Здравейте, от доста време не съм писала във форма и за първи път пиша в раздела за котки, но неведоми са пътищата Господни.
Една котка доведе двете си малки котета под една смокиня почти до терасата ми. Надявах се да ги премести от там, защото имам две кучета и едва ли това е най-сигурното място. Доста скитореше таизи котка, но идваше при малките и затова смятахме, че ги гледа. Аз съм от София и двете котета бяха под смокинята по време на голямата градушка - бяха вир вода, но за щастие без наранявания. Взех ги, за да ги подсуша и ги оставих в една щайга отново на същото място с надеждата, че майка им ще ги премести. Да, ама не! В крайна сметка направихме заслон, за да са на сухо, оставяхме храна на майката и тя идваше, и те бяха добре, когато в един момент отидох да ги нагледам едното коте беше умряло. Най- вероятно от глад и студ, защото както знаете те не могат да си регулират температурата, а тя явно не ги е хранила. Веднага грабнах другото и го заведох на лекар, температурата му беше ниска, но за сметка на това теглото му беше добро! Едното оче беше затворено и почнах да давам капки. В крайна сметка от 16-ти юли се гледаме. Давах мляко от биберон, но то не го хранеше и котето не акаше, почнах да давам накиснати гранулки и пастетче и сега всичко е наред. Даже вече ползва котешка тоалетна.
Котето е черно, женско, на месец и нещо има вече зъбки. Много е игриво и умно! Търся, естествено, добри и отговорни хора, които да гледат тази малка, сладка мъркаща топчица и да се грижат за нея по най-добрият начин.
При интерес, моля пишете ми на лични!