Dog.bg Форуми : Малиноа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малиноа

#181 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2008 - 10:58 AM

Цитат

Тръгна на верен път, но има мъничка грешка относно вложените време, труд и пари - малиноа изисква повече, но и дава повече. Наложила се е по света като най-добрата порода за работа не защото е станала популярна или заради някое филмче а защото наистина притежава физическите и не по-малко важно - психическите данни, необходими за високите постижения които показва. Изключвам индивидуалните качества, които притежава всяко отделно куче от всяка отделна порода - говорейки глобално за породи малиноа е селекционирана и използвана предимно за работа (докато останалите белгийки въпреки сходните физически данни са с повече "шоу" забежки и показват повече неустойчивост към тежки психически натоварвания). Късият косъм несъмнено е изиграл роля при избора на малиноа, но вярвайте ми, че човек който е решил да тренира с кучета едва ли ще се замисли с какъв косъм е кучето ако притежава необходимите му хъс, твърдост, самостоятелност и същевременно желание за работа с "неговия" човек...
Вярно е, че тези уникални качества правят малиноа предпочитани пред бившите НОК - фаворити (които за съжаление загубиха много от работните си качества заради "модните" подиуми и които сега тепърва започват отново да се изкачват по стълбицата на работещите), но не заради теорията

Цитат

Най-подходящ<=>най-лесен?!
Ето защо ако G иска да е истински "бърз"(не като скорост, а като постижения ;) ) не си купува мерцедес, а ферари :->) Но за да победиш не е достатъчно само да купиш ферарито - трябва да се научиш и да го шофираш, а това не става с курсове кат.В... Трябва да вложиш много повече усилия, тренировки, мислене, нерви и време за да караш малиноа, отколкото да се возиш на мерцедес и да си някъде в групата, гонеща ферарито  ;)  Освен това с ферари се катастрофира много по-лесно и е много по-опасно, отколкото с удобния но тромав мерцедес ;D
П.с. Да ме извинят любителите на "марките" (и кучета, и аФФФтомобили) за използваните примери, ако са намерили в сравнията нещо обидно за фаворита си B)

Донякъде схвана, ама взе пак глупости да приказваш.
Пита се явява по-трудна платформа например.
Обаче способна на поне толкова, колкото малинката.
Няма да търсиме и споменаваме всички все още недостатъчно развалени молоси (предимно редките породи),
които за К9  също стават, була и стафа да не ги забравяме, макар че при тях се работи само по екстериорна селекция.

Порше е единствения спортен немски автомобил.
Мергелите в момента имат 2 сериозно бързи предложения, ама те се водят спешъл едишън, не ги подценявай толкова.
Който иска да е бърз си купува японска машина, субита, супри, скайлани
налива пари в тях и я прави по-бърза от всявко серийно лайнари, на макс. 1/2 цената на лайнарито (и тои на цената на най-евтините такива).
Ето тва е малиноата - супрата да кажем
Докат пита се явява ултимейт драг машин - скайлайн.

Сънди, проблемът ви (на теб и мнозинството дресьори като теб) е че преди сте работили основно с немски овчари и правите сравненията на тази база.
Аз не отричам качествата на малионоа, обаче смея да твърдя че я избират защото е най-лесната "платформа"
с доказани резултати.
Разбра ли ме се сега?!

#182 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 December 2008 - 06:41 PM

Не съм в настроение да споря, но мисля че ти не си ме разбрал... За уточнение - никога не съм имала НОК и не мисля да имам (но съм работила и с НОК и с пит и с какво ли още не), не съм "дресьорка" (независимо че обичам да уча кучетата на простотийки и номера нямам лиценз "дрИсьор" за цирка) За пита не споря - ужасно много ги харесвам наистина, но не е "моето" куче, така както и мерцедеса не е моята кола (не разбирам много от коли така че не ми изтъквай компетентността си в областта ;) ) Знам какво искам от едно куче и знам кое куче може да ми го даде - всеки с предпочитанията и целите си, както и със знанията как да ги постигне ;) Успех и още веднъж - без рейсърски сравнения, че ще се наложи да търся помощ от тунинг форума ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#183 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 07:16 PM

Цитат

Не съм в настроение да споря, но мисля че ти не си ме разбрал... За уточнение - никога не съм имала НОК и не мисля да имам (но съм работила и с НОК и с пит и с какво ли още не), не съм "дресьорка" (независимо че обичам да уча кучетата на простотийки и номера нямам лиценз "дрИсьор" за цирка) За пита не споря - ужасно много ги харесвам наистина, но не е "моето" куче, така както и мерцедеса не е моята кола (не разбирам много от коли така че не ми изтъквай компетентността си в областта ;) ) Знам какво искам от едно куче и знам кое куче може да ми го даде - всеки с предпочитанията и целите си, както и със знанията как да ги постигне ;) Успех и още веднъж - без рейсърски сравнения, че ще се наложи да търся помощ от тунинг форума ;D

Изтъквам че правиш неуместни сравнения за колите.
Освен това идеята ми не е да се зяждам и да водим безмислени спорове,
но всяко едно категоризиране при толкова, неизпитани и непознати породи е глупаво.
С какъв пит си работила, пазарски или боен?
Какво ли още не, звучи като " работила съм с още 223 породи", а се съмнявам да е така.
С много не си работила, много са ти напълно непознати.
В тунинг.бг има доста полезно инфо ако решиш да правиш един "бойлер" бърз, ако някой ден решиш, заповядай.
Защо в България никой от "дрисьорите" не работи с доберман?

#184 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 10:25 AM

Varvarin ,без да се познаваме имам чувството ,че малко търсиш "под вола теле".
  Опитваш се с какви ли не аргументи да опровергаваш световни истини с намерението от рода"каквото и да е само малиноа да не е /.
Сам се въртиш около истината но я казваш от гледен твой ягъл.Ако просто те е яд на малиноа или не харесваш породата кажи но останалото което като примери даваш ги остави.Безсмислено пич.Дай да не откриваме ,което е типично за Булгарина тепърва"топлата вода".Открита е вече от нации които са с светлинни години напред от нас в кинологията..

Направо ме кефиш с върпосите те ти от рода на "Що пък да е така както всички казват дали няма вероятност да е иначе"..и по конкретно"Защо в България никой от "дрисьорите" не работи с доберман?" или пък"със какво малиноа се отличава от другите защо всички избират нея".
От една страна задаваш въпросите-ние се опитваме да ти отговаряме и го правим ,но ти и добре де а не може ли да е както аз искам.Ами не може.

Или на един твой пример с коли и марки да ти отговоря и аз с такъв.
Защо всички казват че: абе мерцедеса си е мерцедес.Има и други хубави марки.Не можем ли да вземем един опел да го разпънем от тук и там и да го подобрим-побългарим малко и да стане мерцедес??? ;D.
На горубляне имам 5-6 приятели с автокъщи.Когато наизлязхоха марки като ауди а-8,бмв-та ,лексуси,тойоти и каквоти искаш там те започнаха да ги карат за по няколко месеца и след това оставиха всичко и пак се качиха в мерцедесите като отговора на всички до един бяха "Абе мерцедеса си е мерцедес".
Приеми малиноата за мерцедеса и това е .Ако не харесваш марката е твое мнение..
поздрави весели празници на всички...

#185 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 01:42 PM

Телето го търсиш ти.
Мнението на кухи джамбази не ме интересува.
Истинските мерцедеси отдавна спряха да ги правят.
Ама ти откъде да ги знаеш тия работи.
Но щом сравняваш малиноата с мергел, тя трябва да е доста куца хрътка.
А тя не е.
Мерцедес сега е съпоставим с НОК-една обремена порода със сериозни проблеми.
И да, твърдя че пита е по-добър, най-доброто към момента.
СЪщо твърдя че не може да правите зключения за останалите породи, без да сте рабнотили с тях.
Нещо да не схвана?!

#186 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 06:41 PM

Приятельо, весела нова година и от мен.
Слушай-не мисля ,че е грамотно и интелигентно по този начин да обиждаш хора които не познаваш.НАй-малкото не е здравословно понякога.

Според мен ти избиваш някакви комплекси относно малиноата и това ,че ти разсъждаваш различно от целия свят не трябва да промени останалите нали.. :huh:?
Нищо лично от мен.
Пожелавам на всички в тази тема успех с малиноата-най-доброто куче за обучение и с най-високи резултати..
Ако наистина искате да постигнете добри резултати вземете правилното куче-малиноа.Ако искате да живеете на инат или тепърва да се пробвате да откриете топлата вода слушайте такива като Варварин... ;D

поздрави и успешна година на всички...

#187 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 06:46 PM

Ах да и още нещо за правилно насочилите се към малиноа :

Една страничка където можете да видите всички актуални в момента разплодници,кучки и кучила в момента...в Холандия.Ако ви е нужна помощ от превод или друга се обадете или пишете на лични...

Искам само да помогна ,защото на България са и нужни хубави кучета-малиноа а не помияри разни и т.н ,и болни мозъци като....вие знаете кой..

Подарък от мен,възползвайте се както намерите за добре ;)
http://www.bloedlijnen.nl/
успех..

#188 Потребителят е офлайн   Varvarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 07:37 PM

Цитат

Приятельо, весела нова година и от мен.
Слушай-не мисля ,че е грамотно и интелигентно по този начин да обиждаш хора които не познаваш.НАй-малкото не е здравословно понякога.

Според мен ти избиваш някакви комплекси относно малиноата и това ,че ти разсъждаваш различно от целия свят не трябва да промени останалите нали.. :huh:?
Нищо лично от мен.
Пожелавам на всички в тази тема успех с малиноата-най-доброто куче за обучение и с най-високи резултати..
Ако наистина искате да постигнете добри резултати вземете правилното куче-малиноа.Ако искате да живеете на инат или тепърва да се пробвате да откриете топлата вода слушайте такива като Варварин... ;D

поздрави и успешна година на всички...

Не можеш да казваш приятел на непознат!
Ако за теб редовия джамбазин минава за член на интелигентна прослойка, значи ти трябва да си овчар!
Така достатъчно ясно ли го казах.
Никой не обиждам, просто съм запознат с редовата проста маса по автокъщите.
Според мен е глупаво да се правят изводи, преди да се направят сравнителни тестове с
поне всички работни породи.
Иначе да, пита  превъзхожда малиноа в много неща.

#189 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 03 January 2009 - 06:27 PM

Скитащо малиноа

#190 Потребителят е офлайн   idinev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 02:16 PM

Показали на шопа жираф и той казал:
- Те такова жувотно НЕМА!

#191 Потребителят е офлайн   ATim Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:evmolpiamalinois.webs.com

Публикувано: 04 January 2009 - 07:36 PM

А ето и A,Tim с две кученца от първото му поколение Айко и Айраsnimka.bg/album.php?album_id=326001

#192 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 12:07 AM

Цитат

болни мозъци като....вие знаете кой..

Аз не знам. Като кой?

#193 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 January 2009 - 04:45 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 January 2009 - 08:30 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:57 AM

;)
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#196 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 30 January 2009 - 12:39 PM

DOGI DOG Хубави кучета имаш. :blink:Работното НОК,а и Малиноата е чудесна.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 01:39 PM

GALIADOGS,твоята малиноа и моята са брат и сестра по майка не може да не са хубави и двете. ;)
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#198 Потребителят е офлайн   Blagi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:35 PM

Рико и приятели.

#199 Потребителят е офлайн   Al_Benchev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 12:07 AM

Това беше моето кученце :'(

#200 Потребителят е офлайн   Al_Benchev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 12:18 AM

Не пожелавам на никой да види това нещо- кучето ми умря пред очите ми, без никаква видима причина, както си ходеше в парка легна и издъхна. Здраво, младо куче на 9 месеца. За около 1 мин вече бях при ветеринаря, който е на 1 пряка от парка- само констатира смъртта. Сърцето ми се къса :'( като се сетя. Мислех си че ще ми е по-леко, преди години имах болонка, която беше сгазена от кола. И тогава ми беше гадно, но сега не ми се живее направо. Чувствам се отвратително. Снимките са от бебешката и възраст, други до 512КВ не мога да намеря. Ей умирам казвам ви!

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни