Някой ми беше казал че не са чистокръвни най-малкото заради окраската . А и аз гледам че окраската не е по стандартите . Иначе на мене тези ми харесват много повече (дори съм си сложил на аватара такова че такава хубава уловена снимка с малинка не намерих) . Предполагам имам много по-малко информация от тебе . Ако може да кажеш още за тези кучета и за клубът който спомена ?
Виж това 
ЛинкЛинк  Пускам и цитат от стандарта на НОК:
Косъм: Нормалната космена покривка е косъм с подкосъм. Покривният косъм трябва да бъде колкото е възможно по-плътен, твърд и плътно прилягащ. На главата, включващо и вътрешната част на ушите, преднастрана на крайниците, на лапите е по-къса, на шията е по-дълга. На задната страна на крайниците козината се удължава. На задната част на бедрата образува умерени гащи.
Окраска: Окраската е черна с червено-кафяви, кафяви, жълти до светло сиви петна. Черна и сива с един тон, при сивите спо-тъмен нюанс. С черен плащ и маска. Носната гъба при всички разновидности на окраската трябва да е черна. Отсъствието на маска, светлите, пронизващи очи, а така също светли до бяло петна по гърдите и вътрешните страни на крайниците, светлите нокти и светъл връх на опашката се смятат за слабо пигментирани.
Ръст и тегло: Мъжки : височина в холката - 60 - 65 см ; тегло - 30 - 40 кг; Женски : височина в холката - 55 - 60 см; тегло - 22 - 32 кг.