Кане корсо италиано
Публикувано: 07 March 2008 - 07:25 PM
Нямам представа кога са го обезопаразитявали последно,нямаше видими признаци никакви,но ето че се оказа глистняр ;D Изобщо не се у(о)чудвам като се има предвид каква мръсотия е на вън и колко бездомни кучета има наоколо.
Публикувано: 07 March 2008 - 09:05 PM
Попринцип в аптеките се продават разни хапчета и за хора, но не знам дали има нужда....ама ако се притесняваш можеш да си вземеш :)
tanta: няколко страници по-назад има показани връзки, от които се очакват бебета.Можеш да им пишеш лични съобщения на хората, предполагам че ще ти отговорят :) Едните са от Сърбия, другите от Румъния... ако пак не бъркам нещо де :) Прочети назад и ще намериш страхотни кучовци :)
Публикувано: 07 March 2008 - 09:39 PM
Цитат
Нямам представа кога са го обезопаразитявали последно,нямаше видими признаци никакви,но ето че се оказа глистняр ;D Изобщо не се у(о)чудвам като се има предвид каква мръсотия е на вън и колко бездомни кучета има наоколо.
по принцип всички бебета омат глисти. те се появяват при новородените от майчината кърма и затова всички бебета ан 3 месеца се обезпаразитявт. за хората не съм сигурен. лично аз не съм предприемал никакви действия по този повод.
тук има таблица със килограмите на кане корсо и ако има голямо разминаване, може би има някакъв здравословен проблем при кучето:
Indication weight in Kg.
Age Female Male
Birth 0,5 0,5
15 days 1,5 1,5
45 days 6 6
2 months 8,5 9
3 months 12,5 13,5
4 months 16,5 18
5 months 22,5 24,5
6 months 28 31,5
7 months 33,5 37,5
8 months 36 40
9 months 38 42
10 months 40 44
11 months 41,5 45,5
1 years 43 47,5
2 years 45 50
Публикувано: 07 March 2008 - 11:56 PM
А това,че е имал глисти не го смятам за някакъв глобален проблем ;)
Редика, твоя щурак изобщо не е слабичък,просто е по-строен, а не набит и фрашкан с мускули,че да изглежда "дебел" :sedni!:
Публикувано: 08 March 2008 - 12:20 AM
Цитат
това са килограми постнати от холандски развъдчик и са според стандарта на кане корсо. разбира се, че всяко куче се развива според начина по който го гледат. буда е на 2 г и половина и е 50 кг. малката е на 5м и половина и тежи 23 кг. на европейското миналата година в загреб видях мъжко кане корсо на 12 месеца, което тежеше 60 кг. всичко е много индивидуално, но в ранна възраст е добре теглото на кучето да е по малко, поради развиващата се костна система. по голямото тегло, би могло да доведе до изкривяване на крайниците. иначе най-важно е кучовете да са здрави и да ви радват и да слушат ;D
Публикувано: 09 March 2008 - 01:59 PM
А за глистите - естественно, че не е кой знае какъв проблем, но трябва да се лекува . Ще се оправи сладкия малък бандитко :) Да го нацелуваш от мен :)
pyts: пусни снимка на "малката" да я видим де :) Стига си си я пазил само за теб :)
Публикувано: 09 March 2008 - 08:40 PM
[/quote]
на едната е със сателит за по добро приемане на програмите ;D, след операция на клепача на окото :(,
за съжаление не бях около месец в бг и нямам много снимки B), но ще наваксам
Публикувано: 09 March 2008 - 08:57 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 10:55 PM
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)
Публикувано: 09 March 2008 - 11:35 PM
Цитат
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)
ами вече сме на линия. нали трябва да се социализираме. не може само с буда. ще е добре да се срещнем когато е удобно за всички
Публикувано: 10 March 2008 - 12:59 AM
При нас положението е трагично - шубето ни е подгонило яко..бягаме панически при всеки шум..нещо с психиката ни куца и днес ми казаха,че може да са кофти гени..
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....
Публикувано: 10 March 2008 - 02:06 AM
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....
[/quote]
кучето ти е бебе. :huh: какво очакваш? B)
Публикувано: 10 March 2008 - 10:50 AM
Да ако едно куче е плахо това може да е и генетически обусловено. Както и придобито. Да, когато не се реагира адекватно, проблемът се засилва. А когато се реагира адекватно пък резултатите не идват от днес за утре. Трябва МНОГО да работиш над връзката си с кучето, знам, че общо взето си пиша за тоя дето духа и че аз не съм човекът който да ти каже как, но поразтърси се, чети, гледай, учи се. Ако кучето ти има доверие, ако връзката ви е силна, ако то те смята за негов водач (тези неща искат много усилия от твоя страна, както и време) ще те боготвори и винаги ще те държи под око, а като се уплаши от нещо ще идва при теб. Съвсем не е необичайно куче бебе да се плаши от гърмежи, фойерверки, заря, пиратки и подобни. С куче бебе много се внимава, особено с такова с по-слаба нервна система, всяка новост се въвежда внимателно, за което те съветвах в началото. Неприятен инцидент с гърмежи може да му остане травма за цял живот, особено ако след подобно събитие настане паника, викане, търсене на кучето, суетене, после гушкане, възклицания и подобни силни емоции. Не те осъждам, просто така стоят нещата. Случилото се трябва да се забрави и да продължите напред. Ти си човекът, който формира поведението и характера на Кхан, не го слагай в рамки, не му лепи етикети, че е такъв и такъв не подхождай с предразсъдъци към него, не драматизирай, не преувеличавай , в противен случай го превръщаш точно в това, от което се опасяваш.
Успех!
Pyts, ще се радваме да се видим уикенда. Тази седмица пропуснахме срещите, но вече сме на линия и ще се радваме да се видим. Както и с другите бандити ;)
Публикувано: 10 March 2008 - 11:06 AM
Този менторски тон не ми харесва! Разбирам,че има хора,които се вживяват като специалисти по всичко,но хайде ако обичаш, да не си разваляме отношенията!
Много е лесно да обвиниш ,особено когато нито познаваш човека, за когото говориш,нито виждаш какво му е отношението,реакциите и как си възпитава животното!
Мислиш ли,че не търся,чета,гледам ,уча,кансултирам със специалисти?
Хайде,моля те, вживявай се пред някой друг, но с мен се дръж нормално! Най-малкото не сме на едни години!
Лек ден!
Публикувано: 10 March 2008 - 11:24 AM
Публикувано: 10 March 2008 - 11:52 AM
--------------------------------------------------------------------------
Извинявай,Мира, кои са тези "неспециалисти" и изобщо хората,които живеят с мен,виждат как се отнасям с кучето си та чак и изводи са направили?
Знаете ли,смятам,че ще е по-добре да спра с писането си в този форум!
Благодаря за разваленият ми рожден ден!
Живейте си със здраве!
Публикувано: 10 March 2008 - 01:18 PM
twoofo, мисля че все пак този форум е създаден точно затова да се съветваме с хора, имащи кучета и с опит за гледане. Всички ние гледаме и търсиме информация в интернет. Но тук сме живи хора и като има някакъв малък или голям проблем, или просто искаме да споделим нещо с приятелите от форума, та затова питаме специалисти като теб и други. Защото кучета за нас не са само животни, а са членове на семейства.
А ние много сме щастливи, че накарая открихме бащата на нашата Казимира. Оказа се, че наистина е от Италия и е много красив!
Пускам няколко нови снимки от нашата красавица. Скоро,скоро вече ще излизаме, още 18 дена вкъщи ни остават!