Кане корсо италиано
Публикувано: 12 April 2008 - 01:49 PM
Цитат
Между другото - форумът разполага с кирилизатор и не е нужно да имаш кирилица на компютъра. Има едно квадратче, което свети EN, или BG като го натискаш - полето за писане на пост, над емотиконките.
Stanislav значи развъдник ще си заформяш, както изглежда? Това 4 кучета, от които 3те бебета наведнъж ми се стува доста смело, меко казано - ти си знаеш, но изборът на тези кученца в такъв случай е от огромно значение. Бруно е американски тип, за него ли подбираш женски? Ако заплождаш с него - няма да има родословия на кученцата - един легитимен развъдник не би си позволил да запложда с неродословно куче, освен някакви изключително редки случаи с изключително ценни екземпляри. Не казвам, че кучето е мелез щом няма родословие, но не е редно да се включват кучета в развъдна дейност без яснота по въпросите на генетиката назад в поколенията. Както и това, че едно куче е родословно не значи автоматически, че е ценно за продължение на рода. На мен ми се струва ужасно сложна тази материя с развъдната дейност - според мен изисква повече от базисни знания поне по генетика, етология, диетология, дори психология трябва ти не малко етика, здрав разум, финанси за да си добър в това което правиш, не на последно място да имаш подходящите лични качества, да бъдеш водач на вече глутница от силни и често доминантни гиганти - това че си човек не те прави автоматично водач. Пожелавам ти успех в начинанието, това с което си се захванал/а за мен е много сериозно нещо, надявам се, че и за теб е така.
Ред, Рамон и Алира ще имат среща в Западен парк след час предполагам - ако има желаещи звънкайте!
ПП: Чак сега виждам последните 3 страници на темата, така че си променям поста :rolleyes:
Публикувано: 12 April 2008 - 02:40 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 06:15 PM
Цитат
и аз задавам същия въпрос от една година ама няма отговор от никой :(
Публикувано: 12 April 2008 - 06:26 PM
http://dogbg.net/ind...sta=336&catid=2 Според този материал, не може да се регистрира развъдник, ако няма клуб по породата. Следователно- първо си направете клуб. :OK:
Публикувано: 12 April 2008 - 07:03 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 07:06 PM
"Здравейте!
Пиша Ви от името на любителите и притежателите на породата Кане Корсо Италиано.
Интересува ни какъв е реда за регистриране на клуб за породата към БРФК?
Благодаря предварително!
С уважение
Ина Иванова"
Публикувано: 12 April 2008 - 07:20 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 07:47 PM
Цитат
http://dogbg.net/ind...sta=336&catid=2 Според този материал, не може да се регистрира развъдник, ако няма клуб по породата. Следователно- първо си направете клуб. :OK:
Няма такава зависимост "от клуб към развъдник". Регистрирането на име за развъдник към FCI може да се направи без да има клуб по порода. Правилата са такива, че ако няма съответен клуб по порода, трябва да членувате в някое от киноложките дружества в страната. Членството ви няма връзка с местожителството, т.е. дори ако сте от София може да членувате във варненско дружество и няма да е проблем. Когато направите това се свържете със съответния отговорник по развъдна дейност на дружеството и той ще ви предостави бланката-формуляр за регистрация на име за развъдник. Същия човек трябва да я представи в секретарията на БРФК за да продължи процедурата във FCI. Пък когато сте готови си направете клуб. Правилото е да членувате в структура към БРФК за да ви се регистрира име за развъдник. Успех.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 April 2008 - 08:22 PM
Благодаря ви предварително.
Публикувано: 12 April 2008 - 08:41 PM
stanislav, аз не мисля, че трябва да се прави клуб на всяка цена, а да се направи както трябва, само да го създадем и да съществува фиктивно - няма смисъл. Наистина бих се включила с хора и нагласа, с който се чувствам комфортно.
Публикувано: 12 April 2008 - 08:50 PM