Кане корсо италиано
Публикувано: 08 August 2008 - 10:30 AM
Греко е муцка :wub:
Ние още имаме проблеми с оставането вкъщи - т.е сама. Няма вой, но има поразии, е - значително по-малко, но не е още зрялото куче, което да си кротува без да пипне нищо. :(
Елеонора затваряйте вратата по малко докато сте там - и подавай гранули през решетката или му ги пускай по пода на клетката да ги търси сред другите неща в нея. После отваряш. И така - постепенно ;) Ще се научите. Ние се бяхме научили за кратки периоди, ама после аз развалих нещата с клетката. Алира я изкривява до неузнаваемост и се отказах.
Публикувано: 08 August 2008 - 10:42 AM
Цитат
Така процедираме :blink:и стои спокоен, обаче!ела да видиш какво става като тръгнем да се изнизваме от стаята макар и за секунда :viking: ;Dно няма да се отказваме :blink:той инат-ние два пъти повече ;)
Публикувано: 08 August 2008 - 10:56 AM
При едно от съвсем първите извеждания от къщи (по надвечер, по нужда) изведнъж животинката започна да издава странни звуци... - започна да диша с огромна трудност - ако се чували астматичен пристъп ..... нещо такова
Бърках в гърлото, тупах по гърба - нищо.
Дадохме храна и вода за проба - яде и пие и пак диша ужасно
Бегом при ветеринарите, да са живи и здрави работят до 20:00....
Остър алергичен пристъп! причина - неизвестна, предположиха че е гризнал някое насекомо....
Две бързи инжекции и след 5 минути бебока се оправи, сякаш нищо не е било.
Голям ужас беше, просто си отиваше....
Някой имал ли е такъв случай? дано да е било нещо случайно
Иначе сега си се разхождаме по малко сутрин и вечер, без особен ентусиазъм от негова страна. Даже с кеф бяга обратно към къщи като стане време за прибиране :blink:
и от толкова много неща го е страх.... Защо ли ;) ?
Публикувано: 08 August 2008 - 11:00 AM
Цитат
Веднага :blink: Иначе тъй като нямам особен напредък, не се осмелявам много много да съветвам.Винаги когато я видя, че е в стойка - хваля ;) Най-добрата й стойка е като се зазяпа в някоя птица примерно ;D Купили сме й изложбен повод-за да прави разлика между "редом" и "ринг". Във външни условия й слагам повода, докато наоколо играят други кучета, минават хора и т.н. и правим по някое кръгче - но се запъва магарицата :blink: Чат-пат я слагам в стойка на различни повърхности - паркет, трева, асфалт, килим - да свиква. За сега само това правим.
Публикувано: 08 August 2008 - 12:29 PM
2 месеца и 19 дни ми се струва рано. А защо толкова рано е бита третата?
и дай снимка на бебока :blink:

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 08 August 2008 - 12:33 PM
Колко време продължава този период на рушене? Какво го обуславя? Как се справя човек с него? Играчките не помагат ли? Така или иначе ще трябва да седи сам по цял ден. Т.е. с котката. Изначалната идея беше двете гадинки да си правят компания и да си се забавляват някак. И определено ще имат достъп до малка част от къщата в наше отсъствие - антрето, мокрото помещение и евентуално банята. Мислех да разположим къщичките им в кабинета, за да си имат и една по-голяма стая за разходка, но честно казано не бих рискувал гризане, ровене и напикаване на новите мебели... :-
Публикувано: 08 August 2008 - 12:42 PM
Мойто зверче не им обръща внимание, но за сметка на това един път направи опит да рови в стената :rolleyes:
И поради тази причина отлагам ремонта докато Айк надрасне това, което се надявам да стане до 9-10 месец. Оправия при мен няма-имаме над 20 играчки-но те си стоят в ъгъла и не ги поглежда. Интерес проявява единствено към кокалите от пресована кожа и разбира се към почти всички мои вещи като кутии цигари, шнола за коса, портмоне и т.н
Съветът ми е да се примириш, че поражения ще има :(

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 08 August 2008 - 01:00 PM
http://dog.bg/forum/...pic,3076.0.html , като се надявам да не се обезкуражиш от прочетеното, апо-скоро да се въоръжиш с нерви и търпение ;)
Публикувано: 08 August 2008 - 01:07 PM
Цитат
Е ти какво очакваш?Статуетка? ;D
Това са големи и силни бебета, които имат нужда да си чешат зъбките където им попадне вкл. ползват и играчки за тази цел, но сякаш рядко.За пикането и акането какво да кажа ,количествата са огромни ;Dдокато кученцето не стане на 4-5-6 месеца и не си изгради навици се срастваш с парцала, а белите могат да продължат до година ,та и след това.Другото не маловажно нещо е ,че точно тази порода се привързва много силно към собствениците си и страдат много докато са сами , а как се изразява страданието-ами в рушене.Е, на теб може пък и да ти се падне някое супер кротко ;)
Аз също бях решила да го взема когато се преместя в новото жилище , но размислих и не съжалявам независимо ,че кученцето ще остава само макс по 2-3 часа дневно.На мен най-големия ужас за в момента беше какво ще се случи с кожения салон на колата :o ;Dто пък се оказа ,че той си ляга и не помръдва, така че...късмет...
Публикувано: 08 August 2008 - 01:16 PM
Публикувано: 08 August 2008 - 01:23 PM
Цитат
Съгласна съм :blink:, но се си мисля ,че оставено само би му било доста по-интересно да пробва да подхапне туй-онуй дето не е играчка :blink:
На нашия са му интересни играчките ,даже ни ги носи ,за да му ги мятаме :blink:другото ни куче пък си има едно шалче от 10год и все него си разнася ;Dв цялата къща друго не е пипнал...характер :blink:
Публикувано: 08 August 2008 - 01:26 PM