ви много благодарен."
"Моля да ми подарите породисто куче без значение бебе или възрастно. Предпочитам Немска овчарка, Белгийска овчарка, Хъски, Коли, Голден Ретривър или Каракачанка. Може и куче от други породи."

Изглежда нещо не му е минал номерът, та впоследствие е пуснал и една много интересна обява:
Осиновяване на проблемни кучета, с текст "Вашето куче е направило голяма пакост и е нахапало някого или повече нямате възможност да се грижите за кучето си - тогава вместо да го оставяте в кучкарник , моля подарете ми го на мене. Ще се грижа добре за него и ще го храня само със специална храна. Гарантирам, че кучето, което ми подарите няма да бъде използвано за кучешки боеве, а ще бъде за домашен пазач на къща с двор и свободно ще тича. Ако кучето е бебе ще бъде дресирано. Обещавам човешко отношение към кучето, което ще ми подарите. Гарантирам, че няма да попадне и в ЗОО магазин"

Надявам се да е очевидно, че е доста съмнителен и ненадежден.

Аз съм Божидар и досега не съм осиновил куче, нито пък са ми подарили куче досега. Моля Администратора или модератора на този форум да ми изтрие моята снимка, която е взета от друг сайт без мое разрешение и също са публикувани личните ми данни без мое разрешение, както и че без доказателства е опетнена снимката, авторитета и достойнството ми без повод или доказателства.

#273 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоbriliantbg, в 31 July 2011 - 10:55 AM, написа:

здравейте, току що получих имейл от едно момче за осиновяване на малко коте. Притеснява ме, че е имал желание да си гледа змии по-рано тази година (разбрах това от профила му в дир бг). Писа, че в момента няма животни, но честно казано не съм сигурна. Дано не съм твърде параноична, моля ако някой е контактувал с него да ми пише.

Тук

имейлът на момчето е:
lolassx@dir.bg

Момчето е на 13 години, така че ако ще му даваш коте трябва да говориш с родителите му.
Какъв е проблемът ако си гледа змии? Познавам повечето тераристи в България, 90% от тях са заклети котколюби.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#274 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 08:13 PM

Показване на мнениетоbdenkov, в 31 July 2011 - 07:21 PM, написа:

Аз съм Божидар и досега не съм осиновил куче, нито пък са ми подарили куче досега. Моля Администратора или модератора на този форум да ми изтрие моята снимка, която е взета от друг сайт без мое разрешение и също са публикувани личните ми данни без мое разрешение, както и че без доказателства е опетнена снимката, авторитета и достойнството ми без повод или доказателства.

Kaто модератор на този подфорум, ще ви отговоря тук.
User's Signature

#275 Потребителят е офлайн   briliantbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://mybabycat.org
Публикувано: 31 July 2011 - 08:51 PM

Цитат

Момчето е на 13 години, така че ако ще му даваш коте трябва да говориш с родителите му.
Какъв е проблемът ако си гледа змии? Познавам повечето тераристи в България, 90% от тях са заклети котколюби.

Мерси за отговора. Дано не съм засегнала тераристи, аз самата отглеждам костенурки и харесвам влечуги. Нямам предразсъдъци, просто имейлите ме усъмниха по начина на писане. Продължавам кореспонденцията с него, така че дано да се окаже, че съм се притеснявала напразно.

#276 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 02 August 2011 - 06:02 PM

Ето и моят опит от днес:
Пуснала съм обява в Бездом и сутринта се обади "Майката" с детски глас, която работела до 22 ч. и насрочи среща с двете й дъщери да си изберат едно от двете женски кученца. Дойдоха две момиченца на около 11 години, казаха, че имат и трета сестра, която била в момента на море. Същата трета сестра се появи след 5 минути. Оказа се, че сестрите са родени в една година през 2 и 8 месеца. Търсят повече от едно куче и непременно женски. Оплетоха се в противоречия, викаха се няколко пъти на "съвещания".
Предупреждавам ви, това не са невинни детски игри. Според мен им се плаща, за да събират кученца. Утре имаха среща с друга жена, нея вече я предупредих по телефона.Тъй като са малки, не ги хваща никой закон и затова няма да качвам повече информация,/снимах ги без да знаят/, само телефона, от който звънят- 0885514459
Хубави, бели момичета с дълги коси и много добре облечени.
Отваряйте си очите и не си давайте животните на първият срещнат, защото с тях обучават питбули, правят опити, хранят змии и всякакви подобни гадости.

#277 Потребителят е офлайн   Qncheto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 12:20 PM

Здравейте, поредния некоректен осиновител, който стигна и до заплахи след като писахме за него по групите във ФБ.
http://www.facebook....p?id=1542708726 това е профила във ФБ
Александра Белчева - 0888778440 е телефонът, който ползва.

Миналата седмица към сряда ни писа, че си е харесала едно куче, на което ние не търсихме дом и предложихме ако хареса друго да пише. Хареса си друго. Обяснихме и, че кучето го даваме само с договор за осиновяване, че ще искаме да виждаме кучето понякога как живее, как се развива, как се грижат. Обяснихме, че куче за синджир не даваме - тя каза, че не е такъв човек и никога не би го причинила. Обясни, че кучето ще го гледа баба и на село вътре. Всичко беше уговорено и тя си даде телефона да се видим в неделя и да го вземе. В събота започнахме да звъним много пъти, уви никой така и не вдигна. Написахме 2 лични съобщения, че сме звъняли, че не е вдигнала, да се обади, да се разберем за неделя. Така и до днес отговор нямаше и никой и не се опитваше от нас да направи връзка с нея.
Днес Г-жата с цялата си наглост започна да пише на стената ни, че не можела да си вземе от нас кучето, което харесала, че сме с психични отклонения ако си мислим, че ще позволи да я тормозим с посещение да виждаме кучето, че изискванията ни за това били ненормални и щяла да си намери от кой да си вземе друго куче, дремело и за нас и така....

След тези и коментари пуснахме публикациите, че е некоректна осиновителка, тя започна да ни заплашва в смс и лични съобщения, че всичко ще ни излезе много солено, да не пишем за нея никъде каквото и да било и, че ако не се спрем, че сме много потърпевши!!!
Това е за въпросната г-жа. Ако някой го интересува нещо повече, мога да давам хронология на лични съобщения и писаниците и на стената на групата ни!

ВНИМАВАЙТЕ! ТЯ ТЪРСИ ДРУГО КУЧЕ В МОМЕНТА!

#278 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 01:01 PM

От тези телефони постоянно търсят котета 0878 811853 и 02/8229363. Живеят в пресечка на бул. "Стамболийски". Дадох им едно коте и още на следващия ден бяха търсили ново коте на моя позната. Така засякохме. 3 дни не бяха купували нито храна, нито тоалетна за котето, което в крайна сметка щеше да бъде захвърлено на някаква вила.

Същите хора се обаждат и от телефони 02/927 9497 и 0878/576861.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#279 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 09:01 PM

Показване на мнениетоNickey, в 31 May 2010 - 11:08 AM, написа:

Натали / Нера
тел. 0884462262
мейли nerra_the_princes@mail.bg и dogg_vs_cat@mail.bg (нов!)

Писа ми по обява за родословен шар-пей. В писмото твърди, че има женски ротвайлер и измайстори някаква невероятна история, че телефонът й в гугъл щял да даде резултат обява за лабрадорчета, които неин познат й бил оставил пред вратата с бележка да ги продаде и тя ги видяла като излизала за училище (в предния мейл ми беше писала, че има две деца). Твърдеше, че ги продала на символична цена от 50лв, но в обявите й пише 300
Има обяви както за лабрадорчета, така и за очаквано кучило от някакви "немски овчарки"

днес имах вземане - даване с нея. Бях оставила на временен дом 4 мои котета,спасени от една вила. Днес отидохме да вземем Харалампи,заедно с момичето,дето иска да го осинови. Оказа се,че едното от моите 4 котки,оставени там за приемен дом е "осиновено",без аз да знам и някой да ме е попитал за това,а Харалампи бил "капариран" срещу 20 лв.!! Дори отказваха да ми върнат котките,след като вдигнах луд скандал,и после ми казаха,че тези пари били за здраве..!! За щастие си взех от там и трите котета. Харалампи и Мишо отидоха при Деси,която взе осинови малкия Харчо,и даде временен дом на Мишо. Малката Кика е вкъщи. Мишо и Кика все още търсят дом. Надявам се Дея да е в добри ръце!

Това са малките ми мишоци : http://www.facebook....&type=1&theater
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#280 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2011 - 09:53 PM

На обява пусната в www.bezdom.info с текст, че подарявам кученце на 4 месеца ми писаха двама човека:
1. fraktura_r@abv.bg под име Маруш Круша с телефон 0879468882 - въпросният човек искаше да вземе кучето още на следващият ден.Когато му пуснах мейл,в който му обяснявах, че първо искам повече информация за кандидата и прикачих въпросник за попълване - отговор така и не се получи.
2. sisley_r@abv.bg под име Рени Кръстева - същата работа, искаше да вземе кучето на по-следващият ден, когато и отговорих, че за празниците ще сме извън града, уточних, че ще се чуем сл. седмица и изпратих въпросник за попълване - никакъв отговор.
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема