Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2641 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2008 - 07:25 PM

Изкара сутринта,на следващите акита нямаше нищо,но доФтора каза след 14 ден пак Дронтал.
Нямам представа кога са го обезопаразитявали последно,нямаше видими признаци никакви,но ето че се оказа глистняр ;D Изобщо не се у(о)чудвам като се има предвид каква мръсотия е на вън и колко бездомни кучета има наоколо.

#2642 Потребителят е офлайн   evadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 07:47 PM

elrisha до сега колко пъти си го обезпаризитявала?Аз 3 пъти и доктора каза вече на 2 мес. веднъж

#2643 Потребителят е офлайн   tanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 08:58 PM

izvinqvam se za pisaneto da mi kajete nqkoi ku4ilo s xubavo rodoslovie , v skoro vreme tova v sarbiq kak e nqkakva informaciq za koontakt

#2644 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 March 2008 - 09:05 PM

елриша: ти за първи път ли го обезпаразитяваш, откакто е при теб?Той сигурно за това е бил такъв слабичък....До като са бебета се обезпаразитяват всеки месец, до колкото знам...А много ли гадове изкара?
Попринцип в аптеките се продават разни хапчета и за хора, но не знам дали има нужда....ама ако се притесняваш можеш да си вземеш :)
tanta: няколко страници по-назад има показани връзки, от които се очакват бебета.Можеш да им пишеш лични съобщения на хората, предполагам че ще ти отговорят :) Едните са от Сърбия, другите от Румъния... ако пак не бъркам нещо де :) Прочети назад и ще намериш страхотни кучовци :)
User's Signature

Качена снимка

#2645 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 09:39 PM

Цитат

Изкара сутринта,на следващите акита нямаше нищо,но доФтора каза след 14 ден пак Дронтал.
Нямам представа кога са го обезопаразитявали последно,нямаше видими признаци никакви,но ето че се оказа глистняр ;D Изобщо не се у(о)чудвам като се има предвид каква мръсотия е на вън и колко бездомни кучета има наоколо.

по принцип всички бебета омат глисти. те се появяват при новородените от майчината кърма и затова всички бебета ан 3 месеца се обезпаразитявт. за хората не съм сигурен. лично аз не съм предприемал никакви действия по този повод.

тук има таблица със килограмите на кане корсо и ако има голямо разминаване, може би има някакъв здравословен проблем при кучето:

Indication weight in Kg.
Age          Female      Male
Birth          0,5          0,5
15 days      1,5          1,5
45 days      6            6
2 months    8,5          9
3 months    12,5      13,5
4 months    16,5      18
5 months    22,5      24,5
6 months    28          31,5
7 months    33,5        37,5
8 months    36          40
9 months    38          42
10 months    40        44
11 months    41,5      45,5
1 years        43        47,5
2 years      45        50

#2646 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 March 2008 - 10:03 PM

pyts: не са ли малко ниски тези норми? Реди е на 8 месеца и е към 45-46кг, а е по-скоро слабичък от колкото дебел....Според мен е доста индивидуално и тези норми не са кой-знае колко точни...Буда влизаше ли в тези норми?
User's Signature

Качена снимка

#2647 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2008 - 11:56 PM

pyts , кучо си е в норма,тежи 18 кг и изобщо не е слаб:)
А това,че е имал глисти не го смятам за някакъв глобален проблем ;)

Редика, твоя щурак изобщо не е слабичък,просто е по-строен, а не набит и фрашкан с мускули,че да изглежда "дебел" :sedni!:

#2648 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2008 - 12:20 AM

Цитат

pyts: не са ли малко ниски тези норми? Реди е на 8 месеца и е към 45-46кг, а е по-скоро слабичък от колкото дебел....Според мен е доста индивидуално и тези норми не са кой-знае колко точни...Буда влизаше ли в тези норми?

това са килограми постнати от холандски развъдчик и са според стандарта на кане корсо. разбира се, че всяко куче се развива според начина по който го гледат. буда е на 2 г и половина и е 50 кг. малката е на 5м и половина и тежи 23 кг. на европейското миналата година в загреб видях мъжко кане корсо на 12 месеца, което тежеше 60 кг. всичко е много индивидуално, но в ранна възраст е добре теглото на кучето да е по малко, поради развиващата се костна система. по голямото тегло, би могло да доведе до изкривяване на крайниците. иначе най-важно е кучовете да са здрави и да ви радват и да слушат ;D

#2649 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2008 - 01:59 PM

елриша: Да аз имам в предвид не че е слаб, а че е по-скоро в долната граница... :)
А за глистите - естественно, че не е кой знае какъв проблем, но трябва да се лекува . Ще се оправи сладкия малък бандитко :) Да го нацелуваш от мен :)

pyts: пусни снимка на "малката" да я видим де :) Стига си си я пазил само за теб :)
User's Signature

Качена снимка

#2650 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 08:40 PM

pyts: пусни снимка на "малката" да я видим де :) Стига си си я пазил само за теб :)
[/quote]

на едната е със сателит за по добро приемане на програмите ;D, след операция на клепача на окото :(,

за съжаление не бях около месец в бг и нямам много снимки B), но ще наваксам

#2651 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 08:57 PM

и още една :P

#2652 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2008 - 10:55 PM

Леле като видях първата снимка и се стреснах - помислих, че е колкото Буда, но после със следващите се успокоих, че въпреки това, че страшно много е порсатнала си е още бебенце :)  Красавица....пу пу :)
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)
User's Signature

Качена снимка

#2653 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 11:35 PM

Цитат

Леле като видях първата снимка и се стреснах - помислих, че е колкото Буда, но после със следващите се успокоих, че въпреки това, че страшно много е порсатнала си е още бебенце :)  Красавица....пу пу :)
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)

ами вече сме на линия. нали трябва да се социализираме. не може само с буда. ще е добре да се срещнем когато е удобно за всички

#2654 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2008 - 12:59 AM

pyts , сигурно хващате сърбите с тази антена ;D как е родата там? ;)

При нас положението е трагично - шубето ни е подгонило яко..бягаме панически при всеки шум..нещо с психиката ни куца и днес ми казаха,че може да са кофти гени..
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....

#2655 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 02:06 AM

При нас положението е трагично - шубето ни е подгонило яко..бягаме панически при всеки шум..нещо с психиката ни куца и днес ми казаха,че може да са кофти гени..
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....
[/quote]

кучето ти е бебе.  :huh: какво очакваш? B)

#2656 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 March 2008 - 10:50 AM

Elrisha, аз вече се въздържам от коментар и ще го правя и за напред след този пост. Има един раздел в този форум относо възпитание и поведенчески проблеми, има и линкове към филмчета там, които ако отвориш съзнанието и си и забравиш досегашното си отношение към кучетата като цяло може и да ти помогнат.
Да ако едно куче е плахо това може да е и генетически обусловено. Както и придобито. Да, когато не се реагира адекватно, проблемът се засилва. А когато се реагира адекватно пък резултатите не идват от днес за утре. Трябва МНОГО да работиш над връзката си с кучето, знам, че общо взето си пиша за тоя дето духа и че аз не съм човекът който да ти каже как, но поразтърси се, чети, гледай, учи се. Ако кучето ти има доверие, ако връзката ви е силна, ако то те смята за негов водач (тези неща искат много усилия от твоя страна, както и време) ще те боготвори и винаги ще те държи под око, а като се уплаши от нещо ще идва при теб. Съвсем не е необичайно куче бебе да се плаши от гърмежи, фойерверки, заря, пиратки и подобни. С куче бебе много се внимава, особено с такова с по-слаба нервна система, всяка новост се въвежда внимателно, за което те съветвах в началото. Неприятен инцидент с гърмежи може да му остане травма за цял живот, особено ако след подобно събитие настане паника, викане, търсене на кучето, суетене, после гушкане, възклицания и подобни силни емоции. Не те осъждам, просто така стоят нещата. Случилото се трябва да се забрави и да продължите напред. Ти си човекът, който формира поведението и характера на Кхан, не го слагай в рамки, не му лепи етикети, че е такъв и такъв не подхождай с предразсъдъци към него, не драматизирай, не преувеличавай , в противен случай го превръщаш точно в това, от което се опасяваш.

Успех!

Pyts, ще се радваме да се видим уикенда. Тази седмица пропуснахме срещите, но вече сме на линия и ще се радваме да се видим. Както и с другите бандити  ;)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2657 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2008 - 11:06 AM

twoofo , мога да ти отговоря само така :
Този менторски тон не ми харесва! Разбирам,че има хора,които се вживяват като специалисти по всичко,но хайде ако обичаш, да не си разваляме отношенията!
Много е лесно да обвиниш ,особено когато нито познаваш човека, за когото говориш,нито виждаш какво му е отношението,реакциите и как си възпитава животното!
Мислиш ли,че не търся,чета,гледам ,уча,кансултирам със специалисти?

Хайде,моля те, вживявай се пред някой друг, но с мен се дръж нормално! Най-малкото не сме на едни години!

Лек ден!

#2658 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 March 2008 - 11:24 AM

Да, разбрах, че не ти харесва тона отдавна, знаех че така ще го приемеш. Не, не съм специалист и не се чувствам като такъв и затова и доста жертвам за да понауча това-онова. Има неща, които и други хора ти казват от началото, айде остави ме мен с менторския тон. Много притискаш кучо, съжалявам, то е очевидно и за неспециалистите. Всеки твой пост е пропит с едни и същи твои опасения, това което се опитах да ти кажа е че го пренасяш върху кучето, пък ти както искаш ме наричай. Отношенията ни оставам без коментар, не обичам да ми говорят зад гърба. Ти си имаш кучето и си го гледаш както намираш за добре. Аз съм далеч от идеята да ти се меся. Извинявам се за предишния си пост, той си беше вмешателство, няма да повторя тази грешка. Започваме да излизаме от темата, нека не превръщаме това в диалог, за това има лични съобщения.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2659 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2008 - 11:52 AM

Много притискаш кучо, съжалявам, то е очевидно и за неспециалистите
--------------------------------------------------------------------------
Извинявай,Мира, кои са тези "неспециалисти" и изобщо хората,които живеят с мен,виждат как се отнасям с кучето си та чак и изводи са направили?

Знаете ли,смятам,че ще е по-добре да спра с писането си в този форум!
Благодаря за разваленият ми рожден ден!
Живейте си със здраве!

#2660 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 01:18 PM

Хей, хора, недейте така, моля!
twoofo, мисля че все пак този форум е създаден точно затова да се съветваме с хора, имащи кучета и с опит за гледане. Всички ние гледаме и търсиме информация в интернет. Но тук сме живи хора и като има някакъв малък или голям проблем, или просто искаме да споделим нещо с приятелите от форума, та затова питаме специалисти като теб и други. Защото кучета за нас не са само животни, а са членове на семейства.
А ние много сме щастливи, че накарая открихме бащата на нашата Казимира. Оказа се, че наистина е от Италия и е много красив!
Пускам няколко нови снимки от нашата красавица. Скоро,скоро вече ще излизаме, още 18 дена вкъщи ни остават!
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема