Цитат
всички минават по този път. :ribok:
- Aха! Не се връзвай толкова - бебе е, но е бебе- КУЧЕ ;) Да, голяма игра по този начин не става, но и тя трябва да се научи да не се "нервира" а просто да се подчини на голямото куче. КОлкото повече се нервира, толкова повече ще я въргалят. Трябват и връстници за игра - съгласна! Но и такива моменти в които да я "подчиняват" също са нужни за да разбере правилата на поведение. Е. не съм съгласна, че собственикът на голямото куче не трябва да да го контролира в такива ситуации - нещата загрубяват макар че не се нараняват и някои бебета се стресират прекомерно. Алира също има тенденция да "подчинява" някои бебета/младоци, които вижда за пръв път, което аз не толерирам, мятам се и я дръпвам. Знам, че макар стабилните бебета просто стават и се отръскват, стопаните се стресират в пъти повече - разбирам го.
Но Владо, нали си подготвен, че ще има конфликти и за напред, не ти го пожелавам, но с тези характеристики на кучетата ни не е необичайно. Случи ли се Фиона да бъде наранена (не включвам одраскване, ожулване, търкаляне), най-добре за нея е ти да реагираш спокойно - поглеждаш щетите и наложи ли се при чичо доктор, никакви викове и крясъци, ох-кания и ах-кания пред "детето". ;)