Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#1711 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2007 - 10:55 PM

ТУК има карта. Съжалявам, но чак сега виждам съобщението, дано да не е късно. При всички случаи няма да ни пропуснете - има парк до стадион Славия, който не е толкова голям, че да не се намерим. Там е кучешкото училище, при желание може да се влючите - Макс ще си взима дозата възпитание, а Алира - бебето корсо, само ще наблюдава за сега и ще се влкючва в играта през паузите предполагам - така че сигурно ще се зарадва и на Тера, както и ние на всяко корсо!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1712 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2007 - 05:41 PM

............. 1super

Прикачени файлове

#1713 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 July 2007 - 09:35 PM

Днес не мога да не се похваля , че видях Буда на живо (сама да не съм сгрешила , де ) на поразително приличаше на него . Станал е много красив , а за поведението му мога да поздравя собственикът му bravoS . Беше без повод , а стоеше в стойка и като статуя w) . Беше ми неудобно да досадя на собственикът му , но се изкушавах доста. Не можах да видя представянето му в ринга и му стискам палци от сърце. 1super

#1714 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 July 2007 - 01:02 AM

Здравейте приятели на тази прекрасна порода! От няколко дена чета този форум, но има толкова много писано че още съм до никъде r) Другата седмица ще си взимам куче от тази порода, сиво мъжко, и ми се ще да се запозная с някой, който има такова куче, да ги разхождаме заедно, да ми даде малко съвети, като за начало. Тук прочетох доста интересни и полезни неща, аз самата също имам опит в гледането на кучета, но не и на тази порода. Учудих си като видях че тази порода е така позната у нас и това само може да ме радва. Бих искала да ми препоръчате и добър учител и лекар който да му купира ушите качествено. Аз съм от София, така че ако има някой желаещ да разхождаме кучовците си заедно, след около2 месеца нека ми пише на е-мейла redika@abv.bg . А пък може да се събeрем и да направим и клуб на тази прекрасна порода у нас тъй като до колкото знам още няма такъв... b) Ехх...ме4тиии.... r)

bgflag
User's Signature

Качена снимка

#1715 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2007 - 08:14 PM

Еййй колко кане новини тия дни w)

Много се радвам, че чувам за още бебета - redika от къде е бебчо и на каква възраст ще го вземеш? Аз също си имам бебче, но момиченце - сега е на 3 месеца и 1 седмица. Ето новите и снимки от вчера и днес в АЛБУМ w)
Запознахме се с Тера на kristera и мисля че честичко ще се виждаме на разходки с нея 1super Разказвай за бебето и като дойде да не забравиш да пуснеш снимки! За срещи и разходки сме винаги готови, само да ни е живо и здраво момичето!
Не мога да препоръчам лекар за купиране, аз лично съм против, а и е забранена практика у нас. За добър учител - на мен са ми препоръчвали 1-2ма, ние изчакваме да поотраснем. Нека дойде бебчето и започнете да излизате - после ще обменяме опит и впечатления относно възпитанието. Алира схваща доста бързо и аз дори я подценявах заради невръстната и възраст, но за напред ще се обучаваме усилено.

И аз стискам палци на Буда!

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1716 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 08:14 PM

Буда вече е БГ шампион!!!!!!
снимки след края на киноложка седмица Кранево!

#1717 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 08:35 PM

bgflag Честитоооо и браво на Буда!
cheers
User's Signature

Качена снимка

#1718 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 24 July 2007 - 12:46 AM

Браво, браво, бравооооооо victoryVVV bgflag

#1719 Потребителят е офлайн   kristera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 07:17 PM

1super bravoS bgflag Честито на Буда!!!Браво

#1720 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 July 2007 - 07:34 PM

Здравей twoofo. :)
Ами 4естно казано, малко срамно, ама изоб6то не помня имена и само ги бъркам и 6те те излъжа то4но от къде 6те дойде, но някъде от 4ужбина бе6е.Като дойде специално 6те си запи6а и 6те кажа тогава...:) А за купирането и аз не искам попринцип и на мен ми харесват пове4е с уши4ки, но приятелят ми настоява, а ку4ето е на двама ни...:) А за тая забрана...толкова е формална и по4ти никой не я спазва:)
Нямам търпение да дойде...а днес се 4ух с 4овека и каза, 4е 4ак другата седмица...:( но ни6то де 4акането си заслужава със сигурност :)
А ти от къде си взела твойта бебка?:) Как е с послушанието?Понау4и ли се да ходи на вън по нужда или...?:)
Поздрави от мен и веднага 6том го взема 6те ка4а снимки разбира се....нали трябва да се изфукам и аз с мойто беб4е... b)
User's Signature

Качена снимка

#1721 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 09:43 PM

Алира е всъщност Sangue Magnifica Cveta т.e от Sangue Magnifica Kennel, TУК е страницата им. 2-3-4 страници назад има още писано за бебока иначе.

Не е толкова важно да помниш имена, но внимавай да си вземете здраво бебче - питай за ваксини, как в хранено, родители - за да установиш евентуално потенциални проблеми и предразположеност към такива. Алира например върви по-едра, но и предците и са такива, така че аз го имам предвид.
Относно послушанието - изумена съм колко бързо схваща, много ми е умничка и наблюдателна. 2 пъти и показах, че не трябва да се хвърля към купата с храна без да съм и дала разрешение да яде, сега седи и чака седнала да кажа ЯЖ. За бебе това е добро постижение, особено за лакомо бебе като нея. При нас го има и фактора, че другото ни куче е наясно с тези правила и също не посяга без да съм казала - т.е бебето малко или много отчита и този фактор. Лесно я отучихме и да хапе ръце, крака и т.н движещи се човешки части, макар да е на игра. Може да бъде голям инат обаче - приготви се за постоянство и неотклонност в подхода, от бебета са силни и безстрашни и се опитват да става на тяхната (поне в нашия случай е така). Погледът е неустоим, но гледай да не се размекваш (много е трудно w) - иначе всичко трябва да прощаваш и допускаш и за напред. Алира например се опитваше да си достигне гранулите докато се киснат да поомекнат, като и извикам да не скача по плота и се обръща с една сърцераздирателна физиономия....не мога да я опиша b) и ми идва веднага да я гушна.

Относно хигиената - тя излиза от няма 2 седмици, тая работа не става толкова бързо, особено ако не си по цял ден до бебето. Ако постоянно го наблюдаваш и тичаш навън ще се ускори процесът. Ние сме на етап, в който като я изведа веднага кляка, но го прави все още и вкъщи, особено в тая жега - пие литри вода. Голямата нужда ни е почти на 100% само навън, освен ако не е наша грешка да проспим момента. Имаме напредък, но сме търпеливи - и това ще стане.

Какъв е този човек, с който си се чула - при него ли са кученцата или е посредник? Внимавай ако има междинно лице и не щади въпроси. Много внимавай с ваксините - ако взимате кучето чрез посредник и нямате контакт с хората, които отглеждат малките и би трябвало да се погрижат за ваксини - най-добре ще е да си повторите ваксините, които уж са сложени, но това ще ви обясни лекар. Същото важи и ако не сте абсолютно сигурни в думите на който и да е, че ваксините са поставени. Добре е да заведете веднага бебето на преглед за общ преглед и да ви каже как да продължите нататък с обезпаразитявания, ваксини и т.н. Не бързайте с купирането - ако ще купирате. При отделянето на кученцето от кучилото и при пътуването ще се стресира малко или много. Подобна манипулация може да е много вискована в такъв момент - физически и психически. Има тема за купирането в "да пазим и развиваме породите" мисля, може и нея да погледнете. Всяка пълна упойка крие риск за животното, особено на такава ранна възраст...

Съжалявам ако съм прекалила със "съветите", просто се радвам на още едно бебе корсо и стискам палци всичко да ви е наред, та се оливам.....

Ето как изглеждаше Алира на 26 дни w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1722 Потребителят е офлайн   kristera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 08:05 PM

oo Taka si jiveem nie.

Прикачени файлове

#1723 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 09:54 PM

Здравейте! :)
twoofo мерси за съветите те никога не са в пове4е :)
Ина4е аз имам ку4е-немска ов4арка, ве4е на 15 години и имам опит с отглеждането, а за купирането няма да бързаме, даже ми казаха, 4е е най-добре след 2-рата ваксина, щом не са отрязани още първите дни...така 4е няма да бързаме :)
А ина4е да този 4овек е посредник, разпитах го доста обстойно, но като дойде ку4о ще има още със сигурност:) И за лекаря задължително ще го посетим още преди да го заведа вкъщи :)
Днес се занимавах цял ден с търсенето на легло, но такива размери никъде няма и накрая купих дунапрен и няколко дамаски за смяна и го оставих на шива4ка да ми го направи, 4е до като сме малки има къде да спим, ама като стане голям...:)
Твойта бебка къде спи?Ти от къде я взе?И ако не е прекалено неудобно на каква цена?Просто искам да напрая някаква съпоставка...:)
User's Signature

Качена снимка

#1724 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 09:10 AM

Здрасти, радвам се, че пишеш. От къде взехме Алира ти писах по-горе, името на развъдника е Sangue Magnifica - намира се в Ниш, контактувах си директно с хората, бяхме 4 пъти в Ниш преди да я вземем - опознахме развъдчика и кучетата му, видяхме бременната мама, после бебетата и накрая си я взехме - 7,5кг бебе w) ТУК има снимки от първото ни посещение.

Цени за съпоставка е подлъгващо да се назовават, понеже развъдчика си преценява хората като бъдещи стопани както и кучето, което им дава и обикновено цените зависят и от 2та фактора поне. В кучилото на Алира разликите от едно куче до друго бяха от порядъка на 600 евро, т.е предценка на развъдчика. Половината заминаха за Западна Европа и собственициете бяха готови да платят по-високи суми, а ние не сме се пазарили, аз оценявам какво влага в кучетата си. Смея да кажа, че имаме добър контакт с развъдчика, когато човекът вярва в теб и "цената" на кученце е различна, а и имахме право да избираме първи нашата дебеланка. Чрез посредник има голям шанс да се вземе куче на завишена цена, каквато би била при развъдчик за "по-переспективно" куче, като големи предимства са и директния контакт, съвети по всяко време, наблюдение, личният контакт и съвестното развъждане. За мен е важно бебето да е здраво и гледано при отлични условия, хранено и отглеждано добре от самия старт - отношението към бебетата и условията в които стартират са ми много важни. Един път се взима кучето, и по мое мнение не цената трябва да е главен фактор, особено след като издръжката на такова едро куче също не е малка. За мен вариантът с посредник не е най-добрият, но вие си знаете - ако познавате човекът е едно, но ако е нещо от сорта на зооборса - нещата не са розови, дано нямате проблемите, с които други са се сблъсквали.

Алира и нейните легла ..... b)
Тя дойде по жегите и от самото начало избягва да спи на постелки, дюшечета и подобни - предпочита голия паркет. Знам, че не е добре да лежи на твърдо, но колкото пъти слагам нещо го препикава - леглата на дугото куче включително. Добре е за бебе да е нещо, което да може да се пере в такива случаи, имай предвид че дунапрен попива всичко - да печеш дамаската, когато е подгизнал дунапрена няма да е достатъчно, стискай палци да не пишка отгоре.
Иначе не я пускаме да спи при нас, свикнала е да спи сама, докато бяха изолирани 2те кучета преди последната ваксина. Сега спят двамата и няма никакъв проблем. Никога не е плакала и скимтяла през нощта, дори и първата нощ.
Като дойде бебето хич няма да ти е до форуми - ама гледай да не ни забравиш и да разправяш как сте!

kristera много сте сладки bravoS
User's Signature

Качена снимка

#1725 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 12:18 PM

Ами той като дойде аз със сигруност ще се паникьосам, въпреки че на теория уж съм подготвена, ама ...:) Съвети много ме бива да давам, но като става въпрос за мойто куче и...:) Така че сигурно ще съм много редовна с много глуповати въпроси, но отсега моля за разбиране b)
а за храна...ти с какво я храниш? Аз съм привърженик на royal cannin, мойто куче яде това, котката също и мисля и него да храня с това, но ако ми препоръчате нещо по-добро?И за Belkando също занм, че са хубави...?
Казаха ми, че за големите породи било хубаво да се дава и смляно, сурово месо от телешки шол, но мен ме притеснява да давам сурово месо...?И калция кога го почнахте? От към 3-тия месец?Добавки какви?СА-37 са много хубави попринцип, но те са след 5-6 месец....?:) Кажете ми такива разни препоръки, моля! b)
User's Signature

Качена снимка

#1726 Потребителят е офлайн   vilibashov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 10:05 AM

zdraveite spored vas tove ku4e cane corso li e ?

Тук пишем на кирилица! Не са допустими снимки с размер над 500х500 пиксела.

Мод

Прикачени файлове

#1727 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 11:09 AM

Цитат

zdraveite spored vas tove ku4e cane corso li e ?

Според мен това не е кане корсо!!!
Повече ми прелича на Голдън Ретривър 1super 1super
Xaйде сложете снимки на дзверовете си super best super best super best

#1728 Потребителят е офлайн   vilibashov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 11:16 AM

мда и според мен не е кане корсо но пък пише в обявата ПРОДАВАМ ЕДНОМЕСЕЧНИ КАНЕ КОРСО !!!

#1729 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 12:55 PM

Ако е от тук... http://www.dog.bg/in...=3&postid=18627 ... и баща шампион от Русия b) l) b) l)

#1730 Потребителят е офлайн   vilibashov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 01:08 PM

да точно от тук е

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88