Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1121 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2006 - 01:23 PM

Пускайте снимчици. Аз за сега е мога докато не си купя качествен фотоапарат! Но ще се видим на йиво някой ден, надявам се b)

#1122 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 01:31 PM

Изложбата е в зала "Триадица" от 10:00ч ако не се лъжа.. аз мисля да отида.. само остава и да я намеря l)

#1123 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 02:01 PM

Аз ще ходя.. даже и Морти ще взема. Ако имате време може да наминете с Шели да поиграят навън някъде super

#1124 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 06:13 PM

Цитат

Аз ще ходя.. даже и Морти ще взема. Ако имате време може да наминете с Шели да поиграят навън някъде super

супер, гледам, че си в кюто, така че там ще те разпитам ;-) Че и на мен ми се ходи!

-------------
за проблемите с гръбнака s) много кофти работа, но какво да се прави - проблеми на породата! Само че нашите ветеринари казаха да не се паникьосваме толкова много и по-свободно да караме... В смисъл, че ако кученцето си го има заложено това заболяване, то ще се прояви независимо дали го пазим от скачане или не! Ако генетически го няма, тогава притесненията са излишни! ЛОШОТО в случая е, че не можем да знаем дали го имат или не в гените си нашите любимци! s) Затова предпазливостта винаги е за предпочитане, но не бива да ставаме манияци на тази тема, понеже това са животни и те си искат своето, а то е лудуване, скачане, тичане ... изобщо кучешка му работа!

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1125 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 07:18 PM

Аз също ще дойда почти сигурно!!! super d)
Като гледам времето тръгва да се оправя и мисля,че утре ще е хубаво!!! bravoS
Айде , ако се съберем ще бъде яко!!! b) l) d)

#1126 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 08:06 PM

За изложбата ще видим, може и да дойдем, не сме сигурни. Иска ми се да се видят нашите дакелчета, пък и ние! Като гледам всички какви са пораснали и красиви, а Леа има страхотна къщичка, от къде е и как така е цяла?! Това ако е унас до сега да е на трески b)
За гръбнака, притеснявам се, но наистина не мога да спра Елмо. Той е адски буен, скача постоянно, катери се навсякъде буквално...........Играе с големите кучета, те много го обичат, но го събарят, той се извърта.........Ама как да го спреш това диване, както каза Херц животното си иска своето. Да се надяваме, че всички дакелчета ще се здравички и силнички!!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1127 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 08:40 PM

Ха!!! l) Къщичката на Леа съвсем случайно баща ми я взе от едни от тея продавачите на плетени масички и разните там неща...и той я видял и много я харесал и питал колко струва , а тя пък била евтина (15 лв. bl) ) и той веднага я взел!!! То беше радост!!! l) Цял ден Леа вътре вън , вътре вън...!!! Ами нея не я яде щото е много здрава и твърда! oleeee И не ще!!! Иначе миналия и кош го направи на.. dribble l) d)
А за гръбнака....!!! Същото както при вас!!! super Няма спиране...!!! d)
То не е скокове по столове...търси котки и подскача...гледа през прозореца гълъбите и пак скача...ами не може да се предотврати тея лудорий!!! Просто трябва да сме на повишено внимание! d)

#1128 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 05:22 PM

Цитат

Цитат

Аз ще ходя.. даже и Морти ще взема. Ако имате време може да наминете с Шели да поиграят навън някъде  super

супер, гледам, че си в кюто, така че там ще те разпитам ;-) Че и на мен ми се ходи!

-------------
за проблемите с гръбнака s) много кофти работа, но какво да се прави - проблеми на породата! Само че нашите ветеринари казаха да не се паникьосваме толкова много и по-свободно да караме... В смисъл, че ако кученцето си го има заложено това заболяване, то ще се прояви независимо дали го пазим от скачане или не! Ако генетически го няма, тогава притесненията са излишни! ЛОШОТО в случая е, че не можем да знаем дали го имат или не в гените си нашите любимци! s) Затова предпазливостта винаги е за предпочитане, но не бива да ставаме манияци на тази тема, понеже това са животни и те си искат своето, а то е лудуване, скачане, тичане ... изобщо кучешка му работа!

Дисковата херния със сигурност не е генетичен проблем..

#1129 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 09:05 PM

Аз днес едвам съм попрочела форума...и сега едвам ви пиша! Защо ли???
Ей сега ще ви разкажа на 2 на 3 каква е причината...
Значи...започна се от вчера... излизам аз от банята и си тръскам чехлите иии Леа започва да ръмжи...,ама ей така без никаква причина, и то ръмжи страшно!!! bl) Клякам аз до къщата и да видя кво става..!!! И тя ме гледа свирепо с бялото на очите си и ръмжи..!!! Аз я гледам и се чудя какво става!!! И понеже нямаше конкретна причина и започнах да я успокоявам...(това май не е най-правилното...)обаче тя не спира да ръмжи!!! Аз я извадих извън къщата и и се посларах , защото неразбирах защо го прави...ей така без нищо? bl) Както и да е не разбрах,защо го прави...оставих я..!!!
И така..сутринта ставам и си мисля вече и е минало..!!! Обаче не...!!! Минавам аз пак покрай къщата и и клякам да я погаля ,нямала съм никакви лоши намерения да и се карам или да я бия..!!! Галя я..нищо..и понечих да взема топката и тя ме захапа за пръста..!!! Гризна ме...не силно,но ми направи рана..!!! След което моментално сви уши и се обърна на другата страна..явно разбра, че е направила голяма грешка...!!!
Много се разочаровах..такова нещо не бях очаквала..! И то непредизвикано (или поне така си мисля де..)
Та след тая случка седнах да попрочета из форума за агресията...!!!
Оказа се че проявява Доминантна агресия...и това излезе съвсем вярно...!!!
Мисля ,че веднъж Вабанк беше писал,че при такова поведение трябва кучето да се повали на земята по гръб и да си сложиш ръката на корема му...!!! Пробвах, но не можах защото тя щеше да ме ухапе..пак ръмжеше...!!!
Отказала съм се от бой ,защото мисля че става по-лошо...въпреки че в случея си го заслужаваше..!!!
Изчетох статията за доминантната агресия...и веднага взимам мерки...(от днес)!!! Ще трябва да много да се занимвам с командите...за да и се ''понижи малко рейтинга''...!!! И съответно моя да се вдигне , като командващ...!!! Ще сме и малко по-строги с нея...!!!
Въпреки,че виждам че нещата имат подобрение ще ви помоля за съвети...!!!
Или споделете,ако сте имали подобен случей...

#1130 Потребителят е офлайн   kekeke Икона

Публикувано: 18 February 2006 - 11:17 PM

Ей хора, приятелката ми скоро има рожден ден и искам да и намеря някакво малко дакелче (смисал да е бебе още), някой имали женска която да е раждала скоро и да се договорим за едно кученце да ми даде или продаде ако някой е навит ? мн ще сам ви благодарен!

#1131 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 01:16 PM

Цитат

Аз днес едвам съм попрочела форума...и сега едвам ви пиша! Защо ли???
Ей сега ще ви разкажа на 2 на 3 каква е причината...
Значи...започна се от вчера... излизам аз от банята и си тръскам чехлите иии Леа започва да ръмжи...,ама ей така без никаква причина, и то ръмжи страшно!!! bl) Клякам аз до къщата и да видя кво става..!!! И тя ме гледа свирепо с бялото на очите си и ръмжи..!!! Аз я гледам и се чудя какво става!!! И понеже нямаше конкретна причина и започнах да я успокоявам...(това май не е най-правилното...)обаче тя не спира да ръмжи!!! Аз я извадих извън къщата и и се посларах , защото неразбирах защо го прави...ей така без нищо? bl) Както и да е не разбрах,защо го прави...оставих я..!!!
И така..сутринта ставам и си мисля вече и е минало..!!! Обаче не...!!! Минавам аз пак покрай къщата и и клякам да я погаля ,нямала съм никакви лоши намерения да и се карам или да я бия..!!! Галя я..нищо..и понечих да взема топката и тя ме захапа за пръста..!!! Гризна ме...не силно,но ми направи рана..!!! След което моментално сви уши и се обърна на другата страна..явно разбра, че е направила голяма грешка...!!!
Много се разочаровах..такова нещо не бях очаквала..! И то непредизвикано (или поне така си мисля де..)
Та след тая случка седнах да попрочета из форума за агресията...!!!
Оказа се че проявява Доминантна агресия...и това излезе съвсем вярно...!!!
Мисля ,че веднъж Вабанк беше писал,че при такова поведение трябва кучето да се повали на земята по гръб и да си сложиш ръката на корема му...!!! Пробвах, но не можах защото тя щеше да ме ухапе..пак ръмжеше...!!!
Отказала съм се от бой ,защото мисля че става по-лошо...въпреки че в случея си го заслужаваше..!!!
Изчетох статията за доминантната агресия...и веднага взимам мерки...(от днес)!!! Ще трябва да много да се занимвам с командите...за да и се ''понижи малко рейтинга''...!!! И съответно моя да се вдигне , като командващ...!!! Ще сме и малко по-строги с нея...!!!
Въпреки,че виждам че нещата имат подобрение ще ви помоля за съвети...!!!
Или споделете,ако сте имали подобен случей...

Не се притеснявай! Нещо може да й е криво ще се оправи :) Но не я лигавете много, нека си знае мястото :)

#1132 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 February 2006 - 01:34 PM

Цитат

Ей хора, приятелката ми скоро има рожден ден и искам да и намеря някакво малко дакелче (смисал да е бебе още), някой имали женска която да е раждала скоро и да се договорим за едно кученце да ми даде или продаде ако някой е навит ? мн ще сам ви благодарен!

Ти ли си човека, дето каза че "не е луд да даде 150 лв. за куче"?

Цитат от друг форум:

Цитат

В Магазините са по 150 кинта за дакел...(наиш кога ше дам толкоа а ?)...затва питах некой от форума ако има излишни да се договорим за едно поне на по нормална цена
a)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1133 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 03:21 PM

Дакел-фенка, не знам направо какво да ти кажа! Така внезапно, без видима причина, без предупреждение да започне да ръмжи и чак да те ухапе!!! n) Дано не се повтаря и да е било наистина временно, ноооооооо започне ли се веднъж бързо трябва да се реагира, че са големи дяволи понякога! Не трябва да ги оставяме да вземат надмощение. После става неприятно и за тях, и за нас! n)

User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1134 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 03:27 PM

Цитат

Не се притеснявай! Нещо може да й е криво ще се оправи :) Но не я лигавете много, нека си знае мястото :)

Днес нещата са спкойни слава богу... r) Да майче верно и е било криво... r) d) Щото аз си мисля, на мен като ми е гадно мога да кажа , а тя не може освен да ми изръмжи... d) По Коледа много я бяхме разпуснали..!!! Та сега ще я стягаме! d)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Цитат

В Магазините са по 150 кинта за дакел...(наиш кога ше дам толкоа а ?)...затва питах некой от форума ако има излишни да се договорим за едно поне на по нормална цена

Е тва не знам кой го е казал...ама... a)
По принцип , ако някога на мен ми се родят дакелчета няма да ги продавам.... първото,че не съм съгласна да се третират като стока...!!!
Иначе аз няма да дам кученце на такъв човек , който смята че 150 лева е нечовешка цена...ами да тя е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 150 лева... , а гадното е че някои хора смятат взиманто на кученце ,като покупка..!!! ouu

#1135 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 03:35 PM

Цитат

Дакел-фенка, не знам направо какво да ти кажа! Така внезапно, без видима причина, без предупреждение да започне да ръмжи и чак да те ухапе!!! n) Дано не се повтаря и да е било наистина временно, ноооооооо започне ли се веднъж бързо трябва да се реагира, че са големи дяволи понякога! Не трябва да ги оставяме да вземат надмощение. После става неприятно и за тях, и за нас! n)

Да , да още вчера взех мерки...!!! Ами аз да ти кажа съм още по-изненадана и от теб...!!! oleeee Може да е било нещо временно...!!! И преди ми е ръмжала, ама никога не ме е хапала без причина...!!! Това е май-втория път ,който ме хапе!!! Първия път не я виня,защото вината беше изцяло моя..!!!
Аз си го обяснявам,че тя е мислела за нейна топката и затова не ми е дала да я пипна...!!! Тя по принцип си го брани нейното кътче , като...да не ви казвам l)
Днес все едно нищо не е станало.. bl) oleeee
Вече ще сме по-строги ...!!! Не знам не мисля че ще се повтори, надявам се!!! Започнахме от вчера тренировки по послушание на двора... n) мина добре...!!!
Това пишеше ,като предпазни мереки с/у доминантна агресия...! Вие знаете ли нещо друго!?

#1136 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 February 2006 - 05:24 PM

Цитат

Цитат

Ти ли си човека, дето каза че "не е луд да даде 150 лв. за куче"?

Цитат от друг форум:

Цитат

a)

И развититето (в другия форум):

Цитат

Таз пак бушка  Момичето ми си има дакел ама иска нов маник, затва исках аз да и намеря за подарак...няма да глеам аз КУЧЕ ! 150 кинта за ДАКЕЛ за мене са много....аз бех намерил малак ПИТБУЛ за 50...да не мислиш че ше дам 150 за дакел ? явно си се объркала...

П.П намерих си днеска маник така че темата може да се изтрие

Еми... честит мъник.
Щом приятелката ти има друг дакел - надявам се, че е наясно.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1137 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 06:47 PM

Нямам коментар по случая ... n) Разни хора, разни идеали, но все пак смятам, че в един кучешки форум не бива така да се отнасят някои хора към животните. Всяко куче е безценно за стопанина си, така че ...
User's Signature

Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 06:54 PM

А един такъв човек не струва и 50 лева...

#1139 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 07:40 PM

Цитат

Таз пак бушка  Момичето ми си има дакел ама иска нов маник, затва исках аз да и намеря за подарак...няма да глеам аз КУЧЕ ! 150 кинта за ДАКЕЛ за мене са много....аз бех намерил малак ПИТБУЛ за 50...да не мислиш че ше дам 150 за дакел ? явно си се объркала

Много ми е интересен начина на разсъждение на подобни индивиди....

#1140 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 07:55 PM

Малко за настроение снимки от нас! :-) Една по-стара, от първите разходки на Шели и две съвсем нови от топлите дни, които настъпиха d)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни