Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#1241 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2007 - 11:31 AM

вчера моето любимо кане буда, без да иска щеше да ме "ликвидира". играеки си с един женски ротвайлер ме подкоси, а аз бях с ръце в джобовете. нямах верме да гъкна дори и паднах като талпа върху идващия след него ротвайлер. в момента съм със зверска болка в гърдите там където паднах върху ротвайлера. извода е: неходи с ръце в джобовете около кане корсо и винаги го следи с поглед, къде се намира около теб. иначе може да те "бастиса" за секунди. обаче веднага щом паднах дойде да ме ближе по лицето и ушите за да ставам.

#1242 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2007 - 11:38 AM

Цитат

[COLOR=red]благодаря но пак нещо не става. Нищо де...отиваме на разходка, тук грейна страхотно слънце...

По моите разбирания след като имаш COLOR=red трябва да имаш накрая и /COLOR

и двете в квадратни скоби.

Лелеее, тоя Буда е като торпедо. b)
Така е, трябва да се внимава с едрите кучета, достатъчно са силни за да направят някоя беля, просто от невнимание. Никакви ръце в джобове значи, винаги в готовност! oleeee
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1243 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 11:45 AM

един въпрос с повишена трудност: кое е това куче?

Прикачени файлове

• Прикачен файл  128.jpg (232.68K)
    Брой сваляния: 84

#1244 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 12:21 PM

Какво ти куче, бутове някакви при това тигрови b)

Хм, чии ли са, предавам се r)
User's Signature

Качена снимка

#1245 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 03:54 PM

Цитат

shadow, ти да не си собственика на белия азиатец. Страхотен е. По кое време го извеждате, че не сме ви засичали скоро зад Хилтън?

Същия! r)
Много рано сутрин- 5:30 излизаме. Вечер след 18. Затова не сме се виждали скоро!
П.П. Честита Баба Марта! victoryVVV
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1246 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:59 PM

shadow много искам да го видя пак. Азиатците са ми мания. Постоянно ходя по развъдници и срещи на азиатци. Ако не живеех в апартамент със сигурност щях да имам азиатец. Просто това са истинските кучета! И кавказците. Другото са деривати и хибриди. Сигурно твоя (не помня как се казваше) е станал страхотен. Имаше страхотни данни, не вярвам да си го провалил... 1super

#1247 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 06:35 PM

Цитат

shadow много искам да го видя пак. Азиатците са ми мания. Постоянно ходя по развъдници и срещи на азиатци. Ако не живеех в апартамент със сигурност щях да имам азиатец. Просто това са истинските кучета! И кавказците. Другото са деривати и хибриди. Сигурно твоя (не помня как се казваше) е станал страхотен. Имаше страхотни данни, не вярвам да си го провалил... 1super

Благодаря, радвам се, че се интересуваш от азиатци. Животното още расте, знаеш че се развиват бавно. Характера му е супер. r) Променя се постоянно. Но да не ни се скарат, за офф-а! oleeee
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1248 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:05 PM

здравейте b) мн яка порода мн ме радва.
ойе ли малкоинфо за характера на кучето и мойе ли да се гледа с деца и социализира ли бурзо или му трябва по специялно внимание зада свикне.Иначе е страхотно super best super best super best

#1249 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:25 PM

blondy, ако ти харесват подобни кучета и имаш малко дете...не се притеснявай. Точно в десетката си! Тези кучета, въпреки че имат доста боен вид, са с изключително уравновесен характер (в началото на форума, пък и по-нататък няколко пъти е засягана тази тема. Просто се върни и прочети). Но ще ти споделя моя опит. Когато взех първото си кане, дъщеря ми беше на 5 години. Той въпреки че стана 63 кг. и позволяваше да прави всичко с него, тя го яздеше като кон, бъркаше му в устата и всичко коквото можеш да се сетиш. Адски толерантни и спокойни са. Просто приемат хората от семейството като част от глутницата си и през ум няма да им мине да посегнат на някой от тях. Никога не прилагат йерархическите закони спрямо децата! При неправилно възпитание и психическо развитие, могат да се пробват срещу някой от възрастните членове на семейството (това важи за всички останали породи) но кането НИКОГА не би посегнало на дете. Това е породата която няма регистрирани нападения над деца! Може да ми се обидят хората от другите форуми но най-много нападения над деца има от страна на Голдъните и кокер шпаньолите! АмСтафът, питбула и бултериера също са на последните места по нападения над деца колкото и "странно" да звучи за някой.

#1250 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:33 PM

...сега имам друго кане на 10 и 1/2м., дъщеря ми е вече на 9 г. и с нея си играят страхотно. Той я възприема като равноправна в игрите а тя му говори като на човек, смее му се, сърди му се и е абсолютно убедена че я разбира.

Прикачени файлове

#1251 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:37 PM

Здравей blondy,

радвам се за интереса.

Кане корсо е многостранна работна порода. Интелигентни са, атлетични, подвижни и притежават голяма издръжливост. Средна на ръст порода молоси, мускулести, компактни без излишна тежест, с природен инстинкт за защита, но въпреки това лесни за обучение, послушни и верни на семейството.

Типично за корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.

На социализацията трябва да се обърне голямо внимание, от ранна възраст към хора, както и към животни. Просто инстинктът им да защитават е силен и не трябща да се допуска да са прекалено 'защитаващи' а това се постига чрез социализацията.
По отношение на деца, кучето би било отдадено на вашите деца, внимание трябва да се обръща отново на това да не ги защитава прекалено много, примерно от други деца ако играта им загрубее. Тъй като са едри кучета трябва да се внимава с малки деца все пак ако кучето е по-непохватно в движенията си.

често са доминантни, но веднъж докажете ли кои е шефът, задържането на този статус е сравнително лесно.
Изискват стопани с постоянен подход към тях, които биха обърнали внимание на социализацията им, не че е трудна, просто трябва да е редовна и от малко кутре.

P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после bravoS

Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано worthy
User's Signature

Качена снимка

#1252 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:43 PM

А, ето това е PERLE DER FESTUNG ADARANO, който живее в Ниш с малкия си господар

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:56 PM

twoofo, зарадвал съм ви, и с други снимки с детето съм ви зарадвал но по назад някъде. Не си прегледала старите страниди. Някъде от 25-6 та насам. wink

#1254 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 01:03 PM

Ауууу верно, точно тая снимка съм я изпуснала, ама всичко послушно съм чела иначе, ти пък wink
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 02:04 PM

мн благодаря за бурзите и из4ерпателни отговори super best super best
и на двама ви,наистина ку4етата са невероятно готски dribble
обмислям взимането на такова куче но не сега ами някаде след половин година заштото в момента в къщи имам 9 месечна красавица (купих я уж за ротваилер ама не е само ротваилер:))и сме мн енергични и луди за това не смятам че ще им смогна и на двете ,за това нека мине малко вр. и да пораснем и помъдреем.Иначе породата ме спечели на 100% cheers 1super l)

#1256 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 03:07 PM

blondy и за мен корсото ще е второ куче, само че първият косматец е вече белобрад.

Успех с вразумяването на красавицата и добре дошъл във фен-клуба 1super
User's Signature

Качена снимка

#1257 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 06:30 PM

е и аз няма да бързам ще видя кога ще олегнем d)
ще се премислят нещата и тогава ще действаме разумно b) b) super best super best за да няма ouu ouu

#1258 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 09:18 PM

Цитат

Здравей blondy,

радвам се за интереса.

Кане корсо е многостранна работна порода. Интелигентни са, атлетични, подвижни и притежават голяма издръжливост. Средна на ръст порода молоси, мускулести, компактни без излишна тежест, с природен инстинкт за защита, но въпреки това лесни за обучение, послушни и верни на семейството.

Типично за корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.

На социализацията трябва да се обърне голямо внимание, от ранна възраст към хора, както и към животни. Просто инстинктът им да защитават е силен и не трябща да се допуска да са прекалено 'защитаващи' а това се постига чрез социализацията.
По отношение на деца, кучето би било отдадено на вашите деца, внимание трябва да се обръща отново на това да не ги защитава прекалено много, примерно от други деца ако играта им загрубее. Тъй като са едри кучета трябва да се внимава с малки деца все пак ако кучето е по-непохватно в движенията си.

често са доминантни, но веднъж докажете ли кои е шефът, задържането на този статус е сравнително лесно.
Изискват стопани с постоянен подход към тях, които биха обърнали внимание на социализацията им, не че е трудна, просто трябва да е редовна и от малко кутре.

P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после bravoS

Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано worthy

Към непознати са недоверчиви
това явно по никакъв начин не се отнася за буда, а той по всички останали показатели е 100% кане корсо. недоверието обаче изобщо отсъства. l)

#1259 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:17 PM

Taka e, тези обобщения естествено не се отнасят за 100% от представителите на една порода, но като цяло да са недоверчиви и с едно наум към непознати е заложено и се дължи на историята на породата като защитници.

Все пак освен принадлежност към порода кучетата си имат и индивидуални особености а също и придобити черти на характер. За това е възможно и различни развъдници да развъждат различни като характер кучета например. Буда е добър избор ако някой иска постепенно да премахва тази черта например, или да я отслаби като интензивност.

Все пак това на което се набляга из разните книги и сайтове посветени на породата е да се внимава да не се подхранва прекалена недоверчивост и защитнически инстинкт, защото тези качества са достатъчна степен вродени. Така че социализацията е важна.
А Буда наистина е много социален, и мен ме изуми. r)
User's Signature

Качена снимка

#1260 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:42 PM

според мен е изключително доверчив и към хора и към кучета. даже и към котки. просто за него всичко е игра. може би е още младо куче.

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни