Мама котка доскоро е била нечия вероятно дворна котка. Виждах я понякога да наминава през моята градина доволна, нахранена и щастлива. Но това явно се е променило. Прибирайки се вчера я заварих да подремва в цветята, видимо отслабнала. Този път вместо да избяга от мен се доближи, а след няколко минути от храстите се показаха двете й рожбички.
Опитах се да представя майката на моето "стадо", но не беше приета добре. Женската ми котка се опитва да изгони от територията си всяко друго животинче дори и котарака, с който е израснала. За момента семейството живее в двора, имат храна, вода и място, на което да подремват.
Майката е свикнала с човешко присъствие и след кратък момент на оглеждане и преценяване идва сама и започва да се гали, но малките все още се страхуват. Тя е на не повече от 2 години, а бебетата са може би на около месец-два. Все още бозаят, но ги видях да похапват и от нейната храна.
В близките дни когато посвикнат с мен и с идеята да влязат в транспортна клетка ще ги заведа на преглед при ветеринар. Ще се погрижа майката да бъде кастрирана като ще поема разходите за кастрацията й, но не искам да я оставя след операцията да се възстановява навън, а варианта да я прибера удома също отпада, заради другите ми котки.
Семейството има нужда от спокоен дом без други котки или дружелюбни такива, за да може майката да се възстанови спокойно, а малките да свикнат с хора. За мое голямо съжаление аз не мога да им го осигуря, затова ако някой от вас може да отдели едно малко кътче от дома си и част от времето си, за да им покаже, че всъщност хората не са толкова лоши би било прекрасно. До колкото мога бих помагала финансово докато си намерят техните хора.
Ако някой може да ги приюти дори временно моля нека се свърже с мен със съобщение тук или на номер 0876 160 587. Благодаря ви.

Целият албум -> http://desche.snimka...syat-dom.831094