Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3021 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2008 - 03:32 PM

здравеите...!аз се свързах с един от развъдчиците кадето ми дадохте адрес,от Сърбия,но нямам възможност да приготвя толкова парички...въпреки че човека ми направи малка отстъпка,пак немога за сега... :'( :'( :'(а колко го искам... :'(казаха че ще ми дадът наи много 400 евро но сме и с претенций, само ако е сиво...ох незнам какво да правя вече...толкова искам такова кутренце,но....уви...нестава :'(е това е от мен,желая ви приятен ден...

#3022 Потребителят е офлайн   stanislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 03:58 PM

Да снощи превеждах на сърбина какво си писала ;DТой човека много не е разбрал какво си написала понеже е на български,ама му направих бг-английски превод и разбра какво си имала впредвид. ;D

#3023 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2008 - 04:28 PM

nadelina851 , сиво за 400 евро?!?! къде това?!?! :o :o :o

#3024 Потребителят е офлайн   stanislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 04:59 PM

Явно момичето имаше в предвид,че ще и дадът само 400 евро не че то струва толкова.Явно някав кредит

#3025 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2008 - 05:28 PM

момичето може само да каже какво е имало предвид,нали така?!

#3026 Потребителят е офлайн   stanislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 05:34 PM

можем

#3027 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2008 - 05:40 PM

stanislav ,може и да не спамиме с глупости цели две страници,ама нейсе! :-

#3028 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 06:15 PM

Цитат

хора, какво замлъкнахте?!
хайде де, разказвайте за вашите кучовци...показвайте снимки... :podigravka:

да показваме ама не сме фотографи :P
ще трябва да ни снимате вие :sviruka:

#3029 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:01 PM

хора...близките ми няма да ми дадът повече парички.Казаха че толкова ми отпускат...не е кредит..понеже били наи-хубави сивите,затова ми казаха че ще ми дадът пари за сиво кутре.но само 800 лева...аз знам че няма от каде куче за такава цена...а аз също не мога да го разбера какво ми пише,но горе-долу подразбирам по малко..а не сам много добре с англ.и така....

#3030 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2008 - 07:10 PM

pyts , ще ви снимаме..стига да се видим най-накрая  ;D

#3031 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:37 PM

ако е на сръбски мога да ти помогна с превода

#3032 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:41 PM

Цитат

pyts , ще ви снимаме..стига да се видим най-накрая  ;D

да не се заричам, ама щом грейне слънцето ще се обадя да се срещнем най-накрая ;D

#3033 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 10:16 AM

Привет на всички корсовци и от мен! :blink:
Съвсем скоро разбрах за съществуването на породата  и от тогава мира нямам :yahoo: Прочетох цялата ви тема и всичко ,което изнамерих из нета за да се уверя , че ще мога да се справя с отглеждането и възпитанието на едно от тези прекрасни кучета  :blink: от прочетеното разбрах много важни неща, но понеже със сигурност имам доста пропуски  имам и някои притеснения и въпроси, които ще споделя с вас и ще се радвам ако може да ми отговорите :blink:
Споделяйки с приятели и познати нямаше човек ,който да е чувал за породата и да не ми каже ,че съм се побъркала и ,че това са страшно агресивни животни към хора и себеподобни  и независимо от обучението те си остават такива...даже ме пратиха да видя едно , което действително беше тотално несоциализирано животно и се хвърляше на де що мине в близост до него :o слава богу беше оградено ,но независимо от това за мен това преживяване беше меко казано шокиращо :o Предполагам ,че всички тук могат да си представят побесняло 5год. корсо тежащо около 60-70кг :rolleyes: Аз съм гледала 10год. НОК , който беше страшно агресивен към хора и хич не ми се ще това да се повтаря :(
Четейки и препрочитайки написаното от вас не виждам някой да се оплаква от подобен проблем  :blink:ама...
Знам ,че при тази порода инстикта за охрана и защита е много развит, та въпросите които ми се въртят из главата са:
При достатъчно отделено време и внимание лесно ли се поддават на обучение и социализация?
Имал ли е някой от вас проблеми с проява на агресия независимо каква и ако Да ,то как се е справил и справил ли се е въобще?
Благодаря ви предварително! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3034 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2008 - 11:32 AM

Моето мнение по въпроса дали това са страшно агресивни към хора и животни кучета - боже, опази!

Доминантни - да! Агресивни - могат да бъдат, в зависимост от човекът до тях. Към хора - не бих нарекла пазаческия инстинкт агресия. Това куче, което сте видели е било оградено т.е на своя територия, която вие сте опитали да приближите? Това може да е най-милото куче!!! Навлезеш ли в територията на кане корсо обаче, без неговия стопанин да е там или без стопанина да те желае там или пък ако стопанинът желае кучето му да е агресивно и го подтиква към това - гледката е стряскаща наистина. Но извън това, което реално не е дефиницията за агресивно куче - НЕ, агресия към хора е нетипична за тях.

Агресия към други кучета - при недобра социализация е възможна, но нека и тук не бъркаме доминантност, която е по-често срещана с агресия. Алира е доминантна например, но не агресивна - ако мога ще направя клипче какво имам предвид с това. При първа среща с друго куче е възможно да възникне изясняване на кой-кой е - това не трябва винаги да се възприема от хората като нещо плашещо, в кучешкото общество нещата просто функционират така. Изясни ли се кой къде седи в йерархията  на втората среща отношенията им са съвсем различни - това сме наблюдавали срещайки се групата корси с почти всеки новодошъл. Не бих казала, че може да се правят обощения като "агресивна порода". Поради силата на тези кучета и често доминантни характери трябва да се внимава, понякога възникват конфликти - да. Ако ви е страх от такава възможност, не си взимайте кане корсо. Решат ли, че ще "се мерят" - истинската им мощ се разкрива, но при добра връзка с кучето - обикновено "чуват" така да се каже, т.е обуздават се и забравят, че е имало конфликт. Такива са моите скромни наблюдения. Ролята на стопанина е най-важна разбира се.
Пресилено е това, което сте чули - особено в частта с агресията към хора - никога не е загатвана такава в моите контакти с тази порода и никой не ми е споделял такива проблеми (пак оставям инстинктът да пазят настрана, това не е агресия). Хората, които идват вкъщи на гости или срещаме навън се приветстват с уникално връткане на опашка + дупе, целувки и искрена радост от контакт с хората. В парка първо отива и приветства хората, после пада игра с техните кучета. Аз съм спокойна и за възрастни и за деца (на които особено се радваме) - докато възрастните са добронамерени, кучето се размазва от кеф да е около тях. За децата - до сега са и бъркали къде ли не + дърпане на опашка + езда - никакво внимание и висок праг на търпимост, единствено внимавам да не ги бутне, ако тича наоколо. А и да не ги удави с целувките си  ;D
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3035 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2008 - 11:34 AM

eleanor_a , здравей:) Аз до сега агресивно корсо не съм виждала,така че това,което са ти го дали за пример най-вероятно е "продукт" на собственика.
Тази порода се отличава с добронамереност както към други животни,така и към хора. Не са трудни за обучение..с постоянство и любов можеш да постигнеш чудеса:)

#3036 Потребителят е офлайн   stanislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 12:03 PM

Здравейте споделям мненинията по-горе наистина е така.Аз също агресивно коросо не съм виждала.Всяват респект с ръста си да,но не мисля че имат някаква агресия.По-агресивна може да бъде една булонка отколкото корсото.Моя Бруно примерно едно дете го нарече магаре ;D,и веднага се залепи за него да го целува и преграща.Така че бъди спокойна :yahoo:

#3037 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 12:50 PM

Благодаря ви за отговорите!точно такива очаквах и се надявах да бъдат :blink:
Хората ,които и ми развиват тези теории са такива ,които нямат и грам идея що за порода е това, та признавам ,че не взех кой знае колко присърце тяхните страховити описания  ;Dнай-вече защото ако имаше нещо подобно щеше да бъде разисквано от вас :blink:тези въпроси зададох най-вече ,за да потвърдя и затвърдя мнението ,което вече си бях изградила и тотално да затрия дори и най-малката капка съмнение относно нрава:blink:а и също така много държа преди да пристъпя към взимане на кученцето да съм запозната и подготвена за всичко ,което касае породата макар и на теория.Кучето ,което видях действително е много агресивно към хора и животни според думите на собственика и той се е принудил да го държи затворено.Ясно е ,че човека има вина той сам каза ,че когато го е взел дори не е знаел какво куче взима....още от много малко е проявило агресия(хапело е хора)и решението е било "затвор"... :(
twoofo ,доминантността като черта на породата и евентуални конфликти с други кучета за изясняване на йерархията не ме притесняват :blink:в противен случай действително не бих се и замислила да взема кане корсо.Но ти благодаря ,че обърна за пореден път внимание на това ,защото е от огромно значение за всички , които имат намерение да вземат такова куче.:blink:
Ще имам физическа възможност да си взема кученце в края на тази година или най-късно началото на другата, още от самото начало на проучването ми съм взела решение , че кученцето ще е от развъдник в чужбина, та въпроса ми е още от сега ли ще е добре да се свържа с тези ,които съм си набелязала или да изчакам?
пп.ако не е много нахално от моя страна :izcherven:бих ви помолила ,ако може когато се срещате да дойдем с мъжа ми , за да видим прекрасните муцунки :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3038 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2008 - 01:29 PM

на срещите всеки е добре дошъл,стига да успеем да се организираме добре и да се съберем повече кучовци,че напоследък нещо...
Аз също ходих на такава сбирка и затвърдих тотално мнението си за корсовците ;D

За развъдниците - виж на предната страница,Pyts е дал много линкове из цял свят,разгледай ги внимателно и си избери кучета..винаги можеш да се свържеш с развъдника и да попиташ кога се очакват кучила..ще има ли такива точно от кучетата,които си харесала и т.н. Никой няма да те върне без отговор, а в доста случаи и теб те заливат с купища въпроси,за да са сигурни развъдчиците,че малкото ще отиде в добри ръце.Помня,че като писах на един американски развъдник, те си имаха и готова бланка с въпроси,на които трябваше подробно да се отговори  :blink:
Успех!  :blink:

#3039 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2008 - 01:37 PM

Обикновено пишем тук като се срещаме уикендите, но ако ми пуснеш телефон на лично съобщение, ще те информирам къде ще се разхождаме този уикенд като се уговорим - задължително виж кане корсо на живо преди да решиш твърдо да си вземеш такова, никакво нахалство не е, радваме се на нови попълнения във фен клуба.  :blink:

Относно контактите с развъдник - никога не е прекалено рано да се представиш като кандидат, да се интересуваш от планирани връзки и условия на развъдника. Е, ако става въпрос за догодина може и да не могат да споделят конкретни връзки, въпреки че нормално имат представа. Имаш достатъчно време да проучиш породата и развъдниците, да придобиеш представа за предпочитания тип куче и кой развъдчик отговаря на твоите представи. Усилията си заслужават и е супер, че се подготвяте от рано.  :samodovolen:

ПП. elrisha ме е изпреварила  ;) и съм се повторила.

Ние (понеже с redika сме се съседи, а Рамон, Ред и Алира са страшни приятели си позволявам да кажа Ние  ;D ) сме почти всеки уикенд или през уикенд в Западен парк, Боримечката (и през седмицата), понякога Борисовата градина.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3040 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 02:06 PM

Значи ще почваме комуникацията с развъдниците :blink:аз с удоволствие бих се разходила и до Сърбия и Румъния, защото  се си мисля ,че е едно да гледаш кучетата и развъдника на снимка е едно и съвсем друго да го видиш с очите си , а и така процеса на одобрение ще е взаимен :blink:
да ви питам Timoniere kennel е унгарски развъдник, нали?
А за разходките не знам защо бях решила , че се виждате в южен парк и няма да ви казвам какъв тур направихме ,за да ви намерим ;D
Отново благодаря за отзивчивостта :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема