Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1282 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2006 - 08:38 PM

Леле Херц! Шели направо е станала огромна! l) b) dribble d)
Кога порасна!!! А погледчето... w) готова за подвизи!!! d)

#1283 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 09:00 PM

Цитат

Леле Херц! Шели направо е станала огромна! l) b) dribble d)
Кога порасна!!! А погледчето... w) готова за подвизи!!! d)

хехе, чак огромна не е още b) Но определено вече не е онова малко и сладко бебе, сега е само сладко дяволче l) Доста наедря, но все пак е мъничка. Вчера какъв дакел видях, още малко и големината на басет щеше да стигне. Голямо чудо! bl) И доста якичко животно си беше. Но ми стана неудобно да питам хората дали е дакел кучето или е нещо смесено, защото наистина беше голямо! В сравнение с негооооооооо, Шели сигурно е като бебе на 3 месеца oleeee
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1284 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 09:12 PM

Оу да...и аз съм виждала много едри дакели !!! bl) Ама така по-грубички изглеждат! А мен ме питат Леа на колко месеца е??? bl) l) oleeee много ги изненадвам , като кажа ,че е на 6г. l) dribble

#1285 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 09:26 PM

В съседния блок има един такъв дакел. Направо излъчва респект. Голям е два пъти колкото Елмо и е на 15 години. Наистина е огромен.
Херц, Шели много прилича на Елмичко, има същата муцунка (е, те всички дакели ги имат де b) ), само че сигурно е доста по-дребничка от него, той стана доста голямо добиче. Даже и от баща си вече е по-едър w)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1286 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 10:00 PM

Е как ви завиждам за хубавите ушета!!! w) w) w) d)
На Леа що така не и се изправиха...!!! oleeee Няма значение и така е сладкиш! Сестра ми много ме дразни и вика,че сигурно дядо и бил някой пумияр...! oleeee И е измислила прякор Пуми!!! l) oleeee Ама ние квито сме неопитни стопани...! Сигурно е ,защото като малка не сме и давали калций!!! oleeee Та по случей щръкналите ушета на Леа се сетих...
с другата ми сестра (по-малката) мислим да ''селектираме'' b) l) бойна порода дакели!!! l) Ще си кажете те и без тва са си бойни...,та кво остава боен дакел! oleeee l) b) d) а забравих и ще им се купират ушичките, за да няма такива недоразумения, като с Леа!!! l) b) oleeee d)

#1287 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:02 PM

МИла dakel fenka,
Въобще не се притеснявай за ушите и за подмятанията на сестра ти. Аз също съм чувала подобни приказки от мои "приятели " за мои по-предишни кучета. Това не трябва да те смущава. Виждам, че си искрен и изпълнен с обич към всички животни човек, за това ще ти отговоря честно без предрасъдъци и не искам да ме разбираш погрешно. От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат. Не съм специалист и не съм сигурна, че моето куче е по стандарт. Именно за това искам да ти кажа, че причината не е в калция, и ушите не би трябвало да се изправят, а да стоят надолу. Калцият, както сама знаеш, се дава за укрепване на костаната система, а не за уши. Представи си например една немска овчарка, на която не е даван калций. На нея ушите ще се изправят, ако е породиста немска овчарка, но например може да получи рахит или друго костно забляване, ако не и е даван калций. Но това в никакъв случай не трябва да е пречка да обичаш или да гледаш на твоя любимец така, сякаш има някакъв недъг.
С най- искрени чувства Кремена

#1288 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:15 PM

Цитат

От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат.

Точно!!! 1super Ама не знам защо така е станало???! Ушичките вярно са и много по-малки от нормално и аз го забелязах...! d) Ама понякога знаеш ли като се ококри или като се стресне си ги ''изправя'' ,имам предвид за момент заприличват и на истински дакел!!! Иначе хубав цвят има...!!! Прилича на дакелче,но пък кой знае дали верно не е имала някой пра роднина не дакел...!!! Много ми е странно l) oleeee
Не че се опитвам да я изкарам чистокръвна, но да попитам възможно ли е ушите просто да не са пораснали? bl) Или пък да са се смачкали? bl) Незнам възможности...кажете вие...!!! d)

#1289 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:27 PM

Мила, на мен преди време ми подариха едно куче "дакел". Слагам го в кавички , защото наистина прилича на дакел, по цвят и по държание, ноооооо.... Като порасна и като видях как изглеждат другите дакели , разбрах, че има нещо нередно. Това в никакъв случай не ме обнадежди. Аз за пореден път казвам, че сегашното ми куче е с негарантиран произход и че не съм сигурна за истинността на породата, защото е купено от зоомагазин. Но ти си човек с прекрасно отношение към животните (не те познавам), тези неща стават ясни от твоите постинги . Разбрахме от форума, че кучета с неизяснен произход не трябва да се заплождат (това е плод на нашето съзнание) и аз не виждам защо хора като теб и мен, които притежават такива прекрасни животни да се тревожат за безмислени неща. Само мога да пожелая здраве и късмет на любимите ни същества и да има повече хора, които са загрижени за тяхното добро. 1super

#1290 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:57 PM

О аз в никакъв случей не съм разтервожена!!! Толкова си я обичкам!!! w) Просто ми е любобитно!!! Но в крайна сметка не може да се отрече дакелската осанка! l) w)
---
даже днес пак ми прави компания докато бяхме в мазето и цялата се увъртя в пясък и паяжини! l) и като се прибрахме приличаше на прасенце...!!! l) l) l) d)

#1291 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 02:25 PM

Здравейте:)аз съм нова .и аз имам дакелче-Лориче.наи-хубавата дакелка на СВЕТА!тя е на 1,7 месеца.:) d)

#1292 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:14 PM

Здравейте! Добре дошли на Лориче и Ванито от нас с Луси! b) dribble

#1293 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 04:25 PM

Добре дошли и от нас с Ира, желаем ви весели и поучителни минути във форума. Може ли да обясните малко повече откъде сте? За характера на кучето и.т.н.

#1294 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 06:55 PM

Добре дошли и от мен (Деси) и моята дакелка Леа!!!
Надявам се да ти е интересно във форума за Дакелчетата!!!
Разкажи повече за твоята сладурана! И ако можеш пусни снимчици!!!

п.п. Впрочем забелязвате ли , колко повече момиченца се присъединяват към компанията...!!! b) Само 3 момченца и 7 или повече момиченца... b) l) d)

#1295 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 03:29 PM

Цитат

Цитат

От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат.

Точно!!! 1super Ама не знам защо така е станало???! Ушичките вярно са и много по-малки от нормално и аз го забелязах...! d) Ама понякога знаеш ли като се ококри или като се стресне си ги ''изправя'' ,имам предвид за момент заприличват и на истински дакел!!! Иначе хубав цвят има...!!! Прилича на дакелче,но пък кой знае дали верно не е имала някой пра роднина не дакел...!!! Много ми е странно l) oleeee
Не че се опитвам да я изкарам чистокръвна, но да попитам възможно ли е ушите просто да не са пораснали? bl) Или пък да са се смачкали? bl) Незнам възможности...кажете вие...!!! d)

Деси, може да има глисти, на Йода поне от това му се изправи ухото и после клепна.. Ако толкова те притеснява, с лека операция може да се оправи, според лекари. Но, ако наистина са й по къси у6и4ките, не знам дали няма да е по-грозно.. Ина4е си е дакел4е хубаво

#1296 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 07:34 PM

Цитат

Деси, може да има глисти, на Йода поне от това му се изправи ухото и после клепна.. Ако толкова те притеснява, с лека операция може да се оправи, според лекари. Но, ако наистина са й по къси у6и4ките, не знам дали няма да е по-грозно.. Ина4е си е дакел4е хубаво

Ами глисти не са! Давах и хапче миналия месец...нищо нямаше! А един много сигурен белег,че няма - че е дебеличка! r) b) а ,ако имаше щеше да е слаба! Та просто ушичките са и мънички!!! Аз си мисля,че е защото като малко много я мачкахме и може да сме и смачкали ушетата...! Това не знам дали е вярно! Иначе тя си ми е сладкиш и с малки ушички! w)
---

Цитат

Ина4е си е дакел4е хубаво

w) Мерси! d)

#1297 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 11:38 PM

Деси, ушите нямат значение! На Леа това й е чара, да знаеш! Малките ушета сладки ги има тя и само тя и това я прави уникална!!! Не е от мачкането обаче, защото и на Елмо много ги мачкахме и още ги мачкаме, ама са си нормални. Ушите й са малки, за да е по-красива w)
User's Signature

#1298 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:14 AM

Цитат

Здравейте:)аз съм нова .и аз имам дакелче-Лориче.наи-хубавата дакелка на СВЕТА!тя е на 1,7 месеца.:) d)

здравейте!

да не сте детенце на Йова? d)

#1299 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:08 PM

Цитат

Деси, ушите нямат значение! На Леа това й е чара, да знаеш! Малките ушета сладки ги има тя и само тя и това я прави уникална!!! Не е от мачкането обаче, защото и на Елмо много ги мачкахме и още ги мачкаме, ама са си нормални. Ушите й са малки, за да е по-красива w)

Еее Мил, много ме зарадва!!! w) d) Съвсем си права ,че ушетата са и чара! b)
w) Всички сте прави!!! d)
п.п. майка ми казва, че като погледне нагоре прилича на прилепче и аз и се сърдя! oleeee l)

#1300 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:43 PM

Хехе, не й се сърди на майка ти! Прилепче звучи много готино. Ние на Елмо му викаме червейче, защото като се събуди сутрин или като се глези и се движи по гръб като червей точно. Много е смешен.
User's Signature

#1301 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:58 PM

А тоя номер и ние го правим! l)
Или , като и казвам да си ляга и тя ме гледа
и се прави,че не чува и ляга по гръб! l)
Което трябва да се разбира,като "предавам се" l)

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни