Кане корсо италиано
Публикувано: 17 September 2006 - 09:12 AM
Иначе "плахост" към други кучета е нормално поведение за тази възраст - той е бебе и веднага се "предава" на по-големите... като стане на година и нещо, ще се почувства голям и силен и постепенно ще почне да реагира другояче.
САМО ЧЕ корсата не е бойно куче. Не е добре да се поощрява агресия към други животни у нея, точно обратното - дори мъжкият трябва да подхожда дружелюбно и игриво към непознати кучета. Вече ако му се изрепчат е друг въпрос... но най-малкото воденето на каишка на "откачено" мъжко куче, което налита да изяде всичко, е неприятно. А идеята е да можеш да се разхождаш спокойно с Хан, нали?

Публикувано: 17 September 2006 - 09:58 AM
зна4и много разходки
тои по4ти свикна с колите,и други такива
тази сутрин бяхме 4-5 4овека и то ска4аше не всеки и му се радваше-а само мен познава а от кащата само мен ме слуша никои друг,и снощи го пуснах на террасата и в продалжение на около 5минути лаеше по нещо
коя храна е наи-добра за него?
Публикувано: 17 September 2006 - 10:32 AM
Храните за ПОДРАСТВАЩИ кучета - обикновено се наричат Junior, при някои марки са Puppy - са с протеиново съдържание, калций, фосфор, витамини, мазнини и добавъчни вещества, съобразени с растежа на малкото кученце от съответния размер порода, в случая ти трябва за ЕДРИ (Large breeds, Big breeds или нещо такова). За всеки размер - кучета до 10 кг., до 15, до 25, 30, над 30, над 50 и прочие (във възрастно състояние) си има отделна "рецепта" съобразена с нуждите на дадения размер. Логично е, че корсата расте по съвсем различен начин от... кокерче, да речем.
Туй то, горе-долу за храните. ЦЕНИТЕ на високия клас храни в магазините варират около 6-7 лв. плюс/минус (за килограм), което на пръв поглед звучи зловещо, но: а) Чапи да речем се продава за около 4-5 лв. на килограм, та разликата не е толкова съществена; б) от свестните храни кучето просто консумира по-малко количество като дневна дажба. Чисто примерно, ако случайно ме "светне" да храня с Чапи кучетата си, подрастващото ми бебе от едра порода - черна териерка - би трябвало да изяжда някъде около 800 гр. суха храна на ден, може би дори кило, за да си набави нужните протеини, витамини и прочие, т.е. да не слабее. От храната, която давам аз, тя яде около 400-450 гр. на ден, с които не само се ЧУВСТВА нахранена, но и се развива прекрасно, а аз съответно не се безпокоя, че ще й се изкривят краката или й липсва нещо. В НАШАТА храна има глюкозамин и хондроитин за ставите, оптимално ниво калций-фосфор, вещества засилващи имунната система, омега 3 и омега 6 мастни киселини за по-лесно и пълноценно храносмилане и един куп други разни чудесии. Ако приемем, че тази храна е два пъти по-скъпа от "Чапи", то ЦЕНАТА на дневната й дажба (800 гр. чапи, 400 гр. от тази храна) е ТОЧНО ЕДНА И СЪЩА. Реално обаче тази храна в магазина струва около 50% повече от Чапи, т.е. като храня с нея не само, че осигурявам "идеалната" за дадената порода диета с всички необходими вещества в нея, но и ми излиза... по-евтино. r)
Тук бих добавила, че моята ЧРТ е по-едра от Хан на ръст, но пък в порастнало състояние няма да е така масивна, тъй че ще е само с 10-15 кг. по-тежка от порастнала корса, което значи, че:
- дневната дажба за Хан също би била някъде около 400 гр. суха храна (свястна) на тази възраст, с постепенно нарастване до около 600 гр. около 9-10 м. възраст и постепенно намаляване до около 350 гр. за възрастно вече куче
- количеството, което си му давал до момента - 350 гр. чапи и паница с попара (все едно какво има в нея) е недостатъчно за доброто развитие на кучето - то няма да е "слабо" в смисъл на кльошаво, но вероятно е по-хилаво, отколкото следва за възрастта; и при смяна на храната с нещо с гореописаните качества, би трябвало за около 3 седмици да забележиш видимо подобряване на състоянието - кучето ще е пак "зайо-байо с дълги крака", но ще е наляло малко като маса.
Тук още веднъж ще се върна към РАЗВИТИЕТО на младите кученца от по-едрите породи. Преди години (мир на праха му...) имаше едно разкошно дого на име Багира. Веднъж се срещнах със собственици на негов син на 7 или 8 м., които бяха много разочаровани, че кучо не приличал на татко си - хилав, плосък, дългучест... нищо от впечатляващия мощен вид на добре охранения му, мускулест баща с глава не като кофа, а като цял варел. Поуспокоиха се от обяснението, че това просто е подрастващо кученце и трябва да почакат. И, след като порастна, кучето наедря, наля се, отвори глава... и заприлича на татко си l)
Както каза по-горе и alrock, неслучайно трябва да се гледат снимки на бебета и растящи кучета от хубави развъдници - така се вижда какво излиза от ТАКА изглеждащото бебе, през фазите на растежа му... и като възрастно куче.
Поздрави и успех с храненето и разходките!

Публикувано: 18 September 2006 - 12:36 PM
Прикачени файлове
-
DSC00002.JPG (67.66K)
Брой сваляния: 215
Публикувано: 18 September 2006 - 12:37 PM
Прикачени файлове
-
DSC00005.JPG (69.55K)
Брой сваляния: 220
Публикувано: 18 September 2006 - 12:39 PM
Прикачени файлове
-
DSC00013.JPG (74.85K)
Брой сваляния: 249
Публикувано: 19 September 2006 - 08:53 AM
Цитат
Защо така грозно са им отрязани ушите!!!
Не съм запознат със стандарта на породата , но такова купиране не ми изглежда естетично, а съм виждал кучета с по-дълго оставени уши bl) ....
http://www.kane-korso.ru/photo09.html
Ето така аз си представям ушите на кане корсо - къси уши , но с връх , а на твойто са отрязани под формата на дъга и върха го няма , ти ли така искаше или лекарят беше некадърен - такъв лекар засужава да му се отрежат и на него ушите bash .
Публикувано: 19 September 2006 - 10:19 AM
В стандарта изрично е записано, че ушите се режат във формата на равнобедрен триъгълник. Някои ги купират по-дългички, а други доста къси, но при всички положения трябва да стърчат над главата.
За dman незнам каква е причината да ги купира по този начин, но стопанина на кучката специално го попитах защо са и купирани толкова късо ушите и отговора беше, че той така ги харесвал и специално е изисквал да ги отрежат с тази форма.
На двете кучета които е оставил за себе си от кучилото, също е купирал по този начин ушите. ouu
Публикувано: 19 September 2006 - 11:48 AM
когато отидохме в ветеринарната,тате ги попитата дали могат да му отрежат ушите
те го помислиха за немски дог и казаха-да
тате им каза 4е е кане корсо,те се 4удиха
накараха да им покажа снимки,показах им и те казаха 4е ше могат
когато отидохме да му махат конците,ветеринара каза 4е като порасне ку4ето главата става по голяма и ще се оправят затова сега се така
колко е вярно незнам s) s) s) s)
Публикувано: 19 September 2006 - 01:56 PM
Към племенния брак се отнасят всички отклонения от стандарта на породата - нестандартен цвят, липса на зъби, косо поставени очи,крипторхизьм,счупена опашка,увиснала муцуна, пълна депигментация на носната гъба, вдлъбната или гърбата линия на носа, частична или пьлна депигментация на веждите, очи частично или чисто сини, без опашати, лошо купирана опашка,зле купирани уши; удължена козина, бели петна върху голяма площ на кучето, възрастта на кучето оказва незначително влияние върху цената.СТРАХЛИВОСТ или НЕАДЕКВАТНА АГРЕСИВНОСТ.Цените на кученцата зависят преди всичко от породните качества на самото кученце. От това дали то би било в състояние(зависи от родословието) да бъде дресирано на високо ниво.Наличието на титуловани предци КАНЕ КОРСО от Европа и Италия-в родословието има голямо значение за цената на кученцето.
Публикувано: 19 September 2006 - 02:00 PM
Кучето, предназначено за изложба ,задължително трябва да изглежда точно както е указано в стандарта на породата. В стандарта на кане-корсо е казано, че ушите задължително трябва да бъдат купирани във формата на равнобедрен триъгълник ,а опашката трябва да е купирана до четвъртия прешлен."
Публикувано: 19 September 2006 - 03:51 PM
Публикувано: 19 September 2006 - 04:16 PM