Dog.bg Форуми : Малиноа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малиноа

#391 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2010 - 04:28 PM

Искам да се върна на въпроса за теглото на малинките . Чета в нета че женските трябвало да достигат максимум около 25 кг а мъжките 29-30 кг . Гледам роднините на моята в интернет по различните развъдници и женска под 30 кг няма а мъжки под 34 кг няма . Работни линии или не това значи ли че ако отида на изложба няма да спечеля ако кучето ми (видимо без сланини) ще тежи извън максимума ?

#392 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 06:05 PM

Извинявам се. А каде и кога ще има такава?

#393 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 11:02 AM

Понеже работните малинки пише че на кг стават колкото немски овчарки а и по структура не се различават чак толкова много (освен че са по-добри във всичко ab_041.gif ) тази графика отнася ли се и за по-едрите малинки (в случая по-специално - женски,едри малинки)

#394 Потребителят е офлайн   peca77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Малиноа

Публикувано: 05 January 2010 - 05:01 PM

Моята малинка е на малко над 4 месеца. Проблема ми е че е твърде любвеобвилна към всички непознати- възрастни и деца. И това започва да се оказва проблем при разходните ни. Отива при всеки който мине покрай нас ако не я хвана или по някакъв начин да и отвлека вниманието. А вече не е малко кученце(на ръст и на килограми) и доста хора се стресират от това,въпреки обяснението, че не хапе и търси внимание. Та въпроса ми е НА КАКВА ВЪЗРАСТ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПРОЯВА НА РЕЗЕРВИРАНОСТ КЪМ НЕПОЗНАТИ, било на улицата или у дома? Не говоря за агресия а за недоверчивост.
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 January 2010 - 10:09 PM

Цитат(peca77 @ Jan 5 2010, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моята малинка е на малко над 4 месеца. Проблема ми е че е твърде любвеобвилна към всички непознати- възрастни и деца. И това започва да се оказва проблем при разходните ни. Отива при всеки който мине покрай нас ако не я хвана или по някакъв начин да и отвлека вниманието. А вече не е малко кученце(на ръст и на килограми) и доста хора се стресират от това,въпреки обяснението, че не хапе и търси внимание. Та въпроса ми е НА КАКВА ВЪЗРАСТ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПРОЯВА НА РЕЗЕРВИРАНОСТ КЪМ НЕПОЗНАТИ, било на улицата или у дома? Не говоря за агресия а за недоверчивост.

С времето,ако й обръщаш достатъчно внимание,изразено в игра с топка,дърпане на парцалче и подобни ще започне да игнорира непознатите.Ще се изрази в това,че няма да ги търси толкова за ласки,но няма да стане недоверчива.Недоверчиви стават несоциализираните кучета,а домашен любимец воден на разходка сред хора не е добре да е такъв.Ако вече си създал интерес към игра /с теб,не сама да си гризе играчки/можеш да го използваш за отвличане на вниманието от чужди хора и насочването му към теб.
У вас кучето ще започне да охранява,когато добие самочувствие за това.
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 10:34 PM

Мойта пък е обратното . Агресивна към хора много особено към деца . Работим много сериозно по - въпроса .

#397 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 January 2010 - 10:46 PM

Цитат(Nomad @ Jan 5 2010, 09:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мойта пък е обратното . Агресивна към хора много особено към деца . Работим много сериозно по - въпроса .

В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.

User's Signature

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 12:53 PM

Цитат(Galiadogs @ Jan 5 2010, 10:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nomad @ Jan 5 2010, 09:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.

Това беше няколко пъти и беше имно с цел да мога да я "спирам" когато това стане а не да се озлобява кучето . Имахме минималнен прогрес но според тренери вряли и кипяли в тия работи е грешно и за това са спряни . Дадена ми е схема по която да работя за социализацията и работя аквитно по нея .
Не разбрах за отвличането на вниманието . Това ли имаш предивд - идва човек до мен , тя започва да лае и аз започвам да й отвличам вниманието от него ? Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .

#399 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 01:51 PM

Цитат(Nomad @ Jan 6 2010, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах за отвличането на вниманието . Това ли имаш предивд - идва човек до мен , тя започва да лае и аз започвам да й отвличам вниманието от него ?

Не ти трябва да си "една крачка пред това което ще се случи" тоест не чакаш човека да дойде и тя да изперка от лай а виждайки човека ти вече трябва да си почнал с нещо което ще я концентрира върху теб -топка лакомство-да и задължително на повод нека нещата да се случват на дистанция на която постепенно ще започнеш да скъсяваш с времето.
Цитат(Nomad @ Jan 6 2010, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
според тренери вряли и кипяли в тия работи е грешно и за това са спряни . Дадена ми е схема по която да работя за социализацията и работя аквитно по нея
Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .

Абе някой май е ходил при Ники ab_041.gif ама що не кажеш как е ...

#400 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 January 2010 - 03:04 PM

Чудесно,че си ходил където трябва и грешните техники са спрени.А щом на живо тренера е преценил какво да правиш,значи го прави ,а не търси отговор по форумите.
Обаче май не си слушал внимателно,кое е по-напред забраната или корекцията.
User's Signature

Качена снимка

#401 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 04:18 PM

Аз не съм казвал дали едното е по-напред . Не знам от къде го измисли . Можеби думата "последвана" не съм я използвал правилно . При мене всичко е наведнъж корекция+команда .
Другото е че не "питам по форуми" . Само споделих . Не съм търсил съвети . Постоянно ми се изопачават думите .
А кой тренер какво ми е казал не бих издал , не е етично . Някой път може нещо да се объркам и да кажа че еди кой си ми го е казал и да е в минус за авторитета на тренера а всъщност аз да не съм разбрал .

#402 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 January 2010 - 05:55 PM

Не се сърди,човече ab_041.gif ама пак си в грешка,затова си питай тренера и слушай внимателно.Успех ти желая и се радвам,че работиш с кучето си.
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 06 January 2010 - 08:50 PM

af_089.gif
http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#404 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 06 January 2010 - 09:08 PM

Цитат(Nomad @ Jan 6 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съм казвал дали едното е по-напред . Не знам от къде го измисли . Можеби думата "последвана" не съм я използвал правилно . При мене всичко е наведнъж корекция+команда .
Другото е че не "питам по форуми" . Само споделих . Не съм търсил съвети . Постоянно ми се изопачават думите .
А кой тренер какво ми е казал не бих издал , не е етично . Някой път може нещо да се объркам и да кажа че еди кой си ми го е казал и да е в минус за авторитета на тренера а всъщност аз да не съм разбрал .

Команда,секунда две и корекция.С времето ще се получи команда и корекция не е необходима md_064.gifТова е правилният начин.Със жестовете е същото,команда и после жест..................... smile.gifМакар че се чудя за кво са ти тия корекции?Позитивен метод на обучение ba_025.gif .............Но там където си отишъл е място на което ще ти обяснят всичко както трябва.......... md_064.gif

#405 Потребителят е офлайн   Буленабайсер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 05:50 PM

Я кажете как въврят новозагорските малинки.
Колко кг/см станахте?
М/увпрочем говорих с Краси, едно момиченце и едно момче от кучилото си търсят нови стопани.
Който се интересува давам му гсм-а - 0898/738593.

#406 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 06:19 PM

Каква е причината за нови стопани ?

#407 Потребителят е офлайн   Буленабайсер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 07:51 PM

Доколкото знам - мъжкото си го беше запазил за него, но е решил да го дава.
Женското - собственикът заминал извън БГ.

#408 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 09:54 PM

Като стана дума за малки малинчета и стопани за тях - Колко средно ражда една малинка ? (гледам по клипчета че все по 8,9,10 кученца кърмят) 9 кученца в страна която породата не е много известна как успяват да се продадат та дори и на безценица да се дават . . . И въобще ако някой е имал майка да каже подробности покрай раздаването на кучилото .

#409 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 10:14 AM

Зависи колко яицеклетки са озрели в женското куче.Развъдчика трябва да каже как се справя след това. Аз когато търсех да си закупя мъжко, женските бяха паднали под 100лв.

#410 Потребителят е офлайн   Буленабайсер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 08:42 PM

Понеже ме попитаха и обещах да кача снимките:

момиченце

момченце

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20