Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3721 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2008 - 10:22 AM

Че учат бързо наш'те маймуни е факт - веднага разбират какво се иска, но че са темерути не смея да отричам ;D Особено на фона на кокер ;)/понеже владо даде примера, а аз имам и дългогодишен личен опит/. При нас мотивацията е трудна и задължително трябва да е разнообразна - за лакомства и играчки не й дреме въобще, стандартни корекции пък съвсем не я впечатляват, така че се налага да измисляме нови и нови маймунджилъци :blink: Преди изпълнение на нова команда задължително гледа въпросително, после мисли дали има смисъл да я изпълни :P, пък на края ако я наградя с лакомство мисли дали трябва да го изяде и почва да дъвче с удивително старание някакви микроскопични парченца и това продължава докато разбере, че няма мърдане B)
User's Signature

Качена снимка

#3722 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:12 PM

Eй, здравейте корсовци! Ние вече се върнахме най-накрая! И много ни домъчня за компанията.  Поздравления зя новите малки красавци!!! Супер са!
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец  ;D  Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3723 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:18 PM

ритка , добре дошлиии!
звънкай утре да се разхождаме заедно  ;)
а за яденето...пробвахте ли да я подържите малко гладна?

#3724 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:24 PM

здравей, Елриша! Как е нашия Кхан в тези жеги? Абе, не знам, колко дълго трябва да е на гладно. Сутрин се отказва да яде и на обяд също, вечер с големи усилия и каране изяжда половин порцийка. Разбира се става дума за Рояла. Иначе ако и даваш попарка с млеко и хляб или истинско месце и други вкуснотии - пляска си добре. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#3725 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:26 PM

ще звънна задължително, сега ми свърши ваучера, утре ще заредя. Иначе ние сме на задължителна разходка вечер от 19.00 на езерото. Много ще се радвам да ви видя.Има много за разказване, много ни домъчня за вас!
User's Signature

Качена снимка

#3726 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 08:41 PM

Цитат

Eй, здравейте корсовци! Ние вече се върнахме най-накрая! И много ни домъчня за компанията.  Поздравления зя новите малки красавци!!! Супер са!
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец  ;D  Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:

като не иска да яде не я насилвай. остави я без ядене и после като огладнее ще си изяде гранулите ;D

#3727 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:00 PM

ок! Ще се възползвам от съвета, ще видим, колко ще издържи глезлата! Благодаря ви, явно има само една рецепта за това ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#3728 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:07 PM

Ее, ми и на мен да ми пробутват разни сухари, а ако не ги ща да ми дават манджички, няма да се прецаквам да се тъпча с дърдонките.  :yahoo: Те псетата са умнички, гледат си интереса. Давай й само гранули. Купата да седи 2 минути- който ял, ял. Даваш пак порцията на следващото хранене и ще се научи, че трябва да папа овреме.  :wub:
П.П. Друг е въпроса, че може от жегата да не й се папа. То на кой ли му се яде на тия градуси... освен на Алира, предполагам.  ;D :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#3729 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:09 PM

А между другото за витамините. Тук имаме до нашето езеро компания от различни породи кучета. И много от тях, независимо, че хранят с Рояла, дават и някакви витамини (нещо ми звучи като АС 37) може би бъркам. Вие давате ли нещо на корсовците? понеже никой не ми е отговорил за това, та питам пак. Защото нали сега расте и като пропуска яденето, няма ли опасност за здравето, за костната система и тъй нататък. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3730 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:14 PM

Цитат

Вие давате ли нещо на корсовците?

Не, само гранула, ама хубава.
Ето ни с новата играчка:
Качена снимка
Качена снимка
А тук ни хвана щръклицата:
Качена снимка
И току що:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3731 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 10:10 PM

Цитат

А между другото за витамините. Тук имаме до нашето езеро компания от различни породи кучета. И много от тях, независимо, че хранят с Рояла, дават и някакви витамини (нещо ми звучи като АС 37) може би бъркам. Вие давате ли нещо на корсовците? понеже никой не ми е отговорил за това, та питам пак. Защото нали сега расте и като пропуска яденето, няма ли опасност за здравето, за костната система и тъй нататък. :blink:

даваме калций на канина и други такива витамини. нашите доктори препоръчват докато расте да се дава калций, че сме от тежките порди и има риск за костите. даваме и рибено масло.

#3732 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:31 PM

Цитат

То на кой ли му се яде на тия градуси... освен на Алира, предполагам.  ;D :wub:

определено и на нас! няма момент,в който да не ни се яде...вчера за секунди ми изчезна прасковата от чинията даже:rolleyes:

#3733 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 July 2008 - 12:19 AM

Цитат

Цитат

определено и на нас! няма момент,в който да не ни се яде...вчера за секунди ми изчезна прасковата от чинията даже:rolleyes:

Алира проблеми с апетита няма - не мога да ви изненадам  ;) пу-пу да не и е уроки, ама като я оставих на redika тя при все че е слушала за апетита на Алира изумяла горката като и сервирала за какво става въпрос  :rolleyes:
Та по нас не се водете, ама иначе е нормално в жегата да хапват по-малко. И това едно - две хранения никакъв пропуск не е, по-сериозен глад и ако ми кажеш, че след 3 дни нищо не е яла - бих ти препоръчала да прочетеш темата за натуралното хранене. На мен ми се вижда много трудно съставянето на правилен порцион кучешка манджа, за това сме на гранули, иначе ако е съставено както трябва менюто можеше да обмисля варианта с натуралното. За добавките - аз лично не подкрепям хипотезата за повече калций ей така като профилактика при едри породи, сбърках се от четене по темата, пускала съм и статии, на Запад + САЩ твърдят точно обратното - при едри породи не толкова висококалорична храна/доза + никакви допълнителни калциево-фосфорни препарати. Аз направих този избор за Алира, не твърдя че е общовалидно твърдение. Тя е получавала за кратко като съвсем бебе - Кафортан (немска добавка) после ГАГ Форте на Канина и след годинката преминахме на разни глюкозаминени препарати - 2 различни си внесох. Това при положение, че се храни със супер премиум гранула. Ако Кази  се храни с разни попарки, като цитираните горе със сигурност ще има дефицити ту на едно ту на друго - ако ще готвите почетете темите за храненето в другите раздели на форума.
Относно рибеното масло - сигурна съм че pyts са се консултирали с лекар за дозировката - не давайте току-така, особено при бебета, може да натоварви черния дроб.

Злоядо куче е мъка, но има шанс като поотрасне да и мине тая работа - за доста такива злояди примери четох. В случая  дано е от жегата.

Леле, Владо - какво си си навлякал с таз чаровна принцеса на леглото  :rolleyes: Ще се бориш за одеало зимата  ;D
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3734 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 07:51 AM

Не и ако си има собствено легло :)
User's Signature

Качена снимка

#3735 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 10:30 AM

Цитат

Цитат

Цитат

на Запад + САЩ твърдят точно обратното - при едри породи не толкова висококалорична храна/доза + никакви допълнителни калциево-фосфорни препарати. Аз направих този избор за Алира, не твърдя че е общовалидно твърдение. Тя е получавала за кратко като съвсем бебе - Кафортан (немска добавка) после ГАГ Форте на Канина и след годинката преминахме на разни глюкозаминени препарати - 2 различни си внесох. Това при положение, че се храни със супер премиум гранула. 

не искам да се изказам против гранулата щото и аз храня с гранула, но ако имате възможност някой да ви направи изследване, дали това което е написано на чувла отговаря на истинското съдържание на храната, ще установите доста голямо разминаване на съставките, така че това което написах е заради това разминаване. поне при храната с която храня аз, това разминаване не е токова фрапантно. а за сащ мнението ми е, че точно там нещата са доста драстични с храните. всички знаем за генно модифицираните храни и мутациите в последствие. :huh:

#3736 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 12:13 PM

Pyts, twoofo, благодаря ви за изчерпателните отговори!  За попарките не ни беше толкова редовно. Дадохме й само няколко пъти да видим разликата в апетита. Сега не й давам нищо, освен гранулите (супер премиум Роял Канин). Яде си, обаче дажбата е доста намалена, не иска да яде цялата порция. И ще си поръчваме сигурно витаминки на Рояла. За рибено масло ще питам лекаря каква доза да й даваме.
User's Signature

Качена снимка

#3737 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 July 2008 - 07:39 PM

Toва с храненето е много субективна тема, колкото хора питаш, толкова мнения ще има. Убедена съм, че това дето го пише на чувала не е 100% истина, но за момента не съм намерила по-удачно решение. Като си поръчам индивидуална рецепта за всяко от кучетата си и намеря време и начин да им я приготвям - ще знам точно какво им давам, но за сега аз съм избрала този вариант за тях. За калция - кой с която хипотеза се чувства най-комфортно, не задължавам никого с избора си - напротив, разбирам защо има привърженици и на двете. Да не пропускаме и факта, че всяко си е със собствените особености, ако за едно куче най-удачно едно, за друго може да е коренно различно. Хубаво щеше да е да имаме диетолози и еднозначни лекарски мнения, но няма такава химера.  :( Бих казала - всеки си следва 6-тото чувство  ;)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3738 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 09:16 PM

и аз съм на мнение, че всяко куче има индивидуални потребности, но общо за породата е размера и нрава, както и морфологията и начина по който протича растежа и развитието на кучето. общо взето тези неща са общовалидни за всички кане корсо.
а така ние караме следобедите ;D

#3739 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 09:19 PM

а също и така :yahoo:
съжалявам за качеството

#3740 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip