Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1302 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2006 - 12:16 AM

Хехе, всеки си има номерца. Елмо като му се играе и като се глези като се движи по гръб и реве един такъв много смешно, аз казвам, че е като мече. А като е сънен само се мърда на ляво на дясно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1303 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 07:52 AM

Наскоро бях в съученичка атя има дакел.Много лубвеобилен едва влязох. 1super Много сладък и така добре му стоеше един потник който му сложихме. l)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1304 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 02:59 PM

Цитат

Хехе, всеки си има номерца. Елмо като му се играе и като се глези като се движи по гръб и реве един такъв много смешно, аз казвам, че е като мече. А като е сънен само се мърда на ляво на дясно.

пък наща като заспи на някое канапе или диван и, като се за загрее и аз трябва да я преместя примерно някъде другаде или да я сложа в къщичката, проявава характерче l) и недоволства, сумти , ръмжи неудобрително... b) d)
---
А пък нещо много смешно! Като се прибирам в къщи и , Леа ме посреща с буйна радост...цвърчи , върти опашка , подпира се на мен и ме драска, иии най-смешното, зъби се... l) имам предвид показва си предните зъбки, ама е толкова въудошевена... w) . Ама не мога да ви опиша как се зъби! b) трябва да ви пратя клипче...

#1305 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 03:49 PM

Ами от къде да започна.Дакелицата ми е от Плевен както и аз.Подариха ми я на 5 месеца(малко късно но нищо).Преди това е била при други хора и доколкото знам е правила бая бели.Не че при мен не прави.Тъмничка е на цвят-леко червенее.Какво друго да ви разкажа?Аа не е много дебела:(а трябва.Нали е дакел!!Според вас нормално ли е да тежи 4-5 кг. когато ве4е е на толкова години?хайде няма да досаждам повече.
А за снимки-нямам-имам де но те не са от цифров апарат:(((но е много сладка. b)

#1306 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 04:02 PM

JURCHEEE няма ли да пишеш?:)какво прави Лусианда;)да я цункаш от мен:)Лорито много ми се радва и вчера цял ден сме се целували и гушкали:)каишката и е голяма-много.:(чао

#1307 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 06:36 PM

Цитат

Според вас нормално ли е да тежи 4-5 кг. когато ве4е е на толкова години

личнo според мен е напълно нормално за женски дакел d)
а днес Луси много ме учуди....ям си аз слънчоглед и дадох на Луси една семка...нашата си я обели със зъби...изяде си я като човек.... dribble

#1308 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 10:15 PM

Цитат

Според вас нормално ли е да тежи 4-5 кг. когато ве4е е на толкова години?хайде няма да досаждам повече.

Идеално тегло. Не трябва да е дебела точно, защото е дакел. Гледай да не я прехраниш, че може да си имате проблеми с гръбнака!

#1309 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 10:19 PM

Моят Йода не иска да излиза на дъждовно време, ама хич. Вашите така ли са?

А и по-важното, за което искам отдавна да пиша. НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА ПИШКА НАВЪН! Търпи докато се приберем и пишка вкъщи :( А вече е на 6 месеца...

#1310 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 10:20 PM

Съвсем нормално за дакелче на тази възраст!
Обаче не е хубаво да е дебело ,както си мислиш ти! Точно, защото е дакелче! r)
А тяхното слабо място е гръбнака и за това не е хубаво да са дебелички!
Мойта дакелка е дебеличка и сега сме на диета! r)

#1311 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 01:05 PM

Мерси за отговора:)аз знам че не е хубаво да е дебела,но като ги гледам другите дакели...А за излизането навън когато вали-при мен също е така.Ама аз съм и хванала цаката.:)Чакам я много време да и се допишка ,без да я извеждам и когато знам че скоро ще се напишка я извеждам(най-добре на скрито място-гараж или нещо такова)и веднага си го прави и светкавично се прибира:)Да ви попитам за къпането и ушичките.Колко често ги къпете и с какъв шампоан,за6тото ми казаха че кучешките шампоани в Б-я ги правят от сапун и е доста мизерно.Казаха ми да я къпя с човешки или пък даже с Низорал.А за ушите-днес и ги чистих с напоена кърпичка с олио.Вие какво мислите?и колко често.
Казвам се Ванина,забравих w)

#1312 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 01:20 PM

Забравих...моята дакелка много прилича на Шели(ама е по-слабичка).Има малко по-дълго носле но си приличат.Да не са сестри?:)

#1313 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 06:00 PM

Знаете ли ние колко бяхме неопитни! Та ние изобщо не знехме как да я научим да пишка на вън. А за системата със вестниците не бяхме и чували. Просто ,като мъничка пишкаше в нас...и в един момент, като започна да излиза просто спря да пишка в къщи. bl) Мама я разхождаше някъде около 8 часа сутринта и после следобяд...! Обаче после нещата се ослужниха...! Там където разхождахме Леа, в едно такова, като градинка...! И там се направиха на интересни и казаха, че тва било частна собственост и ... се чудехме къде да я разхождаме...!!! И един ден влезе в употреба ''любимия'' двор''...!!! И така..! Иначе , когато не издържи (вечер) се изпуска в банята. Правила е и други бели с пишкане, но това е друг въпрос.
---

Цитат

Да ви попитам за къпането и ушичките.Колко често ги къпете и с какъв шампоан,за6тото ми казаха че кучешките шампоани в Б-я ги правят от сапун и е доста мизерно.Казаха ми да я къпя с човешки или пък даже с Низорал.А за ушите-днес и ги чистих с напоена кърпичка с олио.Вие какво мислите?и колко често.

Аз я къпя рядко в общи линий. Лятото няколко пъти, а зимата не експериментирам. Сериозно ли са ти казали за Низорала? Аз съм я къпала с Низорал, става много мека, но се уплаших да не я подразни.
Ушите ме е страх да чистя! Гледам ги, чисти са, но ме е страх нещо да не и направя. Днес ще я изкъпя, защото и се е появил пърхут. Мисля със Хърбал Есенсис, пък ще видим как ще и понесе. А иначе тя си е много спокойна,като я къпа. Въпреки, че изражението и е се еднооо ще я коля.! oleeee

#1314 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 06:43 PM

Здравейте и от нас. Ира още не съм я къпала, но лично аз досега съм използвала катранен шампоан. Зимата правя отвара от лайка и с едно памуче я почиствам, така се освежава и мирише приятно. Ушите ги чистя с клечки напоени с олио или зехтин, съвсем внимателно с въртеливи и много плавни движения. После и давам награда и тя пак ляга да и почистя и другото. b) Направихме и третата ваксина и сега чакаме с нетърпение първата разходка. Не се страхува от каишката, защото правим пробни разходки в къщи и я извеждам на ръце навън, за да свиква с шума. Ами за сега това е от нас. Поздрави и до скоро. Ще пращам снимки от разходката 1super

#1315 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 07:44 PM

Цитат

Забравих...моята дакелка много прилича на Шели(ама е по-слабичка).Има малко по-дълго носле но си приличат.Да не са сестри?:)

хехе ми не знам :-) Нашата е от един зоомагазин тук в София. Вие май не бяхте от София? d) Но те всички дакелчета си приличат! Всички са сладури w)

Ние мялко се позагубихме. ... Утре м/у другото сме на операции. Стискайте палци на Шели всичко да мине безпроблемно и утре следобяд вече щ
е е щастливо кастрирана b)

После ще пишем как е минало и как се чувства госпожицата d)

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1316 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 07:50 PM

Стискаме палци. Дано всичко да мине успешно и да се възстанови бързо. super best
Поздрави r)

#1317 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 07:50 PM

Всичко да мине ОК ви пожелавам най-искренно!!! w) d)
Сигурна съм, че ще се чувства супер!!! Шелката е много енергична!!! d)

#1318 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 07:53 PM

Цитат

Здравейте и от нас. Ира още не съм я къпала, но лично аз досега съм използвала катранен шампоан. Зимата правя отвара от лайка и с едно памуче я почиствам, така се освежава и мирише приятно. Ушите ги чистя с клечки напоени с олио или зехтин, съвсем внимателно с въртеливи и много плавни движения. После и давам награда и тя пак ляга да и почистя и другото. b) Направихме и третата ваксина и сега чакаме с нетърпение първата разходка. Не се страхува от каишката, защото правим пробни разходки в къщи и я извеждам на ръце навън, за да свиква с шума. Ами за сега това е от нас. Поздрави и до скоро. Ще пращам снимки от разходката 1super

Защо не ги къпете с вносен кучешки шампоан, струва 7 лв. и стига за много пъти.

#1319 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 08:32 PM

Нашия ветеринар ни каза още като заведохме Елмо за първи път при него, да не му чистим ушите! "Чисти уши, значи здрави уши!" - така каза. И за това ние не ги чистим, но нямаме и проблеми с тях. За къпането нещата стоят друго яче. Той Елмо си пада малко прасенце и се къпем от време на време. Купих му някакъв шампоан уж кучешки, ама нещо не ми допада. А и като го реша му се вдига пърхут. Кажете как да го махнем тоя пърхут моля ви!
Относно разходките в дъжда, Елмо не признава ни дъжд, ни сняг, ни нищо. Дай му да е навън! Май аз по се мръщя на дъжда отколкото той n)
User's Signature

#1320 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 08:56 PM

Цитат

Кажете как да го махнем тоя пърхут моля ви!

Тва е много гадно! И на Леа и се появи!!! Като я изкъпя се изчиства, ама като се изцапа пак се появява, на принципа на косата...!

#1321 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 09:53 PM

На Елмо пърхута му се появява само като го реша. Аз скоро и не съм де n) Ама като тръгна с четката срещу косъма и става ужас - пърхут и чудо. Ще видим, мислех с низорал да го церя b)
User's Signature

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема