Публикувано: 04 September 2008 - 04:02 PM
Здравейте и от нас! Отново имам достъп до компютър :yahoo:
Според майка ми малкия фъстъчко бил много порастнал..аз естествено не забелязвам :) Вече се е качил на главата на батко си почти 100% - взима му играчките (за което Ред рядко протестира), яде му храната, а Реди милия, стои от страни и гледа тъжно. Тотално го е изгонил от дивана и Ред се съобразява в коя половина е малкия и отива от другата страна ;D Дърпат си въже заедно (е по-скоро Ред го влачи из двора де)...абе въобще братска идилия :) Снимки съответно не мога да пусна, така че twoofo каквото има в репертоара си от нас може да споделя :)
Така, а сега чЕСТИТО НА НОВИТЕ БЕБЕшОРчЕТА И щАСТЛИВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ! Да са живи и здравички и активни по корсо-сбирките :blink:
По повод агенция "Максимус"...да Ред е от там. Цялата схема с дългото чакане първо на кученцето, а после и на родословието ми е до болка позната. Чакахме около 3 месеца за родословието, след което ми каза, че се било изгубило някъде по пътя :rolleyes: и ми върна парите, които бях дала за родословие (ще кажа и цената, за да се ориентира и човека, който е взел кучо от там - 400лв за родословието и отделно цената за кучето). Ред беше с краста, която лекувахме близо месец и половина (а може и повече да беше, не помня точно). Тежеше едва 5кг и според лекарите беше на максимум 1 месец, а в паспорта пишеше, че е на два. Повторихме всички ваксини, които уж бяха сложени, естествено с придужаващото ги обезпаразитяване. За голямо учудване нямаше никакви червейчета в изпражненията. Беше доста болнав, в следствие на опадалата му козинка и цяла зима беше все настинал.
Сещам се и за големите хвалебствия от страна на продавача...това било страхотно куче. Той имал женска и като пораснел Ред искал задължително да я заплоди с него, защото бил уникален (той че си е униклаен, уинкален си е ;D ). Друго такова корсо нямало да видя никъде и т.н. и т.н. А между другото бяхме говорили и да ми докара сиво кученце и като приситигна Ред ме убеждаваше как бил сив със съвсем леко тигрови шарки ;D В един от пътите, в които му звънях за родословието и вече говорех с леко по-остър тон ми каза, че ако не ми харесвало кучето съм можела да му го върна :huh: Та така...Разказвам всичко това, просто за да може човека (съжалявам забравих ника) да си направи съпоставка. Моя съвет е: Задължително преваксиниране, обезпаразитяване и проби за краста (колкото е необходимо дори и да няма признаци сега-чешане, опадване на козинка). Ред има и проблеми с краката, които се надявам да не се задълбочат. Освен тези проблеми,благодаря на Господ, че Ред е едно здраво и страшно уравновесено куче! Перфектен е! Пожелавам ви и вашия мъник да бъде такъв!
Надявам се да не съм досадила на другите съфорумници с разказа си, но умишлено го написах тук, а не на лично съобщение.
А за това как можело някой да не проучи породата преди да си вземе....ами възможно е. А и идеята за разучаване явно е доста различна за всеки. Аз когато търсех куче също не попаднах на този форум....не знам защо. Сега наистина като напишеш кане-корсо първо излиза форума, но преди година и половина не беше така...а и сега на едно от първите места излиза агенция, която продава и е естествено човек, който търси да си купи куче да се насочи на там. Не всички сме били подготвени на 100% преди да вземем кучето си (имам предвид от към родословия, зооборси и т.н.) и въпреки това си имаме страхотни домашни любимци. И моля, да не бъда разбрана погрешно! Абсолютно съм против тези места (вече, след като си изпатих) и на всеки, който ми каже че иска да си вземе куче му казвам да се ориентира към развъдник и подробно обяснявам защо, но това е СЕГА, а тогава за съжаление на мен е нямяло кой да ми даде тези съвети...но както се казва - всяко зло за добро - иначе нямаше да имам прелестния си Реди ;D (ама сме си скромни :P )
Стела, за легло и аз като Белла си го направих по поръчка. В магазин за платове, пердета и т.н., където се прдава и дунапрен. Избираш си дебелина на дунапрена и размери (в нашия случай срязваме на 2 едно голямо парче и двете половини ги слагаме една върху друга, обхванати с калъфка). На мен ми излезе около 100лв, леглото + 2 калъфки. И препоръчвам ви да си сложите от долу две дървени летвички, за да не мухляса (конденз май му се викаше ;D ) легълцето.
Един мноооого дълъг пост, ама така е като отсътваме по толкова време :P
Много се радвам за двете нови бебенца, които надявам се ще се включват разходките :yahoo: