Dog.bg Форуми : Малиноа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малиноа

#161 Потребителят е офлайн   idinev Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2008 - 02:04 PM

MITKO,
Хубав е хайванинът му нйеден!  :->) Дано и моят стане по-уравновесен.
Между другото, на моят му се отразиха добре трите урока, които взе миналата седмица. Усеща се, че ходи на у-ще :)

#162 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 October 2008 - 10:00 PM

Ще стане по-уравновесен,защото ти го искаш и работите вече по въпроса.ДВАМАТА с Макс и учителката.Поздрави от един друг риж дявол ,който не спира да ме удивява с неизчерпаемия си оптимизъм и жизнерадост.
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   idinev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 07:56 PM

Вярно е, че вече по-малко лае по другите кучета, а по хората е пръв помияр. Обича да го галят. Като че ли малко започна да ме послушва, но не смея да кажа твърдо за да не го урочасам :). Попремерихме се тия дни и сега сме в мир. Като го извеждам все още ме е страх да го пускам сам, но се престрашавам.
Абе обичам си го РАЗБОЙНИКА :)

#164 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 20 October 2008 - 06:37 AM

Тези рижи дяволи имат способността да влизат под кожата на човека ;DВ къщи освен Гард имам женска НОК и две мои котки/също и постоянно вариращ брой прибрани от улицата малки котета/,но друго животно трудно се врежда за ласки.По-гальовен е от котките.Гали се като тях и ако някой иска да има голяяяяма котка....ами да си вземе малиноа ;D
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 20 October 2008 - 01:53 PM

Най-важното,че на същото специално внимание се радват и приятелите,които ми идват на гости.Мазохисти ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 25 October 2008 - 09:40 PM

Цитат

Представям Ви бъдещия ученик Макс

с любимия си приятел добермана Чар...

Стопанката на Чаро ми разправя за Вас  :kuchence: Как си познах, че е Чар... Те цяло лято бяха в Бургас и се радвахме на съвместни разходки.  :wub:
Много се извинявам за офф-топика.  :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   german sheperd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 02:08 PM

Винаги съм се чудел защо всички избират малиноата от белгийските овчарки :-  има и други породи като Грюнендал, Лакеноа, Тервюрен и т.н. със какво малиноа се отличава от другите защо всички избират нея?Със какво тя е "Най", аз мисля че няма кой знае каква разлика със другите...и все пак?Аз имам Грюнендал на 3 години и не виждам някаква разлика в характера.Заради късия косъм ли?-съмнявам се.Надявям се да се получи полезна дискусия.
Нека по опитните се изкажат

#168 Потребителят е офлайн   idinev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 04:34 PM

Лично аз си избрах Малиноа заради късия косъм.  ;) По това време нямах никакъв опит или познания с белгийските овчарки (не че сега имам някакъв...)  :rolleyes:
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си.  :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам,  :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има.  :yahoo:

Макс и Мориц
Качена снимка Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 05:56 PM

да чар е супер!!най-милия доберман,който съм виждала!!
сори за офф-а  :blink:

#170 Потребителят е офлайн   german sheperd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 03:31 PM

Цитат

Лично аз си избрах Малиноа заради късия косъм.  ;) По това време нямах никакъв опит или познания с белгийските овчарки (не че сега имам някакъв...)  :rolleyes:
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си.  :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам,  :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има.  :yahoo:

Макс и Мориц
Качена снимка Качена снимка

Не се засягам въобще, просто искам да разбера защо хората предпочитат малиноа.
И Грюнендал и Малиноа и Тервюрен и Лакеноа са работни кучета.

#171 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 11:23 PM

Цитат

Винаги съм се чудел защо всички избират малиноата от белгийските овчарки :-  има и други породи като Грюнендал, Лакеноа, Тервюрен и т.н. със какво малиноа се отличава от другите защо всички избират нея?Със какво тя е "Най", аз мисля че няма кой знае каква разлика със другите...и все пак?Аз имам Грюнендал на 3 години и не виждам някаква разлика в характера.Заради късия косъм ли?-съмнявам се.Надявям се да се получи полезна дискусия.
Нека по опитните се изкажат

Здравейте,

за по-опитни незнам ,но ще се опитам да споделя за малиноа -една от фаворитните ми породи.Жена ми има 4 год.стаж с обучението и работа с малиноа в Холандия.Докато бяхме там аз също съм наблюдавал малиноа и съм работил отчасти с тях в един от най-силните клубове за такива там.Дори исках и да проведа курсове за фигурантчик с най-добрия такъв в Холандия-Тео.-вече мой приятел.Клуба притежава страхотна кръв малиноа а лично Тео вече няколко години подред представя и обучава световни шампиони като едно негово куче стана 2 год. подред шампион на Европа а мисля и  в света.
    Исках преди години да внеса няколко кучета и да ги развъждам и обучавам но уви-други порода зае място в сърцето ми ,но това е друга история.
ЗАщо малиноа най-вече?
Според мен защото се доказва в последните години като най-удачно за обучение куче с най-добри постижения.Страхотна захапка,бързина,характер/огън/ и др.нужни за работа с тях.Отдавна света знае за съжаление че немските овчарки отдавна на световния подиум са шоу кучета.
  Запазиха се с работните си качества защото например в Холандия дори и децата знаят ,че тези кучета са полицейски или за спорт а не просто домашно красиви екстериорни кучета..

Oт разговорите ми с професионалисти в обучението при работни кучета разбрах едно.Всички са добри но малиноата е малиноа.Това е мнение на 99.99% от клубовете в Холандия например ,която се води в момента за фаворит при малиноата.
поздрави,...

#172 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 11:30 PM

Забравих също да добавя ,че на драго сърце мога да помогна за закупуване на малки кутрета от най-добрите кръвни линии в момента от Холандия.Естествено за хора които ще тренират тези кучета.Ще го направя поради една единствена причина.
Когато видя една помивка за малиноа както в повечето случаи  в ринговете на изложби от БРФК и ме хваща яд на определени хора.
  Има много кадърни хора ,които искат да работят с такива кучета и заслужават хубави кучета а не да се набутват в улици без изход.Досега съм имал възможност да разговарям с хора ,които претендират ,че развъждат малиноа тук в България-но са се отдалечили доста от истината според мен.

Един съвет от мен:
Не вземайте просто току така едно такова куче за домашен любимец.Малиноата не заслужава да бъде унищожена по такъв начин както пострадаха много подобни на нея работни породи кучета.Това е едно работно куче ,което трябва задължително да се обучава и тренира.
Или вземайте за да спортувате с тях или си вземете друга порода .. ;)

#173 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2008 - 07:14 AM

Нямам какво да добавя, но не мога да се въздържа да подкрепя ТИТО - не само защото мнението му съвпада с моето (особено относно бг развъждането - за съжаление клуб "Белгийски овчарки" не функционира особено добре... засега надявам се), а и защото се радвам да прочета мнението на човек който очевидно познава породата. Поздрав :palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 December 2008 - 09:15 AM

Само мога да се присъединя. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 12:02 PM

Абе такива дефиниции и определения кое е най-добро са леко несериозни,
понеже досега масово се използваха германски овчари за целта.
И още  рот, доберман, ризен.
Има поне 20 породи, които заслужават сериозно внимание и с които няма почти никакъв
или въобще никакъв опит.
Освен това мнозинството от вас се насочват към малиноа, защото при правилен подход
резултата е сигурен.
Така че правилно твърдение би било - малиноа, понеже е най-лесно.

#176 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 December 2008 - 05:25 PM

В  света продължават да се използват породите,които си изредил.Даже се явяват и по състезания,работни изпитания...Горното твърдение обаче го доказват резултатите,който малиноа показват.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 11:26 PM

Varvarin ,

Не се приемам за несериозен човек защото говоря което съм видял усетил изпитал и т.н.
Има доста клубове ,които имат и по някое друго куче като добермани,немски "овчарки" а не овчари/ ;)/ ,но резултатите са си резултати.Незнам доколко ти си присъствал на изпитания с малиноа и други породи за да си направиш сравнение,но не съм съгласен че всички се нахвърлят на малиноа защотото е най-лесно.Аз бих казал ,че са най-подходящи и с тях могат да се постигнат доста по-добри резултати ,което света доказва.
Аз лично нямам малиноа,имам 50 каракачански кучета и от инат мога да се заема да пробвам да обуча едно две -но колкото и да ги обучавам няма да станат малиноа.
Нали знаеш приятельо ,че всяко едно куче си има предназначение.Както за мен от каракачанското куче по-добро няма за стадото и за нашия релеф то и по-добро от малиноа за обучение в момента няма...
  Обори ми с факти и ще се съглася..
поздравии

#178 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 12:00 AM

Цитат

В  света продължават да се използват породите,които си изредил.Даже се явяват и по състезания,работни изпитания...Горното твърдение обаче го доказват резултатите,коИто малиноа показват.

:P
Бавно схващаш или аз се изразявам не достатъчно ясно?!

#179 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 12:33 AM

Цитат

Varvarin ,

Не се приемам за несериозен човек защото говоря което съм видял усетил изпитал и т.н.
Има доста клубове ,които имат и по някое друго куче като добермани,немски "овчарки" а не овчари/ ;)/ ,но резултатите са си резултати.Незнам доколко ти си присъствал на изпитания с малиноа и други породи за да си направиш сравнение,но не съм съгласен че всички се нахвърлят на малиноа защотото е най-лесно.Аз бих казал ,че са най-подходящи и с тях могат да се постигнат доста по-добри резултати ,което света доказва.
Аз лично нямам малиноа,имам 50 каракачански кучета и от инат мога да се заема да пробвам да обуча едно две -но колкото и да ги обучавам няма да станат малиноа.
Нали знаеш приятельо ,че всяко едно куче си има предназначение.Както за мен от каракачанското куче по-добро няма за стадото и за нашия релеф то и по-добро от малиноа за обучение в момента няма...
  Обори ми с факти и ще се съглася..
поздравии

Ще пробвам по друг начин да обясня.
G e запален драг рейсър, след внимателно проучване, четене, обсъждане и анализиране,
се спира на марка М модел Б (доказана и изпитана многократно) понеже е наясно че  принципно с тази кола, с най-малко вложения(време, пари, труд)  може да я направи сравнително най-вървежна в класа.
Дано сега да се е изяснило какво имам в предвид.

Пич, нок си е точно псевдо овчар, каракачанското куче си е аборигинен такъв.
С малиона не съм. Ама съм гледал разни неща в (ю)тубата и тв.
Най-подходящ<=>най-лесен?! (дава най-добри резултати)
От масово използваните породи, за които стана дума се припокриват 2те думички в случая според мен.
Със сигурност си прав за предназначението (друг е въпроса, доколко е вероятно да се намери куче,
от дадена порода със съхранени качества т.е. от работна линия, при някои породи шансът е минимален).
Питбулът е породата с вероятно най-висок потенциал във всеки един аспект,
разбира се пак мое мнение. Само че е по-трудна, резултатът несигурен.
Общо взето мнозинството винаги избера най-лесното, в случая с малиноа лесното е и доказано добро,
ама дали е най-доброто - тук е въпроса.
Аз считам че не е.
Иначе лично за мен както споменах на една, доскоро неосъзната любителка на ескеските,
все още не съществува най-добра порода.
От днешните най-близо обаче е пита.

#180 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 December 2008 - 07:38 AM

Цитат

G e запален драг рейсър, след внимателно проучване, четене, обсъждане и анализиране,
се спира на марка М модел Б (доказана и изпитана многократно) понеже е наясно че  принципно с тази кола, с най-малко вложения(време, пари, труд)  може да я направи сравнително най-вървежна в класа...

Тръгна на верен път, но има мъничка грешка относно вложените време, труд и пари - малиноа изисква повече, но и дава повече. Наложила се е по света като най-добрата порода за работа не защото е станала популярна или заради някое филмче а защото наистина притежава физическите и не по-малко важно - психическите данни, необходими за високите постижения които показва. Изключвам индивидуалните качества, които притежава всяко отделно куче от всяка отделна порода - говорейки глобално за породи малиноа е селекционирана и използвана предимно за работа (докато останалите белгийки въпреки сходните физически данни са с повече "шоу" забежки и показват повече неустойчивост към тежки психически натоварвания). Късият косъм несъмнено е изиграл роля при избора на малиноа, но вярвайте ми, че човек който е решил да тренира с кучета едва ли ще се замисли с какъв косъм е кучето ако притежава необходимите му хъс, твърдост, самостоятелност и същевременно желание за работа с "неговия" човек...
Вярно е, че тези уникални качества правят малиноа предпочитани пред бившите НОК - фаворити (които за съжаление загубиха много от работните си качества заради "модните" подиуми и които сега тепърва започват отново да се изкачват по стълбицата на работещите), но не заради теорията

Цитат

Най-подходящ<=>най-лесен?!
Ето защо ако G иска да е истински "бърз"(не като скорост, а като постижения ;) ) не си купува мерцедес, а ферари :->) Но за да победиш не е достатъчно само да купиш ферарито - трябва да се научиш и да го шофираш, а това не става с курсове кат.В... Трябва да вложиш много повече усилия, тренировки, мислене, нерви и време за да караш малиноа, отколкото да се возиш на мерцедес и да си някъде в групата, гонеща ферарито  ;)  Освен това с ферари се катастрофира много по-лесно и е много по-опасно, отколкото с удобния но тромав мерцедес ;D
П.с. Да ме извинят любителите на "марките" (и кучета, и аФФФтомобили) за използваните примери, ако са намерили в сравнията нещо обидно за фаворита си B)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема