Дакел
Публикувано: 17 February 2006 - 01:31 PM
Публикувано: 17 February 2006 - 02:01 PM
Публикувано: 17 February 2006 - 06:13 PM
Цитат
супер, гледам, че си в кюто, така че там ще те разпитам ;-) Че и на мен ми се ходи!
-------------
за проблемите с гръбнака s) много кофти работа, но какво да се прави - проблеми на породата! Само че нашите ветеринари казаха да не се паникьосваме толкова много и по-свободно да караме... В смисъл, че ако кученцето си го има заложено това заболяване, то ще се прояви независимо дали го пазим от скачане или не! Ако генетически го няма, тогава притесненията са излишни! ЛОШОТО в случая е, че не можем да знаем дали го имат или не в гените си нашите любимци! s) Затова предпазливостта винаги е за предпочитане, но не бива да ставаме манияци на тази тема, понеже това са животни и те си искат своето, а то е лудуване, скачане, тичане ... изобщо кучешка му работа!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 February 2006 - 08:06 PM
За гръбнака, притеснявам се, но наистина не мога да спра Елмо. Той е адски буен, скача постоянно, катери се навсякъде буквално...........Играе с големите кучета, те много го обичат, но го събарят, той се извърта.........Ама как да го спреш това диване, както каза Херц животното си иска своето. Да се надяваме, че всички дакелчета ще се здравички и силнички!!!
Публикувано: 17 February 2006 - 08:40 PM
А за гръбнака....!!! Същото както при вас!!! super Няма спиране...!!! d)
То не е скокове по столове...търси котки и подскача...гледа през прозореца гълъбите и пак скача...ами не може да се предотврати тея лудорий!!! Просто трябва да сме на повишено внимание! d)
Публикувано: 18 February 2006 - 05:22 PM
Цитат
Цитат
супер, гледам, че си в кюто, така че там ще те разпитам ;-) Че и на мен ми се ходи!
-------------
за проблемите с гръбнака s) много кофти работа, но какво да се прави - проблеми на породата! Само че нашите ветеринари казаха да не се паникьосваме толкова много и по-свободно да караме... В смисъл, че ако кученцето си го има заложено това заболяване, то ще се прояви независимо дали го пазим от скачане или не! Ако генетически го няма, тогава притесненията са излишни! ЛОШОТО в случая е, че не можем да знаем дали го имат или не в гените си нашите любимци! s) Затова предпазливостта винаги е за предпочитане, но не бива да ставаме манияци на тази тема, понеже това са животни и те си искат своето, а то е лудуване, скачане, тичане ... изобщо кучешка му работа!
Дисковата херния със сигурност не е генетичен проблем..
Публикувано: 18 February 2006 - 09:05 PM
Ей сега ще ви разкажа на 2 на 3 каква е причината...
Значи...започна се от вчера... излизам аз от банята и си тръскам чехлите иии Леа започва да ръмжи...,ама ей така без никаква причина, и то ръмжи страшно!!! bl) Клякам аз до къщата и да видя кво става..!!! И тя ме гледа свирепо с бялото на очите си и ръмжи..!!! Аз я гледам и се чудя какво става!!! И понеже нямаше конкретна причина и започнах да я успокоявам...(това май не е най-правилното...)обаче тя не спира да ръмжи!!! Аз я извадих извън къщата и и се посларах , защото неразбирах защо го прави...ей така без нищо? bl) Както и да е не разбрах,защо го прави...оставих я..!!!
И така..сутринта ставам и си мисля вече и е минало..!!! Обаче не...!!! Минавам аз пак покрай къщата и и клякам да я погаля ,нямала съм никакви лоши намерения да и се карам или да я бия..!!! Галя я..нищо..и понечих да взема топката и тя ме захапа за пръста..!!! Гризна ме...не силно,но ми направи рана..!!! След което моментално сви уши и се обърна на другата страна..явно разбра, че е направила голяма грешка...!!!
Много се разочаровах..такова нещо не бях очаквала..! И то непредизвикано (или поне така си мисля де..)
Та след тая случка седнах да попрочета из форума за агресията...!!!
Оказа се че проявява Доминантна агресия...и това излезе съвсем вярно...!!!
Мисля ,че веднъж Вабанк беше писал,че при такова поведение трябва кучето да се повали на земята по гръб и да си сложиш ръката на корема му...!!! Пробвах, но не можах защото тя щеше да ме ухапе..пак ръмжеше...!!!
Отказала съм се от бой ,защото мисля че става по-лошо...въпреки че в случея си го заслужаваше..!!!
Изчетох статията за доминантната агресия...и веднага взимам мерки...(от днес)!!! Ще трябва да много да се занимвам с командите...за да и се ''понижи малко рейтинга''...!!! И съответно моя да се вдигне , като командващ...!!! Ще сме и малко по-строги с нея...!!!
Въпреки,че виждам че нещата имат подобрение ще ви помоля за съвети...!!!
Или споделете,ако сте имали подобен случей...
Публикувано: 18 February 2006 - 11:17 PM
Публикувано: 19 February 2006 - 01:16 PM
Цитат
Ей сега ще ви разкажа на 2 на 3 каква е причината...
Значи...започна се от вчера... излизам аз от банята и си тръскам чехлите иии Леа започва да ръмжи...,ама ей така без никаква причина, и то ръмжи страшно!!! bl) Клякам аз до къщата и да видя кво става..!!! И тя ме гледа свирепо с бялото на очите си и ръмжи..!!! Аз я гледам и се чудя какво става!!! И понеже нямаше конкретна причина и започнах да я успокоявам...(това май не е най-правилното...)обаче тя не спира да ръмжи!!! Аз я извадих извън къщата и и се посларах , защото неразбирах защо го прави...ей така без нищо? bl) Както и да е не разбрах,защо го прави...оставих я..!!!
И така..сутринта ставам и си мисля вече и е минало..!!! Обаче не...!!! Минавам аз пак покрай къщата и и клякам да я погаля ,нямала съм никакви лоши намерения да и се карам или да я бия..!!! Галя я..нищо..и понечих да взема топката и тя ме захапа за пръста..!!! Гризна ме...не силно,но ми направи рана..!!! След което моментално сви уши и се обърна на другата страна..явно разбра, че е направила голяма грешка...!!!
Много се разочаровах..такова нещо не бях очаквала..! И то непредизвикано (или поне така си мисля де..)
Та след тая случка седнах да попрочета из форума за агресията...!!!
Оказа се че проявява Доминантна агресия...и това излезе съвсем вярно...!!!
Мисля ,че веднъж Вабанк беше писал,че при такова поведение трябва кучето да се повали на земята по гръб и да си сложиш ръката на корема му...!!! Пробвах, но не можах защото тя щеше да ме ухапе..пак ръмжеше...!!!
Отказала съм се от бой ,защото мисля че става по-лошо...въпреки че в случея си го заслужаваше..!!!
Изчетох статията за доминантната агресия...и веднага взимам мерки...(от днес)!!! Ще трябва да много да се занимвам с командите...за да и се ''понижи малко рейтинга''...!!! И съответно моя да се вдигне , като командващ...!!! Ще сме и малко по-строги с нея...!!!
Въпреки,че виждам че нещата имат подобрение ще ви помоля за съвети...!!!
Или споделете,ако сте имали подобен случей...
Не се притеснявай! Нещо може да й е криво ще се оправи :) Но не я лигавете много, нека си знае мястото :)
Публикувано: 19 February 2006 - 01:34 PM
Цитат
Ти ли си човека, дето каза че "не е луд да даде 150 лв. за куче"?
Цитат от друг форум:
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 February 2006 - 03:21 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 19 February 2006 - 03:27 PM
Цитат
Днес нещата са спкойни слава богу... r) Да майче верно и е било криво... r) d) Щото аз си мисля, на мен като ми е гадно мога да кажа , а тя не може освен да ми изръмжи... d) По Коледа много я бяхме разпуснали..!!! Та сега ще я стягаме! d)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Цитат
Е тва не знам кой го е казал...ама... a)
По принцип , ако някога на мен ми се родят дакелчета няма да ги продавам.... първото,че не съм съгласна да се третират като стока...!!!
Иначе аз няма да дам кученце на такъв човек , който смята че 150 лева е нечовешка цена...ами да тя е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 150 лева... , а гадното е че някои хора смятат взиманто на кученце ,като покупка..!!! ouu
Публикувано: 19 February 2006 - 03:35 PM
Цитат
Да , да още вчера взех мерки...!!! Ами аз да ти кажа съм още по-изненадана и от теб...!!! oleeee Може да е било нещо временно...!!! И преди ми е ръмжала, ама никога не ме е хапала без причина...!!! Това е май-втория път ,който ме хапе!!! Първия път не я виня,защото вината беше изцяло моя..!!!
Аз си го обяснявам,че тя е мислела за нейна топката и затова не ми е дала да я пипна...!!! Тя по принцип си го брани нейното кътче , като...да не ви казвам l)
Днес все едно нищо не е станало.. bl) oleeee
Вече ще сме по-строги ...!!! Не знам не мисля че ще се повтори, надявам се!!! Започнахме от вчера тренировки по послушание на двора... n) мина добре...!!!
Това пишеше ,като предпазни мереки с/у доминантна агресия...! Вие знаете ли нещо друго!?
Публикувано: 19 February 2006 - 05:24 PM
Цитат
Цитат
Ти ли си човека, дето каза че "не е луд да даде 150 лв. за куче"?
Цитат от друг форум:
Цитат
И развититето (в другия форум):
Цитат
П.П намерих си днеска маник така че темата може да се изтрие
Еми... честит мъник.
Щом приятелката ти има друг дакел - надявам се, че е наясно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 February 2006 - 06:47 PM

Публикувано: 19 February 2006 - 07:40 PM
Цитат
Много ми е интересен начина на разсъждение на подобни индивиди....
Публикувано: 19 February 2006 - 07:55 PM