Малиноа
Публикувано: 03 January 2010 - 04:28 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 11:02 AM

Публикувано: 05 January 2010 - 05:01 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 10:09 PM
С времето,ако й обръщаш достатъчно внимание,изразено в игра с топка,дърпане на парцалче и подобни ще започне да игнорира непознатите.Ще се изрази в това,че няма да ги търси толкова за ласки,но няма да стане недоверчива.Недоверчиви стават несоциализираните кучета,а домашен любимец воден на разходка сред хора не е добре да е такъв.Ако вече си създал интерес към игра /с теб,не сама да си гризе играчки/можеш да го използваш за отвличане на вниманието от чужди хора и насочването му към теб.
У вас кучето ще започне да охранява,когато добие самочувствие за това.
Публикувано: 05 January 2010 - 10:34 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 10:46 PM
В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.
Публикувано: 06 January 2010 - 12:53 PM
В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.
Това беше няколко пъти и беше имно с цел да мога да я "спирам" когато това стане а не да се озлобява кучето . Имахме минималнен прогрес но според тренери вряли и кипяли в тия работи е грешно и за това са спряни . Дадена ми е схема по която да работя за социализацията и работя аквитно по нея .
Не разбрах за отвличането на вниманието . Това ли имаш предивд - идва човек до мен , тя започва да лае и аз започвам да й отвличам вниманието от него ? Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .
Публикувано: 06 January 2010 - 01:51 PM
Не ти трябва да си "една крачка пред това което ще се случи" тоест не чакаш човека да дойде и тя да изперка от лай а виждайки човека ти вече трябва да си почнал с нещо което ще я концентрира върху теб -топка лакомство-да и задължително на повод нека нещата да се случват на дистанция на която постепенно ще започнеш да скъсяваш с времето.
Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .
Абе някой май е ходил при Ники

Публикувано: 06 January 2010 - 04:18 PM
Другото е че не "питам по форуми" . Само споделих . Не съм търсил съвети . Постоянно ми се изопачават думите .
А кой тренер какво ми е казал не бих издал , не е етично . Някой път може нещо да се объркам и да кажа че еди кой си ми го е казал и да е в минус за авторитета на тренера а всъщност аз да не съм разбрал .
Публикувано: 06 January 2010 - 08:50 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 06 January 2010 - 09:08 PM
Другото е че не "питам по форуми" . Само споделих . Не съм търсил съвети . Постоянно ми се изопачават думите .
А кой тренер какво ми е казал не бих издал , не е етично . Някой път може нещо да се объркам и да кажа че еди кой си ми го е казал и да е в минус за авторитета на тренера а всъщност аз да не съм разбрал .
Команда,секунда две и корекция.С времето ще се получи команда и корекция не е необходима

Публикувано: 10 January 2010 - 09:54 PM