Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1162 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2006 - 01:41 PM

Здрасти и от нас с Леа !!! r) w) d) Както , каза Рози много интересни темички има за възпитание...и разни!!! d) Много е сладуранска Ира! w)
Прочети и темата за ''зоомагазините'' , и ще разбереш , защо не трябва да се взима кученце от зоо магазин! r) ;) Имали сте късмет със здраво кученце, или поне без сериозни проблеми!!! r) d)
Разкажи повече за твойта сладуранка!!! w) d)

Цитат

Разбирам много добре постъпката на Лея, защото моето куче проявява този характер още от деня, в който я взехме. Ръмжи и хапе

Да , но при нас беше много странно l) oleeee ,защото преди такива неща не беше правила! А тя да кажеш не е малко куче !!! d) Но вече сме строги с нея! ;) Че, като го оставиш дакела и ти се качва на главата! l) l) l)
Поздрави!

#1163 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 02:21 PM

Eто ни и нас b) Здравейте на теб и на сладката Ира! Това с хапкането на Елмо му е специалност. Той е много игрив, чак агресивен понякога. Много хапе, като малък наистина беше заради зъбките, точно както ти го описваш. Сега вече не е толкова хаплив! Само като се борим почва да оголва зъби и хапе много силно. Просто още не се усеща, сега е на 7 месеца, прави се на силен, на мъж. Ама не му се разминава, като се забрави в агресията много му се караме.
Поздрави на красавицата! Наистина е разкошна!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1164 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 04:14 PM

Цитат

Здрастииии и добре дошли.. на теб и твойта малка Ира! l)
Тя е страхотна между другото 1super
От къде сте?
Във форума има много интересни теми за възпитанието.. и изобщо за отглеждането на малките, а също и големите кучовци! Вярвам, ще намериш много полезна информация! 1super

Благодаря на всички форумци от мое име и от името на кучето. Днес между другото използвах няколко метода, от тези които прочетох във форума и бях удивена от тяхното действие. За първи път пиша във форум моля да ме извините, ако правя грешки, а също така и за огромната снимка после ще ги смаля и ще ви изпратя нови. Така или иначе ще се радвам да споделям опит с вас. Лек ден на всички.
Р.S. Ние сме от Варна. Още не мога да открия темата за зоомагазините, но при първа възможност ще я намеря и прочета. Явно сме извадили късмет, защото я взехме много малка, най - много да е била 2 дни в магазина. Ами това е засега, моля да ми помогнете да открия и различни методи за това да не ходи до тоалетна в къщи ( имам в предвид да се научи възможно най-бързо), защото аз до сега съм живяла в къща с двор, но сега съм в апартамент и, както разбирате е по- различно. Благодаря на всички за съдействието.

#1165 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 06:16 PM

Здравейте и от нас! Виждам, че още една сладка госпожица се присъединява към нас b)

#1166 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 07:53 PM

Ходенето до тоалетна навън ще си стане естествено когато започнете да излизате. Елмо като беше бебе се опитахме да го научим да ходи в банята, но доста безуспешно. Пишкаше там по команда, но не и самоинициативно. Всичко правеше на килима. От както излиза обаче всичко е ОК. Мноого рядко му се случва да се изпусне по малка нужда, за голямата изобщо. Не се притеснявай, един път да почне да излиза малката Ира и вече няма да имаш никакви проблеми!
User's Signature

#1167 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:21 PM

Всъщност досега четох доста от нещата, написани във форума и се оказа, че притеснението ми е било безпричинно. Аз като каза импровизирана тоалетна имах в предвид един наилон, върху него 2 вестника. Не съм махала килими, не сум и слагала вестници навсякъде. Само първият ден и после ги събрах на едно място, оттогава като сме във в къщи почти винаги се изхожда там, с голямата нужда беше по сложно, но вече започна да се адаптира. Миналата седмица съм сложила един вестник в другата ни стая и върху него зимните ни обувки, защото коридора ни е малко тесен. Като погледнах беше свършила всичко на вестника. Смятам, че ще се справим с тоалетната. На 01.03 ще е третата ваксина. Днес, както казах приложих доста неща, които прочетох във форума. Например да яде под команда и.т.н. Това смятах да започна да правя след третият месец, но добре че съм започнала сега. Наистина породата е доста твърдоглава. Днес прочетох, че всички дакели са били така агресивни, ръмжащи и хапещи като малки. Значи ще се справим и с този проблем. Благодаря пак на всички форумци. Страхотен е и ще го препоръчам на всички приятели кучкари. Ще ви пратя снимки и на предните ми кучета. d) 1super Радвам се, че ви открих bravoS

#1168 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:25 PM

Ето това е темата --- зоо магазините !!!
а това са последствията от закупуването на кученце от зоо магазин... s) d)

#1169 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:27 PM

Цитат

Всъщност досега четох доста от нещата, написани във форума и се оказа, че притеснението ми е било безпричинно. Аз като каза импровизирана тоалетна имах в предвид един наилон, върху него 2 вестника. Не съм махала килими, не сум и слагала вестници навсякъде. Само първият ден и после ги събрах на едно място, оттогава като сме във в къщи почти винаги се изхожда там, с голямата нужда беше по сложно, но вече започна да се адаптира. Миналата седмица съм сложила един вестник в другата ни стая и върху него зимните ни обувки, защото коридора ни е малко тесен. Като погледнах беше свършила всичко на вестника. Смятам, че ще се справим с тоалетната. На 01.03 ще е третата ваксина. Днес, както казах приложих доста неща, които прочетох във форума. Например да яде под команда и.т.н. Това смятах да започна да правя след третият месец, но добре че съм започнала сега. Наистина породата е доста твърдоглава. Днес прочетох, че всички дакели са били така агресивни, ръмжащи и хапещи като малки. Значи ще се справим и с този проблем. Благодаря пак на всички форумци. Страхотен е и ще го препоръчам на всички приятели кучкари. Ще ви пратя снимки и на предните ми кучета. d) 1super Радвам се, че ви открих bravoS

Охооо ! Тепърва ще разбереш какви характерчеата са!!! l) l) l)
Радвам се , че си намерила полезни неща !!! r) d)

#1170 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:36 PM

Твоята Ира наистина е angelpik в сравнение с нашия Елмо. Щом се е научила къде е тоалетната b) w) Иначе и Елмо ядеше по команда, това го научи моментално, нали за ядене става дума, той беше пръв. Но от както се помъчи да се прави на злояд яденето му стои в паницата и вече не яде по команда, а когато е гладен (та случайно да не умре от глад на мама детето n) ). Аз съм виновна, че го глезя, но съм решила пак да вкарам режима в действие, че не обичам такива неорганизирани работи b)
User's Signature

#1171 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:47 PM

Да ви разказвам сега на нашия глезльо снощи до къде му стигна вече лигавщината. Купихме му вчера нова играчка (не, че си няма в изобилие, ама нали е на мама и тате бебето ouu ). Та въпросната джаджа освен всичко друго си има и свирка (всички таралежи и други свирещи същества замлъкнаха много отдавна) и Елмо безумно й се зарадва. Последиците - от 20ч до към 24ч той не спря да я стиска, тя да пищи, да я носи, да моли да му я хвърляме и т.н. Вярвайте ми не преувеличавам, не е спрял за една минута!!!!!!!! В полунощ обаче ние решихме, че ще си лягаме. Елмо спи при нас. На него обаче и през ум не му минаваше, че ще се спи - той щом е буден, всички са будни. Донесе си играчката гадна, седна отгоре ми на леглото и почна да я стиска. n) bash Като не реагирах, взе да плаче, да скимти(т.е. вземи ми хвърли играчката да я гоня)! Да ама не. Прибрахме я в шкафа и айде лека нощ. Това животно като заскимтя, като заревааааа................заспали сме почти, сигурно един час ни е ревал на главите и не спира диването. Дадохме му я, щото то не се трае, ама й махнахме пищялката. Пак скимти да му я мятаме да я гони n) Затворихме го в коридора на мястото му, пак пищи! Пак го пуснахме при нас.........два часа ни е разигравал, не преувеличавам. Накрая го наплясках, затворих го на мястото му и сме заспалиии angelpik През нощта като ставах за нещо му отворих, викам айде мама, изтърпя си наказанието, идвай да се гушкаме. И какво мислите направи диването - взе си играчката, тръшна ми я на главата и пак ревна oleeee След каране се спря и заспа, но кажете ми това не е ли дакелски инат!!! Пубертет ли е, характер ли е, не знам, ама направо откачихме тая нощ!!
ПП А най-смешното беше, че като стисне играчката и тя като изпищи, той и той скимти! Което допълва лудницата bash
User's Signature

#1172 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 09:52 PM

Ееее... най- после и вие да влезете в пубертета да видите как е l) oleeee
Морти има нов куронен номер за през нощта. Към 2-3ч през нощта (всяка вечер) застава долу до леглото ми и започва едно църкане.. ама едно тихичкоооо, но непрекъснато и мноого дразнещо. Докато не слезн на земята да го погаля малко не се млъква. Номера да го галя докато лежа не става oleeee

#1173 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 10:50 PM

Дакел пък и в пубертет... сложна комбинация ! l) l) l)
Голям сладкиш , тоя Елмо... w) d)

#1174 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 10:55 PM

Сладкиш е, ама само като спи. Тогава е истински angelpik ! Ние вкъщи така се шегуваме - като го видим да спинка, просто вече фразата е: Ах на мама какво си ангелче, ама само като спинкаш w)
User's Signature

#1175 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 12:15 AM

Благодаря още веднъж за всичко. Наистина информацията е много полезна. r)

#1176 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 06:52 PM

Здравейте пак на всички от нас с Ира. Забравих да в попитам, понеже като купувах кучето бях толкова развълнувана, че не знаех къде се намирам. Огледах го разбира се но аз бях твърдо решена, че ще е дакел, а то беше единственото в магазина и веднага се лепнах на клетката. Както и да е чак в къщи забелязах, че има пети пръст на единият заден крак. Чела съм по-рано, че това е признак на кръстоска между различни породи или резултат от инбриидинг (извинявам се ако не съм го написала правилно). Говорих с доктора дали да го изрежем, но той каза, че нямало нужда да изчакаме да видим как ще се развива и ако се наложи да режем само върха на нокътчето. На всички им е ясно как скачат дакелите и ми се струва, че ако го изрежем кучето ще се чувства по-добре. Моля всички за съвет, за да взема най-доборто решение. Благодаря Ви!

#1177 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 07:19 PM

Ние също имаме такъв проблем - Елмо има пето пръстче на едното задно краче и пето и шесто на другото. До сега два пъти му рязахме нокетчетата, но говорихме с доктора и стигнахме до решение да ги махнем, защото определено му пречат понякога, той е доста буйничък w) Само от нас зависи кога ще направим операцията, въпрос на свободно време и средства е. В най-скоро време ще ги махнем! Помисли си, може би наистина няма нужда да се маха, ако не й пречи това пръстче, но ако се закача и т.н. най-добре го премахнете!
User's Signature

#1178 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 07:23 PM

Здравейте пак сме ние с Ира, а ето и малко снимки на веселата и палава малка госпожица b)

#1179 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 07:26 PM

Благодаря за бързият отговор, значи не сме само ние. За напред след като започне да излиза ще взема решение. Исках да кача снимки намалила съм ги, но нещо не се получи някой има ли идея как става ?

#1180 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 08:50 PM

Аз пак за петият пръст да попитам дали информацията ми е точна или мога да науча още нещо ново. На вас доктора каква ви каза, че е причината за появата на тези пръсти?

#1181 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2006 - 12:47 PM

На нас ни казаха, че това се счита за дефект на кученцето, до колкото си спомням доктора спомена, че се нарича още вълчи пръст. Не разбрах и аз точно n) , но май е нещо като остатък от природата, от вълка, нещо такова.......
User's Signature

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема