Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2481 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2008 - 05:09 PM

Цитат

ааа,трябваше да дойда и аз! :huh:
тези румънските корсовци ли са?

Даа... прецакахме се, че не отидохме.  :angry:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2008 - 05:14 PM

нищо..другият път ще сме по - примерни  ;)

дайте снимки от днес,че на клипчетата не се виждат много добре кучовците :blink:

#2483 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 07:18 PM

Здравейте,
имам питане и искренно се надявам, че ще получа отговори, които биха ми били от полза. От известно време насам обмислям сериозно идеята да си взема кане корсо. Тук таме се появяват обяви но когато се обадя обикновенно ми се обяснява как мога да бъда спокоен, че кученцето ще стане кане корсо и няма родословие понеже когато са взели майката примерно, не са планирали да я водят по изложби и затова не са и извадили родословие - следователно и кученцата нямат. Другаде ми казват - да, може да ви доставим кученце с валидно родословие срещу 1000 евро. Проблема в случая не е в сумата а в това, че не бих дал 1000 евро без да имам право да видя, погаля, харесам, почувствам ако искате точното кученце което искам а да чакам някой да ми докара това което той е преценил. Просто това е член на семейството за много години напред, сериозен ангажимент и ми се струва безумно да оставям решението и избора за такива неща на друг.

Идеалната ситуация би била кученца с валидни родословия гарантиращи, че малкото скимтящо нещо пред теб е наследило точния генотайп на породата и не е обременено от наследствени болести. Където може да се види майката и бащата на кученцата както и техните документи. Започвам да си мисля, че е трудно постижимо това. Навсякъде има някакви мними обяви в които освен уверенията на продаващия, че няма повод за притеснения друго няма.

Възможно ли е в България да се намери кученце от породата за което бъдещия собственик може да бъде спокоен спрямо гореизложените от мен неща? Би било чудесно ако споделите самите вие откъде сте закупили вашите кученца.

Предварително благодаря на всички отзовали се с отговор.

#2484 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 February 2008 - 07:27 PM

Ето ме и мен. Да, това са кучетата от Румъния т.е Rothorm JY Dream Pepper на 2,5 години, живеещ в Испания (черен) и BIRRA на 1 година внос от Италия (fawn) живеещ в румънския развъдник.

Pepper още няколко месеца е в румънски развъдник, негово кучило с майка Quenn della Porta di Pinta e обявено няколко страници по-назад - взе CAC, CACIB И BOB

Алира най-после си имаше "съперник" в лицето на BIRRA и склони да се държи прилично  ;) остана с отличен, Best junior in Class като Best Junior измежду двамата заслужено отиде за Birra. После Birra, което си значи точно това - бира  ;D изведох за групите и Бест ин Шоу Джуниър и за мен беше удоволствие.

Ето снимки за недошлите, наистина изпуснахте. Радвам се, че видях тези кучета в България. Shadow днес имаше и САО  ;)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2485 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 07:29 PM

Ето го и Rothorm JY Dream Pepper

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Bobolin - подхождате много правилно, получих съобщението Ви, не въм отговорила просто защото бих отговорила обстойно, а за това ми е нужно време, липсващо през този изложбен уикенд  ;)
За съжаление кученце отговарящо на вашите абсолютно правомерни изисквания не може за момента да се намери в България. А защо ограничавате търсенето до границите на нашата страна? Както виждате хубави кучета, неотстъпващи (че и по-добри от някои италиански) и търсени за връзки в Италия може да се намерат в съседни на нашата страна. Цената за която са ви предложили кученце е твърде висока за куче добито чрез посредник, никога няма да сте сигурни доколко посредникът е оскъпил цената - защо не контактувате директно с развъдник, не се страхувайте от внос на куче - не е толкова проблематично, нито толкова скъпо, в България се злоупотребява с цените при разните вносителни, точно защото хората си мислят, че куче от чужбина трябва да е безбожно скъпо, което в много от случаите не е така и зависи от много фактори.

Цитат

Проблема в случая не е в сумата а в това, че не бих дал 1000 евро без да имам право да видя, погаля, харесам, почувствам ако искате точното кученце което искам а да чакам някой да ми докара това което той е преценил. Просто това е член на семейството за много години напред, сериозен ангажимент и ми се струва безумно да оставям решението и избора за такива неща на друг.
  :drugarche: :OK:
User's Signature

Качена снимка

#2486 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2008 - 08:36 PM

Birra ме впечатли. До сега не бях виждала на живо корсо с този цвят. Хареса ми, млад ,кротък, спокоен и много добре сложен и развит. Много добре го представи в ринга, случайно видях този момент. Поздравления!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2487 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 08:57 PM

Цитат

Bobolin - подхождате много правилно, получих съобщението Ви, не въм отговорила просто защото бих отговорила обстойно, а за това ми е нужно време, липсващо през този изложбен уикенд  ;)
За съжаление кученце отговарящо на вашите абсолютно правомерни изисквания не може за момента да се намери в България. А защо ограничавате търсенето до границите на нашата страна? Както виждате хубави кучета, неотстъпващи (че и по-добри от някои италиански) и търсени за връзки в Италия може да се намерат в съседни на нашата страна. Цената за която са ви предложили кученце е твърде висока за куче добито чрез посредник, никога няма да сте сигурни доколко посредникът е оскъпил цената - защо не контактувате директно с развъдник, не се страхувайте от внос на куче - не е толкова проблематично, нито толкова скъпо, в България се злоупотребява с цените при разните вносителни, точно защото хората си мислят, че куче от чужбина трябва да е безбожно скъпо, което в много от случаите не е така и зависи от много фактори.

Цитат

Проблема в случая не е в сумата а в това, че не бих дал 1000 евро без да имам право да видя, погаля, харесам, почувствам ако искате точното кученце което искам а да чакам някой да ми докара това което той е преценил. Просто това е член на семейството за много години напред, сериозен ангажимент и ми се струва безумно да оставям решението и избора за такива неща на друг.
  :drugarche: :OK:

Благодаря ти за отговора. Намерих няколко адреса на развъдници в Сърбия. Останах с впечатлението, че там има развъдници в които сериозно се занимават с породата. Ще пратя писма и най-малкото ще има база за сравнение между това, което предлагат там като качество и цена и това, което е тук в България.
Още веднъж наистина би било ценно за мен ако пишещите тук споделят откъде са се сдобили със своите красавци и красавици?  ;)

#2488 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2008 - 09:30 PM

Bobolin , моя сладкиш е от Сърбия :blink:

#2489 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 09:47 PM

redika, кучето за което питаш на 165-та стр., не е неаполетано а си е Кане. Казва се Корсо, на 5 или 6 години трябва да е станал, стопанката му се казва Мариана и от поне 15 год., е запален фен на породата.
Този weeckend не бяхме в Сф и нито изложба нито обща разходка. Нейсе, идват по-топли съботи и недели. Кефи ме малкото диване. И Женската която се появи във форума, от Габрово мисля че беше, много ми харесва, поне на снимките. Айде до скоро.

#2490 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 10:14 PM

Цитат

Birra ме впечатли. До сега не бях виждала на живо корсо с този цвят. Хареса ми, млад ,кротък, спокоен и много добре сложен и развит. Много добре го представи в ринга, случайно видях този момент. Поздравления!

Благодаря, и мен също впечатли Бест Джуниър-а Birra - особено на тази му възраст e страхотно развит, не е особено трениран за ринга (собственикът призна без бой  ;D) но наистина е спокоен и кротък и го държах изкъсо най-вече заради спокойствието на околните с тези му размери. Радвам се, че доведоха корсо с такъв цвят, защото при популярните черно и тигрово, много хора не знаят за прекрасните светли разцветки. Направих грешка обаче, изведох го и за групата, а BOB беше Pepper. Усетих се късно, добре, че не спечели, че щях да умра от срам  :rolleyes: Просто обикновено преди групите излизат бебетата и Джуниърите  :o

Bubolin - моето куче е от Sangue Magnifica Kennel.
Малкият Хан и сестра му Тиара са българчета от седмица-две, тях също взехме от Ниш, баща им е собственост на Sangue Magnifica, a майката е Elva del Dyrium.
В Румъния също има страхотни кучила като кръвни линии - родени и планирани. Ако бяхте присъствали на изложбата щяхте да разговаряте със собственика на един от развъдниците. Най-скорошно е кучилото на Rothorm JY Dream Pepper и Quenn della Porta di Pinta във della Valle Degli Orsi Ali. В Румъния също и EU CH. Cesare x Maraya della Porta di Pinta с кученца на 3-4 седмици - последно нерезервирано беше само 1, не знам какво е положението в момента.

Една главица  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2491 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2008 - 01:51 PM

Мдам....кучета за чудо и приказ.... :)
еlrisha опитвам се да кача едно клипче от първата ни среща с Рамончо, ама нещо не ства....да видиш как го тормозиха и него... :) Ако стане ще пусна линка... :)
bubolin аз моето дунде го взех от грешното място, така че ще си спестя "източника"... :)
chilly a oт къде е това куче?
Струва ми се че времето се позатопля...дано тази седмица е топличко и да се съберем цялата банда... :) Най-големия батко (Тангра) и най-малкото бебе (Кхан)... хихихи весела дружинка ще сме... :)
evadog а твоето съкровище как е?:)
lolera пишете и за вашата красавица как е, как се справя с новата обстановка....и изобщо всичко....дръж ни в течение :)
ритка: чакаме снимки на малкия скокливец :)
Хехехе, ама аз за всеки си имам въпросче...лубопитна съм си по рождение... :)
twoofo...a ти пък да нацелуваш черната перла на отбора :)
User's Signature

Качена снимка

#2492 Потребителят е офлайн   denis_ali Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 02:28 PM

Hi ....
it was nice but very very cold in sofia....but luckly we had some great persons to spend our time there  ;)......thanks Mirra for the help with Birra
i hope we meet again all in plovdiv maybe  ;D
Denis

#2493 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2008 - 02:45 PM

Не мога да кача клипчето, защото е 105МВ, а може до 100МВ да се качва...някой зане ли как мога да изрежа?
User's Signature

Качена снимка

#2494 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 03:03 PM

Well, Denis it was nice meeting you and a pleasure to meet your dogs! I hope to see you in Plovdiv  - and now you know you don't have to travel to Sofia in order to reach Plovdiv  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   rista77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2008 - 03:35 PM

hello to everyone.  :blink:

I want to untroduce my lovely girls and to hear your opinnion about them!  :blink:

I will put some pictures of bouth girls and I apoloigie if i mistake a segment of forum to put them

Reggina Custodi Nos with 3.5 months
Качена снимка

Reggina with 6 months with my son Mateja ;)
Качена снимка

Reggina with 9 months
Качена снимка

Reggina with 15 months
Качена снимка

Reggina with 17 moths
Качена снимка

And Reggina now, with 19 months  :blink:
Качена снимка
Качена снимка

Xerox-Xia eith 3.5 months
Качена снимка

Xia now, with 10 months  :blink:
Качена снимка
Качена снимка

r e g a r d s  from Serbia

#2496 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 04:19 PM

rista77   - Nice to see you here  ;) I think we will understand your serbian also  ;) or I will help with the translation.

I like Reggina, I saw her in Beograd - until then I knew her just from the pictures, but live is even better  :blink: I like her expression and strong but compact body. Are you doing some kind of training with her? What about Xia, in Beograd I didn't knew Xia is also your dog... Tell us something about their temperament - I'm sure they get along perfectly with Mateja. Did Reggina change during the last month or so, becoming more protective   ;) ?
User's Signature

Качена снимка

#2497 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2008 - 07:14 PM

Ох, ох ох чудесно! Наслада за очите са тези кучета... :)
User's Signature

Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   rista77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2008 - 07:22 PM

Twoofo hvala puno ;), nadam se da ce i ostatak ljudi ovde razumeti, ako bude problema mogu ja i na engleskom da pisem  :blink:

Evo ovako, Djina je imala, jos prosle godine, treninge, trcanje i plivanje, a uz sve to pojacanu ishranu  :blink: sa njom je i radjena ring dresura takodje.
Mog sina Mateju ona obozava, njega od sviju nas najvise voli, jako je pazljiva i sva graciozna, izuzetna u dvoristu kao cuvar, vani opustena, pravi karakter CC, uvek spremna na igru, i akciju ako zatreba  ;)

Xia je druga prica, ostrija puno, tesko da podnosi druge pse,nisam je izvodio u ring u Beogradu, jer se nacisto pogubila, prva joj izlozba bila tako da nije znala gde se nalazi, ali polako, pred njom je puno rada i puno treninga ovog leta  ;)

Djina  ;)
Качена снимка
Качена снимка

pozdrav iz bratske Srbije  ;)

#2499 Потребителят е офлайн   evadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 07:56 PM

Redika,ние понеже се забавихме с ваксините и ще може да излизаме чак на 7 март.Много е палав не иска да седи сам и гризе всичко и прави пакости може би защото не излиза.Ще трябва да му търся учител да го учи на послушание.....вие знаете ли за някой дресиор?

#2500 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:05 PM

Rista, sad kao sam procitala ni sam tolko sigurna koliko drustvo razumje- mislim da engleskom bice bolje, ja sam malo naucina na vas topic forumu i kao sme dolazili 5-6 raza u Nis i pricali s Brankom.

Айде останалите кажете дали предпочитате английски или разбирате и сръбски - дали да превеждам и постовете на Денис и rista77 на български?

Rista, tell us about the parents of Xia? What temperament do they have - do you think she inherited her manner or it is a result of her way of living?

Eва няма такова нещо като дресьор да научи кучето да не гризе. Въобще не мисли, че някой друг - освен неговият стопанин/стопанка може да го научи на послушание. Дори да "слуша" при друг - при теб ще е друга песен. Неговото поведение е отражение на твоето спрямо него. Може да се учите заедно, първо трябва да се  научи човекът и после да работи с кучето си с постоянство. Погледни темата за Сийзър Милан, може да ти помогне като базисно схващане какво ви е нужно и на двамата. Също и училището на дог.бг може пак да се възобнови като се постопли - но при всички случаи ти трябва да се учиш с кучето, а не да търсиш някой който да го "дресира"  ;) Всичко друго е загуба на време, пари и контакт с кучо.
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема