Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3041 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2008 - 03:27 PM

кане корсо и агресия - ха ха ха
имам две кане корсо и един болонез, който още е жив.
ако желаеш, можеш да дойдеш и да се запознеш с тях, за да се убедиш сама.

ако искаш да си вземеш кане корсо, най добре отиди на европейско или световно изложение, където са всички ( или почти всички ) кане корсо развъдчици. там директно ще видиш на едно място всички кучета които са еталон за породата в момента. по големите развъдници имат непрекъснато кучила, т.е. малки за продан. обикновенно развъдчиците се интересуват от теб, за да са сигурни къде отива кучето им. за тях това е много важно. повечето развъдчици дават кучето след 3 месец, ваксинирано, с чип и социализирано. ако имате още въпроси на които мога да отговоря съм на разположение.

#3042 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2008 - 04:52 PM

Да, Timoniere са в Унгария.

Преди често се разхождахме в парка зад Хилтън, не си била в грешка. А pyts е прав, че тази година ни е съвсем близо Будапеща - аз мисля, да не пропусна шоуто!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3043 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 05:31 PM

http://dog.bg/forum/...ic,15326.0.html

моля вижте тук
User's Signature

Качена снимка

#3044 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 11:55 PM

pyts , благодаря за поканата :blink:аз в момента имам едно шпицоподобно сладурче , но дори и за миг не ми е минало през акъла, че взимайки си корсо му подписвам смъртната присъда ;D обаче дет се вика бях длъжна да попитам за тази "страшна агресия" ;) независимо , че както вече написах бях сигурна в това какви ще са отговорите ви  :samodovolen:
Не се бях сетила ,че ще е най-добре да се посети европейско или световно изложение, идеята е страхотна :palec:

Четейки последните постове ми изникна следващия въпрос :blink: който мисля не е обсъждан тук и незнам дали е коректно да го задавам , но ми стана много интересно как точно развъдчиците преценяват бъдещите собственици и по конкретно какви са техните изисквания и критерии?

пп.ако сметнете ,че това по някаква причина не е удачно да се разисква тук ще го пропуснем  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3045 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 09:40 AM

Всеки от тях си има различни критерии - за някои са нужни препоръки, понякога са достатъчни от друг собственик на тяхно куче ако профилът ти отговаря на техните представи, понякога се искат по сериозни референции. Искат да знаят къде ще живее кучето, какви са представите ти за отглеждането му, дали си имала друго куче преди това и какво, защо кане корсо, такива неща. За един от сръбските развъдници знам, че държи кучето да живее на двор например, така че всичко е индивидуално. Най-важното е човека да те почувства като подходящ стопанин, затова за мен тези бланки като тази, която назова Elrisha не са подходящи. Да могат да се използват като старт за събиране на "сухи" данни, но личния контакт е друго нещо. Просто разкажи за себе си, няма смисъл да разкрасяваш нещата/ лъжеш, да си паснете с развъдчика ще ти улесни отглеждането на кучето после, за да можеш да разчиташ на подкрепа и съвети. Ако се окаже, че сте си говорили празни приказки това няма да е нито в твой плюс, нито в плюс на кучето.

Иначе еропейско или световно първенство (както тази година под носа ни) си е не само шоу, а и място да видиш много класни кучета и да си направиш картинка за развъдчиците и техните питомци, да завържеш контакт с тях. Може да се организираме групичка за там!

И моята радост за днес:  Моето малко момиче днес става на 1 годинка!   :yahoo:

Още е с уникалния си невинен за мен бебешки поглед, който ме разтапя. За тази една година имаше тревоги, ядове, отчаяние, сълзи, но още повече радост, вълнение, щастие, любов, връткане на дупето с дебело опашле, развявани ушета, светещи очи и набръчкано от различни емоции личице. Поглеждам я и просто ме кара да се усмихвам!

От името на Макс и двамата и стопани:
[move]Да ни е жива и здрава и все така дяволита, Алира!  :wub:[/move]
User's Signature

Качена снимка

#3046 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 10:09 AM

Честит рожден ден на Алира! ;D
Още много години да те радва,да е жива и здрава! :blink:

Само едно вметване - тези бланки,за които говорех изобщо не ми се сториха "сухи".Те съдържаха всички тези въпроси,които си описала по-горе,както и още много други..бланката беше близо 3 страници,и не изглеждаше като тест,където отговорите да са с ДА и НЕ, а се изискваше подробно описание и отговор.Това беше нещо като първо ниво,което трябва да минеш за да се разисква по-натам вземането на кученце от този развъдник.На мен лично ми се видя доста сериозно и дори леко ме отблъсна.
За лично посещение няма как да стане, не всеки си пътува всяка седмица до Щатите на разходка,но пък ако има възможността да си вземе хубаво куче от там - това е добър начин.
Лично аз се отказах само заради 12часовият полет и не бях убедена,че малкото кутренце ще издържи целият този шок.

Напоследък се замислям,че повечето хора,пишещи тук имаме кучета ,които са братя,сестри,близки родственици и ще е чудесно ако някой докара кучета и от други места.. ;)

#3047 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 10:23 AM

Честит рожден ден на сладурката!
Да ви радва още много години и дано винаги си запази този поглет, който така ви разтапя  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3048 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:27 AM

Да, съгласна съм, че като за първа стъпка са ОК, но когато човек седне да попълва такава бланка може да си разкрасява колкото си иска, малко като на изпит се получава също, някак си бих отговорила на тези въпроси дори по телефона (пак е контакт, не е нужно да летя до Щатите), но бланките не са ми любими. И все пак за първоначално отсяване сигурно са ОК. На мен ми е сухо, в смисъл на отблъскващо, иска ми се да говоря с човек и да задавам въпроси също, а не да попълня бланка и да чакам да ми се обадят...Щатите са малко частен случай, аз също не се стремя към САЩ куче.

Относно разнообразието - и аз писах по повод последния пост с въпроси за развъдници, че ще е добре да започнем да разнообразяваме "популацията"  ;D Мисля, че с времето и това ще стане...дано! Ето, pyts какъв списък е пуснал... :palec:

Алира благодари  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3049 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 10:56 AM

Да де, първоначално е само,после ако си минал първо ниво(хахаха) започват едни други кореспонденции,телефони и т.н. Знам мнението ти за Щатските кучета,но след като прерових доста развъдници,трябва да ти кажа,че има и много добри кучета(по твой вкус  ;) ) Те не развъждат само с щатски екземпляри, а често заплождат с кучета от Италия.както и да е - това е друга тема.

За италианското кученце пък първо звъннахме по телефона и после минахме на мейли.
При всеки е различно :blink:
В Полша пък ни казаха много внимателно,че не изпращат малки по самолет и предпочитат кучетата им да са по-близо( ?!)

Така че,който наистина иска хубаво куче,не трябва да се отказва,да се въоражи с търпение и да проучи повече развъдници. :blink:

#3050 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 10:59 AM

Честит рожден ден на АЛИРА!!! :yahoo: :yahoo:
Да ви е жива и здрава сладуранката, и да ви носи многоо успехи! :->)

#3051 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2008 - 11:30 AM

Еййй нашата любимка вече е голяма! Честит рожден ден! Да е жива и здрава, послушна и все така красива! Да я нацелуваш от мен по слдката муцка :)

Чудесно е че ще си имаме още един член на групата....eleanor_a  радвам се че и ти си открила очарованието на тези прелестни кучета! Наи-прекрасните! (Да не си помисли някой, че съм пристрастна...това са фактите :P )
Ако искате да се разберем тази седмица от по-раничко за една групова разходка, за да можем да се съберем по-голяма групичка този път, че от доста време не сме се събирали, пък и аз МНОГО искам да видя двете дами, които все нещо ми се изплъзват - Казимира и Хали :)
Събота 2ч в някой парк добре ли е? Аз съм за западния парк, но ако кажете и в Борисовата пак сме там :)
User's Signature

Качена снимка

#3052 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 11:37 AM

Честити Рожден Ден на Алира и от мен!Качена снимка

Цитат

но когато човек седне да попълва такава бланка може да си разкрасява колкото си иска

Точно това имах предвид  :palec: лично аз смятам ,че е излишно и безотговорно да се дава лъжлива информация, но хора всякакви...Аз предпочитам личния контакт в краен случай телефон, хем че езиците малко ни  куцат :izcherven: но все ще си намерим преводач ;D
Разгледах списъка с адресите на pyts най-подробно :blink:за сега съм се концентрилала в/у развъдници от близките страни поради физическа ,а и финансова невъзможност да реализирам по-голямо  пътуване :blink: На този етап имам още доста информация за събиране преди се спра окончателно :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3053 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 12:16 PM

за този уикенд на мен ми е невъзможно..ще пътувам. През седмицата съм ОК обаче.

#3054 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 12:17 PM

Уикенда ако ще сте в Борисовата или Южния парк ще е върховно! Ще можем и ние да се запознаем с вас  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3055 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 12:32 PM

Аз също бих искала да присъствам на ваша среща! ;)Изгарям от желание да видя корсо на живо, но ако се разберете за неделя  с радост ще дойда да се запозная с вас (през другото време ми е  невъзможно, поне за известно време, но не си и помисляйте да се съобразявате с мен ако не мога сега друг път ще дойда.)

#3056 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 01:32 PM

И ние май в събота ще пътуваме с кучетата... Но за неделя може и да успеем да организираме един кучешки РД  ;) Да видим обаче първо как ще се организираме с пътуването.

Elrisha, има и щатски кучета, които ми харесват + те когато импортиртат, импортират от Италия. Тези, които се водят по FCI стандарт има какво да покажат, гледах снимки от скорошна изложба там и имаше много, които "бяха по мой вкус" както казваш. Но аз за момента нямам амбиции за куче от там, защото мисля, че такова качество на кучета има в Европа + трябва много да се внимава какво се взима от САЩ ако кучетата са american breeding + предци американци, та там по американския стандарт е позволено бяло както и black and tan разцветка (за справка: ротвайлер) и за да е позволена, трябва и да са я получили от някъде... С още по-голямо проучване може да се вземе страхотно куче от там предполагам, но аз нямам такива амбиции за момента, което не значи че съм с абсолютно отрицателно мнение за кане корсо в Америка.

Ето снимки от американски 2008 CCAA Nationals, не е като да не си харесвам нищо  ;)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

*снимките са на Mario Gutierrez от California, US, май форумът така ги намаля, че не се вижда много...

Благодаря ви за честитките на всички!

ZzIT@ - пусни телефон на лични ако искаш да те включим в списъка за смс-и за евентуална среща  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3057 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 April 2008 - 03:06 PM

Ч. Р. Д. на Алирката!!!
Да е жива, здрава и все така дяволита!
Цунки от нас!
:wub:
Качена снимка
А какво пале беше, ехеее..... ;D
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#3058 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 04:37 PM

ЧРД на малката дуда и от мен!  :wub: Да ти е жива и здрава и все така жизнерадостна!  :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#3059 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 05:57 PM

ЧРД братчедке, хе хе хе. кога беше колкото на буда половината глава, кога порасна такава мома.
да ви радва много дълго.

по въпроса за роднинските връзки между кучетата, просто няма как да се избегне. всеки запложда с най-доброто куче.
аз лично не бих взел куче от сащ - причината е същата както и от русия техните кучета са най-големите кучета и не винаги най-добрите.
предпочитам от италия щото от там са шампионите - най-добрите екземпляри за породата. това обаче е лично мнение и не е задължително да е меродавно.

#3060 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 06:00 PM

то от Италия май всички предпочитаме  ;D

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153