Не е толкова важно да помниш имена, но внимавай да си вземете здраво бебче - питай за ваксини, как в хранено, родители - за да установиш евентуално потенциални проблеми и предразположеност към такива. Алира например върви по-едра, но и предците и са такива, така че аз го имам предвид.
Относно послушанието - изумена съм колко бързо схваща, много ми е умничка и наблюдателна. 2 пъти и показах, че не трябва да се хвърля към купата с храна без да съм и дала разрешение да яде, сега седи и чака седнала да кажа ЯЖ. За бебе това е добро постижение, особено за лакомо бебе като нея. При нас го има и фактора, че другото ни куче е наясно с тези правила и също не посяга без да съм казала - т.е бебето малко или много отчита и този фактор. Лесно я отучихме и да хапе ръце, крака и т.н движещи се човешки части, макар да е на игра. Може да бъде голям инат обаче - приготви се за постоянство и неотклонност в подхода, от бебета са силни и безстрашни и се опитват да става на тяхната (поне в нашия случай е така). Погледът е неустоим, но гледай да не се размекваш (много е трудно w) - иначе всичко трябва да прощаваш и допускаш и за напред. Алира например се опитваше да си достигне гранулите докато се киснат да поомекнат, като и извикам да не скача по плота и се обръща с една сърцераздирателна физиономия....не мога да я опиша b) и ми идва веднага да я гушна.
Относно хигиената - тя излиза от няма 2 седмици, тая работа не става толкова бързо, особено ако не си по цял ден до бебето. Ако постоянно го наблюдаваш и тичаш навън ще се ускори процесът. Ние сме на етап, в който като я изведа веднага кляка, но го прави все още и вкъщи, особено в тая жега - пие литри вода. Голямата нужда ни е почти на 100% само навън, освен ако не е наша грешка да проспим момента. Имаме напредък, но сме търпеливи - и това ще стане.
Какъв е този човек, с който си се чула - при него ли са кученцата или е посредник? Внимавай ако има междинно лице и не щади въпроси. Много внимавай с ваксините - ако взимате кучето чрез посредник и нямате контакт с хората, които отглеждат малките и би трябвало да се погрижат за ваксини - най-добре ще е да си повторите ваксините, които уж са сложени, но това ще ви обясни лекар. Същото важи и ако не сте абсолютно сигурни в думите на който и да е, че ваксините са поставени. Добре е да заведете веднага бебето на преглед за общ преглед и да ви каже как да продължите нататък с обезпаразитявания, ваксини и т.н. Не бързайте с купирането - ако ще купирате. При отделянето на кученцето от кучилото и при пътуването ще се стресира малко или много. Подобна манипулация може да е много вискована в такъв момент - физически и психически. Има тема за купирането в "да пазим и развиваме породите" мисля, може и нея да погледнете. Всяка пълна упойка крие риск за животното, особено на такава ранна възраст...
Съжалявам ако съм прекалила със "съветите", просто се радвам на още едно бебе корсо и стискам палци всичко да ви е наред, та се оливам.....
Ето как изглеждаше Алира на 26 дни w)
Прикачени файлове
-
P1040467r.jpg (60.3K)
Брой сваляния: 105