Кане корсо италиано
Публикувано: 17 April 2008 - 11:30 AM
Чудесно е че ще си имаме още един член на групата....eleanor_a радвам се че и ти си открила очарованието на тези прелестни кучета! Наи-прекрасните! (Да не си помисли някой, че съм пристрастна...това са фактите :P )
Ако искате да се разберем тази седмица от по-раничко за една групова разходка, за да можем да се съберем по-голяма групичка този път, че от доста време не сме се събирали, пък и аз МНОГО искам да видя двете дами, които все нещо ми се изплъзват - Казимира и Хали :)
Събота 2ч в някой парк добре ли е? Аз съм за западния парк, но ако кажете и в Борисовата пак сме там :)
Публикувано: 17 April 2008 - 11:37 AM

Цитат
Точно това имах предвид :palec: лично аз смятам ,че е излишно и безотговорно да се дава лъжлива информация, но хора всякакви...Аз предпочитам личния контакт в краен случай телефон, хем че езиците малко ни куцат :izcherven: но все ще си намерим преводач ;D
Разгледах списъка с адресите на pyts най-подробно :blink:за сега съм се концентрилала в/у развъдници от близките страни поради физическа ,а и финансова невъзможност да реализирам по-голямо пътуване :blink: На този етап имам още доста информация за събиране преди се спра окончателно :blink:
Публикувано: 17 April 2008 - 12:16 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 12:32 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 01:32 PM
Elrisha, има и щатски кучета, които ми харесват + те когато импортиртат, импортират от Италия. Тези, които се водят по FCI стандарт има какво да покажат, гледах снимки от скорошна изложба там и имаше много, които "бяха по мой вкус" както казваш. Но аз за момента нямам амбиции за куче от там, защото мисля, че такова качество на кучета има в Европа + трябва много да се внимава какво се взима от САЩ ако кучетата са american breeding + предци американци, та там по американския стандарт е позволено бяло както и black and tan разцветка (за справка: ротвайлер) и за да е позволена, трябва и да са я получили от някъде... С още по-голямо проучване може да се вземе страхотно куче от там предполагам, но аз нямам такива амбиции за момента, което не значи че съм с абсолютно отрицателно мнение за кане корсо в Америка.
Ето снимки от американски 2008 CCAA Nationals, не е като да не си харесвам нищо ;)

*снимките са на Mario Gutierrez от California, US, май форумът така ги намаля, че не се вижда много...
Благодаря ви за честитките на всички!
ZzIT@ - пусни телефон на лични ако искаш да те включим в списъка за смс-и за евентуална среща ;)
Публикувано: 17 April 2008 - 05:57 PM
да ви радва много дълго.
по въпроса за роднинските връзки между кучетата, просто няма как да се избегне. всеки запложда с най-доброто куче.
аз лично не бих взел куче от сащ - причината е същата както и от русия техните кучета са най-големите кучета и не винаги най-добрите.
предпочитам от италия щото от там са шампионите - най-добрите екземпляри за породата. това обаче е лично мнение и не е задължително да е меродавно.
Публикувано: 17 April 2008 - 06:00 PM
Публикувано: 17 April 2008 - 06:27 PM
Мерси на всички за пожеланията! Алира обаче ме изпревари и се е почерпила - шоколадови бонбони, бисквити, солети и леблебия :rolleyes: Отворила е "вкусния шкаф" демек! Ужас....
Сега сме под наблюдение и аз пак на тръни с нея. Преди 8 месеца бяха камъни, сега сладко + солено - май имаме подобрение.... :-
Публикувано: 18 April 2008 - 01:26 PM
Публикувано: 18 April 2008 - 01:48 PM
Цитат
Ох, пакостницата тя ..... ама се смях от сърце с вашите премеждия. ;D
Колко е хубаво, че можеш да я взимаш с теб на работа. При мен това - мисия невъзможна. :rolleyes:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 18 April 2008 - 02:12 PM
Ето един добър пример обаче: Донеси природа в офиса
Публикувано: 19 April 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 19 April 2008 - 04:05 PM
За тези, които могат да загърбят дисциплината ще има кучешка торта (здравословна ;D)