Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#1251 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 March 2007 - 12:37 PM

Здравей blondy,

радвам се за интереса.

Кане корсо е многостранна работна порода. Интелигентни са, атлетични, подвижни и притежават голяма издръжливост. Средна на ръст порода молоси, мускулести, компактни без излишна тежест, с природен инстинкт за защита, но въпреки това лесни за обучение, послушни и верни на семейството.

Типично за корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.

На социализацията трябва да се обърне голямо внимание, от ранна възраст към хора, както и към животни. Просто инстинктът им да защитават е силен и не трябща да се допуска да са прекалено 'защитаващи' а това се постига чрез социализацията.
По отношение на деца, кучето би било отдадено на вашите деца, внимание трябва да се обръща отново на това да не ги защитава прекалено много, примерно от други деца ако играта им загрубее. Тъй като са едри кучета трябва да се внимава с малки деца все пак ако кучето е по-непохватно в движенията си.

често са доминантни, но веднъж докажете ли кои е шефът, задържането на този статус е сравнително лесно.
Изискват стопани с постоянен подход към тях, които биха обърнали внимание на социализацията им, не че е трудна, просто трябва да е редовна и от малко кутре.

P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после bravoS

Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано worthy
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1252 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:43 PM

А, ето това е PERLE DER FESTUNG ADARANO, който живее в Ниш с малкия си господар

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2007 - 12:56 PM

twoofo, зарадвал съм ви, и с други снимки с детето съм ви зарадвал но по назад някъде. Не си прегледала старите страниди. Някъде от 25-6 та насам. wink

#1254 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 01:03 PM

Ауууу верно, точно тая снимка съм я изпуснала, ама всичко послушно съм чела иначе, ти пък wink
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 02:04 PM

мн благодаря за бурзите и из4ерпателни отговори super best super best
и на двама ви,наистина ку4етата са невероятно готски dribble
обмислям взимането на такова куче но не сега ами някаде след половин година заштото в момента в къщи имам 9 месечна красавица (купих я уж за ротваилер ама не е само ротваилер:))и сме мн енергични и луди за това не смятам че ще им смогна и на двете ,за това нека мине малко вр. и да пораснем и помъдреем.Иначе породата ме спечели на 100% cheers 1super l)

#1256 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 03:07 PM

blondy и за мен корсото ще е второ куче, само че първият косматец е вече белобрад.

Успех с вразумяването на красавицата и добре дошъл във фен-клуба 1super
User's Signature

Качена снимка

#1257 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 06:30 PM

е и аз няма да бързам ще видя кога ще олегнем d)
ще се премислят нещата и тогава ще действаме разумно b) b) super best super best за да няма ouu ouu

#1258 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 09:18 PM

Цитат

Здравей blondy,

радвам се за интереса.

Кане корсо е многостранна работна порода. Интелигентни са, атлетични, подвижни и притежават голяма издръжливост. Средна на ръст порода молоси, мускулести, компактни без излишна тежест, с природен инстинкт за защита, но въпреки това лесни за обучение, послушни и верни на семейството.

Типично за корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.

На социализацията трябва да се обърне голямо внимание, от ранна възраст към хора, както и към животни. Просто инстинктът им да защитават е силен и не трябща да се допуска да са прекалено 'защитаващи' а това се постига чрез социализацията.
По отношение на деца, кучето би било отдадено на вашите деца, внимание трябва да се обръща отново на това да не ги защитава прекалено много, примерно от други деца ако играта им загрубее. Тъй като са едри кучета трябва да се внимава с малки деца все пак ако кучето е по-непохватно в движенията си.

често са доминантни, но веднъж докажете ли кои е шефът, задържането на този статус е сравнително лесно.
Изискват стопани с постоянен подход към тях, които биха обърнали внимание на социализацията им, не че е трудна, просто трябва да е редовна и от малко кутре.

P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после bravoS

Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано worthy

Към непознати са недоверчиви
това явно по никакъв начин не се отнася за буда, а той по всички останали показатели е 100% кане корсо. недоверието обаче изобщо отсъства. l)

#1259 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:17 PM

Taka e, тези обобщения естествено не се отнасят за 100% от представителите на една порода, но като цяло да са недоверчиви и с едно наум към непознати е заложено и се дължи на историята на породата като защитници.

Все пак освен принадлежност към порода кучетата си имат и индивидуални особености а също и придобити черти на характер. За това е възможно и различни развъдници да развъждат различни като характер кучета например. Буда е добър избор ако някой иска постепенно да премахва тази черта например, или да я отслаби като интензивност.

Все пак това на което се набляга из разните книги и сайтове посветени на породата е да се внимава да не се подхранва прекалена недоверчивост и защитнически инстинкт, защото тези качества са достатъчна степен вродени. Така че социализацията е важна.
А Буда наистина е много социален, и мен ме изуми. r)
User's Signature

Качена снимка

#1260 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:42 PM

според мен е изключително доверчив и към хора и към кучета. даже и към котки. просто за него всичко е игра. може би е още младо куче.

#1261 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 05:01 PM

днес буда участва в първата си изложба и получи оценка "добър" от съдията.
според съдията буда трябва да яде повече и да тича повече.
според него не е ясно изразен пола на кучето. това е от днешната изложба.
ние сме много доволни от представянето си. стоически издържахме голямото закъснение и организационните неуредици bl) . на следващата изложба се надяваме да се представим още по добре.

#1262 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 03:55 PM

Цитат

Цитат

Здравей blondy,

радвам се за интереса.

Типично за  корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.

P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после    bravoS

Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано  worthy

Към непознати са недоверчиви
това явно по никакъв начин не се отнася за буда, а той по всички останали показатели е 100% кане корсо. недоверието обаче изобщо отсъства. l)

Хан е доста недоверчив към непознати
pyts и на мен ми изглежда малко дребен Буда,на другата изложба повече
1super 1super
но като гледам и из другите форуми се оплакват от съдията s)

#1263 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 06:33 PM

днес Хан беше страхотен l) l)
много тича,много беше послушен
ето ви линк към албума http://snimka.bg/alb...album_id=111109

Прикачени файлове

#1264 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 07:16 PM

pyts Поздравления за дебюта!Не смея да коментирам съдийството, според мен чак след като съберете няколко независими оценки от различни съдии оценката би била миродавна така да се каже. Ти самият каза че Буда не е в най-добрата си форма, откъм маса, още ли няма апетит?

Според мен макар че сте с двор трябва да го разхождате и натоварвате допълнително, дворът не е достатъчен, нужни са разходки както за психиката така и за физиката му. Но вие май напоследък и по мечешки срещи и други такива мероприятия ходите така че сигурно се радва на тази възможност. Само така!

Хан е много пораснал и се е пооформил!
User's Signature

Качена снимка

#1265 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 07:35 PM

Цитат

pyts Поздравления за дебюта!Не смея да коментирам съдийството, според мен чак след като съберете няколко независими оценки от различни съдии оценката би била миродавна така да се каже. Ти самият каза че Буда не е в най-добрата си форма, откъм маса, още ли няма апетит?

Според мен макар че сте с двор трябва да го разхождате и натоварвате допълнително, дворът не е достатъчен, нужни са разходки както за психиката така и за физиката му. Но вие май напоследък и по мечешки срещи и други такива мероприятия ходите така че сигурно се радва на тази възможност. Само така!

Хан е много пораснал и се е пооформил!

апетит имаме достатъчен, но явно всичко което хапне изгаря, понеже тича мноооого. не мисля, че трябва да тъпча кучето за да стане културист. в стандарта ясно си пише мерки и теглилки. и ние сме точно там. сигурен съм, че буда е в супер форма, понеже така изглежда и си му личи.

#1266 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 07:46 PM

Ами и на мен не ми изглежда слаб, но ти няколко страници назад каза че хапвал по-малко. За тичането, разбрах че всички мечки на мечешката среща са капнали с него. l)
Ако все пак ви си струва че всичко изгаря понеже е енергичен може да пробвате с по-калорична храна. Че не трябва да си тъпчеш кучето е ясно, даже е отрицателно да го, обаче ако е доста подвижен е важно да му даваш по-богата храна, с по-голямо съдържание на протеини примерно, не заради културизъм, а за да си набавя нужното. Това бяха принципни приказки. Но както казах и преди малко, не мисля че е слаб Буда. А и доколкото знам и храната му хич не е лоша wink
След като е в добра форма - няма по-хубаво от това! super best
User's Signature

Качена снимка

#1267 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 07:49 PM

а сега един холандски поздрав

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Dunya1.jpg (271.74K)
    Брой сваляния: 72

#1268 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 07:59 PM

здравейте !
Ние сме на кръстопът дали да се отрежат опашката и ушите на кучето като престигне от Италия
Моля дайте съвет!!!
Аз и тате искаме да си бъде така както е,бате иска да му се купират
Ще излгежда така,мислия че и така е хубаво

Прикачени файлове

#1269 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 10:18 PM

ТАНГРА от днес.

Прикачени файлове

#1270 Потребителят е офлайн   Chilly Икона