Кане корсо италиано
Публикувано: 20 July 2007 - 10:55 PM
Публикувано: 21 July 2007 - 05:41 PM
Прикачени файлове
-
002782409.jpg (63.9K)
Брой сваляния: 99
Публикувано: 21 July 2007 - 09:35 PM
Публикувано: 22 July 2007 - 01:02 AM
bgflag
Публикувано: 22 July 2007 - 08:14 PM
Много се радвам, че чувам за още бебета - redika от къде е бебчо и на каква възраст ще го вземеш? Аз също си имам бебче, но момиченце - сега е на 3 месеца и 1 седмица. Ето новите и снимки от вчера и днес в АЛБУМ w)
Запознахме се с Тера на kristera и мисля че честичко ще се виждаме на разходки с нея 1super Разказвай за бебето и като дойде да не забравиш да пуснеш снимки! За срещи и разходки сме винаги готови, само да ни е живо и здраво момичето!
Не мога да препоръчам лекар за купиране, аз лично съм против, а и е забранена практика у нас. За добър учител - на мен са ми препоръчвали 1-2ма, ние изчакваме да поотраснем. Нека дойде бебчето и започнете да излизате - после ще обменяме опит и впечатления относно възпитанието. Алира схваща доста бързо и аз дори я подценявах заради невръстната и възраст, но за напред ще се обучаваме усилено.
И аз стискам палци на Буда!
Прикачени файлове
-
P1000531r.jpg (90.71K)
Брой сваляния: 94
Публикувано: 23 July 2007 - 08:14 PM
снимки след края на киноложка седмица Кранево!
Публикувано: 24 July 2007 - 12:46 AM
Публикувано: 24 July 2007 - 07:34 PM
Ами 4естно казано, малко срамно, ама изоб6то не помня имена и само ги бъркам и 6те те излъжа то4но от къде 6те дойде, но някъде от 4ужбина бе6е.Като дойде специално 6те си запи6а и 6те кажа тогава...:) А за купирането и аз не искам попринцип и на мен ми харесват пове4е с уши4ки, но приятелят ми настоява, а ку4ето е на двама ни...:) А за тая забрана...толкова е формална и по4ти никой не я спазва:)
Нямам търпение да дойде...а днес се 4ух с 4овека и каза, 4е 4ак другата седмица...:( но ни6то де 4акането си заслужава със сигурност :)
А ти от къде си взела твойта бебка?:) Как е с послушанието?Понау4и ли се да ходи на вън по нужда или...?:)
Поздрави от мен и веднага 6том го взема 6те ка4а снимки разбира се....нали трябва да се изфукам и аз с мойто беб4е... b)
Публикувано: 24 July 2007 - 09:43 PM
Не е толкова важно да помниш имена, но внимавай да си вземете здраво бебче - питай за ваксини, как в хранено, родители - за да установиш евентуално потенциални проблеми и предразположеност към такива. Алира например върви по-едра, но и предците и са такива, така че аз го имам предвид.
Относно послушанието - изумена съм колко бързо схваща, много ми е умничка и наблюдателна. 2 пъти и показах, че не трябва да се хвърля към купата с храна без да съм и дала разрешение да яде, сега седи и чака седнала да кажа ЯЖ. За бебе това е добро постижение, особено за лакомо бебе като нея. При нас го има и фактора, че другото ни куче е наясно с тези правила и също не посяга без да съм казала - т.е бебето малко или много отчита и този фактор. Лесно я отучихме и да хапе ръце, крака и т.н движещи се човешки части, макар да е на игра. Може да бъде голям инат обаче - приготви се за постоянство и неотклонност в подхода, от бебета са силни и безстрашни и се опитват да става на тяхната (поне в нашия случай е така). Погледът е неустоим, но гледай да не се размекваш (много е трудно w) - иначе всичко трябва да прощаваш и допускаш и за напред. Алира например се опитваше да си достигне гранулите докато се киснат да поомекнат, като и извикам да не скача по плота и се обръща с една сърцераздирателна физиономия....не мога да я опиша b) и ми идва веднага да я гушна.
Относно хигиената - тя излиза от няма 2 седмици, тая работа не става толкова бързо, особено ако не си по цял ден до бебето. Ако постоянно го наблюдаваш и тичаш навън ще се ускори процесът. Ние сме на етап, в който като я изведа веднага кляка, но го прави все още и вкъщи, особено в тая жега - пие литри вода. Голямата нужда ни е почти на 100% само навън, освен ако не е наша грешка да проспим момента. Имаме напредък, но сме търпеливи - и това ще стане.
Какъв е този човек, с който си се чула - при него ли са кученцата или е посредник? Внимавай ако има междинно лице и не щади въпроси. Много внимавай с ваксините - ако взимате кучето чрез посредник и нямате контакт с хората, които отглеждат малките и би трябвало да се погрижат за ваксини - най-добре ще е да си повторите ваксините, които уж са сложени, но това ще ви обясни лекар. Същото важи и ако не сте абсолютно сигурни в думите на който и да е, че ваксините са поставени. Добре е да заведете веднага бебето на преглед за общ преглед и да ви каже как да продължите нататък с обезпаразитявания, ваксини и т.н. Не бързайте с купирането - ако ще купирате. При отделянето на кученцето от кучилото и при пътуването ще се стресира малко или много. Подобна манипулация може да е много вискована в такъв момент - физически и психически. Има тема за купирането в "да пазим и развиваме породите" мисля, може и нея да погледнете. Всяка пълна упойка крие риск за животното, особено на такава ранна възраст...
Съжалявам ако съм прекалила със "съветите", просто се радвам на още едно бебе корсо и стискам палци всичко да ви е наред, та се оливам.....
Ето как изглеждаше Алира на 26 дни w)
Прикачени файлове
-
P1040467r.jpg (60.3K)
Брой сваляния: 105
Публикувано: 25 July 2007 - 08:05 PM
Прикачени файлове
-
untitled57.jpg (22.24K)
Брой сваляния: 100
Публикувано: 25 July 2007 - 09:54 PM
twoofo мерси за съветите те никога не са в пове4е :)
Ина4е аз имам ку4е-немска ов4арка, ве4е на 15 години и имам опит с отглеждането, а за купирането няма да бързаме, даже ми казаха, 4е е най-добре след 2-рата ваксина, щом не са отрязани още първите дни...така 4е няма да бързаме :)
А ина4е да този 4овек е посредник, разпитах го доста обстойно, но като дойде ку4о ще има още със сигурност:) И за лекаря задължително ще го посетим още преди да го заведа вкъщи :)
Днес се занимавах цял ден с търсенето на легло, но такива размери никъде няма и накрая купих дунапрен и няколко дамаски за смяна и го оставих на шива4ка да ми го направи, 4е до като сме малки има къде да спим, ама като стане голям...:)
Твойта бебка къде спи?Ти от къде я взе?И ако не е прекалено неудобно на каква цена?Просто искам да напрая някаква съпоставка...:)
Публикувано: 26 July 2007 - 09:10 AM
Цени за съпоставка е подлъгващо да се назовават, понеже развъдчика си преценява хората като бъдещи стопани както и кучето, което им дава и обикновено цените зависят и от 2та фактора поне. В кучилото на Алира разликите от едно куче до друго бяха от порядъка на 600 евро, т.е предценка на развъдчика. Половината заминаха за Западна Европа и собственициете бяха готови да платят по-високи суми, а ние не сме се пазарили, аз оценявам какво влага в кучетата си. Смея да кажа, че имаме добър контакт с развъдчика, когато човекът вярва в теб и "цената" на кученце е различна, а и имахме право да избираме първи нашата дебеланка. Чрез посредник има голям шанс да се вземе куче на завишена цена, каквато би била при развъдчик за "по-переспективно" куче, като големи предимства са и директния контакт, съвети по всяко време, наблюдение, личният контакт и съвестното развъждане. За мен е важно бебето да е здраво и гледано при отлични условия, хранено и отглеждано добре от самия старт - отношението към бебетата и условията в които стартират са ми много важни. Един път се взима кучето, и по мое мнение не цената трябва да е главен фактор, особено след като издръжката на такова едро куче също не е малка. За мен вариантът с посредник не е най-добрият, но вие си знаете - ако познавате човекът е едно, но ако е нещо от сорта на зооборса - нещата не са розови, дано нямате проблемите, с които други са се сблъсквали.
Алира и нейните легла ..... b)
Тя дойде по жегите и от самото начало избягва да спи на постелки, дюшечета и подобни - предпочита голия паркет. Знам, че не е добре да лежи на твърдо, но колкото пъти слагам нещо го препикава - леглата на дугото куче включително. Добре е за бебе да е нещо, което да може да се пере в такива случаи, имай предвид че дунапрен попива всичко - да печеш дамаската, когато е подгизнал дунапрена няма да е достатъчно, стискай палци да не пишка отгоре.
Иначе не я пускаме да спи при нас, свикнала е да спи сама, докато бяха изолирани 2те кучета преди последната ваксина. Сега спят двамата и няма никакъв проблем. Никога не е плакала и скимтяла през нощта, дори и първата нощ.
Като дойде бебето хич няма да ти е до форуми - ама гледай да не ни забравиш и да разправяш как сте!
kristera много сте сладки bravoS
Публикувано: 26 July 2007 - 12:18 PM
а за храна...ти с какво я храниш? Аз съм привърженик на royal cannin, мойто куче яде това, котката също и мисля и него да храня с това, но ако ми препоръчате нещо по-добро?И за Belkando също занм, че са хубави...?
Казаха ми, че за големите породи било хубаво да се дава и смляно, сурово месо от телешки шол, но мен ме притеснява да давам сурово месо...?И калция кога го почнахте? От към 3-тия месец?Добавки какви?СА-37 са много хубави попринцип, но те са след 5-6 месец....?:) Кажете ми такива разни препоръки, моля! b)
Публикувано: 30 July 2007 - 10:05 AM
Тук пишем на кирилица! Не са допустими снимки с размер над 500х500 пиксела.
Мод
Прикачени файлове
-
post_29_1185782730r.jpg (47.31K)
Брой сваляния: 86
Публикувано: 30 July 2007 - 12:55 PM