Дакел
Публикувано: 13 February 2006 - 12:19 AM
Леле , голяма мък от няколко дни.....като и тума одялцето оня ден и не съм видяла и съм и изпуснала жабата на вън.. oleeee !!! Та докато не се стопи снега да я намеря ,ще се задоволим само с таралеж !!! l) Иначе шишето е ОК вариант, като изключим шума! ;)
п.п. О, мила Шели имал пъпна херния??? s) Всъщност , какво представлява тя? bl)
Публикувано: 13 February 2006 - 11:12 AM
А за пъпната херния разбрахме след като купихме Шели. Лекарката ни каза, пита дали са ни казали, че Шели има пъпна херния. И разбира се никой нищо не ни беше казал. По принцип така се раждат. Там, където е пъпчето има малък отвор, който при някои бебета не се затваря. И ако до 3-4ия месец не се затвори сам, трябва да се оперира. Казват, че не е голям проблем и ако не се оперира, но няма смисъл да се поемат излишни рискове. И понеже ще я кастрирваме, лекарката каза че най-добре двете операции наведнъж да се направят. Както се казва с един удар два заека. Да не се налага да й слага упойка два пъти, все пак си е бебе още. w)
Иначе е добре, относно оняденшните повръщания де. Тази сутрин още не е яла, но ... понякога така прави. Не можем нещо да си спазваме режима на хранене с нея. В темите за "Хранене" все казват, че кучето е хубаво да си знае часовете в които се храни. По-лесно е за стомаха, когато му даваме храна по едно и също време всеки ден. Но Шели сама си решава кога да яде. Сутрин толкова рано явно не е гладна и чак по-късно си изяжда. А вечер също понякога не иска да яде. И сутрин и вечер я храним в 7.30 часа. Но когато сутринта не зпази часа, то и вечерното хранене се разваля. А не искам да й давам по-късно от 8 часа, понеже не било здравословно. И какво да я правя?! oleeee
Понякога я лъжа, като й слагам по нещо апетитно в храната, че да я изяде. Понякога се хваща, но ... не винаги! Голям инат! n)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 13 February 2006 - 05:34 PM
Цитат
На Луси това и е най-голямата занимавка.Още като беше съвсем малка и дадох едно шише 1.5л от мин. вода..голяма игра падна, но за една вечер и шишето вече не става за нищо.Сега поне 2 пъти в седмицата се радеа на шише b)
А нека сега аз да ви се похваля...днес съвсем случайно срещнах един дядо с един прекрасен черен дакел.Много се зарадвах,защото си мислех, че дакелите в Плевен са много малко, а още повече в Сторгозия, където живея аз...а то не било така.Дядото ми каза, че познавал още 2ва дакела близо до неговия блок, разменихме си телефоните и утре ще ги срещнем с Луси b) А този дакел беше голям сладур..само, че беше с много светло кафяви очи, не бях виждала такъв дакел...а вие?
Публикувано: 13 February 2006 - 07:22 PM
А вие като направите срещата с другите дакели, да направите много снимки, че псоле да ви се радваме и ние! ;) И ще чакаме разкази super

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 13 February 2006 - 08:16 PM
Относно храненето, ние също развалихме режима s) Елмо като не искаше да яде и само се чудехме как да го излъжем и сега като прояде хапва по малко на често. А имаше железен режим. Сега храната стои по цял ден в купичката и той си хапва когато иска. Поне яде и то както трябва. Ама аз хич не искам така да няма режим. Какво да правя не знам...........
Публикувано: 13 February 2006 - 08:38 PM
Цитат
Ами мисля , ако му оставяш купичката само в определното за храна време ...!!! Примерно даваш му в 7 вечерта...и му я оставяш...и ако не я яде, и не ще , прибираш купичката до следващото ядене! И така ,като изгладнее да видим дали ще се назландисва...!!! И като свикне , че само един/ два пъти му се дава ядене ще си знае и да видиш как ще си папа..! Е мисля така ще стане! Незнам кажете и вие!!! d)
----------------------------------------------------------------------------------------------
И сега една прясна беля на Леа (преди 3 минути)
Значи сестра ми яде и седнала на леглото, гледа телевизия и си говори с майка ми..! И си е оставила чашата на земята, впрочем тя е от тея (от МсДоналдс) дето са със захлупаче...! И тя си говори и в един момент ,както си говорим и чувамв , как Леа лочи от чашата (леден шейк със сладолед oleeee ) и майка ми като я видя нададе вой и я плесна по дупето... l) и тя кат се стресна и подскочи и разля цялата чаша (или тва което беше останало) и беж към къщата и се скри oleeee l) Е не са ли шантави кучета! l) b) d)
Публикувано: 13 February 2006 - 09:56 PM
----------------
За режима за хранене: и аз мисля, че с махане на купичката с храна е ефектен начин. Аз го прилагам от време на време. Като не е изяла порцията до 20-30 мин. и махам купичката. Та чак до следващото хранене. И през деня само наградките и обичайните глезотийки. Никаква храна. Тая вечер беше примерна и си изяде всичко :-) Утре сутринта ще видим как ще реагира.
d) d) d)

Публикувано: 13 February 2006 - 11:24 PM
Та ... преди 2-3 дни някъде излизаме с Митко по работа навън и я оставяме Шели самааааааааа. Малко обаче след като сме излязли, се обадила по домашния телефон една приятелка. Иииииии познайте наша Шели вдигнала слушалката l) l) l)
Пребираме се ние и нищо не забелязваме, понеже телефона е в спалнята и кой да ходи до там, че да проверява. Едва вечерта като си лягахме, видях че слушалката е отворена и телефонът няма сигнал. Чудих се, чудих и не разбрах как така сме я оставили отворена. Предположих, че сме го блъснали просто по някое време ... Ноооооооо на другия ден се видяхме с приятелката ми и тя вика абе вчера ви звънях, някой вдихна и ... нищо. Чуло се нещо като подсвиркване и това било. Тя затворила и след това пак набрала номера, но вече давало заето. Понеже наща Шели вдигнала слушалката и разбира се не й стига "образованието" да затвори слушалката l) l) l)
Така съм се смяла. oleeee Вече й викаме Шели-телефонистката. Даже направихме един експеримент. Звъннах от мобилния ми и тя веднага се запъти към спалнята и взе да се ослушва. И я смъмрих набързо, че да не свиква с вредни навици. Ще ми телефонира тя ... n) l)

Публикувано: 14 February 2006 - 12:18 AM
Вашите бели нищо не струват спрямо това, което Елмо направи в последните часове!!! Направо побеснях - изяде ми СИМ картата! А телефона ми беше страхотен и не ми се сменяше, а и не е сега момента! Ужас. Беше на масата, той я взе и за секунди я сдъвка!!!!!! И после след наказанието събори клавиатурата!!!!! Е няма такова диване!
Публикувано: 14 February 2006 - 01:07 PM
Цитат
А пък на Морти му викаме сотаджията oleeee
сигурно се сещате защо l) oleeee
.. Пуска сота като ни няма.. катери се по маси и т.н., разглежда oleeee
Публикувано: 14 February 2006 - 02:07 PM
------------------
Цитат
Не се бой той гладен няма да се остави...!!! Като не яде 2 дни , на третия ще огладнее здраво и да видиш дали ще се ослушва...!!!
А пък за слабеенето...!!! Леа като беше и тя такава малка , като вашите беше много,ама много слаба !!! Даже някои ни питаха ''абе вие храните ли го изобщо'' n) a) А да видиш сега..! l) Сега сме на диета!!! l) d)
---------------------
Ей , а днес ще празнувате ли !? d) Ще черпите ли дакеловците с вино! l) d)
Публикувано: 14 February 2006 - 02:23 PM
А Морти и Елмо са направо непобедими по белите, лелееееееее опасни хлапаци l)
Поздрави на всичките дакели от нас super

Публикувано: 14 February 2006 - 06:48 PM
Enter your username and password below. If you have problems logging in, or have forgotten your username or password, contact help@imagecave.com.
Your login has expired.
-OR-
The URL for the album you're trying to view is incorrect. Please ask the user to get the correct album URL and try again. All album URL's start like http://usera.imacave.com/, followed by the username.
Log In
Username:
Password:
Don't have an account? Sign up today!
Problems logging in?
Make sure you have cookies enabled for your browser and clear your browser's cookies, then try again. If then you still cannot login, contact Help@imagecave.com.
Forget your password?
Request your password be mailed to you from our password retrieval page.
това се появява
Публикувано: 14 February 2006 - 08:59 PM

Вход

Горе
Цитиране +