Малиноа
Публикувано: 16 October 2008 - 07:56 PM
Абе обичам си го РАЗБОЙНИКА :)
Публикувано: 20 October 2008 - 06:37 AM
Публикувано: 25 October 2008 - 09:40 PM
Цитат
с любимия си приятел добермана Чар...
Стопанката на Чаро ми разправя за Вас :kuchence: Как си познах, че е Чар... Те цяло лято бяха в Бургас и се радвахме на съвместни разходки. :wub:
Много се извинявам за офф-топика. :izcherven:

Публикувано: 20 December 2008 - 02:08 PM
Нека по опитните се изкажат
Публикувано: 20 December 2008 - 04:34 PM
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си. :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам, :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има. :yahoo:
Макс и Мориц

Публикувано: 21 December 2008 - 03:31 PM
Цитат
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си. :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам, :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има. :yahoo:
Макс и Мориц

Не се засягам въобще, просто искам да разбера защо хората предпочитат малиноа.
И Грюнендал и Малиноа и Тервюрен и Лакеноа са работни кучета.
Публикувано: 28 December 2008 - 11:23 PM
Цитат
Нека по опитните се изкажат
Здравейте,
за по-опитни незнам ,но ще се опитам да споделя за малиноа -една от фаворитните ми породи.Жена ми има 4 год.стаж с обучението и работа с малиноа в Холандия.Докато бяхме там аз също съм наблюдавал малиноа и съм работил отчасти с тях в един от най-силните клубове за такива там.Дори исках и да проведа курсове за фигурантчик с най-добрия такъв в Холандия-Тео.-вече мой приятел.Клуба притежава страхотна кръв малиноа а лично Тео вече няколко години подред представя и обучава световни шампиони като едно негово куче стана 2 год. подред шампион на Европа а мисля и в света.
Исках преди години да внеса няколко кучета и да ги развъждам и обучавам но уви-други порода зае място в сърцето ми ,но това е друга история.
ЗАщо малиноа най-вече?
Според мен защото се доказва в последните години като най-удачно за обучение куче с най-добри постижения.Страхотна захапка,бързина,характер/огън/ и др.нужни за работа с тях.Отдавна света знае за съжаление че немските овчарки отдавна на световния подиум са шоу кучета.
Запазиха се с работните си качества защото например в Холандия дори и децата знаят ,че тези кучета са полицейски или за спорт а не просто домашно красиви екстериорни кучета..
Oт разговорите ми с професионалисти в обучението при работни кучета разбрах едно.Всички са добри но малиноата е малиноа.Това е мнение на 99.99% от клубовете в Холандия например ,която се води в момента за фаворит при малиноата.
поздрави,...
Публикувано: 28 December 2008 - 11:30 PM
Когато видя една помивка за малиноа както в повечето случаи в ринговете на изложби от БРФК и ме хваща яд на определени хора.
Има много кадърни хора ,които искат да работят с такива кучета и заслужават хубави кучета а не да се набутват в улици без изход.Досега съм имал възможност да разговарям с хора ,които претендират ,че развъждат малиноа тук в България-но са се отдалечили доста от истината според мен.
Един съвет от мен:
Не вземайте просто току така едно такова куче за домашен любимец.Малиноата не заслужава да бъде унищожена по такъв начин както пострадаха много подобни на нея работни породи кучета.Това е едно работно куче ,което трябва задължително да се обучава и тренира.
Или вземайте за да спортувате с тях или си вземете друга порода .. ;)
Публикувано: 29 December 2008 - 07:14 AM
Публикувано: 29 December 2008 - 12:02 PM
понеже досега масово се използваха германски овчари за целта.
И още рот, доберман, ризен.
Има поне 20 породи, които заслужават сериозно внимание и с които няма почти никакъв
или въобще никакъв опит.
Освен това мнозинството от вас се насочват към малиноа, защото при правилен подход
резултата е сигурен.
Така че правилно твърдение би било - малиноа, понеже е най-лесно.
Публикувано: 29 December 2008 - 11:26 PM
Не се приемам за несериозен човек защото говоря което съм видял усетил изпитал и т.н.
Има доста клубове ,които имат и по някое друго куче като добермани,немски "овчарки" а не овчари/ ;)/ ,но резултатите са си резултати.Незнам доколко ти си присъствал на изпитания с малиноа и други породи за да си направиш сравнение,но не съм съгласен че всички се нахвърлят на малиноа защотото е най-лесно.Аз бих казал ,че са най-подходящи и с тях могат да се постигнат доста по-добри резултати ,което света доказва.
Аз лично нямам малиноа,имам 50 каракачански кучета и от инат мога да се заема да пробвам да обуча едно две -но колкото и да ги обучавам няма да станат малиноа.
Нали знаеш приятельо ,че всяко едно куче си има предназначение.Както за мен от каракачанското куче по-добро няма за стадото и за нашия релеф то и по-добро от малиноа за обучение в момента няма...
Обори ми с факти и ще се съглася..
поздравии
Публикувано: 30 December 2008 - 12:00 AM
Цитат
:P
Бавно схващаш или аз се изразявам не достатъчно ясно?!
Публикувано: 30 December 2008 - 12:33 AM
Цитат
Не се приемам за несериозен човек защото говоря което съм видял усетил изпитал и т.н.
Има доста клубове ,които имат и по някое друго куче като добермани,немски "овчарки" а не овчари/ ;)/ ,но резултатите са си резултати.Незнам доколко ти си присъствал на изпитания с малиноа и други породи за да си направиш сравнение,но не съм съгласен че всички се нахвърлят на малиноа защотото е най-лесно.Аз бих казал ,че са най-подходящи и с тях могат да се постигнат доста по-добри резултати ,което света доказва.
Аз лично нямам малиноа,имам 50 каракачански кучета и от инат мога да се заема да пробвам да обуча едно две -но колкото и да ги обучавам няма да станат малиноа.
Нали знаеш приятельо ,че всяко едно куче си има предназначение.Както за мен от каракачанското куче по-добро няма за стадото и за нашия релеф то и по-добро от малиноа за обучение в момента няма...
Обори ми с факти и ще се съглася..
поздравии
Ще пробвам по друг начин да обясня.
G e запален драг рейсър, след внимателно проучване, четене, обсъждане и анализиране,
се спира на марка М модел Б (доказана и изпитана многократно) понеже е наясно че принципно с тази кола, с най-малко вложения(време, пари, труд) може да я направи сравнително най-вървежна в класа.
Дано сега да се е изяснило какво имам в предвид.
Пич, нок си е точно псевдо овчар, каракачанското куче си е аборигинен такъв.
С малиона не съм. Ама съм гледал разни неща в (ю)тубата и тв.
Най-подходящ<=>най-лесен?! (дава най-добри резултати)
От масово използваните породи, за които стана дума се припокриват 2те думички в случая според мен.
Със сигурност си прав за предназначението (друг е въпроса, доколко е вероятно да се намери куче,
от дадена порода със съхранени качества т.е. от работна линия, при някои породи шансът е минимален).
Питбулът е породата с вероятно най-висок потенциал във всеки един аспект,
разбира се пак мое мнение. Само че е по-трудна, резултатът несигурен.
Общо взето мнозинството винаги избера най-лесното, в случая с малиноа лесното е и доказано добро,
ама дали е най-доброто - тук е въпроса.
Аз считам че не е.
Иначе лично за мен както споменах на една, доскоро неосъзната любителка на ескеските,
все още не съществува най-добра порода.
От днешните най-близо обаче е пита.
Публикувано: 30 December 2008 - 07:38 AM
Цитат
се спира на марка М модел Б (доказана и изпитана многократно) понеже е наясно че принципно с тази кола, с най-малко вложения(време, пари, труд) може да я направи сравнително най-вървежна в класа...
Тръгна на верен път, но има мъничка грешка относно вложените време, труд и пари - малиноа изисква повече, но и дава повече. Наложила се е по света като най-добрата порода за работа не защото е станала популярна или заради някое филмче а защото наистина притежава физическите и не по-малко важно - психическите данни, необходими за високите постижения които показва. Изключвам индивидуалните качества, които притежава всяко отделно куче от всяка отделна порода - говорейки глобално за породи малиноа е селекционирана и използвана предимно за работа (докато останалите белгийки въпреки сходните физически данни са с повече "шоу" забежки и показват повече неустойчивост към тежки психически натоварвания). Късият косъм несъмнено е изиграл роля при избора на малиноа, но вярвайте ми, че човек който е решил да тренира с кучета едва ли ще се замисли с какъв косъм е кучето ако притежава необходимите му хъс, твърдост, самостоятелност и същевременно желание за работа с "неговия" човек...
Вярно е, че тези уникални качества правят малиноа предпочитани пред бившите НОК - фаворити (които за съжаление загубиха много от работните си качества заради "модните" подиуми и които сега тепърва започват отново да се изкачват по стълбицата на работещите), но не заради теорията
Цитат
П.с. Да ме извинят любителите на "марките" (и кучета, и аФФФтомобили) за използваните примери, ако са намерили в сравнията нещо обидно за фаворита си B)