Кане корсо италиано
Публикувано: 16 April 2008 - 03:27 PM
имам две кане корсо и един болонез, който още е жив.
ако желаеш, можеш да дойдеш и да се запознеш с тях, за да се убедиш сама.
ако искаш да си вземеш кане корсо, най добре отиди на европейско или световно изложение, където са всички ( или почти всички ) кане корсо развъдчици. там директно ще видиш на едно място всички кучета които са еталон за породата в момента. по големите развъдници имат непрекъснато кучила, т.е. малки за продан. обикновенно развъдчиците се интересуват от теб, за да са сигурни къде отива кучето им. за тях това е много важно. повечето развъдчици дават кучето след 3 месец, ваксинирано, с чип и социализирано. ако имате още въпроси на които мога да отговоря съм на разположение.
Публикувано: 16 April 2008 - 04:52 PM
Преди често се разхождахме в парка зад Хилтън, не си била в грешка. А pyts е прав, че тази година ни е съвсем близо Будапеща - аз мисля, да не пропусна шоуто!
Публикувано: 16 April 2008 - 11:55 PM
Не се бях сетила ,че ще е най-добре да се посети европейско или световно изложение, идеята е страхотна :palec:
Четейки последните постове ми изникна следващия въпрос :blink: който мисля не е обсъждан тук и незнам дали е коректно да го задавам , но ми стана много интересно как точно развъдчиците преценяват бъдещите собственици и по конкретно какви са техните изисквания и критерии?
пп.ако сметнете ,че това по някаква причина не е удачно да се разисква тук ще го пропуснем ;)
Публикувано: 17 April 2008 - 09:40 AM
Иначе еропейско или световно първенство (както тази година под носа ни) си е не само шоу, а и място да видиш много класни кучета и да си направиш картинка за развъдчиците и техните питомци, да завържеш контакт с тях. Може да се организираме групичка за там!
И моята радост за днес: Моето малко момиче днес става на 1 годинка! :yahoo:
Още е с уникалния си невинен за мен бебешки поглед, който ме разтапя. За тази една година имаше тревоги, ядове, отчаяние, сълзи, но още повече радост, вълнение, щастие, любов, връткане на дупето с дебело опашле, развявани ушета, светещи очи и набръчкано от различни емоции личице. Поглеждам я и просто ме кара да се усмихвам!
От името на Макс и двамата и стопани:
[move]Да ни е жива и здрава и все така дяволита, Алира! :wub:[/move]
Публикувано: 17 April 2008 - 10:09 AM
Още много години да те радва,да е жива и здрава! :blink:
Само едно вметване - тези бланки,за които говорех изобщо не ми се сториха "сухи".Те съдържаха всички тези въпроси,които си описала по-горе,както и още много други..бланката беше близо 3 страници,и не изглеждаше като тест,където отговорите да са с ДА и НЕ, а се изискваше подробно описание и отговор.Това беше нещо като първо ниво,което трябва да минеш за да се разисква по-натам вземането на кученце от този развъдник.На мен лично ми се видя доста сериозно и дори леко ме отблъсна.
За лично посещение няма как да стане, не всеки си пътува всяка седмица до Щатите на разходка,но пък ако има възможността да си вземе хубаво куче от там - това е добър начин.
Лично аз се отказах само заради 12часовият полет и не бях убедена,че малкото кутренце ще издържи целият този шок.
Напоследък се замислям,че повечето хора,пишещи тук имаме кучета ,които са братя,сестри,близки родственици и ще е чудесно ако някой докара кучета и от други места.. ;)
Публикувано: 17 April 2008 - 10:27 AM
Относно разнообразието - и аз писах по повод последния пост с въпроси за развъдници, че ще е добре да започнем да разнообразяваме "популацията" ;D Мисля, че с времето и това ще стане...дано! Ето, pyts какъв списък е пуснал... :palec:
Алира благодари ;)
Публикувано: 17 April 2008 - 10:56 AM
За италианското кученце пък първо звъннахме по телефона и после минахме на мейли.
При всеки е различно :blink:
В Полша пък ни казаха много внимателно,че не изпращат малки по самолет и предпочитат кучетата им да са по-близо( ?!)
Така че,който наистина иска хубаво куче,не трябва да се отказва,да се въоражи с търпение и да проучи повече развъдници. :blink:
Публикувано: 17 April 2008 - 10:59 AM
Да ви е жива и здрава сладуранката, и да ви носи многоо успехи! :->)
Публикувано: 17 April 2008 - 11:30 AM
Чудесно е че ще си имаме още един член на групата....eleanor_a радвам се че и ти си открила очарованието на тези прелестни кучета! Наи-прекрасните! (Да не си помисли някой, че съм пристрастна...това са фактите :P )
Ако искате да се разберем тази седмица от по-раничко за една групова разходка, за да можем да се съберем по-голяма групичка този път, че от доста време не сме се събирали, пък и аз МНОГО искам да видя двете дами, които все нещо ми се изплъзват - Казимира и Хали :)
Събота 2ч в някой парк добре ли е? Аз съм за западния парк, но ако кажете и в Борисовата пак сме там :)
Публикувано: 17 April 2008 - 11:37 AM

Цитат
Точно това имах предвид :palec: лично аз смятам ,че е излишно и безотговорно да се дава лъжлива информация, но хора всякакви...Аз предпочитам личния контакт в краен случай телефон, хем че езиците малко ни куцат :izcherven: но все ще си намерим преводач ;D
Разгледах списъка с адресите на pyts най-подробно :blink:за сега съм се концентрилала в/у развъдници от близките страни поради физическа ,а и финансова невъзможност да реализирам по-голямо пътуване :blink: На този етап имам още доста информация за събиране преди се спра окончателно :blink:
Публикувано: 17 April 2008 - 12:16 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 12:32 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 01:32 PM
Elrisha, има и щатски кучета, които ми харесват + те когато импортиртат, импортират от Италия. Тези, които се водят по FCI стандарт има какво да покажат, гледах снимки от скорошна изложба там и имаше много, които "бяха по мой вкус" както казваш. Но аз за момента нямам амбиции за куче от там, защото мисля, че такова качество на кучета има в Европа + трябва много да се внимава какво се взима от САЩ ако кучетата са american breeding + предци американци, та там по американския стандарт е позволено бяло както и black and tan разцветка (за справка: ротвайлер) и за да е позволена, трябва и да са я получили от някъде... С още по-голямо проучване може да се вземе страхотно куче от там предполагам, но аз нямам такива амбиции за момента, което не значи че съм с абсолютно отрицателно мнение за кане корсо в Америка.
Ето снимки от американски 2008 CCAA Nationals, не е като да не си харесвам нищо ;)

*снимките са на Mario Gutierrez от California, US, май форумът така ги намаля, че не се вижда много...
Благодаря ви за честитките на всички!
ZzIT@ - пусни телефон на лични ако искаш да те включим в списъка за смс-и за евентуална среща ;)
Публикувано: 17 April 2008 - 05:57 PM
да ви радва много дълго.
по въпроса за роднинските връзки между кучетата, просто няма как да се избегне. всеки запложда с най-доброто куче.
аз лично не бих взел куче от сащ - причината е същата както и от русия техните кучета са най-големите кучета и не винаги най-добрите.
предпочитам от италия щото от там са шампионите - най-добрите екземпляри за породата. това обаче е лично мнение и не е задължително да е меродавно.
Публикувано: 17 April 2008 - 06:00 PM