Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2811 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 March 2008 - 11:24 PM

ей,боза, ай си ги мериме..кучетата! :P :P :P

#2812 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 11:28 PM

boza_drink, да не си извадил фалшиви родословия на италянски шампиони за кучетата от пазарджик?????????????????????????????????

#2813 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 12:05 AM

boza_drink във форума има много хубава част -ДА ПАЗИМ И РАЗВИВАМЕ ПОРОДИТЕ.
Прочети я за да не се повтаряме тук и ще разбереш защо не си прав/а и защо хората тук не са съгласни с теб.

Само ще ти кажа,че развъдник без родословни кучета-НЯМА!!!!!И тези хора от Пазарджик с италианските си кучета,ако нямат родословия колкото и да ти се струват добри няма да е добре за породата да се развъждат.Спирам за да има какво да четеш.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#2814 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2008 - 12:06 AM

Когато посочих Пазарджик като по добрият вариант за чистокръвно корсо имах предвид не тези кучета които сте виждали.Става въпрос за чистокръвни кучета внесени от Италия на които пролетта предстои за пръв път да станат родители.ВСЯКО от тях е закупено за 1400 евро. Амбицията на собственика е да направи развъдник. Щях да пропусна да ви кажа че те са потомци на шампиони.

[/quote]

Ако говорим за един и същи човек - да, прав си. Той внесе преди известно време някакви кучета от Италия. Дали са добри? Не знам, защото така и не ги показа никъде. Откъде го знам? Ами той ми се обади веднъж-дваж и каквото можах му обясних. Сам се сещаш, че човек може да даде и милион и пак да не получи това, което иска. Това, че родителите са шампиони, съвсем не означава, че ще произвеждат шампиони. Щом познаваш този човек, ще е добре да му напомниш, да си оправи документите на кучетата, защото си спомням, че имаше някакъв проблем с експортните документи (какъв точно, за съжаление не мога да си спомня - беше преди време, пък аз съм стар човек  ;D). И му напомни, че това се прави преди кучетата да са станали родители, а не "пост фактум", демек - не след това. Също така му обясни, че развъдник не се прави като си вземеш кучета и ги разплождаш, а че има един формуляр за регистрация, който се взема от съответното дружество, в което трябва да членува, поради липса на клуб за породата и се внася във федерацията. Може сега да ти се струва много тъпо всичко, което ти казвам, но повярвай ми, един ден и ти, и твоя приятел ще оцените тези "тъпи"  съвети, защото няма да се налага да се окачествяват безродословни кане корсота от родословни родители. Иска се малко организация и настоятелност. Проявете я и двамата!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#2815 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 02:32 PM

Не мога да разбера, защо някои хора си влизат ей така, където им падне и се опитват да вкарат "акъл" или направо в случая наливат масло в огъня!Със своето мнение нито ще ме провокираш boza_drink, нито ще ме разобедиш от къде аз или който и да било от тук присъстващите, да си купим ''истинско''(както ти казваш) кане корсо!Мисля, че всички тук са със нормално човешко самосъзнание и могат да преценят къде и на кого да си дадат  парите за съответната порода!Смяташ ли, че тези хора тук са си направили труда да ходят до Сърбия, например, просто ей така да си хварлят парите на вятъра за ''"някакъв мелез''""???Щом в Пазарджик някой си работи по някаква своя идея Браво да е жив и здрав, но не съм съгласна да се изявява, неподкрепено с видни доказателства мнение по даден въпрос!Еми ето колко разбираш къде има чистокръвни канете, след като не знаеш въпросния развъдник в Сърбия, от където са повечето кучета тук, в това число ако не се лъжа и Тангра! :palec:

Това не беше в никакъв случай нападка!Общо взето, всеки с мнението си!

#2816 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2008 - 06:53 PM

Боза, никой от тук пишещите не внася куче за своя изгода...нещо си останал с доста погрешни впечателния. А и щом в Пазарджик има толкова хубави кучета това е чудесно - напредък за нашата скромна държавица, но все пак за да твърдиш, че са толкова хубави кажи имената им, от кой развъдник са и т.н. Така едни неподпалтени изказвания са доста безсмислени.
А и друго ми стана интересно...гледам, че скоро си се регистрирал...само за да напишеш изявлението си за хубавите кучета в Пазарджик ли беше?Някаква евтина реклама?
User's Signature

Качена снимка

#2817 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 March 2008 - 10:04 PM

Явно на кучетата в Пазарджик пак им предстои да станат родители - то е ясно. Както казахме всички - никой не твърди, че кучетата са лоши, просто защото не са показвани. Може и да са супер, обаче както се плодят, това не е развъдник в истинския смисъл на думата, регистриран и по всички правила + МОРАЛ, а става кучкарник. Никой от тук не е прерращал хора просто в Сърбия, това е смешно, стига глупости. Както има споменати имена на развъдници в темата, (която със сигурност не си чел цялата) - регистрирани в ФЦИ + извеждащи кучетата си в Италия, аз лично други не съм препоръчвала, така сме си разменяли координати + кореспонденция от конкретните развъдници чрез лични съобщения. В последствие и кучетата са си намерили нов дом в България. 100% съм ПРОТИВ вносители-посредници и борси на кучета и никъде в тази тема не сме ги подкрепяли. Аз също така и не подкрепям безконтролното развъждане без документи на порода, чиято популация в България тепърва се гради и ще е много по-лесно отначало да имаме поглед върху отделните индивиди и съответно популацията като цяло, а не да изтърсим анонимните, но страхотни кане корсо, дето не се знае кой на кой какъв е и в последствие да спекулираме кое е кане корсо, кой е кум и кой сват. Това ще ни е най-малката болка всъщност - и то в случай че кучетата само защото са от Италия за 1400 Евро са супер качествени. Иначе и аз мога да продам на някой кола-бръкма за 20 000 евро... Нали е от Германия!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2818 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2008 - 10:22 PM

Цитат

Явно на кучетата в Пазарджик пак им предстои да станат родители - то е ясно. Както казахме всички - никой не твърди, че кучетата са лоши, просто защото не са показвани. Може и да са супер, обаче както се плодят, това не е развъдник в истинския смисъл на думата, регистриран и по всички правила + МОРАЛ, а става кучкарник. Никой от тук не е прерращал хора просто в Сърбия, това е смешно, стига глупости. Както има споменати имена на развъдници в темата, (която със сигурност не си чел цялата) - регистрирани в ФЦИ + извеждащи кучетата си в Италия, аз лично други не съм препоръчвала, така сме си разменяли координати + кореспонденция от конкретните развъдници. В последствие и кучетата са си намерили нов дом в България. 100% съм ПРОТИВ вносители-посредници и борси на кучета и никъде в тази тема не сме ги подкрепяли. Аз също така и не подкрепям безконтролното развъждане без документи на порода, чиято популация в България тепърва се гради и ще е много по-лесно отначало да имаме поглед върху отделните индивиди и съответно популацията като цяло, а не да изтърсим анонимните, но страхотни кане корсо, дето не се знае кой на кой какъв е и в последствие да спекулираме кое е кане корсо, кой е кум и кой сват. Това ще ни е най-малката болка всъщност - и то в случай че кучетата само защото са от Италия за 1400 Евро са супер качествени. Иначе и аз мога да продам на някой кола-бръкма за 20 000 евро... Нали е от Германия!

:palec: :OK: :drugarche:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2819 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 06:24 PM

Мисля, че достатъчно внимание отделихме на Бозата...надявам се който реши да си взима кане-корсо и прочете тази тема да му стане ясно от къде е по-добре да си вземе кученце :)
User's Signature

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 08:07 PM

Мойто бебе май вече възмъжава и започва да си усещта силата....Преди малко на разходката се скара с едно като овчарка...за първи път го виждам в тази му светлина...а вчера пък е защитил другарчето си (хъскито) от един лабрадор, който му се е качил и нашичкия го е захапал (силно казано де, но...)....тези мъже не могат да не се перчат...
pyts Буда кога започна да се усеща, че е мъж, а не паленце?
User's Signature

Качена снимка

#2821 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 08:25 PM

я го поснимай малко твоя убустник ;D ;D

#2822 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 10:16 PM

ZzIT - Тангра не е от Сърбия. От Бг е (Плевен) и няма родословие.
Чета с интерес разразилия се спор. Родословието за мен е документ който показва до известна степен потеклото на едно куче но няма много общо със самото куче (конкретния екземпляр). Важно е какво представлява самото куче, как изглежда и какъв характер изгражда СЛЕД взимането и отглеждането му. Смятам че трябва да се занимаваме повече със самите кучета, гледането и правилното им развитие отколкото да се дуелираме с папироси. Съгласете се, че всеки може да плати висока цена за куче с голям потенциал и родители шампиони и да му изкриви задницата и да го направи истерично например.
Та това което искам за кажа е че родословието радва по скоро стопаните но няма никакво отношение към самото куче. Ако беше обратното, то тогава във форума по-добре да публикуваме копия от документи и по изложбите да се "наддава" само по документи. Аз поне, когото видя едно красиво и добре развито куче, последното нещо което ще попитам е дали има родословие. И то не защото моето куче няма, взех го с ясното съзнание, че няма а защото виноги съм се интересувал от самото куче а не от историята му. Предполагам, че ще предизвикам различни отговори и мнения, няма пробл. бих отговорил само на сериозни и аргументирани такива.

#2823 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 10:37 PM

Съгласна съм, че най-важно е самото куче и начина му на отглеждане, но тук става въпрос за друго - Бозата заяви, че в Сърбия кучетата били не знам си какви, а в Пазраджик били най-добрите...което е смешно само по себе си...
а и все пак нали идеята е да пази и развива една порода и в крайна сметка това е целта на развъдниците, а че може да има страхотни кучета и без родословие не мисля че някой го оспорва (особенно аз след като имам тази прелест в дома си без родословие  :P , ама съм си и скромна)
Chilly кажи ми и ти като собственик на батко, той кога започна да се усеща? Беше ми казал, че още не е напълно, но все пак кога забеляза първите "пориви" ?:)
User's Signature

Качена снимка

#2824 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:01 PM

буда започна да се проявява като мъж, още от самото начало, но той не е толкова доминантен, за разлика то малката хала, която е супер доминантна.

та мнението ми по повод на родословията е следното: самия документ помага косвенно да се развиват породите, както и кинологията. за мен е важно да знаеш какво е потеклото на на кучето ти и какви гени носи и ако можеш да помогнеш за развитието. разбира се, че е важно как се гледа самото куче. без родословие е безумие според мен да се заполждат кучета, защото се получават големи недоразумения и дивотии, още повече, че се намираме в бг. 

#2825 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:05 PM

I Маркес и Тангра някъде между 10 и 12 месечна възраст. Това е валидно за всяко мъжко куче независимо от породата. Разбира се има и изключения.

#2826 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:10 PM

Мерси за отговорите и на двама ви :) Не съм имала мъжко куче до сега и за това ми е интересно :) А дали е доминантен не мога много да преценя още...Как да разбера?
User's Signature

Качена снимка

#2827 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:14 PM

Исках да ви попитам дали подлагате кучетата си на някакво по-специално обучение?Имам в предвид дали развивате вродените му инстинкти ( като изключим научаването на познатите команди-легни, седни и т.н)?Задавам този върпос, тъй като до този момент не открих отговор в темата или да е обсъждано, но признавам може да не съм видяла добре! ;)

#2828 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:16 PM

Цитат

Мерси за отговорите и на двама ви :) Не съм имала мъжко куче до сега и за това ми е интересно :) А дали е доминантен не мога много да преценя още...Как да разбера?

при chilly или zuzu има една моя италианска книга за кане корсо, в която има тест по който можеш да определиш дали кучето ти е доминантно или не.  

#2829 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:19 PM

ами моля тогава чили или зузу, в който е книгата да пусне този тест!Моля! :)
User's Signature

Качена снимка

#2830 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:20 PM

ZzIT@ какво по-точно имаш предвид?
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа