Дакел
Публикувано: 10 March 2006 - 09:00 PM
Цитат
Кога порасна!!! А погледчето... w) готова за подвизи!!! d)
хехе, чак огромна не е още b) Но определено вече не е онова малко и сладко бебе, сега е само сладко дяволче l) Доста наедря, но все пак е мъничка. Вчера какъв дакел видях, още малко и големината на басет щеше да стигне. Голямо чудо! bl) И доста якичко животно си беше. Но ми стана неудобно да питам хората дали е дакел кучето или е нещо смесено, защото наистина беше голямо! В сравнение с негооооооооо, Шели сигурно е като бебе на 3 месеца oleeee

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 11 March 2006 - 09:26 PM
Херц, Шели много прилича на Елмичко, има същата муцунка (е, те всички дакели ги имат де b) ), само че сигурно е доста по-дребничка от него, той стана доста голямо добиче. Даже и от баща си вече е по-едър w)
Публикувано: 11 March 2006 - 10:00 PM
На Леа що така не и се изправиха...!!! oleeee Няма значение и така е сладкиш! Сестра ми много ме дразни и вика,че сигурно дядо и бил някой пумияр...! oleeee И е измислила прякор Пуми!!! l) oleeee Ама ние квито сме неопитни стопани...! Сигурно е ,защото като малка не сме и давали калций!!! oleeee Та по случей щръкналите ушета на Леа се сетих...
с другата ми сестра (по-малката) мислим да ''селектираме'' b) l) бойна порода дакели!!! l) Ще си кажете те и без тва са си бойни...,та кво остава боен дакел! oleeee l) b) d) а забравих и ще им се купират ушичките, за да няма такива недоразумения, като с Леа!!! l) b) oleeee d)
Публикувано: 12 March 2006 - 11:02 PM
Въобще не се притеснявай за ушите и за подмятанията на сестра ти. Аз също съм чувала подобни приказки от мои "приятели " за мои по-предишни кучета. Това не трябва да те смущава. Виждам, че си искрен и изпълнен с обич към всички животни човек, за това ще ти отговоря честно без предрасъдъци и не искам да ме разбираш погрешно. От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат. Не съм специалист и не съм сигурна, че моето куче е по стандарт. Именно за това искам да ти кажа, че причината не е в калция, и ушите не би трябвало да се изправят, а да стоят надолу. Калцият, както сама знаеш, се дава за укрепване на костаната система, а не за уши. Представи си например една немска овчарка, на която не е даван калций. На нея ушите ще се изправят, ако е породиста немска овчарка, но например може да получи рахит или друго костно забляване, ако не и е даван калций. Но това в никакъв случай не трябва да е пречка да обичаш или да гледаш на твоя любимец така, сякаш има някакъв недъг.
С най- искрени чувства Кремена
Публикувано: 12 March 2006 - 11:15 PM
Цитат
Точно!!! 1super Ама не знам защо така е станало???! Ушичките вярно са и много по-малки от нормално и аз го забелязах...! d) Ама понякога знаеш ли като се ококри или като се стресне си ги ''изправя'' ,имам предвид за момент заприличват и на истински дакел!!! Иначе хубав цвят има...!!! Прилича на дакелче,но пък кой знае дали верно не е имала някой пра роднина не дакел...!!! Много ми е странно l) oleeee
Не че се опитвам да я изкарам чистокръвна, но да попитам възможно ли е ушите просто да не са пораснали? bl) Или пък да са се смачкали? bl) Незнам възможности...кажете вие...!!! d)
Публикувано: 12 March 2006 - 11:27 PM
Публикувано: 12 March 2006 - 11:57 PM
---
даже днес пак ми прави компания докато бяхме в мазето и цялата се увъртя в пясък и паяжини! l) и като се прибрахме приличаше на прасенце...!!! l) l) l) d)
Публикувано: 13 March 2006 - 06:55 PM
Надявам се да ти е интересно във форума за Дакелчетата!!!
Разкажи повече за твоята сладурана! И ако можеш пусни снимчици!!!
п.п. Впрочем забелязвате ли , колко повече момиченца се присъединяват към компанията...!!! b) Само 3 момченца и 7 или повече момиченца... b) l) d)
Публикувано: 14 March 2006 - 03:29 PM
Цитат
Цитат
Точно!!! 1super Ама не знам защо така е станало???! Ушичките вярно са и много по-малки от нормално и аз го забелязах...! d) Ама понякога знаеш ли като се ококри или като се стресне си ги ''изправя'' ,имам предвид за момент заприличват и на истински дакел!!! Иначе хубав цвят има...!!! Прилича на дакелче,но пък кой знае дали верно не е имала някой пра роднина не дакел...!!! Много ми е странно l) oleeee
Не че се опитвам да я изкарам чистокръвна, но да попитам възможно ли е ушите просто да не са пораснали? bl) Или пък да са се смачкали? bl) Незнам възможности...кажете вие...!!! d)
Деси, може да има глисти, на Йода поне от това му се изправи ухото и после клепна.. Ако толкова те притеснява, с лека операция може да се оправи, според лекари. Но, ако наистина са й по къси у6и4ките, не знам дали няма да е по-грозно.. Ина4е си е дакел4е хубаво
Публикувано: 14 March 2006 - 07:34 PM
Цитат
Ами глисти не са! Давах и хапче миналия месец...нищо нямаше! А един много сигурен белег,че няма - че е дебеличка! r) b) а ,ако имаше щеше да е слаба! Та просто ушичките са и мънички!!! Аз си мисля,че е защото като малко много я мачкахме и може да сме и смачкали ушетата...! Това не знам дали е вярно! Иначе тя си ми е сладкиш и с малки ушички! w)
---
Цитат
w) Мерси! d)
Публикувано: 14 March 2006 - 11:38 PM
Публикувано: 15 March 2006 - 06:08 PM
Цитат
Еее Мил, много ме зарадва!!! w) d) Съвсем си права ,че ушетата са и чара! b)
w) Всички сте прави!!! d)
п.п. майка ми казва, че като погледне нагоре прилича на прилепче и аз и се сърдя! oleeee l)