Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#5071 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 January 2009 - 09:17 PM

infernale А ако имаш желание, ще се радваме да ни представиш и своя кучо  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5072 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 03:58 PM

twoofo,ами,първо да кажа 4е изпълнения от сорта "размяна на ролите" не бих допуснал.Ку4ето е ку4е,аз съм му господар.Грижа се за него,т.е. зависи от мене,най-малкото е да ме за4ита.На мене мисълта ми беше да не би да го разглезя и да стане лигльо ;D,и да се налага аз да го пазя а не той мене ;D.Аз много оби4ам да си галя,цункам ;D и .т.н. ку4ето/кво,па и то заслужава :P/,но както след малко ще спомена,то не е "паза4".Така 4е сега нещата стоят по-разли4но.
Ина4е "опипваме по4вата" както каза,освен Кане имам и симпатии към Ротвайлер-а,та ту пиша тук ту разпитвам собствениците по парковете и така...
Сега се интересувам от подобни породи,но ще си взема ку4енце 4ак след година-две.Няма лошо от сега да ви питам нали ;D.

redika,имам женски Лабрадор на 9 месеца.
И сега като казах за малката...
Ако да ре4ем взема мъжки представител на породата/пак казвам 4е ще бъде след 1-2 год./ как стои въпроса с "ка4ването",той мъжки тя женска...
Въпреки 4е все си мисля 4е тя ще го "отгледа",и той може би ще я има за майка,не знам...

#5073 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2009 - 04:38 PM

Цитат

Сега се интересувам от подобни породи,но ще си взема ку4енце 4ак след година-две.Няма лошо от сега да ви питам нали

Не само, че не е лошо, напротив - много е добре да се информираш предварително и да прецениш кое куче е подходящо за теб.

Отглеждането на куче с ласки не вреди на това да отличи,кога има "ситуация", напротив както вече казах - ласките, поднасяни ежедневно, но само когато кучето е балансирано и се държи спрямо желанието ни са част от изграждането на добра връзка с него. Всеки има различна представа за това колко "лигаво" трябва да е кучето му, аз искам моето да е по-скоро дружелюбно отколкото недоверчиво към всеки, осигурява ми по-лесен живот с него. Знам, че някои хора вярват в това, че ако галиш и гоовриш мило на кучето си го "лигавиш" и то няма да е добър пазач, ами не виждам особена връзка - та то няма да пази от мен. За мен да не е добър пазач означава да не е подчинено на волята ми или да е страхливо примерно - е това вече можем да постигнем с даване на ласки в неподходящ момент, като гореспоменатите. Например кучето го е страх - ние го галим и следователно одобряваме. Може и да има такава теория, че ласките и гушкането пречат на пазаческите умения, за кучета от които се иска да са изключитело недоверчиви и да пазят изключително агресивно, защото това им е професията. Аз лично не виждам как ще убиете инстинкта на едно кане корсо - който или има или няма, а другото е оттрениране на ситуации,  с това, че го галите и гушкате. А и говорим за домашни любимци, за какво толкова пазене може да става дума?!

Относно "качването" - разгонена кучка е разгонена кучка, независимо от самоличността и. Син ще се "качва" и на родната си майка. В такъв момент две разнополови кучета трябва да са отделени за да няма нежелан резултат. Мъжкото ми куче е кастрирано и аз лично нямам такъв проблем. Да имаш 2 кучета е много забавно и за тях и за теб наблюдавайки ги като взаимоотношения. Грижите не са чак двойни, но не са за подценяване особено на разходките  ;)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#5074 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 04:57 PM

Лабрадорката ми е на инжекции,няма цикъл и т.н.Може би ще роди след време...
Ами,май аз полу4их нужния отговор.Благодаря ти twoofo.
Сега се сетих нещо...
Каза нещо за разходките...
Не му е тук мястото/смисъл то това си важи за вси4ки породи/,но...тъп ще е,да...
;D...Та въпроса може да ви се стори тъпи4ък,но как се водят на повод 2 ку4ета примерно/за пове4е да не питам сега ;D/
Аз знам 4е инстиктивно ку4ето застава от ляво.и двете ку4ета от ляво ли ще стоят,или едно от ляво друго от дясно.Не съм обръщал внимание по улиците,да видя как хората водят пове4е от 2 или пове4е ку4ета...

#5075 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 06:00 PM

Както и да е,за мен Кане Корсо е една страхотна порода,на която ще отделя много време и грижи!
Добре оба4е 4е има такива форуми,4е 4овек като не е сигурен да пита. :wub:

#5076 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 January 2009 - 02:17 AM

infernale както си ги научиш, така ще вървят  :blink: Не знам дали инстиктивно застават от ляво...просто така се обучават и свикват да го правят.
Аз имам две кучета и самото водене на повода не е никакъв проблем, ако положиш необходимите усилия за това. С добро обучение всичко се постига и 10 кучета да водиш, ще ти бъде удоволствие  :blink: Само че възниква и въпроса...как ще се оправяш, когато са пуснати или видят някой неприятел отсреща... :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5077 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:25 AM

Лабрадора ще си от ляво,а другото ку4е ще го водя от дясно.Аз си знам 4е е просто ;D,но да си питам...
redika,ами нали си имам само едно ку4е,но когато са на поляната и моето си играе с още няколко,аз следя вси4ки,и съм готов/ако имах право де/ да им дам команди на вси4ките.Това ми станало като рефлекс,като видя 4е някое има нужда от корекция,ще го коригирам.

#5078 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 January 2009 - 05:04 PM

Така на поляната с чуждите и отстрани е лесно... :blink: Но когато трябва да гледаш в 2 твои кучета е друго...а и имай предвид, че те си стават като глутница и едното, ако нападне и другото ще се впусне в мелето  ;D А и даването на командите е най-лесно...преди да се стигне до етапа на раздаване на команди, трябва едно доста сериозно обучение. И пак ти казвам- най-важното е обучението. Когато имаш контролирани кучета, разходките са приятни и отпускащи и обратното...когато трябва да се разхождате на повод, защото ако го пуснеш не знаеш как ще го хванеш... ужас!
Но пък мога да ти гарантирам, че вкъщи никога няма да ти е скучно  ;D
User's Signature

Качена снимка

#5079 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 05:19 PM

redika,това за "отборната игра" го знам.Моята,е много партия с друг Лабрадор/мъжко е ку4енцето/ и като са двамата са много смели и "притискат" някое друго ку4е.
На мене и сега не ми е ску4но :P.

#5080 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 23 January 2009 - 09:08 PM

Извинявам се към всички, които са собственици и обичат своите кучета, но считам че е мое задължение да се обърна към собствениците на кане корсо - което декември месец на изложбата ухапа моята бретонка. Простете пренасям обръщението си от друг пост тук с надежда да прочетат и вземат мерки за кучето си:
Официално се обръщам към собствениците на кане-корсото, което на последната изложба декември месец ухапа моята бретонка, на изложбата утре и другиден да водят кучето си с наморник. След инцидента - от въпросното ухапване кучето ми беше подложено на нееднократна резекция, тъй като мястото му беше набрало вследствие на хематон от вътрешната контузия. Ако не приемете приятелския ми съвет ще подам контестация, за да не постадат и други кучета, не е допустимо агресивни и неуравновесени кучета да се водят на изложби.
User's Signature

Качена снимка

#5081 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:18 PM

Tова наистина е неприятен инцидент. За първи път чувам за него. Иначе се солидаризирам с твърдението, че е недопустимо да се хапят кучета на изложба.
User's Signature

Качена снимка

#5082 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 January 2009 - 09:32 PM

И аз не съм свидетел на случката, но дочухме извиненията - нямам идея какво точно е станало, но сте в правото си, надявам се да не се повтори. И аз лекувах 6месечното си кане корсо 2 месеца от ухапване - от голдън ретривър.
Не знам дали кучето е записано за скорошните изложби,собственикът му не е писал скоро във форума - но наистина се надявам да няма повторни инциденти.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#5083 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 24 January 2009 - 10:10 AM

Поднасям извиненията си към всички собственици на кане корсо, имам приятиели които имат и искрено обичат тези прекрасни кучета, но въпреки толерантността ми - не можах да потисна възмущението си и бих казала страха от повторен инцидент. Раната се лекува, но кучето ми стана ужастно страхливо като види кучето зад себе си, което определено много му пречи в момента на обучение. Все пак това е ловна порода и подобни странични явления му пречат. Опитвам се да направя всичко възможно да я успокоявам, но не зная дали ще го преодолеем, ето това мене най-много ме ядоса - другото кучета са ще зараснат раните. Съжалявам и отново се извинявам към всички, че се стигна до тук.
User's Signature

Качена снимка

#5084 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2009 - 11:47 AM

Реакцията и ви е напълно естествена, в предвид на случилото се. Не съм сигурна, че собствениците ще прочетат призива ви (както каза twoofo, не са писали скоро),но съм сигурна, че са достатъчно отговорни хора и няма да позволят това да се случи отново.
Стискам палци на малкия ловец скоро да преодолее страха си и двамата да забравите за случката  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5085 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 03:02 PM

собствник на кане корсото съм аз, обаче инцидента се получи по следния начин: двете ни канета си лежаха кротко около ринга и въпросната госпожа с нейното кученце премина директно през нас и през кучетата. определено не можах да реагирам и да предотвратя действието на кучето си, но и въпросната госпожа следва да внимава от къде преминава все пак. породата кане корсо е за защита, но те не реагират без повод. поне до сега не съм имал подобен случай. и моите кучета са хапани, но не съм обвинявал нито един собственик. 

#5086 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 04:02 PM

Дори и на изложба,където възпитанието е единственият стандарт,подобни неща се случват.Нужно е някои отделни кучета да носят намордници.

#5087 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 07:03 PM

Факт е, че днес две лайки ухапаха Фиона. Когато, човек си ходи с кучето и то е до него не може да се изстрелват други да го хапят. Въпрос на елементарна отговорност.
User's Signature

Качена снимка

#5088 Потребителят е офлайн   posi1234567890 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2009 - 07:54 PM

Леле,какво чувам за Фиона!Как,защо и каде,стана белята?
Кадесте корсовци?
Защо не доидохте на изложбата,голяма излагация стана.Само Хадес бе участник сам.Ама като казвам сам та сам,вапросния съдия (Yuri Gergel),според мен не даде обективна оценка на моето куче и единствено кане корсо.От набюдение на други хора  разбах че е разплакал много участници.Е поне за утре имали записани кучета?
User's Signature

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#5089 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 08:01 PM

Нищо сериозно, само го споменах като пример. Каква оценка получи Хадес? Снимки?
User's Signature

Качена снимка

#5090 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 08:06 PM

Доколкото ми е известно на мен и за утре няма записани.Ние пропуснахме защото Греко вече си има оценка за възрастта на която е и реших да си спестя неприятното и излишно блъскане в зала :-С каква оценка е Хадес и защо не сте доволни?
пп.бихме се зарадвали на снимчици :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни