Кане корсо италиано
Публикувано: 09 July 2008 - 10:22 AM
Публикувано: 09 July 2008 - 06:12 PM
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец ;D Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 09 July 2008 - 06:18 PM
звънкай утре да се разхождаме заедно ;)
а за яденето...пробвахте ли да я подържите малко гладна?
Публикувано: 09 July 2008 - 06:24 PM
Публикувано: 09 July 2008 - 08:41 PM
Цитат
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец ;D Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:
като не иска да яде не я насилвай. остави я без ядене и после като огладнее ще си изяде гранулите ;D
Публикувано: 09 July 2008 - 09:07 PM
П.П. Друг е въпроса, че може от жегата да не й се папа. То на кой ли му се яде на тия градуси... освен на Алира, предполагам. ;D :wub:
Публикувано: 09 July 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 09 July 2008 - 10:10 PM
Цитат
даваме калций на канина и други такива витамини. нашите доктори препоръчват докато расте да се дава калций, че сме от тежките порди и има риск за костите. даваме и рибено масло.
Публикувано: 09 July 2008 - 10:31 PM
Цитат
определено и на нас! няма момент,в който да не ни се яде...вчера за секунди ми изчезна прасковата от чинията даже:rolleyes:
Публикувано: 10 July 2008 - 12:19 AM
Цитат
Цитат
определено и на нас! няма момент,в който да не ни се яде...вчера за секунди ми изчезна прасковата от чинията даже:rolleyes:
Алира проблеми с апетита няма - не мога да ви изненадам ;) пу-пу да не и е уроки, ама като я оставих на redika тя при все че е слушала за апетита на Алира изумяла горката като и сервирала за какво става въпрос :rolleyes:
Та по нас не се водете, ама иначе е нормално в жегата да хапват по-малко. И това едно - две хранения никакъв пропуск не е, по-сериозен глад и ако ми кажеш, че след 3 дни нищо не е яла - бих ти препоръчала да прочетеш темата за натуралното хранене. На мен ми се вижда много трудно съставянето на правилен порцион кучешка манджа, за това сме на гранули, иначе ако е съставено както трябва менюто можеше да обмисля варианта с натуралното. За добавките - аз лично не подкрепям хипотезата за повече калций ей така като профилактика при едри породи, сбърках се от четене по темата, пускала съм и статии, на Запад + САЩ твърдят точно обратното - при едри породи не толкова висококалорична храна/доза + никакви допълнителни калциево-фосфорни препарати. Аз направих този избор за Алира, не твърдя че е общовалидно твърдение. Тя е получавала за кратко като съвсем бебе - Кафортан (немска добавка) после ГАГ Форте на Канина и след годинката преминахме на разни глюкозаминени препарати - 2 различни си внесох. Това при положение, че се храни със супер премиум гранула. Ако Кази се храни с разни попарки, като цитираните горе със сигурност ще има дефицити ту на едно ту на друго - ако ще готвите почетете темите за храненето в другите раздели на форума.
Относно рибеното масло - сигурна съм че pyts са се консултирали с лекар за дозировката - не давайте току-така, особено при бебета, може да натоварви черния дроб.
Злоядо куче е мъка, но има шанс като поотрасне да и мине тая работа - за доста такива злояди примери четох. В случая дано е от жегата.
Леле, Владо - какво си си навлякал с таз чаровна принцеса на леглото :rolleyes: Ще се бориш за одеало зимата ;D
Публикувано: 10 July 2008 - 10:30 AM
Цитат
Цитат
Цитат
на Запад + САЩ твърдят точно обратното - при едри породи не толкова висококалорична храна/доза + никакви допълнителни калциево-фосфорни препарати. Аз направих този избор за Алира, не твърдя че е общовалидно твърдение. Тя е получавала за кратко като съвсем бебе - Кафортан (немска добавка) после ГАГ Форте на Канина и след годинката преминахме на разни глюкозаминени препарати - 2 различни си внесох. Това при положение, че се храни със супер премиум гранула.
не искам да се изказам против гранулата щото и аз храня с гранула, но ако имате възможност някой да ви направи изследване, дали това което е написано на чувла отговаря на истинското съдържание на храната, ще установите доста голямо разминаване на съставките, така че това което написах е заради това разминаване. поне при храната с която храня аз, това разминаване не е токова фрапантно. а за сащ мнението ми е, че точно там нещата са доста драстични с храните. всички знаем за генно модифицираните храни и мутациите в последствие. :huh:
Публикувано: 10 July 2008 - 12:13 PM
Публикувано: 10 July 2008 - 07:39 PM
Публикувано: 10 July 2008 - 09:16 PM
а така ние караме следобедите ;D
Публикувано: 10 July 2008 - 09:19 PM
съжалявам за качеството