Цитат
Нека по опитните се изкажат
Здравейте,
за по-опитни незнам ,но ще се опитам да споделя за малиноа -една от фаворитните ми породи.Жена ми има 4 год.стаж с обучението и работа с малиноа в Холандия.Докато бяхме там аз също съм наблюдавал малиноа и съм работил отчасти с тях в един от най-силните клубове за такива там.Дори исках и да проведа курсове за фигурантчик с най-добрия такъв в Холандия-Тео.-вече мой приятел.Клуба притежава страхотна кръв малиноа а лично Тео вече няколко години подред представя и обучава световни шампиони като едно негово куче стана 2 год. подред шампион на Европа а мисля и в света.
Исках преди години да внеса няколко кучета и да ги развъждам и обучавам но уви-други порода зае място в сърцето ми ,но това е друга история.
ЗАщо малиноа най-вече?
Според мен защото се доказва в последните години като най-удачно за обучение куче с най-добри постижения.Страхотна захапка,бързина,характер/огън/ и др.нужни за работа с тях.Отдавна света знае за съжаление че немските овчарки отдавна на световния подиум са шоу кучета.
Запазиха се с работните си качества защото например в Холандия дори и децата знаят ,че тези кучета са полицейски или за спорт а не просто домашно красиви екстериорни кучета..
Oт разговорите ми с професионалисти в обучението при работни кучета разбрах едно.Всички са добри но малиноата е малиноа.Това е мнение на 99.99% от клубовете в Холандия например ,която се води в момента за фаворит при малиноата.
поздрави,...