Кане корсо италиано
Публикувано: 15 April 2008 - 03:32 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 04:28 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 05:28 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 05:40 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 06:15 PM
Цитат
хайде де, разказвайте за вашите кучовци...показвайте снимки... :podigravka:
да показваме ама не сме фотографи :P
ще трябва да ни снимате вие :sviruka:
Публикувано: 15 April 2008 - 07:01 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 07:10 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 07:37 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 07:41 PM
Цитат
да не се заричам, ама щом грейне слънцето ще се обадя да се срещнем най-накрая ;D
Публикувано: 16 April 2008 - 10:16 AM
Съвсем скоро разбрах за съществуването на породата и от тогава мира нямам :yahoo: Прочетох цялата ви тема и всичко ,което изнамерих из нета за да се уверя , че ще мога да се справя с отглеждането и възпитанието на едно от тези прекрасни кучета :blink: от прочетеното разбрах много важни неща, но понеже със сигурност имам доста пропуски имам и някои притеснения и въпроси, които ще споделя с вас и ще се радвам ако може да ми отговорите :blink:
Споделяйки с приятели и познати нямаше човек ,който да е чувал за породата и да не ми каже ,че съм се побъркала и ,че това са страшно агресивни животни към хора и себеподобни и независимо от обучението те си остават такива...даже ме пратиха да видя едно , което действително беше тотално несоциализирано животно и се хвърляше на де що мине в близост до него :o слава богу беше оградено ,но независимо от това за мен това преживяване беше меко казано шокиращо :o Предполагам ,че всички тук могат да си представят побесняло 5год. корсо тежащо около 60-70кг :rolleyes: Аз съм гледала 10год. НОК , който беше страшно агресивен към хора и хич не ми се ще това да се повтаря :(
Четейки и препрочитайки написаното от вас не виждам някой да се оплаква от подобен проблем :blink:ама...
Знам ,че при тази порода инстикта за охрана и защита е много развит, та въпросите които ми се въртят из главата са:
При достатъчно отделено време и внимание лесно ли се поддават на обучение и социализация?
Имал ли е някой от вас проблеми с проява на агресия независимо каква и ако Да ,то как се е справил и справил ли се е въобще?
Благодаря ви предварително! :blink:
Публикувано: 16 April 2008 - 11:32 AM
Доминантни - да! Агресивни - могат да бъдат, в зависимост от човекът до тях. Към хора - не бих нарекла пазаческия инстинкт агресия. Това куче, което сте видели е било оградено т.е на своя територия, която вие сте опитали да приближите? Това може да е най-милото куче!!! Навлезеш ли в територията на кане корсо обаче, без неговия стопанин да е там или без стопанина да те желае там или пък ако стопанинът желае кучето му да е агресивно и го подтиква към това - гледката е стряскаща наистина. Но извън това, което реално не е дефиницията за агресивно куче - НЕ, агресия към хора е нетипична за тях.
Агресия към други кучета - при недобра социализация е възможна, но нека и тук не бъркаме доминантност, която е по-често срещана с агресия. Алира е доминантна например, но не агресивна - ако мога ще направя клипче какво имам предвид с това. При първа среща с друго куче е възможно да възникне изясняване на кой-кой е - това не трябва винаги да се възприема от хората като нещо плашещо, в кучешкото общество нещата просто функционират така. Изясни ли се кой къде седи в йерархията на втората среща отношенията им са съвсем различни - това сме наблюдавали срещайки се групата корси с почти всеки новодошъл. Не бих казала, че може да се правят обощения като "агресивна порода". Поради силата на тези кучета и често доминантни характери трябва да се внимава, понякога възникват конфликти - да. Ако ви е страх от такава възможност, не си взимайте кане корсо. Решат ли, че ще "се мерят" - истинската им мощ се разкрива, но при добра връзка с кучето - обикновено "чуват" така да се каже, т.е обуздават се и забравят, че е имало конфликт. Такива са моите скромни наблюдения. Ролята на стопанина е най-важна разбира се.
Пресилено е това, което сте чули - особено в частта с агресията към хора - никога не е загатвана такава в моите контакти с тази порода и никой не ми е споделял такива проблеми (пак оставям инстинктът да пазят настрана, това не е агресия). Хората, които идват вкъщи на гости или срещаме навън се приветстват с уникално връткане на опашка + дупе, целувки и искрена радост от контакт с хората. В парка първо отива и приветства хората, после пада игра с техните кучета. Аз съм спокойна и за възрастни и за деца (на които особено се радваме) - докато възрастните са добронамерени, кучето се размазва от кеф да е около тях. За децата - до сега са и бъркали къде ли не + дърпане на опашка + езда - никакво внимание и висок праг на търпимост, единствено внимавам да не ги бутне, ако тича наоколо. А и да не ги удави с целувките си ;D
Публикувано: 16 April 2008 - 11:34 AM
Тази порода се отличава с добронамереност както към други животни,така и към хора. Не са трудни за обучение..с постоянство и любов можеш да постигнеш чудеса:)
Публикувано: 16 April 2008 - 12:03 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 12:50 PM
Хората ,които и ми развиват тези теории са такива ,които нямат и грам идея що за порода е това, та признавам ,че не взех кой знае колко присърце тяхните страховити описания ;Dнай-вече защото ако имаше нещо подобно щеше да бъде разисквано от вас :blink:тези въпроси зададох най-вече ,за да потвърдя и затвърдя мнението ,което вече си бях изградила и тотално да затрия дори и най-малката капка съмнение относно нрава:blink:а и също така много държа преди да пристъпя към взимане на кученцето да съм запозната и подготвена за всичко ,което касае породата макар и на теория.Кучето ,което видях действително е много агресивно към хора и животни според думите на собственика и той се е принудил да го държи затворено.Ясно е ,че човека има вина той сам каза ,че когато го е взел дори не е знаел какво куче взима....още от много малко е проявило агресия(хапело е хора)и решението е било "затвор"... :(
twoofo ,доминантността като черта на породата и евентуални конфликти с други кучета за изясняване на йерархията не ме притесняват :blink:в противен случай действително не бих се и замислила да взема кане корсо.Но ти благодаря ,че обърна за пореден път внимание на това ,защото е от огромно значение за всички , които имат намерение да вземат такова куче.:blink:
Ще имам физическа възможност да си взема кученце в края на тази година или най-късно началото на другата, още от самото начало на проучването ми съм взела решение , че кученцето ще е от развъдник в чужбина, та въпроса ми е още от сега ли ще е добре да се свържа с тези ,които съм си набелязала или да изчакам?
пп.ако не е много нахално от моя страна :izcherven:бих ви помолила ,ако може когато се срещате да дойдем с мъжа ми , за да видим прекрасните муцунки :blink:
Публикувано: 16 April 2008 - 01:29 PM
Аз също ходих на такава сбирка и затвърдих тотално мнението си за корсовците ;D
За развъдниците - виж на предната страница,Pyts е дал много линкове из цял свят,разгледай ги внимателно и си избери кучета..винаги можеш да се свържеш с развъдника и да попиташ кога се очакват кучила..ще има ли такива точно от кучетата,които си харесала и т.н. Никой няма да те върне без отговор, а в доста случаи и теб те заливат с купища въпроси,за да са сигурни развъдчиците,че малкото ще отиде в добри ръце.Помня,че като писах на един американски развъдник, те си имаха и готова бланка с въпроси,на които трябваше подробно да се отговори :blink:
Успех! :blink:
Публикувано: 16 April 2008 - 01:37 PM
Относно контактите с развъдник - никога не е прекалено рано да се представиш като кандидат, да се интересуваш от планирани връзки и условия на развъдника. Е, ако става въпрос за догодина може и да не могат да споделят конкретни връзки, въпреки че нормално имат представа. Имаш достатъчно време да проучиш породата и развъдниците, да придобиеш представа за предпочитания тип куче и кой развъдчик отговаря на твоите представи. Усилията си заслужават и е супер, че се подготвяте от рано. :samodovolen:
ПП. elrisha ме е изпреварила ;) и съм се повторила.
Ние (понеже с redika сме се съседи, а Рамон, Ред и Алира са страшни приятели си позволявам да кажа Ние ;D ) сме почти всеки уикенд или през уикенд в Западен парк, Боримечката (и през седмицата), понякога Борисовата градина.
Публикувано: 16 April 2008 - 02:06 PM
да ви питам Timoniere kennel е унгарски развъдник, нали?
А за разходките не знам защо бях решила , че се виждате в южен парк и няма да ви казвам какъв тур направихме ,за да ви намерим ;D
Отново благодаря за отзивчивостта :blink: