Малиноа
Публикувано: 29 September 2008 - 12:25 PM
Опитаи се да му отвлечеш вниманието с играчка или лакомство,когато имате проява на агресия.Сега е времето да свикне да общува със себеподобни .Да не забравяме и за хората.Колкото по-дружелюбен е толкова по-добре.Из форума има доста теми и за социализация.
А за вируса....от заразен по-заразен и лечение НЯМА. ;D
А за вируса....от заразен по-заразен и лечение НЯМА. ;D
Публикувано: 06 October 2008 - 10:22 PM
Представям Ви бъдещия ученик Макс
с любимия си приятел добермана Чар...

Съюзници разбойници...

единствено това куче обича, муши се в него, ближе го минава под него, той пък от своя страна му позволява волности, които на никой друг не разрешава, е често пъти го натиска с уста за врата, защото Макс е много досаден...
в редките случаи на търсене на подкрепа...

обмислящ поредната дивотия...

Съюзници разбойници...

единствено това куче обича, муши се в него, ближе го минава под него, той пък от своя страна му позволява волности, които на никой друг не разрешава, е често пъти го натиска с уста за врата, защото Макс е много досаден...
в редките случаи на търсене на подкрепа...

обмислящ поредната дивотия...

Публикувано: 09 October 2008 - 06:38 PM
Днес за Макс беше 15-ти септември.
Нямам думи...
Косматия се преобрази, сякаш някаква добра фея му духна в празната тикава и я напълни с послушание и желание за учене. Само в началото ги напсува (налая) по веднъж всичките ученици и после стана културен и възпитан. Може би беше зашеметен и изненадан и утре всичко да тръгне по стария начин, но вече имам надежда. :blink:
Учителката е възхитена от него. :yahoo: диагнозата е: силно доминантен, упорит, агресивен - с една дума идиот :huh: истински малиноа. Тя много обича такива. ;D
В групата има два питбула по на година и нещо (единия го познавам още от пролетта, явно не е много напреднал) един НОК около 10 месеца (той доста се заяжда с Макс) и няколко редривъра. :sedni!:
Аз съм на крилете на радостта, зашеметен, онемял, изненадан.... и какво ли не още. :Танц: :yahoo:
Нямам думи...
Косматия се преобрази, сякаш някаква добра фея му духна в празната тикава и я напълни с послушание и желание за учене. Само в началото ги напсува (налая) по веднъж всичките ученици и после стана културен и възпитан. Може би беше зашеметен и изненадан и утре всичко да тръгне по стария начин, но вече имам надежда. :blink:
Учителката е възхитена от него. :yahoo: диагнозата е: силно доминантен, упорит, агресивен - с една дума идиот :huh: истински малиноа. Тя много обича такива. ;D
В групата има два питбула по на година и нещо (единия го познавам още от пролетта, явно не е много напреднал) един НОК около 10 месеца (той доста се заяжда с Макс) и няколко редривъра. :sedni!:
Аз съм на крилете на радостта, зашеметен, онемял, изненадан.... и какво ли не още. :Танц: :yahoo:
Публикувано: 16 October 2008 - 07:56 PM
Вярно е, че вече по-малко лае по другите кучета, а по хората е пръв помияр. Обича да го галят. Като че ли малко започна да ме послушва, но не смея да кажа твърдо за да не го урочасам :). Попремерихме се тия дни и сега сме в мир. Като го извеждам все още ме е страх да го пускам сам, но се престрашавам.
Абе обичам си го РАЗБОЙНИКА :)
Абе обичам си го РАЗБОЙНИКА :)
Публикувано: 20 October 2008 - 06:37 AM
Тези рижи дяволи имат способността да влизат под кожата на човека ;DВ къщи освен Гард имам женска НОК и две мои котки/също и постоянно вариращ брой прибрани от улицата малки котета/,но друго животно трудно се врежда за ласки.По-гальовен е от котките.Гали се като тях и ако някой иска да има голяяяяма котка....ами да си вземе малиноа ;D
Публикувано: 25 October 2008 - 09:40 PM
Цитат
Представям Ви бъдещия ученик Макс
Стопанката на Чаро ми разправя за Вас :kuchence: Как си познах, че е Чар... Те цяло лято бяха в Бургас и се радвахме на съвместни разходки. :wub:
Много се извинявам за офф-топика. :izcherven:

Публикувано: 20 December 2008 - 02:08 PM
Винаги съм се чудел защо всички избират малиноата от белгийските овчарки :- има и други породи като Грюнендал, Лакеноа, Тервюрен и т.н. със какво малиноа се отличава от другите защо всички избират нея?Със какво тя е "Най", аз мисля че няма кой знае каква разлика със другите...и все пак?Аз имам Грюнендал на 3 години и не виждам някаква разлика в характера.Заради късия косъм ли?-съмнявам се.Надявям се да се получи полезна дискусия.
Нека по опитните се изкажат
Нека по опитните се изкажат
Публикувано: 20 December 2008 - 04:34 PM
Лично аз си избрах Малиноа заради късия косъм. ;) По това време нямах никакъв опит или познания с белгийските овчарки (не че сега имам някакъв...) :rolleyes:
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си. :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам, :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има. :yahoo:
Макс и Мориц
Освен това не виждам никой да е казал,че тази порода е "Най" спрямо другите, даже в класацията на проф. Станли Корен за нивото на работната интелигентност, определена от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда, Малиноа стои на 22 място, докато Тервюрен е на 14-то.
Но пък от друга страна съм виждал американски, немски, английски, френски и белгийски полицейски отделения K9 с Малиноа. Не знам, но не мисля, че трябва да се чувствате пренебрегнат заради любимеца или любимката си. :->) Той или тя си е Вашия любимец и е готов/а да отговори на чувствата Ви. :palec:
По време на разходки моят Макс не привлича погледите на хората, заради което аз не се засягам, :huh: но веднага привлича погледите на познавачите, а такива се убедих, че има. :yahoo:
Макс и Мориц

Публикувано: 21 December 2008 - 03:31 PM
Цитат
Лично аз си избрах Малиноа заради късия косъм. ;) По това време нямах никакъв опит или познания с белгийските овчарки (не че сега имам някакъв...) :rolleyes:
Макс и Мориц

Макс и Мориц

Не се засягам въобще, просто искам да разбера защо хората предпочитат малиноа.
И Грюнендал и Малиноа и Тервюрен и Лакеноа са работни кучета.