Dog.bg Форуми : Малиноа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малиноа

#281 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2009 - 10:28 PM

Цитат(NANIOX @ Nov 6 2009, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност МНОГО НЕЩА НЕ СА НА МЯСТО.Но мерака цена няма.Сега колегите ме гледат с новото куче и ми казват че съм ЛУД.В смисъл харесват много кутрето,но и те не разбират защо трябва да си го купувам.Отговарям им че просто за да ме разберат трябва да са на моето място.Когато стане обстановка всички постоянно питат кучето проработи ли ,че иначе ще висят три дена на границата,а през другото време съм луд.Наистина много неща не са на място.Но за мен работата ми е и хоби............

NANIOX разбирам те напълно,но по този начин задълбочаваш проблема. ea_103.gif Всеки работодател трябва да осигори качествена техника(имам впредвид качествено куче) dog.gif на работника си,за да изисква качествена работа.Е разбира се работника трябва да знае как да работи с тази техника.Мисля разбра какво искам да кажа. ba_025.gif

П.С.Остави ги да повисят някой друг ден на границата,за да разберат... ab_041.gif
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#282 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 02:00 PM

Еми то когато вършиш работата си с желание (и работата ти е хоби) нещата стоят по друг начин .

Клипчето с тъпото полицейско куче е страшно !!!! Имате ли подобни още ?

#283 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 07 November 2009 - 05:23 PM

Цитат(AVALSISED @ Nov 6 2009, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NANIOX @ Nov 6 2009, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(AVALSISED @ Nov 6 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NANIOX @ Nov 6 2009, 06:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кученцето за сега си е лично мое.Ще видим как ще се представи и най-вероятно ще стане служебно.Сега ще се подготвяме,пък като покрием изискванията ще решавам как да постъпя.....Сегашното с което работя се справя перфектно и пак е закупено и дарено от мен.Просто не съм сигурен че МВР заслужава всички тези дарения които ние водачите правим..............

Подарих преди време две мъжки малиноа на полицията. Бяха в страхотна форма.
След няколко месеца от подаряването, човекът, на когото ги дадох се правеше, че не ме помни.

Според мен просто си ги подарил на грешния човек.За жалост такива идиоти има много..................

Беше ми преподавател по обучение на служебни кучета, когато учих кинология в Свободния факултет към Лесо-техническия институт.

Те такива преподаватели ТЕОРЕТИЦИ,дето не са хващали повод,ама иначе много разбират не ми ги хвали.Един грам практика е равен на един тон теория............... md_064.gif

#284 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2009 - 05:25 PM

Цитат(Nomad @ Nov 7 2009, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Еми то когато вършиш работата си с желание (и работата ти е хоби) нещата стоят по друг начин .

А какво ще кажеш за това.........
http://vbox7.com/play:02526cce

#285 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 02:42 PM

Цитат(NANIOX @ Nov 7 2009, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ГЛедал съм доста от клипчетата дето са от състезания и пише "Israel dogs" . Може би това са най-добрите в цялото нет пространство . Имам обаче и едно друго което ми е любимо . Преобладават немски овчарки (нечистоквърни но работни.явно развъждани в самите служби където се гледат само работните качества) - Working Dogs

Ние сега с мойта тренираме общо възпитание (да седи мирна докато я пускам от синджира , да не яде веднага като й сложа , да идва когато я повикам и т.н.) и някои команди като "Дръж" "Край" "Дай" "Не" (това не ми е командата за беля) "Пусни" "Търси" и май са това . Аз използвам малко по - голям набор от команди . За някои от нещата хора използват една и съща команда а при мене са повече според случая . Аз си знам само защо . Имаме голяма успеваемост с дръж,не,пусни но с останалите сме малко по-трудно . Със "дай" имаме успеваемост над 70% ако има нещо много вкусно но ако е обикновена гранула (която тя не харесва) успеваемостта пада под 40% . На командата "ела" имаме успеваемост 90% . Иска ми се да я уча и на "на място" защото ще ми е от голяма полза колкото по-бързо я научи но усещам че й е още рано . Командата "търси" за сега е само на игра но когато си намери пръчката или ябълката има награда винаги . "Дръж" си я издава и сама като види човек но тренираме и това всичко да е под контрол . Не я насилвам в нищо на този етап защото е още бебе 4м .
За сега нещата вървят към прогрес освен един проблем - Когато хапне нещо коеот не трябва от поляната аз й и здавам командата за беля "Беля" а тя бяга от мене и ме заобикаля . Не знам дали е просто бебешка щуротия . Не съм я бил , не съм й викал почти никога , като цяло нищо стресиращо от моя страна . Не ходя да я гоня а с лека стъпка към нея а тя си бяга . . . Тука ако някой може да даде съвет . . .

Може би греша в техниката за много от командите (аз съм си ги измислял главно) но все пак има ли прогрес значи не съм съвсем на грешен път :)

#286 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:06 PM

Цитат(Nomad @ Nov 8 2009, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NANIOX @ Nov 7 2009, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ГЛедал съм доста от клипчетата дето са от състезания и пише "Israel dogs" . Може би това са най-добрите в цялото нет пространство . Имам обаче и едно друго което ми е любимо . Преобладават немски овчарки (нечистоквърни но работни.явно развъждани в самите служби където се гледат само работните качества) - Working Dogs

Nomad тези немски овчарки са родословни а Lev Praee e елитна школа за обучение в Израел

User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#287 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:09 PM

Някой ми беше казал че не са чистокръвни най-малкото заради окраската . А и аз гледам че окраската не е по стандартите . Иначе на мене тези ми харесват много повече . Предполагам имам много по-малко информация от тебе . Ако може да кажеш още за тези кучета и за клубът който спомена ?

#288 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:11 PM

Цитат(Nomad @ Nov 8 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой ми беше казал че не са чистокръвни най-малкото заради окраската . А и аз гледам че окраската не е по стандартите . Иначе на мене тези ми харесват много повече (дори съм си сложил на аватара такова че такава хубава уловена снимка с малинка не намерих) . Предполагам имам много по-малко информация от тебе . Ако може да кажеш още за тези кучета и за клубът който спомена ?

#289 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:20 PM

Цитат(Nomad @ Nov 8 2009, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nomad @ Nov 8 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой ми беше казал че не са чистокръвни най-малкото заради окраската . А и аз гледам че окраската не е по стандартите . Иначе на мене тези ми харесват много повече (дори съм си сложил на аватара такова че такава хубава уловена снимка с малинка не намерих) . Предполагам имам много по-малко информация от тебе . Ако може да кажеш още за тези кучета и за клубът който спомена ?

Виж това
Линк

Линк

Пускам и цитат от стандарта на НОК:
Косъм: Нормалната космена покривка е косъм с подкосъм. Покривният косъм трябва да бъде колкото е възможно по-плътен, твърд и плътно прилягащ. На главата, включващо и вътрешната част на ушите, преднастрана на крайниците, на лапите е по-къса, на шията е по-дълга. На задната страна на крайниците козината се удължава. На задната част на бедрата образува умерени гащи.

Окраска: Окраската е черна с червено-кафяви, кафяви, жълти до светло сиви петна. Черна и сива с един тон, при сивите спо-тъмен нюанс. С черен плащ и маска. Носната гъба при всички разновидности на окраската трябва да е черна. Отсъствието на маска, светлите, пронизващи очи, а така също светли до бяло петна по гърдите и вътрешните страни на крайниците, светлите нокти и светъл връх на опашката се смятат за слабо пигментирани.

Ръст и тегло: Мъжки : височина в холката - 60 - 65 см ; тегло - 30 - 40 кг; Женски : височина в холката - 55 - 60 см; тегло - 22 - 32 кг.
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 06:28 PM

Не ходя да я гоня а с лека стъпка към нея а тя си бяга . . . Тука ако някой може да даде съвет . . .

Тук съветът ми е,не ходи към нея без значение с каква стъпка.Просто се обърни и тръгни в противоположната посока,стараейки се тя да забележи това.Мисля че ще има ефект............. ba_025.gif

#291 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:33 PM

Цитат(NANIOX @ Nov 8 2009, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не ходя да я гоня а с лека стъпка към нея а тя си бяга . . . Тука ако някой може да даде съвет . . .

Тук съветът ми е,не ходи към нея без значение с каква стъпка.Просто се обърни и тръгни в противоположната посока,стараейки се тя да забележи това.Мисля че ще има ефект............. ba_025.gif

Да й кажа командата за "беля" (за да види че това коеот прави не е хубаво) веднъж и после да се обърна и да ходя в обратната посока ? Правилно ли съм разбрал ? (ако е така ще пробвам да видя дали ще има някаква промяна в поведението й)

#292 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 08:06 PM

Точно това направи........... smile.gif

#293 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 03:10 PM

4 месечно малинче се обучава - добре го раздава това малинче

#294 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 03:46 PM

а това е направо бебе

http://www.youtube.c...h?v=UzYPc9pWLaA
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#295 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 11 November 2009 - 02:35 PM

Цитат(Nomad @ Nov 10 2009, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Базова подготовка за обиденс.Хората си поставят цели и бавно и методично работят за постигането им.Няма спорт ,за който Малиноа да не е подходяща.Дано и у нас възникнат и работят повече спортни клубове.

User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 12 November 2009 - 04:12 PM

Цитат(Galiadogs @ Nov 11 2009, 01:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nomad @ Nov 10 2009, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Базова подготовка за обиденс.Хората си поставят цели и бавно и методично работят за постигането им.Няма спорт ,за който Малиноа да не е подходяща.Дано и у нас възникнат и работят повече спортни клубове.

харесвам тази музика...
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#297 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 11:35 AM

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11

Понеже какво ли не пробвах да кача снимка и пак не стана дори и качени от ДОГ.БГ давам линковете към снимките . Поне това се получи .

#298 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 14 November 2009 - 04:31 PM

Гард обича да играе.
http://www.youtube.c...player_embedded
Тренировка-апорт
Тренировка-защита

User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   peca77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Малиноа

Публикувано: 19 November 2009 - 07:35 PM

Може ли някой да ми каже къде мога да намеря таблица с оптималното тегло, в което трябва да бъде малка малинка. Искам да следя правилно ли се развива кученцето ми.
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 10:17 PM

Няма . Търсих и не намерих . Аз като търсих за ротвайлер едвам намерих на едно място дето е много по - известна порода а какво остава за малинката . . .

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни