Кане корсо италиано
Публикувано: 08 November 2008 - 11:41 PM
А за това, че е бил уникален...напълно ти вярвам...всички корсовци са такива :P
Публикувано: 10 January 2009 - 08:23 PM
В България няма развъдник за кане-корсо. Най-близко можеш да си вземеш от Сърбия или Румъния, където има развъдници за породата. В темата за "Развъдници, връзки и кучила" можеш да намериш доста подорбен списък с развъдници от много страни и сама да започнеш кореспонденция с някои от тях. Можеш да разгледаш и снимките на кучетата им, както и да ги попиташ всичко, което те интересува.
Не се подлъгвай по обявите, които има в интернет за продажба на кане-корсо от елитни родители и т.н. в България. Пак повтарям, че все още няма регистриран развъдник у нас. Моя съвет е да разгледаш сайтовете на развъдниците и да си избереш, този който най ти допада... Успех! :blink:
Публикувано: 14 January 2009 - 06:45 PM
От известно време се 4удя нещо...
Ако гушкам мъжкото ку4енце от малко,позволявам му да спи при мен на леглото,и си го глезя най редовно,ще бъде ли ефективен паза4?
Вси4ки тези ласки пре4ат ли?
Трябва ли да сме строги непрекъснато се питам...
Публикувано: 14 January 2009 - 08:13 PM
Всъщност този въпрос за кане корсо ли се отнася, конкретно куче или просто опипване на почвата преди сдобиване с такова?
Публикувано: 15 January 2009 - 03:58 PM
Ина4е "опипваме по4вата" както каза,освен Кане имам и симпатии към Ротвайлер-а,та ту пиша тук ту разпитвам собствениците по парковете и така...
Сега се интересувам от подобни породи,но ще си взема ку4енце 4ак след година-две.Няма лошо от сега да ви питам нали ;D.
redika,имам женски Лабрадор на 9 месеца.
И сега като казах за малката...
Ако да ре4ем взема мъжки представител на породата/пак казвам 4е ще бъде след 1-2 год./ как стои въпроса с "ка4ването",той мъжки тя женска...
Въпреки 4е все си мисля 4е тя ще го "отгледа",и той може би ще я има за майка,не знам...
Публикувано: 15 January 2009 - 04:38 PM
Цитат
Не само, че не е лошо, напротив - много е добре да се информираш предварително и да прецениш кое куче е подходящо за теб.
Отглеждането на куче с ласки не вреди на това да отличи,кога има "ситуация", напротив както вече казах - ласките, поднасяни ежедневно, но само когато кучето е балансирано и се държи спрямо желанието ни са част от изграждането на добра връзка с него. Всеки има различна представа за това колко "лигаво" трябва да е кучето му, аз искам моето да е по-скоро дружелюбно отколкото недоверчиво към всеки, осигурява ми по-лесен живот с него. Знам, че някои хора вярват в това, че ако галиш и гоовриш мило на кучето си го "лигавиш" и то няма да е добър пазач, ами не виждам особена връзка - та то няма да пази от мен. За мен да не е добър пазач означава да не е подчинено на волята ми или да е страхливо примерно - е това вече можем да постигнем с даване на ласки в неподходящ момент, като гореспоменатите. Например кучето го е страх - ние го галим и следователно одобряваме. Може и да има такава теория, че ласките и гушкането пречат на пазаческите умения, за кучета от които се иска да са изключитело недоверчиви и да пазят изключително агресивно, защото това им е професията. Аз лично не виждам как ще убиете инстинкта на едно кане корсо - който или има или няма, а другото е оттрениране на ситуации, с това, че го галите и гушкате. А и говорим за домашни любимци, за какво толкова пазене може да става дума?!
Относно "качването" - разгонена кучка е разгонена кучка, независимо от самоличността и. Син ще се "качва" и на родната си майка. В такъв момент две разнополови кучета трябва да са отделени за да няма нежелан резултат. Мъжкото ми куче е кастрирано и аз лично нямам такъв проблем. Да имаш 2 кучета е много забавно и за тях и за теб наблюдавайки ги като взаимоотношения. Грижите не са чак двойни, но не са за подценяване особено на разходките ;)
Публикувано: 15 January 2009 - 04:57 PM
Ами,май аз полу4их нужния отговор.Благодаря ти twoofo.
Сега се сетих нещо...
Каза нещо за разходките...
Не му е тук мястото/смисъл то това си важи за вси4ки породи/,но...тъп ще е,да...
;D...Та въпроса може да ви се стори тъпи4ък,но как се водят на повод 2 ку4ета примерно/за пове4е да не питам сега ;D/
Аз знам 4е инстиктивно ку4ето застава от ляво.и двете ку4ета от ляво ли ще стоят,или едно от ляво друго от дясно.Не съм обръщал внимание по улиците,да видя как хората водят пове4е от 2 или пове4е ку4ета...
Публикувано: 16 January 2009 - 02:17 AM
Аз имам две кучета и самото водене на повода не е никакъв проблем, ако положиш необходимите усилия за това. С добро обучение всичко се постига и 10 кучета да водиш, ще ти бъде удоволствие :blink: Само че възниква и въпроса...как ще се оправяш, когато са пуснати или видят някой неприятел отсреща... :blink:
Публикувано: 16 January 2009 - 10:25 AM
redika,ами нали си имам само едно ку4е,но когато са на поляната и моето си играе с още няколко,аз следя вси4ки,и съм готов/ако имах право де/ да им дам команди на вси4ките.Това ми станало като рефлекс,като видя 4е някое има нужда от корекция,ще го коригирам.
Публикувано: 16 January 2009 - 05:04 PM
Но пък мога да ти гарантирам, че вкъщи никога няма да ти е скучно ;D
Публикувано: 23 January 2009 - 09:08 PM
Официално се обръщам към собствениците на кане-корсото, което на последната изложба декември месец ухапа моята бретонка, на изложбата утре и другиден да водят кучето си с наморник. След инцидента - от въпросното ухапване кучето ми беше подложено на нееднократна резекция, тъй като мястото му беше набрало вследствие на хематон от вътрешната контузия. Ако не приемете приятелския ми съвет ще подам контестация, за да не постадат и други кучета, не е допустимо агресивни и неуравновесени кучета да се водят на изложби.